Framtidplaner

Idag fick jag ett glädjande och peppande samtal från Monika på Seabirds Kennel. Hon peppade mej till att ställa Viggo o Moheda i helgen, så JA vi ska till moheda.. Det blir nog bra.  Vi behöver träningen om inte annat. Ser fram emot å träffa monika o vovvarna!

Dessutom hade hon sparat plats åt mej å Viggo på en apporteringshelg nästa helg å ett jaktinternat! Wiihhoo! Åsså går det en viltspårskurs för danne å Viggo, som slutar i ett anlagsprov..
Nu är vi på Gång!!

Träningskalendern är därmed massa mycket mer omfattande, å ser ut så här:

- Jaktträningar med Happy Birdhunters, med start 7 mars, 8 tillfällen

- Apporteringshelg med Labradorklubben i Karlskrona 10- 11 mars

-  Lydnadskurs på bruksan den 19 mars förhoppningsvis, 8 tillfällen

- Viltspårskurs med anlagsprov med Labradorklubben så fort snön försvunnit, två helger.

- Jaktinternat med Labradorklubben i Nybrotrakterna 21-22 april

- Apporteringsdag med Birgitta Staflund i Trekanten med Happy Birdhunters under våren

Självklart kör vi egen träning emellan allt detta för att komma vidare å VILA satsar vi på också! Men detta ä de grejer vi ser fram emot i dagsläget!

Snart väntar skogen, om jag pallar.. mår lite krasst.. men det går nog bra! Nu tvättstugan!

Kurs avslutning!

Nu är allmänlydnadskursen avslutad! Jag är nöjd med vår insats! Känner att vi har kommit en bra bit på vägen, med lydnaden i allmänhet =)
Kursen avslutades med det tidigare omnämnda testet utifrån lydnadspasset, viggo verkade ha glömt öronen hemma kände jag under uppvärmningen men efter ett tag så kom vi igång.

Vi testade av övninge efter övning å ganska så sent så kom vår problemgrej inkallning med störning i form av boll! SHIT! SOm jag anade så for viggo fram till bollen, jag neja å satte min fot över den å fortsatte kalla in.. Seger i det hela är trots allt att han aldrig fick tag i bollen, han fick därmed inte sin belöning i att trotsa.. Men i allmänlydnadspasset så fick vi såklart ett kryss i rutan, behöver tränas mer! Väntat och jag instämmer bara, det behöver tränas mer på den delen! Liksom allt annat.. även om kryssen i de fallen hamnade i rutan för mycket väl genomfört!

Träning Träning Träning! Vissa saker sitter men inga är hundraprocentiga, men jag är nöjd med vart vi står i dagsläget!

Nu väntar en ny kurs appell/ lydnad 1 och jaktträningar! Dessutom har vi flera träningshelger framför oss med en massa apportering å där kommer ju lydnaden naturligt till användning och träning av den ingår ju därmed, men lydnaden ska satsas på den med. Två fokus tror jag nog vi ska klara av åsså viltspåret med husse!

Idag väntar tvättstugan å skogen! En salig blandning!


Norrköping, Party och Miljöträning!

Japp då har helgen i norrköping susat förbi, å inget har jag hunnit blogga men massa har vi hunnit med..
Här följer en snabb resumé av helgen =)

Fredag:
Viggo och husse spårade på morgonen innan vi for uppåt landet.. Husse kom hem högröd i ansiktet å Viggo såg mest skamsen ut.. Spårningen var si och så men när husse skulle byta från sele till halsband å koppel så smet viggo iväg med klöven å hade inga planer på att komma in å lämna tillbaka den.. vilket resulterade i 30 minuters ilska från husses håll å 30 minuters retlighet från Viggos håll =) Väl hemma så bar det av uppåt!

I Söderköping stannade vi för att äta lunch med Wering och Sara, innan de kom så hann vi in på Outlet 210. Där hade de massa grejer =) Danne shoppa 3 tröjor för å jag fick en JACKA!! glad! 300 kr kostade den, inte alls farligt! Å jag gillar den skarpt! Kvällen tillbringades sen hos familjen Olsson, med god mat å trevligt sällskap.. jag å viggo smet iväg te himpa fältet å busa av oss med Johanna och hundarna! Alltid lika ´skojigt, men extra kul då Hugo och Viggo fann varandra som lekkompisar.. skoj å se.. tidigare har de mest haft valp herre förhållande =)

Höll på att glömma Viggo har äntligen fått sej ett värmetäcke, som andas, han ser riktigt cool ut i sitt gröna fina nya täcke, han fick även ett halvstryp i skinn med, som jag gillar rejält mkt! (Bild kommer under morgondagen, sladden är i kalmar)

Lördag:
Denna dag for danne iväg på kurs i Linköping å jag o Viggo skulle roa oss på egen hand =) Vi startade dagen med en långpromenad med min pappa. Vi gick ner till strömmen å mata änderna.. Viggo tyckte det var jättekonstigt att min pappa stod å kasta bröd ut på isen som inte han fick hämta =(
Sen for jag in till city å shoppa en outfit inför kvällens party! Som är en historia för säg, kan väl sammanfatta det med att man mår som man förtjänar =) Tyvärr! Massa kul massa alkohol! Å jag har inte varit på Palace utan jag var på Pacacle =)

Jag och pappa han även med å titta på en lägenhet denna dag. Planlösningen är toppen, rätt mkt renovering men badrummet är i bra skick tack o lov! Imorgon ska vi få en till visning så även Danne får se den.. sen får vi avvakta å se! Hmmm.. klurigt detta med flytt å köp å allt!

Söndag:
Idag mår man som man förtjänar, gårdagen var superkul men alkoholintaget kunde minskats något. Men är man hundägare så är man då går det inte å ligga i sängen å dega hela dagen.. Utan vid 12 tiden tog jag, Viggo och Karin spårvagnen ner till stan för lite miljöträning å vovvepromenad med Johanna o vovvarna.. Karin tilldelades Trox å fick även hon en lurvig i ett snöre.. Viggo tog spårvagnsresan med ro, traskade upp för trappstegen å gick genom vagnarna utan att bry sej om resten av människorna, Duktiga pojken! Hugo o Viggo tumlade runt ett tag innan vi kunde gå en civiliserad promenad genom parkerna å staden, över gallertrappor å utmed strömmen=) Efter ett tag droppa Johanna o vovvarna av, för familjemiddag! Karin å jag fortsatte in till staden för VATTEN å Milkshake från Mc Donalds.. vi vandra drottninggatan upp å ner å tog sen spårvagnen hem igen å gick sista biten.
(bilder av spårvagnsturen kommer under morgondagen)

Resultatet av dagen, TRÖTTA! Både hund å matte, men vi har hunnit med en massa trots en skaplig baksmälla!
Nu ligger vovven i hallen å sover vi slöar i soffan å imorn bär det av neråt Kalmar igen!


Summa summarum.. En ypperligt trevlig helg med massa vänner, det var länge sen tjejer! Saknar er! Snart kan vi hitta på galna upptåg oftare!

Svinkall träning

Idag har viggo varit hemma med husse rätt mycket å nu ikväll hade bestämt dejt med Anna och Winston på bruksan.. Vintern är ju tillbaka igen, så det var rejält kallt å blåsigt å snöigt om vartannat. Tack o lov verkar inte Viggo berörd av kylan, så det är skönt! Men matte blir nog lite tristare å stelare när det är kallt.. tror jag!

Viggo hur som helst skötte sig jättebra, några utsvävningar på slutet som inte matte gilla men annars kanoners! Han fick väldigt mkt störning under kvarstannande å inkallning i form av en annan hund, Winston! Han satt fint eller kom fint in såvida jag inte lattjade med winston då blev det i dagsläget för mkt å viggo ville vara med.

Det vi träna på idag var främst passivitet i olika former, inkallning och finslipa hopp lite. Ingången fixar vi nog inte utan godis men vi får se.. mera träning så funkar nog det med.
Inkallning med störrning i form av boll vet jag inte hur det kommet att funka, bollar är ju viggos passion men känns som att inkallningen kan tänkas sitta lite bättre så det återstår att se.

På apporteringsfronten går det framåt, vilket är superkul. Kör de övningar som Eéa introducerade för oss å de funkar toppen.. Insåg det verkligen idag då han belönades med kamp å jag tappa taget, men när jag kalla på honom så kom han glatt å bytte den mot godis med mej! GLAD!

Känns även som att NEJ börjar funka.. men är beredd på bakslag.. liksom den åldern!!

I helgen väntar Norrköping, å imorn blir det långpromme på morgonen med sällskap =)

Näst sista kurstillfället!

Igår var det alltså det näst sista kurstillfället för mig å  Viggo på vår allmänlydnadskurs. Vi är ju anmälda till lydnadsklass 1 men ha ej ännu fått besked om vi kommit med. Hoppas, känns nervigt då vi har massa å lära båda två men det är väl vitsen!

Hursomhelst gårdagens träning klarades av med bravur, var nöjd med min grabb. Vi testade av inkallning utan störning och passivitet med störning. Nästa gång ska därmed rätt mycket testas av såsom; inkallning med störning, möte på stig, passivitet under två minuter utan störning, linförigheten, nosaktivering och valfritt moment, för vår del hopp.

Det som ororar mej mest och som kräver mest träning är inkallning med störning. Sist vi testade detta så rejsade han runt ett bra tag md bollen.. Har tränat lite inne men måste ta det vidare ut å testa! Får bli nån dag då husse kan hjälpa!

Gårdagens pass inkluderade de vanliga övningarna å testen. Så nu återstår bara att kämpa vidare å hoppas vi klarar de återstående prövningarna!

Wiiee ett stort steg för hundligheten!

idag har verkligen varit en fullproppad dag, med massa aktiviteter alla roliga visserligen, men det har nog varit kämpigt å va hund =)

Dagen började med en lagom lång morgonprom, viggo var alert å vaken med oss så han fick gå lös en bit, duktig kille! Väl hemma intogs en god o rejäl frukost för sen for Viggo o jag till bruksan för att möta upp Eéa! Vår ängel för dagen!

Momentet som vi äntligen skulle få lite behövlig hjälp med var vårt föremålsproblem, alltsåå apporteringen i grund o botten. Massa leksaker å grejjer packades ner i fickorna så begav vi oss ut på apellplan! Viggo släpptes lös å skötte sig superbra trots att det var massa hundar där! Eéa instruerade mej hur vi skulle göra åsså satte vi igång! Övningen gick i det hela ut på byteshandel, där det var VIGGO som skulle söka MIN kontakt INTE jag hans! Så vad jag än gjorde så skulle jag inte titta på honom förrän han tog min kontakt på nära håll!

Eéa o jag kastade iväg en leksak till Viggo å började sedan riktigt clowna oss med den andra, kasta den emellan oss å hade kul, utan att uppenbart direkt pocka på viggos uppmärksamhet! Kors i taket det funka! Eéa såg inte det minsta förvånad ut utan visste att det skulle funka!

Rätt var det var tröttna viggo på å leka med sin leksak när vi hade så kul å så fort han kom upp me grejen å sökte min kontakt tog jag den å gav honom godis å belöna massar åsså kasta jag iväg den andra saken. Å så höll vi på ett tag i snabb takt, både matte å hund blev riktigt trötta =)

Sen var det dags för mej å pröva själv, svårt innan man verkligen lärde sej tajma å INTE TITTA på honom eller locka på honom, å jag måste clowna mej MER! Men det funka han kom till mej å visade vad han hade fick godis beröm å nu leksak.

Så himla kul att det verkligen funka! Nu ska jag ligga i hårdträning med detta! Me like byteshandel! Så denna vecka tillägnas all lediga tid till byteshandel, grannarna kommer nog o undra vad jag pýsslar med här ute på gården hihi men de får undra å fnissa i sina fönster!

Vidare så tränade vi på hopp å fick idag verkligen bekräftat att vi gör helt rätt! Kanon!, för poletten angående hoppet har verkligen trillat ner idag hoppa han högt med =) Lika högt som boxern Atte! Sen stod jag grupp åt Atte när han tränade framåtsändande! Kul å se nya moment å få massa inspiration!

Ett stort tack till dagens ängel Eéa för hjälpen! Guld värt!

Sen for vi hem åt lite lunch med dagens hemmakarl å sen vidare igen till bruksan via berga å hämta upp Anna och Winston. PÅ bruksan väntade nu en gemensam hussepromenad.. den kunde vi nog varit utan idag både hund å matte var sega. Så viggo drog å matte blev trött i armen! .. Det var en ny hund som viggo var som en tok i.. hon var såå snygg tyckte han.. en golden, labbe bordercollie blandning.. därav mkt av dragandet =)Men stundtals hade vi fint gående vid sidan brevid Winston.. Blev nog lite mkt för lilleman idag! Men men man lär så länge man lever..

Kvällen har ägnats åt Mia och Anna! Mysigt å se er igen tjejer! Ta hand om er nu!

Nu mys i soffan!

Inför sökträningen idag!

Dagens sökövningar!

Dte var ett bra tag sen vi körde sök jag å Viggo, så jag tänkte köra lite grundövningar idag! Enligt tips från bruksanfolk så ska jag låta rullen hänga i halsbandet, uppbunden som jag fattade det.. hmm får höra med de andra. Hos figgen får han däremot en leksak, förmodligen korvraden =)

Iallafall, första skicket tänker jag göra på fullt djup å med minnesbild, samt en klapp/gubben i lådan beroende på hur taggad viggo är ut. Detta för att toppa hans motivation å få fart i skicket. Till påviset, blir det en till gubben i lådan åsså förhoppningsvis full fart ut! Massa belöning, lek om han är på det humöret eller godis om han föredrar det!

Nästa skick blir utan minnesbild men med gubben i lådan strategi! Å påviset likaså, gubben i lådan! Sen vila, eller ett likadant skick till om det funka bra, annars minnesbild.

Efter pausen får han ett minnesbildsskick, ett gubben i lådan skick å om e funkat så blir det ett ljudskick (figgen hojtar å klappar men visar sej ej) å så samma påvis, med gubben i lådan.. just för att få till drivet ut i påvisen!

Anar att et kommer bli lite fjant med leksaken på vägen in å ev. lite flum å irriatione över rullen som hänger i halsbandet om än uppbundet! Funkar det inte alls att komma in med leksaken, plockar jag bort den,alltså den blir enbart lek å belöning hos figgen å sen får han springa tom in till mig, en vanlig inkallning alltså. Rullen tror jag bara bråkar första stunden sen tror jag han struntar i den, men stör den för mkt så plockar jag bort den då han är lugn, utan å bry sej å avvaktar med den. Får då helt enkelt börja träna med den inne.. att den bara ska vara, till att börja med!

Nä nu ska väskan packas åsså ska varma kläder på.. Sen bär det av!

Uppdatering......................

Söket idag gick inte som förväntat, viggo var en riktig liten trots vovve! Positivt att ta med är trots allt att han hade massa energii å ett superbra klipp å driv ut till figgen i både skick och påviset! Däremot hade han inga planer på å koma n till mej!

Men men även ljus har dåliga dagar mitt lilla gryn! Börjar bli mer å mer trots å döva öron, men det blir nog bra tids nog! Får gå tillbaka några steg å nöta grunder!

Vi kommer igen!

Ny familjemedlem!

viggo o fröken bosch!

Japp detta är Viggo och hans lillasyster! Fröken Bosch! Hon kom in i våra liv igår eftermiddag som en virvlande stormvind, bokstavligen talat! Viggo är inte överförtjust i henne, den nya familjemedlemmen, men börjar acceptera henne. När hon först dök upp ur lådan, satte han henne på plats genom att morra å skälla lite tafatt =)

Idag fick hon äntligen visa vad hon går för å hela dagen har det svassats omkring med henne hack i häl =) Men nu är det skinande rent här hemma! Hon har till o med hjälpt viggo med fällningen! Som för övrigt driver mej till vansinne snart! Hatar luddig fluggig VALPPÄLS numera!

Snart väntar skogen för storebror Viggo, lillasyster Bosch och husse ska vara hemma för husse ska på firmafest i em å hinner därför inte följa med!

Skälby runt med GALEN tant i eftertåg!

Annika och jag beslutade oss idag för att gå en promenad, runt bruksan, skälby åsså hem igen! So far so good! Vi började traska mot bruksan och Viggo fick gå rätt mkt lös, vilket han klara fint. Frihet under ansvar som vi säger =) Sen ut mot skälby igen völ framme vid fåren blev det koppel på. Fåren hade för dagen inte nån lust att säga hej å få sej lite klappar, så vi fortsatte bort mot tottosarna. De var mer intresserade av Viggo än av oss men lite mys stal vi =) Viggo däremot tyckte den stora grå var lite läbbig så han fick lite puckoryck när den frusta mot honom.. men efter ett tag kom han fram till att han var rätt safe bakom staketet =)

åsså vidare mot getterna, de däremot tyckte viggo var lite mer behagliga lite mer lagom storlek på dem, trevliga grabbar tycktes viggo tänka;
Viggo i samtal med geten!
Viggo i pågående samtal med Herr albino Get!På vägen tillbaka hem, fick Viggo gå med annika, stundtals ledigt å emellanåt lite fot. Kul att se att han inte är så bunden till mej som förare utan att han faktiskt lyder andra! Det gick kanonbra för dem å de var så söta ihop!

En bit innan vårt hemkvarter dundrar det ut två damer, varav en som numera inte benäms så trevligt åsså deras Briard, stor o hårig sak. Denne Briard börjar morra skälla å göra små utfall emot Viggo som, som vanligt stanna upp å satte sej ner.. Annika drog tappert med honom å vi kunde fortsätta framåt. De skulle såååklart åt samma håll som oss å den kunde ju inte vara tyst så viggo gick å titta bakåt men Annika lockade vidare.. helt plötsligt så är den dumma tanten utan hund precis bakom oss å överraskade både mej, annika å viggo som vänder sej om. Annika håller emot så han inte nådde fram å hälsa, å vi skulle precis till å fortsätta framåt då KÄRRINGEN, kläcker.. Jamen ta bara er hund å gå då! Dumarsel! Hon borde vetat bättre än att käfta med en hungrig Johanna! Så det så!

Saken hör till den att hennes kompanjon som höll i kopplet på den ilskna vovven inte kunde röra sej framåt eftersom hennes hund var halvt hysterisk å inte kunde föra sej! Den dumma tanten muttrade vidare straxt bakom oss ca 100 m å jag muttrade minst lika mkt! SUCK för trögtänkta puckade tanter!

Så här fint gick iaf Viggo och Annika tills tanten började lägga sej i:

annika å viggo går fot!
Värsta paret, så synkade, vilken kontakt!

Viggo och Annika myser på mattan!
Snyggingarna gosandes på mattan hemma för några veckor sedan =)


Nähä nu ska vi ut å åka en sväng, förbi några kompisar! Men imorn väntar som sagt Sök i skogen å mys med Annelie på kvällen. Husse ska på firmafest!

Ha en bra fredagskväll! Det ska vi ha!


Grisöra å träning!

Här har det hänt grejer! Alla hjärtans dag har firats. Mat å mys å sen somna jag på soffan, romantik på hög nivå!

Dagen efter så var vi här hemma å pluggade, å viggo fick ett grisöra.. mumma tyckte han:


   Sedan efter pluggandet åkte jag å viggo för att kolla in nya Djurkompaniet, massa fina erbjudanden hade de.. å de kunde vi ju inte missa. Dessutom hade de massa fina andra saker..å stort var det! Där kommer vi å göra av med massa pengar känner jag på mej!

Detta kom vi hem med igår iaf, å allt för 93 kronor!
viggos nya saker/godis
(har mer kex.. tog bara fram 3 st) hihi Viggo ser ut å gilla grejerna.. bra nejövning!

På kvällen sen så mötte vi Isa å Hanna för lite träning på bruksan! Dagens träning skulle innehålla, Kontakt, Fot, Hopp å Platsliggning.
De lekte en sväng först.. vilket nog inte var så smart ur Viggosynpunkt.. tror han blir mer ofokuserad på mej å på träningen sen då.. å dessutom lite seg! Trots att de inte lekte så länge.. Nä nu får det bli Träning å ingen lek eller träning å sen lek!

Hursomhelst.. fotgåendet funka när vi båda ansträngde oss ordentligt.. Hopp sitter fint är ingångarna som måste slipas på.. borde kanske köra en övning med bara ingångar?! hmmm
Platsliggningen fungera över förväntan.. de låg brevid varandra stilla å fint i två minuter.. Visst jag prata nån gång med viggo o berömma samt neja då han nosa runt om, men de låg båda två i två minuter! NÖJD!

Isa å Viggo under platsliggning 2 minuter
hihi är en bit ifrån varandra men duktiga.. det pågick även en skällig valpkurs brevid!

Blev ganska tunnt om träningen men pallar inte... är sur på internet som inte funkar när man ska använda det.. men det blir nog bra!
Imorn är det skogsträning, sök å lite till =) Ser fram emot!

Alla hjärtans dag!

En dag som börja som skräp! Näsblod innan jag ens gått upp, en hund som inte ville gå bara nosa överallt å dessutom bara tvätt inga rena kläder! In med en tuss i nosen, talade om för vovven att n går vi åsså på med en ren joggingdress åsså iväg till skolan! Skulle ju bara sitte nere i källaren vid datan!

Pluggade stenhårt fram till lunch, for hem t lunch .. möttes av en glad å sprallig hund som gick å var duktig på promenaden.. Tillbaka till skolan för att fortsätta.. via mc donalds.. å köpte glass med chokladsås till mina älskade gruppmedlemmar, som puss på alla hjärtansdag å förlåt för min attityd å mitt humör imorse =) De godtog ursäkten med glädje =) Phuu! Pluggade lite till å for sen till stan en snabbis..

Köpte paket till mina pojkar å fick veta en underbar nyhet! hihi!

Nu ska det lagas middag av allra bästa klass.. potatisgratäng och fläskkotletter.. åsså lite förrätt samma som igår blev lite över, men idag ska röran läggas på enhjärtformad toast! Åsså efterrätt, chokladpudding!

Ha en underbar dag allihop! Tänker på er mina nära och kära! Puss Puss!

Tjejmiddag med en kille!

Idag har det hållits en tjejmiddag här med en kille, nämligen Viggo bus såklart! På menyn stod, kräftstjärtsröra på salladsbädd med stenbitsrom och toast stavar, varmrätten var en gammal hederlig trotjänare, Varm smörgåstårta o efterrät bidde stekta bananer i hemgjord kolasås å glass.. ruggigt gott om jag får säga det själv! Verkade uppskattas å danne blev glad via tfnen då det blev en bit tårta över till honom!

Viggobus, busade lite i början men när vi satte oss för att äta fick han en tjurmuskel å gnaga på å lade sej sedan fint under bordet.. att det var trångt bekom inte honom.

Nu är det natter.. borde sova lite ordentligt, känner en förkylning komma smygande!

Sov gott!

Sist men inte minst, träningskväll

Ikväll har det ju även varit kurs på bruksan.. Idag skötte sig faktiskt Viggo toppenbra! Är stolt, nöjd å glad! Träningen idag gick ut på mkt stanna kvar å inkallning å så klart kontakt hela tiden!
Detta utfördes i olika former å olika övningar. Får se om jag minns alla!

Passet inleddes med uppvärmning i form av kontaktövningar var och en, linförighet å sådant! Vilket viggo nappar på direkt! Sedan satte vi fart. Först var det möte på stig som var utmarkerad på planen med koner.. mycket naturligt =) Vi startade i jämnt flöde så man mötte hundar hela tiden. Detta gjordes i omgångar å stigen minskade i bredden. Denna övning gick jättebra. Viggo kunde gå ganska långa sträckor utan matbelöning, endast med rösten å utan att jag tittade direkt på honom. Stora framsteg för oss!

Sedan fortsatte vi med en stanna kvar övning.. en hund vid varje kona med ca 2 meter emellan. Först skulle man kommendera sitt, stanna kvar å sen traskade jag och Lars runt Viggo å hälsade glatt på varandra. Viggo satt fint kvar. Sen gick jag tillbaka belöna å löste upp situationen. Å kommenderade sitt, stanna kvar igen å lämnade viggo ca 5-10 m. Under denna tid så rundade brevid sittande hund viggo. Denna övning gick även den kanon! Han satt fint å tittade på mej större delen av tiden.

FIKA!

Efter fikan startade vi med en snabb uppvärmning igen. Sedan satte vi igång med linförighet med störning i form av en burk med godis, frolic! Detta gick bra idag, jag nejjade då han sneglade mot godiset å fick hålla emot vid ett tillfälle men i det hela är jag nöjd!

Nästa övning var liknande men nu skulle man kalla in hunden via denna burk med frolic på.. trodde detta skulle misslyckas rejält men icke Viggo sprang målmedvetet till mig =) GLAD som tusan har ju en labbe!

Sedan var det platsliggning/ sittande i två minuter som gällde.. Viggo började bra, valde att lägga honom ner, men sedan började hundarna brevid honom att stimma å nemo en liten cavalier sprang fram till mej så jag stampa på kopplet å då tyckte viggo minsanna att han skulle vara med så han reste sej upp men lämna inte sin plats. Bra trots det! Jag återvände till honom, kommenderade ligg igen å gick ifrån igen. Denna gång lyckades det! Mer störning måste det tränas med så han vänjer sig... Hundar kan faktiskt tralla runt under platsliggningen på tävling med.
 
Passet avslutades med en inkallningsövning förbi de andra hundarna. Detta gick kanon, Fick backa ett steg för att han skulle starta men sedan hade han fin fart mot mej å gjorde en fin ingång med min hand som stöd. Duktig Kille!

Ingen boll idag alltså.. men jag belönade med att kasta hans mocka ben å sen kalla in honom.. vilket han kunde om än i kopplet men det hängde bara där jag jobbade med rösten! Får se nästa gång om boll är en störning.. Lars såg lite hemlig ut så träning från oss fordras!

Snipp snapp slut så var denna saga slut.. nu sängen!


Bilder från lek med Vegas i helgen!

I helgen var vi ju som nämnt på husvisning, huset var fint å älskar området men lite halvdant å för dyrt å lite stort så vi ska ej gå med i budgivningen! Det kommer fler tåg!

Annat skoj det bjöds på i Snövelstorp var bus med min kusins Golden å hennes lilla cockerdam.. damen ifråga gillade inte denna lek utan sa bestämt ifrån.. även om viggo inte kunde låta bli å retas! Först bus på gården sen fika för mattar å hussar framför braskaminen å sen vovvepromenad genom Snövelstorp!

Nedan följer lite bilder av herrarna å damen!

Lilla Ronja
Ronja, den bestämnda Engelska Cockerspaniel damen i sina bästa år med grånad nos.. henne har jag varit mkt hundvakt åt.. å vad hon är go!

snöööö
Å kolla kompis snöö! Bänghundar låg å käka snö ett tag.. tog väl igen sej lite!

höö är du där?
Höö är du här tycks de säga! Ser lite chockade ut av att ligga så nära varandra!

sniff sniff
Mmm här är snön riktig god tycks de konstatera!

bringa mot bringa
Haha, vem är starkast å tuffast, kom an då!

med boll
Okej jag ger mej, tycks viggo säga!

 

HUNDig Utmaning!

Jag hittade en hundig utmaning å stal den =)


Var är hunden född?

Hemma hos Pamela Svensson på Trendmaker's Kennel i Norrtälje

Hundens favoritgodis?
Frolic och blodpudding är mumma på träningar å korv på utställnngar men som den labbe han är funkar allt =)


Hur många egna halsband och koppel har hunden?
hmm.. räknar efter i huvudet..
4 retriverkoppel
3 skinnkoppel med halsband
1 Flexi koppel
3 hurtta halsband
Sele 
Några extra skräphalsband, samt en hel del i valpstorlek.. Oj vad många det blev, å ändå vill jag jämt ha fler!

Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Han älskar det.. minsta lilla vattenpöl å viggo parkerar liggande i den.. dypölar hav och sjäar är underbara... i frusen form, snö är den också väldigt skojjig. Som bebis badade han även mer än ofta i vattenskålen.. men avstod helst från havsbad!

Har hunden några kläder?
Ja för tillfället har han ett för litet täcke somska användas då han ligger i bilen, men det är som sagt för litet så nytt täcke ska inhandlas.. letas för fullt.. dessutom har han en del scarves då han ska gå bort eller vara snygg..

Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?
hmm.. det kan kanske vara hans ärr på kinden som inte syns så jättemkt om man inte vet om det.. å hans enormt mörka ögon, öron och bakben =) Dessutom har han en svart fläck  under tungan och i nedergomen (heter det så?!)

Hur reagerade övriga flocken (två- och fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
Eftersom det var ett gemensamt beslut av mig och sambon så reagerade vi båda glatt!

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen hunden kan få?
Den absoluta belöningen för viggo är när matte å husse blir sådär extra glada å överröser honom med bus skoj o kärlek.. men såklar GODIS då han är labbe =) å på träningsplanen är en stund kampande alltid kul!

Vad är det bästa hunden vet?
Flocken åsså belöningar =)


Vad är det värsta hunden vet?

När matte gosar med andra hundar å jag måste sitta å se på.. å när husse åker iväg å jobbar!

Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Hmm.. tänk tänk tänk.. han drömmer mycket.. å vill hälsa med munnen som alla labbar tror jag!

Något hyss som hunden pysslar med?
Ja, han gillar å plocka grejer här hemma.. så han tar vantar, skor, smutstvätt, tidningar mm å bär dem till sin matta.. dåliga dagar lägger han sej även å tuggar lite på dem.

Var sover hunden på natten?
I sängen eller brevid sängen.. han har, Bia-bädd, venta-pad fäll och beanbag, men sover aldrig i dem

Vad får hunden för foder?
Royal Canin's Labrador Junior


Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Han verkar tycka det är skönt.. blir lite spralligare ute men vilar som vanligt inne..är nog mest matte som kryper ur skinnet efter lite vila!


Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
Bo på landet, nära till skogen å med sjötomt.. åsså en brun labbeflicka vid namn Nellie =)


Minst fyra hundar att skicka vidare detta till
Zombie, Sigge, Isa, Ollie


Utställning!

Japp då har vi haft debut i både juniorklass och dessutom i en officiell utställning. det gick väl inte nåt vidare direkt! Lite väntat då han precis passerat 9 månaders strecket å precis kvalar in till junior klass.. han såg mer ut som de äldre valparna i valpklass än de stora hundarna han ställdes emot..

Ganska väntat men trodde ändå vi kunde placera oss men icke.. domaren tyckte viggo var för mkt valp vilket var förståeligt då han precis fyllt 9 månader. Så han önskade oss lycka till å tackade oss, men trodde viggo skulle bli en stor o fin pojke bara han fick växa i sig själv! Å det känns ju tryggt iallafall! Han liksom de andra mättes även å Viggo var ca 58-58,5 sa domaren o kliade sej i huvudet, så viggo är nog färdigväxt på höjden får vi hoppas =)

Här är det skriftliga omdömet;
9 månaders hane, bra proportioner, lite rak överarm, behöver ännu breddas i skallen, mörka ögon, för åldern tillräckligt djup bröstkorg, aningen knapp vinklad i knä, passande stomme, lite platta tassar, päls i fällning, rör sej ok bak, men mycket instabilt och stelt fram.

domare var Jan Herngren

Ja lite positivt fanns där å ta med sej iallafall.. att han rör sej skumt fram beror på att han springer å tittar på mej å fladdrar flummigt med benen.. en träningssak. Vinklingen i knäet hoppas jag han växer i likaså huvudet.. tassarma har jag ingen aning om hur det funkar me.. å pälsen blir ju bära bättre och bättre..

Nu hoppas vi på mer päls mer hund å mer stabilitet till Moheda =)

JAMI Hundsport, bajsande vovve å kräftor!

Idag bar det av upp till Norrköping, vi stannade i Västervik för att stoppa nåt i magen å ser då JAMI Hundsport skylten.. Så där tog bilen en snabb högersväng =)

Himmelriket! Massa grejer! Vi hittade massa saker vi ville ha men bara en bråkdel fick följa med hem =)
Detta:
- Helstryp i skinn
- Rött retriverkoppel
- reflexhalsband till viltspåret
- boll i snöre
- vomburgare
- tjurmuskel
- gummikarda

Allt för det nätta priset 320 kr =) NÖJD! Viggo med, så snygg i rött koppel!

Väl framme i Norrköping stannade vi hos Nina, en nära vän som jag inte sett på ca fem månader.. så det var skoj.. Vi tog en långpromenad på Himmelstalundsfältet, viggo sprang å busa som en tok.. så sööt!  HAn fick syn på en hare som han satte av efter mot vägen.. men lite öron å lydnad har han nog för han stannade å lystrade upp när vi hojta en bit bak å kom sedan löpande mot oss.. Å väl framme fick han supermassa beröm! Superstolt även om han sprang först. men han bromsade sej å vände tillbaka tack o lov! Lite planer smiddes inför imorn så vi får se om det blir av!

Kvällen har tillbringats hemma hos mina föräldrar, lite husprat å pajbakaden med min far.. vilka kockar vi är ihop.. gjorde västerbottenostpaj och medelhavpaj underbart goda! Till det severades även kräftor och räkor med alla tillbehör mumsfillibabba!

Sedan gick viggo o jag en liten promenad till fam. falk.. Prövade att gå med Viggo lös vilket gick jättebra tills han blev bajsnödig å insåg att han inte kunde bajsa på en trottoar så helt plötsligt satte han av in på en gård å var helt okontaktbar... NEEEEJ han skulle ju bajsa.. så matte fick vacker springa efter å snabbt som attan plocka upp å sen följde viggo med mej glatt ut därifrån =) Pinsamt men komiskt!

Imorn väntar husvisning, bus med min kusins golden Vegas och schlagerkväll på Kantorsgatan =)


Träning!

Idag beväpnade jag mig med sele och lina samt tennisboll och kampleksaken.. Idag skulle jag vinna! Viggo skulle inte få rejsa runt mej å inbjuda till lek.. utan han skulle komma till mej så jag kunde bjuda in honom till kamp =)

Det funka avsevärt bra. Tror han fattar att han har sele.. å lina! Men han kom in iaf å fick lära sig att det är bra å då blir det kul med lek..

Det låg väldigt mycket snö på åkern/fältet så vi lät sigge och Tove trampa upp en rak sträng för å inte överbelasta viggos leder sen trampa jag upp ett område där vi lattja lite med.. Är så här i blötsnötider mycket nöjd över mitt rasval.. med kortpäls.. sigge såg inte alls skojjig ut efter en massa skuttande i snön.. stackars!

Vi prova även å kasta dummie vilket gick över förväntan. Han markerar jättefint å greppar den okej, nästan inte nåt flams å greppbyte..å det är bra! precis när han greppa började jag locka på honom å lyssna han inte lät jag mer å vände mej om å sprang å då kom snuttisen efter. Glad!

Tror inte detta hade funkat om han inte haft sele å lina på .. men det återstår att se! Vi misslyckades inte alls så många gånger idag iaf.. när han inte fick ta grejen kunde jag i några fall avstyra det med ett bestämt nej även om han lyckades greppa iaf.. men ändå!

Vi prövade även att jag kallade in honom samtidigt som Tove kasta en dummie nån meter i sidled mot honom, det funka ibland å ibland inte.. krävs mer träning!

Söta Sanna var med o fota en massa i snön.. så vi håller tummar för att det blir riktigt fina kort som jag kan ladda upp å visa här =)

Nu har jag en trött hund iaf =) Blev ett ganska fåordigt inlägg tror bestämt att även jag är aningens trött!


Snörusk stoppar inte mej å viggo!

Snön vräker ner utanför fönstret fortfarande.. men vi sätter oss i bilen å far ut till våra vänner i den gul villan ändå.. för en mysig kväll med scones, guacemole, tigerkaka och lite husprat!

Vi kör försiktigt!

Uppdatering....

Snön har fortfarande inte avtagit helt om än så har mängden minskat något.. men vi har nu ca 4 dm snö.. Hos vännerna i den gula villan var det riktigt trevligt.. lite wii spelande, dippande, sconesbakande å hundlek =)

Lite bilder från kvällen;

äntligen buuuus!
Äntligen fick de små trollen tumla runt i snön tillsammans... sammantaget tycker jag de funkar bra ihop.. lite mätningar men inget som är överdrivet eller onödigt! De små börjar bli stora!

En jämförelse..
jämför
Snödjupet som vi tyckte var massor för ca två veckor sedan =)

skillnad
Kvällens snödjup o snön dalar ner fortfarande =) Love it!

suddig men visar snödjupet
Hemskt suddig bild men visar snödjupet så bra.. tror det ligger iaf mellan 40 och 50 cm =)

Förresten på vägen ut från uppfarten fastnade först Tove i en snödriva med sin lille vita å sen skulle jag undvika å backa in i dem så jag svängde runt alldeles för snävt så vips så satt även jag fast.. efter lite skottande å gungande var vi båda loss å kunde påbörja vår färd hemåt.. Gillar snön skarpt! VArdagen blir så spännande.. en vacker dag bor jag i Norrland om jag själv får bestämma =)

Är du på Sanna ??? hihi


Träningsnytt!

Måndagens träning gick sisådär med inkallning med störning (se tidigare inlägg) därför tog jag mej själv och viggo i kragen igår och tränade i vardagsrummet.. (förlåt grannar)

Han skulle sitta kvar medan jag kastade, rullade o fjantade med en tennisboll.. varje försök till kontakt med boll nejades bestämt och alla gånger han fint lät den vara berömdes högt å glatt å vänligt!. Denna övning gick till en början trögt men till slut så trillade poletten ner en aning! Han kunde till slut sitta still å inte ta bollen trots att jag rullade den emellan hans ben.. kastade den över honom brevid honom å ett par gånger även nästan på honom.. STOLT..
Nu ska ju detta bara kunna genomföras ute med.. men vi är på G iaf!

Sedan så fortsatte jag med att kasta/ rulla bollen mot honom samtidigt som jag kallade in honom.. hihi här var det kul.. han satt blixt stilla å ville inte resa på sej.. =) var som att frestelsen blev för stor om han reste på rumpan.. efter lockande o pockande så reste han sej men hade väldigt svårt för att låta  bollen rulla breve åt ett håll å att han skulle komma åt mitt håll.. nejade då han vände o majoriteten av gångerna kom han in utan att ha tagit bollen även om han ett flertal ggr var väääldigt nära =)

Nu ska ju allt detta även funka utomhus så efter lite till tränande inne ska övningarna få flytta ut =)
Duktig kille, säger matte! Taxmat är gott sa viggo! (dagens godis)

Vitt vitt vitt!

Här har hänt en hel del sen sist.. Världen utanför vårt fönster är sedan igår kväll VIT VIT VIT!! Å snön har nu vräkt ner så gott som oavbrutet sedan igårkväll vid 19 ungefär! UNDERBART!

Dagarna börjar närma sig den 11 feb, vilket innebär att vi närmar oss utställningen.. vår första officiella samt i juniorklass...iii lite nervös.. men lite måste man vara.. hihi! Ser fram emot det iaf!

Helgen ska därmed tillbringas i Norrköping, det var ett tag sen sist nu, men iallafall..

Hänt här då..

Bilen har varit inne på service å piggats till lite.. kopplingen är justerad å saker är kollade så nu ska han rulla fin fint..*peppar peppar* Jag var duktig å gick därifrån med data å ryggsäck å grejer.. å sen hurtade jag å viggo dit och hämtade den på eftermiddagen.. ett kalas som gick på så mkt som 2500 suck! Men men det ska ju vara bra så.. å tydligen så ska man tjäna på det i längden.. såå

igår var det dessutom info kväll på bruksan igen.. denna gång om MH-beskrivning. En kille pratade å informerade å han var riktigt bra som föreläsare, kul å lyssna på å gav en massa inspiration.. så tanken är att om klubben bara går med på det så ska jag å ev tove å sanna utbilda oss till B-figuranter.. skoj skoj.. Den 15 april ska vi titta på en mh beskrivning å den 10 juni hoppas jag att vi kan få gå ett själva jag å viggo allstå, att han ska få beskrivas då.. Rätt lång lista med folk som vill så vi får hålla tummarna!
När vi åkte till klubben så snöade det KNAPPT.. när vi kom ut fick vi nästintill gräva fram Toves lille bil =)

Idag har snön öst ner hela dagen.. känns som om jag även grävt fram min bil x antal gånger.. men jag klagar inte.. Imorn väntar dessutom sökträning om nu bara vädrets makter är med oss.. förhoppningsvis ligger det inte så mkt snö i skogen å det är någorlunda röjt dit fram.. så vi ska nog komma iväg.. om det bara avtar med själva snöandet lite under ett par timmar imorn em så är det upplagt för träning!

Nu ska här diskas!


Kurs, kaos kul!

Idag har det varit kurs igen. Vi laddade upp med att bjuda surbullarna/deppisarna Tove och Sanna på våffelfika, vilket jag tror och vill tro piggade upp dem å fick dem på lite bättre humör! Hoppas iaf!

Vid halv sex bar det av mot bruksan för det 5 kurstillfället å hittills det svåraste skulle det visa sig. Viggo är helt slut med all rätt som han fart!

Passet startades med kvarstannande i bil med öppna luckor samt burluckor å med störning. Dagens störning var en minifotbollsmatch, jag o lars sparkade en boll emellan oss framför bilen, framför Viggo, samt så spatserade labbeflickan Zelda förbi med sin husse fram o tillbaka. Detta klarade Viggo med bravur, han fick klart godkänt med plus i kanten, här inkluderades även visitation av oss själva på våra hundar vilken även den fick klart godkänt.

Sedan fortsatte vi med uppvärmning i form av kontakt medan vi en och en begav oss till Lars för lite kamplek med nåt trasaktigt, här skulle vi först leka sedan avbryta leken med ett kommando och kommendera sitt. Även denna bit fixade viggo galant! Klart Godkänt!

Åsså fika paus!

Efter fikat började vi med lite uppvärmning och sedan visitation av Agneta en annan kursledare, även här klarade vi oss galant! Klart Godkänt!

Sedan skulle det köras inkallning med störning igen med denna BOLL... Jag gick ifrån och kommenderade stanna kvar. Kallade in viggo med ett hit varvid Lars sparkade en boll i viggos riktning mot honom... frestelsen blev alltför stor och matte nonchalerades för en boll. Sen brast det.. viggo rejsade artontusen varv runt mej åsså fram til de andra å visade stolt upp vad han hade fångat in.. han tänkte inte släppa denna boll som han så länge väntat på.. en ilsk ömsom överlycklig matte skuttade omkring över hela appellplanen å hojta glatt ömsom morrade åt mitt lilla monster.. Tids nog kastade jag en näve godis strax framför mig o helt plötsligt var han där.. bollen hade dessutom fastnat i en tand.. TOKHUND.. Här behövs garanterat mer träning. Lars föreslog i lina men han kommer ju snällt in då så då är det ju inte nåt problem.. hmm får minsanna tänka till här för å lösa detta problem. Alla tips mottages TACKSAMT!

Nästa övning var inkallning parallellt med en annan kursdeltagare, första omgången gick galant, nästa omgång var det Isa (en supersnygg softis tik enligt vår vän viggo) och Viggo som skulle kallas in.. halvvägs kom han innnan han plötsligt fick span på sin flamma.. å for dit.. denna gång kunde jag visserligen gå dit å hämta in å skälla lite på honom.. lite mer träning behövs på denna punkt..tror det gav effekt för resterande övningar gick fint.

Sista övningen bestod av att kalla in i en korridor bildad av de andra deltagarna en korridor som efter första gången smalnade av.. Detta gick bra utan några pussar på någon annan hund, men viggo tyckte det var obehagligt att springa genom korridoren när det smalna av men efter lite uppmuntran så kom han som ett skott! Duktig kille!

Summa av dagen är ändå relativt nöjd matte.. visst så grämer man sej över boll incidenten.. men å andra sidan är ju svårigheter till för att besegras så nu jäklar ska här tränas! Först massor inne sen så flyttar vi ut träningen till gräset här utanför.. lite varje dag!

Vi är på gång!

Hurtbullar!

Jajamensan dagens ledord blev HURTBULLAR.. Jag och danne har nämligen precis varit ute å sprungit, för första gången på väldigt länge! Men vi orka å vi gav oss ut! Så nu är vi på G! Här ska bli hurtigare! Viggo som ännu bara är 9 månader kändes för liten för å ta med ut på springturen, så han fick vackert vara hemma en liten stund, vilket gick bra ännu en gång....*peppar peppar..*

För övrigt har dagen tillbringats ute på landet hos våra vänner som blivit med hus.. där slipas, byggs, målas det å fejjas för fullt.. kommer å bli såå fint! Är stolta över dem! De har verkligen kämpat!
De har dessutom en gigantisk gård med en äng där viggo sprungit omkring å busat en stund, å apporterat in sin kong.. vilken fart han hade idag.. Syns att han börjar muskla på sej ordentligt, särskilt när han sträcker ut å löper rejält!

Nä nu ska det vilas med all rätt i soffan!


Stolt över min älskade lillebror!

Tar chansen å skryta över min lillebror Martin Ringh

Idag är jag stolt som en tupp över min älskade lillebror! Han har tävlat på torget i Linköping, i 

Franker Hauser Railsession/ railjam å såklart så vann han! Duktiga broder! Priset för dagen var en tröja men FRAMFÖRALLT ÄRAN!

Han hade rätt många konkurrenter i form av 6 skidåkare samt 12 snowboardåkare!

Han hoppar å far på sina skidor! En riktig naturbegåvning! Här har ni honom:

Martin i sin utrustning!
Martin hemma i vardagsrummet strax innan avfärd till tävlingen!

martin i backen!
Martin mitt i ett hopp i Yxbacken, Norrköping

mera hoppande
Martin railar i Yxbacken, Norrköping// En enormt stolt STORAsyster!

Fler bilder och ett reportage om lillebror finns att läsa i Corren http://www.corren.se/archive/2007/2/3/j26riunrdr9zi1h.xml?category1=1096984640-4&category2=1096984640-7&

Sol, Nosande och Mys

Kan man bli mycket snyggare+
Mattes och Husses absoluta snygging!

Vilken toppendag! Jag fick till o börja med sova ut imorse! Tack mina pojkar! Efter en god frukost o slappande i soffan så begav vi oss ut till smedby skogarna. Vilke alltid är lika mysigt!

Idag skulle det viltspåras och busas å tankar fanns på uppletande men orkade aldrig busade å rejsa istället!
   
Viggo skuttar av sej innan spårningen, medan danne lägger spåret i andra änden av skogen!


Helt plötsligt dök danne upp i skogen å skrämde mej som höll på å lägga ett godisspår till viggo, som förövrigt inte gick så bra ur godissynpunkt, för han spåra mina fotspår han gjorde det riktigt bra å hitta nallen på slutet! Så det bådar ju gott inför en ev. personspårskarriär =)

Sen bar det iväg mot viltspåret..

sele på!
Påselning å Viggo sitter snällt å väntar om än väldigt taggad!


Sen bar det av framåt, viggo spårade väldigt noggrant och fint i bra hastighet, kanske något hög emellanåt

mumma... belöning!
Slutbelöning! Wiiie  vi hitta rådjursklöven =) Duktig Kille!

Spåret idag var ca 300 m långt med en vinkel. Viggo var ordentligt taggad i spårstarten och for iväg utan tveksamheter. Danne hade idag blodat spåret med väldigt lite blod, för att tvinga Viggo att vara mer noggrann vilket gav resultat. Så noggrann och målinriktiad som han var idag har jag aldrig sett honom.

Han flackade inte så mkt som han kan göra ibland å tog vinkeln ruggigt bra! känns som om vi börjar närma oss en start i anlagsklass! Nu krävs det bara lite mer träning lite mer regelbundet så ska vi nog snart vara startklara!

Nu ligger två utslagna herrar å tar igen sej i soffan efter en mysig, kul och lyckad dag i skogen!

slöhet o nosande

Ja vi är slöa här .. vilar å tar igen oss vet inte vem som är mest sliten, jag eller lillkillen! Idag var han själv på fm, funka kanon! Sen var vi ute en sväng, å viggos nya grej är att hypernosa överallt stanna å tvärnita inför varje människa, jobbigast är det när folk ska gulleprata å fjanta med honom.. då ska han inte gå med mej.. matte i andra änden av kopplet börjar tappa tålamodet.. så numera är det nos förbud.. självklart får han nosa o kissa o bajsa å ha sej men inga ååååå här luktar det gott måste stanna i trekvart nosningar!

Men tror han är rätt trött har varit mycket denna vecka första dagarna o det tar nog på krafterna.. så när vännerna är sjukskrivna passar vi på å ta vilopaus.. som i och för sig är slut imorn för då blir det skogstur å på söndag är det tänkt å bli en tur till bruksan!

Snart kommer husse hem..  å kort därefter kommer Zombie å Sanna å då blir det garanterat fart på denna supertrötta hund..


trötter
Trött hund tar igen sig i favvosoffan

noooos
sötis nosen!

alla fyra benen ihop!
Alla fyra tassar å ben ihop i en röra.. ser rätt kul ut! 


Imorn är det helg!

Jaha då var det helg imorn igen.. skönt det! Då får viggo o jag äntligen träffa husse lite! Han bara jobbar å står i! Tur det å andra sidan!

Nyss hemkommen från en underbar middag hos Isa med trevligt sällskap o goood mat.

Imorn är det skola på fm så Viggobus ska vara själv hemma men det är han duktig på nu i sin hage..Sen på kvällen kommer smedby familjen till stan, hela eller delar.. då blir det sushi å prat å Let´s Dance =)
Eventuellt blir det bus med labbeflickan Zelda på em kan hända.. besked kommer imorn!

Lördag ä det O´learys som gäller med flickorna.. å sen delfinal i melodifestivalen..

Å självklart så blir det nog minst en tur till skogs med viggo o en tur till bruksan för lite träning! När återstår å se men ska göra mitt yttersta för å få det å hända..

Nu snart är det natter! Sov gott!


Lugn hemmalunkdag!

Idag har det varit en lugn hemmadag förutom ett veterinärbesök som visade sig vara inte nåt! Trodde nämligen bacillerna i öronen var där o bråkade igen men icke, de var lite geggiga å varma å rodnade men inte så det blev meducin som Pippi säger! Skönt det! Dumt å meducinera på nåt som inte finns då blr de få baskiluser som är där säkert resistenta mot meducinet å bråkar mer!

Förövrigt har vi loppat oss hemma, eller nja Isa o Emelie har varit här å loppat med eller nää vi har pluggat! Å viggo har njutit i fulla drag!

Ikväll väntar tjejmiddag å nu en promenad! Ta hand om er!

By the way... vår nummerlapp till utställningen anlände idag .....iiiiiii nervig!


RSS 2.0