Båt, bad och träning!

Här är det full rulle i värmen, aktiviteter anpassade efter vädret såklart. Helgen tillbringades ute på landet. Underbart att ha trädgård, skog runt husknuten och vatten en bit ifrån. Husletandet fortsätter by the way. Vi har åkt båt, både på land och vatten =) Sjösatt båten mao, då fick vi åka båt på kärra efter traktorn, sen vidare ut på Yxningen mot ett ö med klippor. Himla härligt. Hundarna har njutit i stora drag.


Vi vet hur man softar

poserande hundar

Lyckliga hundar!


På söndagen packade vi in oss i bilen tidigt och for mot stan, packade om och for vidare mot Sörsjön för jaktträning. Hundarna var pigga och alerta och klarade av sina övningar jättebra. Sting fick som vanligt lite olika markeringar och en massa passivitet som det naturligt blir när man tränar i grupp. Men han klarar det jättebra. Tyst och förs lös mest hela tiden. Tränade en del på närsökssignalen också. Den fungerar riktigt bra.


Passiv vid vattnet när matte kastar åt de andra


snabbare än blixten!

Viggo fick lite mer träning inför LRM, de är duktiga hussen och Viggo. Man märker av att lite olater kommer när huvudet blir trött på Viggo men han jobbar riktigt fint när han är pigg och alert. De fokuserade på avlämingar vid vatten, vilket nu sker smärtfritt. Danne jobbar på Viggo hela vägen in och det fungerar jättebra. Stor eloge till hussen.


Duktiga viggo. Finns ingen som simmar så fort som honom!

En snabb resumé av helgen!


Canon EOS 1000D

Är vår nya livspartner och träningskompis. Äntligen har jag blivit med systemkamera, eller riktig kamera som jag skulle vilja kalla det. Nu ska jag bara lära mej den lite. Självklart så har jag ju bra objekt att träna på, både stillasittande och rörliga.Mattes prins


Husses prins och vår allas prinsessa!

Midsommarpojkar!

Mina fina midsommarpojkar! Viggo i min krans och Sting i Stinas =) Parkerade på Arkösunds fotbollsplan, för dagen midsommarfestplats.

Strålande sol!

Vad gör man en avslutad arbetsdag, hela familjen inklusive hundarna är på landet. Solen strålar underbart!

 Jo stållen till matte gav sig ut på en powerwalk-löp-powerwalk-styrketräningstur!! Så skönt! Längtar tills den lilla svarta kan följa med ut, å då menar jag inte fodralet på party utan den svarta faran till jycke och  ut i löparspåret! Himla skönt var det!


KOM HEM NU!

Eller vänta lite, Moa lockar med en glasstur till Wallmans, oj jag som varti så duktig idag. Men en glass har ingen dött av =)

Midsommarhelg!

God fortsättning allesammans! Hoppas ni haft/har en fin midsommar hittills! Vi hade det toppen igår, hundarna hade det dock en ganska tråkig dag med mycket passivitet i bilen och till viss del miljöträning. Dock ypperlig träning må jag säga.

Först midsommarfirande på en äng i Arkösund, massa folk och hundar. De skötte sej strålande. La sej coolt och slappna av bakom picknick filten. Duktiga killar. Sedan fortsatte vi in till stan där vi var hemma hos ett par kompisar som dels har katter (allergifria) samt är allergiska, så här fick hundarna softa i bilen och vara ute lite. Men oj vad de var duktiga Sting och Viggo låg i samma halva i bagaget utan grind och sov! LYCKA är duktiga killar.

Idag tog vi igen deras tråkiga dag och tog en långpromenad med inkluderad jaktträning. Mycket bättre hälsar våra killar.
Träningen var utmanande för de båda, och de löste sina klurigheter på ett bra sätt. Sting fick lite klurigare markeringar än han tidigare fått, han fick även testa att bära en stor dummit. Inga problem sa Stingrockan, så länge man slår på näsan. Viggo fick även han lite kluriga markerinar samt en hel del dolda linjetag/närsök som varvades med några simplare för att öka hans självförtroende.

Nu är jag på jobbet och killarna är hemma med husse och lillmatte.

(bilder kommer imorgon em om inte hussen kan tänka sej att ladda upp dem senare ikväll!)

tre år sedan

Tänka att det är tre år sedan vi hämtade vårt gula monster! Vår guldgosse! Ett par dagar innan midsommarafton for vi från Kalmar till Norrtälje för att hämta hem  vår älskling! Oj oj, vi hade verkligen inte en aning om vad som väntade oss! Men jisses så kul vi haft, men även blod svett och tårar!

Det var ju denna lilla ulltuss som vi hämtade hem:


Hundar, hundar och åter hundar!

Eller regn, regn och åter regn, men efter regn kommer solsken! Helgen och idag har varit väldigt hundig! Limmerhult på lördagen, Unghundsderby på söndagen i HÄLLREGN och idag träning i Klinga i uppehåll.

En bra helg kan den summeras, söndagens väder var väl inte nåt att hurra för men vad gör det när evenmanget är roligt. När man gick i skolan och var på friluftsdag i sådant hällregn som gårdagen bjöd på så hade man klagat hål i öronen på lärarna, men icke igår. Då gladde vi oss åt de bra sakerna. Som att det inte åskade, inte blixtrade, hundarna var duktiga, våra som ändå inte startade var duktiga, matsäcken var god, finalen var rolig att se ja ni vet! Man får se det positiva i saker annars blir man snart bitter.  Härligt jobbat alla "kändisar" som starta!

Idag tog jag och danne familjen med oss och åkte till skogs. Klinga stod som värd för oss idag. Bra ställe för Stina att tulta runt på avgjorde det i princip! Sen att det är bra träningsmarker var ju en bra bonus!

Jag och Stina STING körde på det vanliga, jaktlydnad samt en hel del apportering. Jag la även på söksignalen när han sökte efter de dummies som inte låg helt öppet. Han blev inte ett dugg störd utan efter att ha fått hört den två gånger när han sökte på eget bevåg så tog han den till sej en tredje gång och sökte aktivt efter att jag börjat blåsa söksignalen. Kom ihåg att detta idag bara var en lek för honom. Inga krav, inget svårt han gjorde det han är född för. Markeringarna idag på "öppen"mark la jag mej inte i, utan han fick jobba in dem själva! Nöjd matte!

Vår kära dotter verkar bli sugen på att börja träna hund..

Hur länge tror ni vi klarar oss undan tjatet om en egen hund?!

Danne och Viggo fick en "finalövning" en liknande övning som finalisterna i Unghundsderbyt ställdes inför. Men med viss modifikation. Jag var ensam kastare, hade ingen skytt och annorlunda terräng. En dubbelmarkering fick de iaf. Som de löste på ett bra sätt. Denna övning gjorde de ett antal ggr, sedan fick de ett par markeringar, sedan varvades dessa med dolda linjetag men på känd plats då, för att sedan avsluta med ett sök.

Viggo var duktig idag, Han hänger sej till viss del på att jag är ute i markerna där han jobbar, denna hangup beror ju på vår relation så inget som behöver läggas någon vikt vid. Danne var nöjd efter dagens pass.

Himla mysig dag, med duktiga hundar!! Och en alldeles fantastisk familj!

//Matten i flocken

Valpträff på Limmerhult!

Idag har vi haft valpträff på Limmerhult för de limmerhultska soldrakarna. Våra underbara svarta drakar med strålande humör =)

De små fick sig ett ordentligt pass idag, imponerad av att huvudena höll ihop hela vägen. Inledde med lite följsamhetsträning, sicksack och stanna kvar övningar. Sedan fortsatte vi med en inkallningsövning, ca 2 apporteringar var och en klurig inkallning.

Sting var lite bekymrad över Cinnas hemmagjorda kaninboll, men efter lite hjälp så plockade han upp den och kom in med den. Jag är nöjd med min lille pojk idag. Han hänger med fint i jaktlydnaden, är så go i sin följsamhet, lyhörd och alert. En fröjd att jobba med. (ska gå tillbaka till detta inlägg när hormonerna börjar komma)

Med idag var också Stina och med oss hade vi även min lilla hjälpreda, vår fotograf tillika fina vän Moa.

Bildspel från dagen: (Fotograf Moa Ågren)
Sting längst till vänster i bild.Nu studsar vi i säng, så vi är pigga o glada imorn då vi far till unghundsderbyt!

Vi lever...

eller nja inte Biabädden. Kan vara så att två hundar hade megaparty här idag på fm. Men jag vet inte den är rätt död iaf! Fråga mej inte hur egentligen för jag har ingen aaaaaning! Kan inte förstå! Stinas nya paket med blöjor såg det ut som råttor varit på så det kanske är de som varit på biabädden med. För inte kan väl dårar jobba som råttor!?! Eller?!


I helgen är det riktigt hundigt, för matten och hundarna iaf. Lördagen är det valpträff för drakbarnen, sting med syskon. Brorsan får kanske hänga på o slappa i bilen. Hussen ska på fiskehelg med grabbarna. Ooj oj !!
Söndagen är det unghundsderby i Västerås. Självklart ska jag och Stingråtta förlåt rockan dit, som resesällskap har vi Moa och hund samt Angelica och hund! Fin fint!

Stina då, hon huserar hos mormor och morfar hela helgen! Måste ju se till att de motioneras och håller sej unga! Vi klev idag också av budgivningen på det huset som vi så gärna ville ha. Men vi är på det igen, imorn väntar en ny visning och studentskiva och... ja ni kanske förstår varför bloggen uppdateras lite torftigt!


Fågelskit!

På morgonrundan imorse, 05.50 för att vara exakt så fick vi ovanifrån påhälsning, av en vidrig FÅGELSKIT! Hörde splasch framför oss såg lite på backen, hmm phu tänkte jag.

Går ett par hundra meter till och tittar ner på en kontaktsökande Sting, som till min stora förvåning är vit fläckig i på nosen och mellan ögonen.

Stackars mattes lilla prins. Elaka fågeljäkel! Nu ligger du pyrt till. Drog åt mej några "grodblad" och torka bort det värsta. Väl hemma fick han en ansiktstvätt med hundschampo! Jag hatar fåglar, har alltid gjort och kommer alltid att göra, det är äckliga djur! Hmm.. jobbar fortfarande på att kunna ta emot dem från mina hundar!

RSS 2.0