Hurtdag!

Herrejisses upp i ottan för att skjutsa Danne, nåt som slutade i en jakt på försvunnen lastbil =) Lustigt det kan bli! Sen in igen, kolla av nätet o få i sig lite frukost o slappa. Sen bar det av till Skogslotten för att heja på Sarah under hennes hoppträning. Men vi åkte lite tidigare jag o Viggo för att hinna med o rasta sig o träna lite! Testa av gårdagens övningar. Med LINA! UTAN Köttbullar =)

Började med sökövningen. Vilken skillnad! Full fart ut inget tvekande åsså nosa upp dummien sen snabbt in igen! Okej, jaaa han håller längre i dummien nu =) Men tvekar  lite på huruvida jag ska få gosa med honom. Testade en gång till å lika bra denna gång. Fin fart, bra jobbat lilleman!

Sen letade vi upp en liten stig. Satte Viggo, gick ut med dummien, mindre läten å plockande idag. Sen stoppsignal och sen fick han ett ut tecken och kommando. Inga tveksamheter här heller, möjligtvis huruvida han skulle välja att komma in, men klarade det utan att jag tog tag i linan.
Körde en gång till, sen backa jag. Den sista gången fick jag hålla emot linan lite. Det är ju bra i och för sig. Att han gör fel då han är i lina så jag kan korrigera. Sen sluta vi! Vill ju inte träna slut på honom!!

Spanade in tottosarna, blir galet sugen på att börja rida igen! Nu har jag precis ätit lunch med min lillebror, diskat å satt en deg till bröd. Galen dag men snart ska jag o Moa ut o springa med de stora vovvarna sen ikväll väntar ett core pass med Sarah. Hurt hurt hurt!Uppdatering:

Lever fortfarande efter ett en timma långt Core pass, men återkom imorn =)

Del 2 jaktkurs!

Missade ju förra veckans jaktkurs så idag blir del 2, fast ni inte fått nån del 1. En hel del nya teorier, klurigt i början för man kan ju inte bara lyssna på allt men många saker verka vettiga å i stil med husses filosofier. TRÄNING UTAN GODIS! Iaf jaktträning! Vet inte ännu vad jag tycker om det, vårt samarbete förbättrades ju avsevärt sedan jag började med byteshandel men som Elin sa, du belönar ju inte med en korv efter köttbullen när ni tränar lydnad. Belöningen är ju att få hämta dummien/fågeln! Låter ju logiskt så jag ska nog ge det ett försök!

Därmed återtar vi linträningen i skogen, som bara utifall att. Viggo vet så väl att han har lina på sej men det gör inget tydligen! Vi får se! Vi testar!

Gårdagens träning innefattade en mindre walkup träning med lite strösslande, vilket gick toppen bra! Viggo hade fint jaktfot, var inte nämnvärt intresserad av de andra hundarna och markerade dummiesarna men inga ansatser till att försöka plocka in dem. Bra jobbat! Detta har vi gjort stora framsteg i!

Vi fortsatte med lite strösselträning, löst sittande och liggande. Toppen bra! Han satt/låg hela tiden men markerade de fallande dummiesarna! Så som jag vill ha det!

Sedan fick varje hund testa på ett "första sök" för oss var detta första söket på detta viset. inget kvackande eller så utan tyst å lungt smögs dummien ner i skogen. Inget motivationssök här inte. Resultatet blev som väntat, Viggo sket i dummien å snosade runt i dungen markerade den men sket i den.
Gjorde ett nytt försök på en ny plats där ingen liten valp kissat eller så, å kvackade när vi la ut rutan, å nu hajade han vad han skulle göra. Jobbade med nosen i backen/högt o sökte av området. Lite slarvig och omotiverad, men en klar bättring. Åsså in med dummien till mej=)

Sen fick Viggo sitta lite uppbunden något som inte gillades supermkt, men stundtals coolade han ner sej. Fick en nysattack efter att ha hälsat på myror men sen var det bra.

Sista övningen för dagen var att introducera linjetag. Litade på Viggo och körde utan lina, tji fick jag! När jag inte tog dummien direkt somhan är van vid så gjorde han sina sedvanliga ärevarv. Just det, det nya är ju även att belöna och berömma hunden och skita i dummien, vilket ska leda till att han håller den längre. Jo tack det gjorde han ju men inte vid mej! Nåja med lina på så jobbade han felfritt, som ett skott ut och in höll faktiskt längre sista omgången då an insåg att det inte kommer nån köttbulle.

Kände mej rätt nerslagen i skorna när vi åkte hemåt, känns som om allt vi gjort hittills bara varit fel. Men vi ger det en chans! Lina på, köttbullar bort! Heja heja heja oss!


Igång!

Så nu var vi igång med träningen igen! Plockade upp Moa o hennes söta pojkar vid 11 tiden å begav oss till bruksan. Hade visserligen planerat lite jaktträning idag men det kan vi ta lite på kvällsprommen ev. Hade därmed inte nån direkt plan med mej men körde lite vad som föll oss in =)

Upplägget blev därmed detta;

Som alltid börjar vi med kontakt och låter det flyta över i linförighet när jag känner att Viggo o jag jobbar som ett team.

Linförigheten, kändes toppen idag, var vi o nån hund till på planen, lagom med störning efter ett uppehåll. Viggo höll fin position under marschen men i språnget tappar han lite o släpar. Ska jobba mer med motivationen att bibehålla kontakten även där. Alltså jobba mer på honom de första inledande stegen av språnget. Snygga svängar o bra heltom vändningar.

Fortsatte med några lägganden under gång, först en utan hjälper sedan ett par med hjälper för att öka farten i läggandet. Klart godkända lägganden fick vi till idag med hjälper. Ska bara träna mer på själva läggandet för att öka snabbheten i dem.

Sen tog vi en paus, gulliga Moa hade med sej fika åt även mej, så det snaskade vi i oss.

Efter pausen, körde jag lite egen stanna kvar träning. Platsade Viggo och gick lite. När jag gick fram till väskan och plocka med köttbullarna blev retningen för stor och Viggo satte av mot mej. Tillbaka till utgångspunkt o plats igen. Sen låg han om än nåt rumplyft. Han är mycket enklare att korrigera nu, inte alls lika trotsig. Peppar peppar.

Sen tog vi hjälp av Moa med att komma till rätta med tjuvstarter vid inkallningen, en lite ful ovana som Viggo lagt till med. Han startar på tl´s kommando. Aja baja här tjuvade han med första gången, sen provocerade vi lite å  jag berömde hans kvarstannande å sen fick vi till fina inkallningar.

Passade även på att testa av hoppet. En tjuving här med sen fina hopp o kanon ingångar som vi tränade emellan detta moment och inkallningen. Moa visade mej ett trick till att få till ingångarna. Funkar great! Så det ska nu tränas lite då och då! Både matte och hund verkar hajjat lite iaf!

Ikväll väntar min kursstart i Nybörjar Tyska! Spännande! Mest spännande är om jag kommer att hitta! hehe!

image648
Bjussar på en bild på mattes snygging!

Vill komma igång med träningen!

Träningschema för nästa vecka!

Måndag: Lite enklare dummieträning, för att komma igång till på tisdag! Friska upp minnet lite!
Tisdag: Jaktträning på kvällen med SSRK
Onsdag: LYDNADSTRÄNING, ska nog bege mej till bruksan till o med, kolla igenom alla momenten.
Torsdag: Kortare lydnadspass på fm/ kortare jaktpass på fm
Fredag: Kalmar, ev träning med Isa o Hanna
Helgen! Kalmar! Dummiesarna får nog följa med, då vi ska till A och A o de bor juu sååå perfekt för lite jaktträning! Å en egen apellplan har de med i mina ögon =)

Startar hårt för att komma igång! Få in ett flyt lixom! Nån som är ledig för lite träning nån dag??

Semester bilder!

Här kommer ett urval bilder från vår skärgårdssemester!

image639
Lite träning orka vi med, här en plats med en flock kronhjortar snett bakom, men de verka inte störa! Duktiga vovvar!

image640
Osså lite bad!

image641
Mysigt uppe i ett utkikstorn, med utsikt över skärgården!

image642
Som ni ser så var det högt upp!

image643
Sötis tjejen Isa blickar ut över skärgården!

image644
Kärleksparet poserar på klipporna!

image645
Snyggisgrabben!

image646
Kärleksfullt va?

image647
Pussissarna på båten på vägen hem!

Semester!

Ååå vad härligt det är med semester! Fyra dagar i Stockholms skärgård, närmare bestämt Nämdö, var supermysigt! Vädret var supernajs, soligt o fint o relativt varmt för att vara så sent på sommaren. Ett bad bidde det men desto fler för vovvarna! Vilken semester Viggo haft då, kopplet har knappt används o flickvännen Isa har funnits där dygnet runt i fyra dagar! Mys pys! Vi tvåbenta har med njutit med ett glas vin i handen o grillen på G, yatzy har hårdspelats! Supernajs!

Efter fyra härliga dagar på Nämndö, var det återigen dags att bege sej tillbaka till civilisationen =) Närmare bestämt Norrköping, tillsammans med våra sthlmsvänner Hanna, Markus och Isa =) Kolmårde skulle få sej ett besök av oss. Hundarna tog min älskade lillebror hand om under dagen. O de verka ha haft det riktigt gutt! Vilket vi med hade såklart! Tigertour var nog fränast! Man fick vara i en buss inne i tigerhägnet!

Nu börjar snart vardagen på riktigt! Skolstart imorgon! Känns skumt å inte vara i Kalmar med gamla gänget! På tisdag väntar även första tillfället för oss på jaktkursen i Ssrk´s regi. Spännande vecka med andra ord, o slutet av veckan innebär en tur till kalmar!

Bilder från våra äventyr kommer i ett eget inlägg!

Stockholms skärgård!

Imorgon tidig morgon åker vi till skärgården för att mysa o ha det gutt några dagar tillsammans med våra stockholms/kalmarit vänner Hanna, Markus och viggos flickvän goldentiken Isa!

Efter det följer de med hem några dagar hit å Kolmården skall besökas! Därav tar jag en bloggpaus denna vecka åtminstone till på fredag =)

Sen lovar jag att återkomma med bilder o berättelser från vår sena semester. Kan ju meddela att varma kläder trängs med bikinin i väskan!

Ta hand om er allihopa, träna lugnt alla hundvänner! Hörs snart!


Foton från gårdagens utställning

Här kommer superfina foton från gårdagens utställning tagna av Linda Rowley. Tusen tack! Lyxigt med fotograf, som dessutom redigerat fotona!

image634
Snyggingen står superfint!

image635

Älskar kontakten! Den vill vi ha på lydnadsplanen =)


image638

Haha kolla in håret =)


image636

Domaren klurar!


image637

Placeringen! Supernöjd!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Moa med  goldenpojkarna Lucas och Oscar, så det är väl bara att anta utmaningen!

Man väljer ut och skriver om fyra bloggare eller personer med hemsidor som inspirerar. Dessa fyra blir i sin tur utmanade att välja ut fyra stycken sådana bloggare/personer att skriva om. Man får inte välja en bloggare man blivit utmanad av.

Mina utvalda bloggare har en gemensam nämnare! BILDER!

Lena och Millie:
Denna blogg blev snabbt en favorit tack vare Lenas påhittighet. När man kikar in i bloggen finner man var och varannan dag små roliga tips på lite hjärngympa som man kan utöva med sin vovve i skogen, på gräsmattan utanför huset eller rentav inne. Två riktigt trevliga tjejer som numera även är ute på tävlingsbanan! Ska bli kul att följa er på plats =)


Annelie och Martin:
Jag gillar bloggar som uppdateras ofta o det gör denna! Skojjig att läsa, många gånger bra reflektioner, ett flitigt ekipage som på fyra månader ser ut som vilket gammalt ekipage som helst. Samspelta och duktiga o allt detta har jag koll på genom bloggen! Ett möte i verkligheten har skett det med å de var även de hejdundrandes trevliga!

Hanna och Isa:
En till golden tjej o hennes matte! Viggos flickvän även kallat! Hanna uppdaterar ofta , såvida det inte är semester. Oftast är det om lilla Isa fisa o deras vardagliga bestyr =) Ofta bilder å det är kul! Två för tillfället kalmariter men som vi hoppas kommer närmre =) Saknar er!

Prinsessans Dagbok:
En svensk tjej som bor i Norge med sin fästman och deras lille son. Hamnade där av en slump. Men jag har alltid sagt att jag vill bo i Norge så svenskor i Norge har alltid lockat till sig mitt intresse =) Hon uppdatera ofta o ligger högt upp i bloggtoppen. Bloggen handlar främst om familjelivet men även smått o gott runtomkring!


Ranta runt i ring!

Idag var det då dags för officiell utställning igen! Denna gång på hemmaplan! Närmare bestämt gångavstånd, Himmelstalundsfältet! Viggo och husse tog helt enkelt morgonpromenaden bort till området å jag själv tog bilen med bur å stolar å grejer!

Det var en riktigt härlig utställning. Fort gick det! Skönt å slippa köra massa o vänta å hålla på! Strax före halv tio var vi inne i ringen o strax efter var vi klara =)

Vi fick iaf vårt efterlängtade röda band och fick stanna kvar i konkurrensen, där vi placerade oss på en reservplats. Men inte fyskam det inte! Här är vi glada o nöjda! Vi faller mycket på paddlandet som faktiskt har blivit bättre men som kan bli ännu bättre.. övning ger färdighet!

Här kommer kritiken, domare var Bjarne Sörensen från Norge;

Maskulint huvud, men för lång i nosen. Bra hals. Stel och framskjuten i fronten, bra kropp för sin ålder. Utmärkt päls, rör sig bra bak, ostabil fram.Jag gilla domaren, trevlig och glad! Tog fint i hundarna och hälsa på dem innan han kände igenom dom! Pluspoäng! Dock verkade han mer förtjust i den bruna varianten men det bådar ju gott inför en kommande valpis =)
Kritiken känns bra. Superkul att Viggos inte så tunga kropp gick hem! Han var minst i sin klass både till strl och ålder, bra med en domare som ser till åldern!

Sammanfattningsvis! Härlig dag, fin kritik och superkul med placeringen!


Tävlat igen!

Japp då har vi tävlat ytterliggare en gång inoff. i ettan. Denna gång la jag ju som jag bestämt mig för platsen. Det gick fin fint! Där kammade vi hem en 10:a! Toppen! Gårdagens tävlingar blev en låååång väntan, med en halvtimmes paus mitt i var det mörkt när det var vår tur att köra. Men man ska ju kunna starta i alla förhållanden så det var bara att göra det bästa av situationen. Är så nöjd och stolt över min lilla guling, målet var att åka dit och klara av platsen. Att Viggo låg och inte tokryckte! Å det målet var uppnått redan innan det var dags för vår tur.

Kvällens poäng och kommentarer;

Platsliggande:             10 p
Tandvisning:                10 p
Linförighet:                   5 p (Tappar pos, busar med koppel, SS)
Läggande:                    9 p (Sent läggande, dk vid sättande)
Inkallande:                 10 p (Bra!)
Ställande:                     0 p (Tar steg, lägger sig)
Apportering:                 9 p (Tugg)
Hopp över hinder:      10 p
Helhetsintryck:            10 p (Glad hund, trevligt ekipage)

Totalt:                           147 p, ett 2:a pris och en 7:e placering av 16 hundar totalt.

Mina kommentarer, är supernöjd, det vi tappa på igår är saker jag vet att vi kan! Tillfälligheter. Uppladdningen, drog ut lite på tiden då det strulades lite med startnummrena, när vi väl skulle in på plan kändes Viggo med mej och laddad, men då vi skulle ställa upp oss för linförigheten ville han bara lägga sej ner. Han var trött min lilla fyrfoting.
När tävlingsledaren dessutom ber mej länga kopplet lite kom jag ur balans något och mesta delen av linförigheten gick åt för både mej och Viggo att inte trassla in oss i kopplet, som jag snubblade på gång på gång. Vilket gjorde att vi båda kom ur balans. Linförighetens program/gång var även den lite skum men så kan det vara inte nåt att skylla på! Vi kommer igen. Nu ska här tränas fot, med lååååångt koppel om det är så det ska vara! Skumt är det iaf för jag har alltid samma längd å förra gången var det inte nån som sa nåt. Skitsamma! Nästa gång går det bättre.

Läggandet är så svårt att se själv, men snabbare lägganden ska vi kämpa med för där vet jag att det inte går så fort. Dk´t i sättandet var nog också bara en tillfällighet. Vi var nog inte riktigt på hugget o jag var säkert otydlig i mitt kommando, brukar nog titta på honom när jag kommenderar sitt, men blev osäker på om det är dk så jag tittade rakt fram och kommenderade vilket kan ha förvirrat her fyrbent.

Inkallningen inget att orda om! Kanon! Ingen tjuvstart denna gång, jag var mer tydlig med stanna kvar kommandot denna vecka.

Ställandet, Viggo ställde sig och stod under halva återgången då la han sej ner. Därmed nollades vi. Lite väl hårt kände jag då han stod i princip hela tiden. Men vad vet jag!  Detta moment är inget som oroar mig, tror även detta kan härledas till uppladdningen och att Viggo var trött.

Apporteringen, är jag suuuuupernöjd med. Ingen tjuvstar, han höll tills jag sa tack! Duktig hund! Nu ska vi jobba bort tuggandet bara! Men klart godkänt!

Hopp över hinder, ett moment som Viggo älskar! Han tycker det är så kul, vilket syns i poängen =)

Helhetsintryck, en 10:a idag! Denna vecka låg tävlingsledarens tillbehör i en gul back och inte direkt på marken. Plus till dem! Viggo var framme o kika men kom fint tillbaka när jag ropade! Han tycker att det är kul med lydnaden numera och svansen bärs högt och viftas. Matte lyckades hålla sina nerver inuti kroppen o vi hade kul på planen! Sånt syns och sånt är skoj!

Summa sumarum, nu ska vi ut i officiella sammanhang! Ska spana in tävlingkalendern direkt! Ett stort GRATTIS till alla ni andra som också gjort såna framsteg!

Sockerbagaren!

Efter en kämpig natt med illamående, bestämde jag mej för att testa traska iväg på en promme med Viggo, o köpa mej lite gott bröd till frukost. Tänkte att det kan nog locka mer. Köpte en fralla i en påse o två bullar i en annan till ikväll. Min älskade duktiga lilla vovve bestämde sej för att bära dem hela vägen hem ca 6 kvarter. Utan omtag och stabilt i munnen spatserade han hela vägen fram till porten med papperspåsarna i munnen! Då saknade jag min mobil med kamera som vanligtvis jämt är med. Han var så söt, o locka till många beundrande blickar o snälla ord om hur duktig min lilla kille var =) Stolt matte gick bakom i kopplet!

Som belöning hemma var han ju såklart tvungen att få smaka en bullbit när han så stolt burit dem hela vägen hem! Han fick dock en bit av en annan bulle som fanns i skåpet =)

Ikväll väntar sista inoff. tävlingen i Kanal 1:an i Söderköping. Har denna gång bestämt mig för att även lägga platsen. Tror på oss denna vecka! Detta fixar vi galant! Vi har tränat massa platsliggning i tid och otid denna vecka. Måttot har varit sagt ord gäller, lagd hund ligger =) Viggo har skött sej toppen bra, det har varit varierade tider alltifrån en halv minut till den tid det tar för matte att äta mat och så vidare !! Det har funkat toppen å efter lite peppning från Eéa så kör vi!

Återkommer med en resumé av hur det gick =)

Nybörjar kurs i apportering!

Jihhhooo vi kom med! Vi kom med på SRK´s nybörjar kurs i apportering, för Elin. Ska blir riktigt skoj o komma igång ordentligt. På sista tiden har ju vårt samarbetsproblem lossnat rejält o Viggo har insett hur enormt omtyckt o bra man är om man lämnar över saker o ting till Matte =) Ska bli superkul att komma igång med träningen.

Häromdagen var vi i Glottern o bada o Viggo visade då vilken apportör han är o for i vattnet efter bollen X antal gånger =)
 
Låter bilderna tala för sej själva =)

image627image625
image628
image626
image629
image630

Efter en massa badande o simmande blir man lite trött så då kan man vila lite på en klippa hälsar Viggo
image631


Eller så kan man fortsätta apportera på land =)
image632

Men efter ett tag blir man såååå trött så man bara vil ligga o lukta på blommorna
image633

Har varit på Johannas land i två dagar, o bilder därifrån kommer när min telefon behagar fungera igen!

Nämen nu kom regnet igen!

jaha så kom det gamla vanliga vädret tillbaka.. ÖSREGN! Ett regn som knappt de allra bästa regnkläderna fixar att stå emot! Men min nya jacka skötte sig riktigt bra under morgonprommen, hade behövt byxorna med men chansa på shorts o var dyngsur från midjan och neråt. Men har man hund så har man. Lyckades lura ut Moa på en platsliggning på bråboplan i spöregnet oxå =) TACK!

Körde en 30 sekunders plats med stadgan själv Lucas, Viggo låg fint, visserligen ganska så spänd å på G men inget försök till att resa sej eller liknande! Nu ska jag öka tiden lite för varje dag å senare även öka antalet hundar, så får vi se hur det ser ut till på torsdag! Då det är dags för Kanal 1:an igen =)

Var riktigt kul att tävla, så nästa vecka kör vi igen med förhoppningen att lyckas lite bättre. Men man vet aldrig med en busig tonåring i kopplet!

Tusen tack för alla GRATTIS!

Tävlings debut!

image624
Jag och favvograbben i våras i Kalmar!

Efter tävlingsträningen i onsdags med Golden sällskapet kändes det galet bra! Började fundera på att ev starta på dagens inoff. lydnads etta i Söderköping. Bestämde mej helt enkelt för att testa, men avstå platsen. Då jag inte vet om Viggo ligger å inte ville riskera att förstöra en hel plats så därmed var det bestämt, en debut utan plats fick det bli =)

Har fyllt dagen med det mesta för att undvika att låta nervositeten komma krypande. Har lyckats riktigt bra. Ikea med Johanna på förmiddagen, promenad med densamme och hundar. Sen fick viggo vara hemma å vila å vi andra for till bruksan för lite agility träning med Trox. Men det var för varmt så hem igen å laga middag! Sen fick vi stressa iväg, passar mej perfekt =)

Väl där var det drive in anmälan, o i lottningen drog jag näst sista startnumret. SUCK! Men visade sig vara lyckosamt! Med nr 18 så var det lite väntan så Viggo fick parkera i bilen ett tag när luften blev lite svalare ute.  När det närmade sig vår tur plockade jag ut en lagom taggad hund ur bilen. Vi värmde upp lite sen var det dags! Viggo kändes riktigt bra, lagom peppad och fin kontakt in på planen! Let´s rock´n roll!

Totalt fick vi 140,5 poäng vilket räckte till ett andra pris. Är grymt nöjd med de poängen med tanke på att vi valde att avstå platsen. Domarkommentar i kursivt.

1. Platsliggande, här avstod vi som sagt, alltså
0 p (förare avstod)

2. Tandvisning, här skötte sig Viggo fin fint!
10 p 

3. Linförighet, här tyckte jag Viggo var med mej fint, riktigt  bra kontakt men lite fladdrig, första momentet vi körde, så vi var nog inte riktigt igång.
8 p (släpp pos, ssh, ss, stundvis fin kontakt, släpar lite, okonc)

4. Läggande, här gick det rejält över förväntan, räknade med att nolla här eller behöva göra dk, men behövde inte göra varken eller. 
8 p ( fin fram. seg ner, steg)

5. Inkallande, här vet jag inte vad som for i honom, han tjuva men annars helt okej.
7,5 p (tjuvstart, bra tempo, vid sväng)

6. Ställande, klart godkänt, han tog nåt steg med frambenen för att samla ihop sej, men snyggt!
8,5 p (fin fram. steg, fint avslut)

7. Apportering, detta moment är inte halvklart men vi testa, vilket syns i domarkom.
8,5 p (för fram, hund tar i lite före, tuggar)

8. Hopp över hinder, här var Viggo lite väl het under ingången annars inte nåt att klaga på.
9 p (tuggar på hand)

9. Helhetsintryck, Viggo bestämde sej för att showa lite med apportbocken emellan apporteringen och hoppet, inte bara en utan två gånger den lilla stollen, vilket drog ner poängen.
8 p (olydnad, går ifrån förare, härlig hund)

Jag är  super duper kanon nöjd med vår insats! Det var ju trots allt vår debut. Å inga poäng under 7,5 om man bortser från platsen! Men bara å träna vidare, det är en massa saker som kan bli bättre. Men nu ska jag suga på denna karamell lite å satsa på att träna in en säker plats =)

Natti natti!


Dåligt med bloggande börjar bli en trend!

Dåligt med uppdatering börjar rent av bli en liten trend! Kommer bättre tider lovar! Men nu är det lite flytt/sommar/trött uppehåll!

Idag var det mys med brudarna här, vi laga smarrig sushi och kladdig banankaka, mumma o mycket mätta magar! Börjar likna ett hem här hemma! Byrån är uppe i sovrummet men är  inte fylld ännu! Lutar åt att det sker imorgon kväll!

Imorgon, Tisdag blir det lite hundträning å massa solande, så våga ändra prognosen till imorgon! För jag vill inte vara ett gående lakan längre!

Onsdag blir det tävlingsträning med goldensällskapet, tänkte köra hela ettan som man ska! Får se hur det går, så utgår jag ifrånd det, moment efter moment. Vissa behöver mer eller mindre hjälper. Det blir även en liten drink här på onsdag innan Rix Fm festivalen osså såklart Rix Fm festivalen på kvällen!

Torsdag, Ikea ännu en gång då de inte lyckas sälja några bra exemplar av Malm avlastningsbord till oss det blir därmed tredje gången vi byter detta f****e bord! Mera hundträning och Söderköpingsbruksa på kvällen för att heja på de tävlande!

Fredag, kvällen ägnas gladeligen åt en reunion med gymnasietjejerna! Middag å agustifestival på stan! Mypys! Helkul!

Nu Natt! Ta hand om er!

Flyttade! Norrköpingsbor!

Nu har vi flyttat å livet flyter på! Nån riktig vardag har vi inte lyckats åstadkomma än, men det kommer väl. Det börjar bli ordning hemma men det är en bit kvar! Så snart allting är klart utlovas ett hemma hos reportage med före-och efterbilder.

På hundfronten har vi mest lunkat på i vardagen, gått riktiga hurtpromenader å tränat vardagslydnad. Men i onsdags följde vi med till söderkpings bk för att spana in Sarah och Yoggi som gör sej redo för tävling! Blev sååå träningssugen å hade ju köttebullar med mej så varför inte testa! Vi har ju haft lite sommarlov... å hej vad det kan göra susen! Eller hur HAnna =) Viggo givk toppen kanon bra! Grym kontakt alert o glad igenom hela ettans program! Wiieee.. nu suger det i tävlingstarmarna! Ska spana in lydnadstävlingar och agilitytävlingar ivkäll så får vi se om vi kan tänkas vara redo snart vi med. Önskar tävlingsträning. Med nån som kommenterar mej å med hundar som sitter vid sidan av planen å stjäl viggos uppmärksamhet. Det behöver vi träna på! Å PLATSEN!!!!

Nej nu ska jag packa upp! Skepp o hoj! På återseende! 

RSS 2.0