Årsträff på Limmerhult

7 veckors Sting

11 månader och 30 dagar Sting

(bilderna stulna av Cinna, fotograf Cinna)


Imorgon blir de kära soldrakarna 1 år. Så igår tjuvstartade vi firandet med en valpträff på Limmerhult. Mätaren visade 25 minusgrader men det stoppade inte oss trots att min bil gjorde allt för att få mej att stanna hemma.

Efter en dispyt på hemmaplan, då NÅN bestämde att jag skulle åka Golfen. Så gasade jag iväg vansinnig från start. In till Coop för att tanka och ta ut pengar. Bilfan dog så fort jag koppla eller bromsa.. typ rätt ofta med andra ord.

Tankade tog ut pengar och åkte mot E4:an. Då går tempmätaren i topp och bilen kokar, alldeles lagom så jag hann svänga in på samåkningsparkeringen. PHU! Ringer för sjuttioelfte gången till NÅNoch ryter som ett ilset lejon. Varpå NÅN och Stina kommer och byter bil med mej. SÅdärja! Vad smidigt det hade varit om jag tagit volvon från början.

Svänger ut på E4:an.. MOT STOCKHOLM! Inte min dag. Vänder i Åby och börjar min färd mot Linköping. Ett par mil innan Calle och Cinna, så börjar fläkten lukta bränt och skjuta ut kallluft. SHIT! Nån är på babysim så Cinna och Calle fick rycka in per tfn. Behåll den på och kör bara är ordern! Det fungera!

Väl framme hade de andra börjat inne och i och med kylan var alla hundar inne i värmen så Sting och jag klev in, än en gång imponerar han på mej. Visst han är på tårna och sprallig men cool på sitt sätt.

Före lunch vågar vi oss ut, vi hade ju Underbara Raketmatten som instruktör dagen till ära. Då kan man ju inte stoppas av lite (25) minusgrader. På med täcken och alla kläder och ut. Inledde med egen kontakt och uppvärmning.

Påklädda soldrakar och mattarSedan blev det lmarkeringsträning och linjetagsträning på de fina plogade vägarna på fältet i olika kombinationer. Sting och jag hade för dagen lite problem med ut av flera orsaker. Sist vi träna så skärpte jag upp lite mkt samt att jag blev osäker i samband med att han tveka. Något jag inte kunde tänka bort. Fick tips av raketmatten och de andra att träna på hemma.

In för lunch, ljuvlig ungersk gulashsoppa, allt för att hedra pappa Drake. Te, smarriga bakelser a´la Ann-Marie och sedan på med alla kläder och ut igen.

(bilderna stulna av Cinna, fotograf P-A)

Nya vägar på fältet och nya prövningar. Markeringar, så här hade Sting och jag inga problem. Kändes skönt, men det var en bekymrad matte som åkte hem mycket att tänka på. Men otroligt träningssugen och peppad.

Alla drakungarna är väldigt jämna, både utseendemässigt och arbetsmässigt. Trevliga, coola och ärliga kom vi fram till.

Säger det återigen.. är otroligt tacksam för att fått äran och förtroendet att förvalta denna prinsessunge!

TACK!

Familjehundar

Våra hundar är i grund och botten familjehundar, därefter tävlingshundar annars skulle det inte fungera i vardagen. Familjehundar inom rimliga gränser. Det måste fungera inte bara med Stina utan med Stinas små kompisar. De behöver inte älska barn. Men ha lite tålamod och framförallt lära sej att hålla sig undan. När Stinas små kompisar är här, gör vi hundarna den tjänsten att de får ligga ifred i sovrummet. För respekten är ju ömsesidig och det är svårt för små barn och hundar att själva sätta den gränsen.

Viggo är favoriten hos Stina. Så här hittade jag dem i soffan förut, Stina tittade på bolibompa och Viggo sov, men hade ett vakande öga över sin skyddsling.

Så söta..


Samträning på Udden

eller ska man kalla det fika. Planen från början var vi kallar det träning så vi får ett tillfälle att fika lite inne hos oss. Angelica och Annelie och även Camilla dök upp osså var det jag och Danne med hundar.

Vi körde i princip samma upplägg som sist Danne o jag tränade där. Terrängbyten samt markeringar över diket. Jag utökade även med ett linjetag och ett tomskick med kontaktsignal.

Sting klockade sina markeringar idag med. Han har verkligen vilat sig i form den jycken över vårt vinteruppehåll, eller så kan man säga att vinterns fokus på jaktlydnaden gett resultat. Fri tolkning!

Den första i terrängbytet gick han lite långt på men var snabbt tillbaka i rätt område. Idag gjorde han nya avlämningar på eget bevåg, han gick in till sidan och satte sej klockrent på vänstern o bjöd upp dummien (han är tränad på att lämna av framifrån). Såg skitkul ut, för jag stod nog som ett fån =)

(Foto och redigering Annelie)Markeringarna över diket, körde vi både rakt över och diagonalt. Inga problem, han verkar liksom inte se svårigheten i att ta sej över diket och behålla fokus. Utan han klarar det galant.

(foto Annelie,snabbred. av mej)

(Foto och red. Annelie)

(Foto Camilla snabbred. av mej)

Linjetaget fick han på samma ställa som de första markeringarna, inte heller det något problem. Han är väldigt säker på ut. Eftersom att denna övning gick så bra, så valde jag att skicka honom på tomskick och ge kontaktsignal för att sedan låta honom gå på kommando på en enkel markering som jag själv kasta. Han klarade även detta med bravur. Så jag säger som Angelica nyss skrev " sitter stabilt tills nästa kommando ges" och han stannar på fläcken och vänder upp fint. Stolt matte!

(Foto Camilla)

(Foto och red. Annelie)

Eftersom att hussen inte uppdaterar så får väl jag uppdatera er om Viggo med. Han skötte sej kanonbra han med, jobbade på envist på en markering som han missade lite, men hittade den efter lite metodiskt arbete =) Han är så söt! Avlämningarna var fina idag med, inget tramsande.  Tror och hoppas att det är en nöjd husse som sitter här brevid mej.

Vi runda av med lite fika här inne, kladdkaka med cheesecakefyllning och snickersrutor, har hört att kroppen förbränner bra i samband med fysisk aktivitet och kyla. Eller?!

Vi avsluta med en promenad på isen, jag annelie och Angelica. Camilla hade fårjobb att sköta. Thorsten och Sting lekte och hade kanonkul, men vi vände när isen sprack framför oss.. lite lätt skraja.

(Foto och red. Annelie)

Några fler busbilder har inte hunnit landa i min data än, så idag får det räcka så här!

Tack för alla fina bilder, hoppas det blev rätt med namnen!

O tack för idag! Himla kul att vara igång igen!


Årets första jaktträning med hela flocken!

Idag lyckades jag och danne samordna oss till att träna lite tillsammans med våra hundar. Inte helt lätt, ofta blir en kvar inne o tar hand om Stina, särskilt nu när det varit så kallt.

Men idag är det knappa 2 minus och båda var hemma när det var dags för Stina att sova middag.

Jag stod för upplägget idag med vissa korrigeringar av sambon. Markeringar i terrängbyten. Nu var det ju lite så att snön liksom jämnar ut alla terrängbyten. Men det blev genom en tätare skog och markering i gläntan samt över ett brett dike. Under tiden så byggde vi vidare övningen med linjetag på ny okänd plats för Viggo och linjetag på känd plats för Sting. De båda klarade terrängbytena utan huvudbry, mycket trevligt att se.

Jag avslutade också med lite kontaktsignalsträning med Sting och är grymt imponerad och lite chockad. Visste ju att den satt hyffsat men att den satt så bra, det trodde jag inte. Häftigt!

Inga bilder idag, men bilder från andra jobb som våra hundar har... I förmiddags gick vi nämligen en långpromenad jag, Stina och hundarna. Nu när det är snö, är det körigt att gå vår runda med vagnen, så Viggo fick dra Stina runt i pulkan. Duktiga han. Bra träning, men matten måste bli bättre på att stretcha och massera honom. Tur att det inte är varje dag han drar.

Viggo och Stina förra året och även i år drar han en något tyngre pulka med stolthet!Sting och Stina i år, en betydligt större Stina i pulkan (Sting drar såklart inte pulkan han är bara handtagsvakt)We´re lovin it!

Vi trivs

Man blir som man umgås har jag hört..

Vi älskar varandra nästan alltid

... den är iallafall besvarad!

Vi blickar bakåt..

o vi blickar framåt

men allra mest njuter vi av stunden!

Ta hand om er, kompenserar det dåliga antalet bilder på senare tid med ett bildinlägg!

 


Modellen Sting

Sting modellar gärna i sitt nya täcke men blir lite låg när matte ger honom direktiv i hur man ska modella =) Annars verkar han trivas i det, går å lägger sej o myser när han får det på sej.

Nu ska jag samla krafter för att åka o jobba, i veckan ska jag försöka sy ett till Viggo med, men är ju så mkt annat som borde göras. Har gjort ett borde göras moment idag iaf, målat badrumstaket, så nu är det bara att spika upp i taket o måla en sista gång =)

 


hemgjort

Igår fick jag rycket och gjorde äntligen slag i en sak jag tänkt länge på, nämligen att sy ett biltäcke / värmetäcke till Sting av gamla fleecefiltar jag har.

Hittade två dubbelfodrade fleecefiltar som jag dessutom la dubbelt, så varmt o gosigt lär det vara. Klippte o klura o sydde en hel del. Kl 3, inatt undrade danne om jag inte skulle fortsätta idag och det tog emot men när symaskinen trilskades så fick det vara, hade bara två kardborrebitar kvar att fästa dit.

Imorse fick jag äntligen parkera vid symaskinen igen och sy fast dem, så nu är det färdigt. Barnsligt nöjd. Det är stort o mysigt, tjockt och varmt o alldeles alldeles gratis, fleecefiltarna bara låg ju o kardborren satt på ett alldeles för litet reflextäcke.

Självklart kommer modellbilder så fort jag bara kan!

Kors i taket

Idag för första gången på mycket länge plockade jag med mej en liten dummie ut, till hundarnas stora glädje! Jag förde båda hundarna och Danne kastade.

De fick inledningsvis några enkla markeringar med en tydlig referenspunkt här på gården. Använde sedan målområdet för ett avslutande linjetag för den lilla svarta.

Det gick fin fint, till o med att föra Vigg gick bra. Sting spikade markeringarna och linjetaget, något som jag upplever visar att han mognat lite o landat en del. För just markeringar har han haft svårt att avståndsbedöma även med tydlig referenspunkt. Men nu gick det väldigt bra  och då ska tilläggas att det är vitt vitt vitt ute o matten tog en vit dummie med sej.

En liten miss bidde det, då jag skulle korrigera Viggo, eller snarare göra honom uppmärksam på att han skulle stanna och gav honom ett Viggo, varpå han gick, eftersom jag skickar honom på Viggo när jag handlar båda samtidigt. Nåja sånt händer o han hämtade glatt in den dummien. Ingen skada skedd. För han fick ju enligt honom rätt kommando o Sting hade ju fortfarande inte fått nåt kommando alls. Alltså måste han ju gjort rätt o jag tänkte fel =) haha!

Besök!

Idag hade vi besök här ute på Udden. Vi hade fixat scones o värmt oboy, men så ringde vår gäst o meddela att hon satt i diket. Jaha, ville hon ha fikat där då, nej hon ville bli uppdragen =)

Danne gjorde en uttryckning, den karln borde sadla om o köra bärgare, han gillar ju det extrema. Hursomhelst, Elin och hennes tre hundar gjorde mej sällskap med mina två lurviga på rundan rund udden. Himla trevligt med sällskap även om mina hundar fick träna på att gå behärskat i koppel (nu var ordet där igen Calle). Ibland kan det vara nyttigt med, nu när vi bor som vi gör.

Har ju fått lite funderingar på en behärskad inkallning så åter igen får jag väl förklara mej, även om jag tyckte Calle slog huvud på spiken. Ibland kan det gå i 180 ja precis ungefär exakt straxt innan jag vill att Sting stannar för att bespara mina knäskålar en op tid =)

Har fotat en massa idag, men NÅN har inte behagat kopplat ihop datorerna för NÅN annan NÅN har inte fixat så vårt internet kommit in. Nån som brukar strula som FAAN! Kan ni gissa vem/ vilka NÅN är som strular?!

Kontaktsignal och behärskad inkallning!

Är vad vi tränat på idag, den första biten deltog även Viggo i. Den andra biten, var han väl också med på, men hans inkallningar är nog alltid just behärskade så där testade vi nog mest hörseln.

Men Sting, han fick träna på att komma in behärskat på en inkallning o till mattes förtjusning så sitter båda knäna på plats fortfarande, lika med lyckad träning =)

Kontaktsignalen då, jodå, den sitter på den nivån vi är på nu, dags att öka retningen och därmed svårighetsgraden.

Kul kul!

Ispromenad

Idag tog hela familjen en promenad på isen innan jag åkte till jobbet. Viggo som i vissa fall är ganska behärskad fick ett fritt kommande då han inte brukar springa så extremt när han känner att det är halt. Sting som inte har direkt nån spärr gällande fart, once your free ypu run liksom, fick därmed ett litet träningspass i att lugnt och behärskat gå jaktfot brevid sin kära matte, för här är vi rädda om oss o chansar inte när vi nästan redan vet resultatet av en löpande Sting på isen!

Han var superduktig! Matte stolt! Matte är träningssugen igen!

Ursäkta frånvaron..

Vi har firat jul, Sting ställde upp som tomte på julafton och drog sitt strå till stacken...

Själv anser jag att julen är matens högtid finns väl ingen anledning att jobba, så jag har ätit istället..

Men nu är visst helgerna slut och det är slut på vilan, så se upp i backen fyra hål i nacken, för är kommer uddens egna labradormaffia!


2009

Årets absoluta största hundgrejer detta år är helt klart dessa...


Vi träffade underbara Calle och Cinna på Limmerhult. Vi fick äran att förvalta en av deras soldrakar, ur deras första limmerhultska kull. 1 februari föddes min svarta prins på Limmerhult. Sen kom ännu mer väntan och längtan efter ett besked om det fanns en Sting i kullen och sedan om möjligt ännu mer väntan och nagelbitning för att se så den lilla krabaten växte till sig och frodades. Hämtningsdagen kom och jag kunde inte vara mer lycklig eller livrädd på samma gång.

Foto Cinna


Limmerhultarna har gjort en hel del avstamp i vårt hundår, med olika träningar, träningsdagar och träningshelger som vi fått äran att vara med på har helt klart varit höjdpunkter i år! TACK, nu ser vi fram emot ett nytt år först med en årsträff med våra små svarta! För det är väl det modet som aldrig sägs gå ur tiden, den lilla svarta.

Viggo han fick inleda året med att ligga på operationsbordet, tack och lov inte pga utav olycka utan en kastrering stundade. Resultatet, ja svårt att säga om det beror på en betydligt mer konsekvent handling numera av sin husse eller kastreringen. Det får vi nog aldrig veta, men en hel del olater sitter i som att till exempelt kliva upp o lägga sej i soffan.. konstigt jag som helt klart trodde det skulle försvinna i samband med kastreringen =)

Viggos lite mer positiva upplevelse i år var nog hans och hussens första inofficiella jaktprov med vilt. Lilla retriver, där kammade de hem ett välförtjänt 2:a pris, snubblande nära ett 1:a pris. Det kallar jag en minnesvärd händelse 2009.

Sommaren för hundarna innebar en hel del träning på sina olika nivåer, medan hösten som kommit och gått har bestått av vila av naturliga orsaker. Självklart har vi inte bara legat på sofflocket och kliat oss på magen, men vi har helt klart legat på en låg aktivitetsnivå, en välbehövlig vila för både matte och husse, men även för de fyrbenta. Sting som varit i en ålder där vila är den bästa träningen och Viggo som njuter i fulla drag!

Vi har också blivit med tomt, vilket inte alls är fyskam hälsar hundarna som firade in det nya året med att markera fyrverkerier utanför fönstrena på sin egna tomt.

Hoppas ni alla hade ett gott slut och en bra inledning på det nya året!RSS 2.0