Mattes fina stora pojke!

Efter exkursionen i måndags så hade vi ju kurs som vanligt.. alltid lika kul.. exkursionen drog dock ut på tiden så vi kom inte till kursen förrän efter fikat.. men vi körde lite snabba kontaktövn. å sen gjorde vi slutövningarna med de andra vilka bestod av:
Hopp över hinder
Inkallning med och utan störning
Visitation

Hopp över hinder är alltid lika kul då vi har tränat på det eftersom vi ska ha det som eget moment i allmänlydnadspasset =) Så det var jul å se att edt funka å att vi gjorde rätt. Att tänka på är ATT JAG SKA STÅ STILL INTE RÄTTA IN MEJ EFTER VIGGO, vilket jag har en ovana att göra.. men jag bättrar mej.. kämpar iaf..

Inkallningen gjordes som vanligt först sedan satte jag viggo igen, gick ifrån o kallade sedan in.. under min inkallning förvandlades vår tränare till en levande spratteldocka.. viggo kollade lite frågande på honom i farten in till mej men skötte det kanon.. måste nog till o med säga att farten in till mig var högre under störningen.. hmm.. Bra funka det iaf.. nu ska bara bollen läggas in..Scary!

Visitationen utfördes idag av oss själva, tassar, ben, öron o tänder kollades.. Viggo o jag stod brevid softistiken Isa å viggo är hopplöst förälskad i henne så han hade inga planer på att stanna hos mej, ville bara till henne så jag fick stå på kopplet.. så hädanefter s´ka jag ha mer kontakt men fortsätta stå brevid henne för det är superbra träning.

Sen har vi mest tagit igen oss, gått några långisar i snön å busat lite. Idag har det dessutom poserats i vardagsrummet.. se resultatet nedan =)


poserar

tokpojken

profil

min stora fina pojke!

knasbild

poserar

Öland å massa bus i snön!

Har gått ett tag sen jag bloggade sist, har haft fullt upp. I måndags så var jag å Viggo på ölands exkursion, som jag nämnt tidigare fick jag ju så snällt ta med mej min lillkille. Å han hade en kanon dag! Å jag med! VAr jätteskönt att få vara ute nästan en hel dag, särskilt när vädret var snöigt å kallt å härligt!

Vi körde totalt ca 25 mil en ordentlig runda upp över norra Öland, ställen vi besökte var bla. Böda Sand/Snö =), Skäftekärr, Ismantorpsborg, Strand i Borgholm mm.. superhärliga områden å massa snö

Å det allra bästa av allt var att Viggo och min lärares jämthund Khan funka kanoners ihop! Viggo var väl som en liten snorunge som klänger på en tonåring men det funka.. de brottades, nosade o rejsade å hade skoj lösa hela dagen =) Mer exkursioner röstar vi för =)

Khan och Viggo
Viggo o Khan rejsar vid Ismanstorpsborg

skogen på öland från en bilruta
Vy över en del av Skäftekärr ifrån bilen

Böda Sand under snö
Böda Sand under ett tjockt vackert snötäcke

En brud i böda
Johanna i full mundering =)

tre brudar i böda
Isa, Emelie o Stella spejar ut över vattnet

Brudar i solstolar INOMHUS =)
Johanna och Isa tar igen sig i solstolarna =) Ser ni felen i bilden?


Eftermiddagspromenad

Eftersom sökträningen blev inställd igen p.g.a vädret så bestämde Hanna och Isa o jag och Viggo oss för å gå en promenad.
Vi möttes upp ett par kvarter härifrån å gick sen en runda runt Skälby, efter lite mer än halvvägs så stannade vi till vid ett fält å lät vovvarna busa av sej lite. Så roliga å se, för Isa är ju den lite äldre damen i sällskapet å Viggo den envise buspojken.. stundtals så jabbar de i luften bringa mot bringa, för att sedan helt slå av å bara nosa på ett o samma ställe, eller så hänger Viggo i Isa´s skinn å myser.. Så söta!

Så lika men ändå så olika! Viggo alldeles valpig i sina rörelser fortfarande jämfört med Isa. Skojjigt var att de kom när vi kalla på dem! Då var både jag o Hanna nöjda!


Viggo och Isa 3
mm här lukta det gott..

Viggo och Isa 2
haha nu kommer jag å tar dej..

Viggo och Isa 1
Isa ser ut å kämpa för å komma iväg å undan viggo =)

Snacka om Vinterland!

Oj vad det har snöat, å det ger sej inte heller.. det har avtagit lite men snöar fortfarande.. Skoj skoj tycker jag o viggo=)

Vi begav oss ut i snön å busade lite för en stund sen, nu ligger han å såver gott på mina fötter men förut var det fart på honom ;

flörtar med matte =)
Viggo flörtar med kameran, eller mej =)

ja men kasta då!
Jaaa men kan du kasta nån gång då..

å skutt iväg
Se så duktig vovve som kommer in till matte med hämtat föremål, idag kopplet =)


Sen kasta jag upp en godis....

åå hooopp
Åååå upp ååå hoooppp!//Viggo

gräv gräv gräv
HAha där är den...//Viggo

det var en godis här jag lovar..
jamen vart tog den vägen, lovar att den landa här //Viggo


jaa se det snöar, jaa se det snöar..

... det var väl roligt hurra! Är uppe supertidigt för å vara söndag, men har skjutsat sambon/husse till jobbet. Å till min enorma lycka så snöar det hypermycket! Wiiiee!!

Till Viggos stora lycka med.. Det första han gjorde på morgonprommen var att kasta sej i snön å rulla sig x antal gånger!

MEN, kör försiktigt därute det är snorhalt under snön! Jag gled förbi både en och två korsningar, tur att det var tidig morgon å få bilar ute!

Även idag blev därmed sökträningen inställd p.g.a snön, den gör det för svårt för hundarna att jobba i skogen å vädra å så. Men jag har verkligen inget emot snön! Är en riktig snömänniska, som bor i fel ände av detta land =)

Ut å ha en kanondag i snön! TA vara på den så blir den roligare =) 


Skogen, sjukliga vänner åsså lite träning

Jahaa ni.. här har det hänt saker.. Både Sigge och Zombie har blivit brutalt påhoppade av pinnar de senaste dagarna.. Sigge var först ut, en lite pinne stack honom i halsen, så han fick besöka farbror veterinären. Ingen skada gjord av pinnen men tur i oturen så hittade de massa baciller i halsen så han är sjukskriven nu =(

Idag var det Zombie som föll offer för de elaka pinnarna.. han var ute å skuttade i skogen med sin matte å huxflux hade en pinne attackerat hans hals, å han fick riktigt aj aj å fick åka akut till tant veterinär i hans fall. Stackars liten hade ett bauta jack under tungan, så jaa han är med sjukskriven nu!

Men de repar sig snart å är igång igen! Vi håller tummar å tassar för dem!

Här på våran front har vi med varit i skogen, där gick det tack o Lov lugnt till utan några elaka pinnar **peppar peppar** Viggo sprang omkring i skogen å fick nos på rådjur å for iväg men när vi grymtat å hojtat ett tag så kom han tillbaka. Skall tilläggas att vi såg honom hela tiden!

wiihuu galen hund!
Skönt å skoj me snöö, här kommer jag husse tycks viggo tänka =)


När vi var i värsnäs häromdagen så försökte jag ställa upp viggo lite fint å jaaa, döm själva men lite bra jag att han står han ändå, var superlänge sen vi testa:

står lite till =)
Mmmm här behövs ingen korv, duger bra med leversnitt =)

stå träning i Värsnäs!
åå finns det mer godis..

Idag har jag o husse varit på stan så viggo har varit lite själv, vilket går kanoners nu. Väl hemma hade viggo massa spring i benen. Märks att han blir äldre han har mkt mer energi nu! Så iaf så tog vi en promenad han o ja. Busa lite på fältet vid skälby, men bestämde oss för å gå till bruksan å träna lite lätt åsså hem igen.

Träningen kan sammanfattas med ett ord, TROTS! Viggo trotsa rejält men efter lite tillsägelser å trixande så gick det bra å vi  lyckades! Å det är huvudsaken. Vi körde mest stanna kvar övn. och lite inkallning. Sen testa vi även vårt egna moment Hopp. Å det funkar riktigt bra.. behövs bara finslipas lite =)

På hemvägen tränade vi inkallning å matte trilla över ett mindre stenblock, men jag reste mej upp å så på det igen! Känns allt som allt rätt bra. Å viggo var nöjd!

Kvällen tillbringades sedan i Smedby och Sushi intogs mumma.. så gott! Åsså blev det chokladpannacotta till efterrätt! Mums! Mätt som en lite gris!

Tack för trevligt sällskap! Å krya på er kramar till skadlingen å sjuklingen!

Lååångpromenad!

Idag har viggo fått massa promenader i sina ben å tassar, å matte med såklart, skönt det behövde jag =) Imorse snöade det så jag bylsa på mej kläder å traska iväg, med planen på en lite längre morgonpromenad. Efter en runda hamnade vi på skälby, å till Viggos stora glädje mötte vi Isa med husse. Så vi gick tillsammans bort från djuren å till de öppna gräsytorna så voffarna fick leka o busa lite.. De lekte kanoners, jagade varandra o käkade hästbajs.. mumma en fika dejt alltså för hundarn =)

Sen fick viggo vara själv hemma, vilket funkar jättebra nu när han är i sin väl tilltagna hage. Han är mkt lugnare verkar sova mest när han är själv. Å den stora fördelen med hage är att han inte smakar på inredningen å sånt =)

Väl hemma igen efter ett par timmar på biblioteket, begav vi oss ut på en lååång promenad med Lena. Vi gick runt lindö, via ängö till BBS osså hem.. tog ett bra tag, var nog ute 1½ timma totalt med liten promenad innan också.Skönt men lite kallt om låren trots min långa supertjocka jacka! Men det är så mysigt med snö å kyla så jag klagar INTE! Är en vintermänniska på vintern å en sommarmänniska på sommaren =)

Nu ligger en trött vovve på mina fötter å värmer dem, å jag sippar i mej te! Ha en toppen kväll!

Lydnadsträning i Smedby

Idag var det tänkt att vårt lilla gäng skulel gå en promenad, men då det imorgon stundar en jaktträning för sigge och Zombie´s matte så bidde det en träning i Smedby idag istället, på vårt nya guldställe =)
Sigge träna jakt å skötte sig betydligt bättre än förra jaktträningen på Birdhunters, så det bådar ju gott inför imorgon. Zombie hade kontakt med sin matte å körde nej övningar, åsså vi! Jag och Viggo då. Vi skulle i mitt huvud i min plan ha försökt att kolla hur vi låg till i de olika momenten inför allmänlydnads passets prov.

Viggo och jag tenderar dock att bli lite ofokuserade å konstiga på andra platser än plana gräsmattor, grusplaner mm, såsom en apellplan exempelvis så vår träning bytte spår. Vi försökte oss på träning utan godis. Fot utan nåt som helst godis är svårt. Att inte öka viggos motivation till att traska breve mej uppmärksamt UTAN godis är klurigt. Kan tänka mej att det är lite tidigt att plocka bort detta hjälpmedel i dagens läge.. men vi får se..Jag övergick hursomhelst till lite lock å pock med hjälp av en godis.. vad jag däremot gjort ett tag nu är att förlänga sekvenserna. Han får jobba mer för en godis nu än tidigare.

Vi körde hursomhelst fot med halter och mycket svängar, då viggo tenderar å sega lite, men idag var han alert å me om än något lättstörd av omgivningen, visselpipor och dummiesar =) Men den fokuserade Viggo skötte sej kanon idag i fotgåendet.

Sen fortsatte vi med lite sitt stanna kvar varvat med några inkallningar. När vi träna där i godan ro kom helt plötsligt Tove och Sigge traskandes med en ring med dummiesar, aha tänkte viggo hon är skoj hon å for iväg, till Tove, inte Sigge som jag först trodde. Jag sprang lite o tjoade å kallade sen in honom å HOKUS POKUS han kom som ett skott in =) GLAD MATTE!

Sen hjälpte jag Tove lite med å kasta en dummy här o en där, så viggo satt bunden å fick lite träning på det! bra för honom! En vacker dag ska han sitta kvar utan å bli bunden!

Efter ett tag samlade vi ihop oss allihopa å körde en NEJ övning, liknande den på kursen, godis på fat å inte ta den! Men idag så pockade fatet å godisen på vovven å vi fick kämpa mer.. känns som att nej funkar bättre å bättre.

Strax innan det gick Viggo fot å Tove fjanta med alla dummiesar framför oss å ett bestämt nej fick viggo att sakta ner å behålla rätt position, å det är mycket bra..

Under ca 30 minuter hjälptes vi åt lite med övningar å Viggo fick stundtals sitta/ligga fritt inom ca 2 meters avstånd till oss andra samt de andra vovvarna.. å här blev jag ruggit imponerad av Viggo som kunde ligga still breve Sigge med oss andra samt Zombie som störde å fjanta bara nån meter bort. Han reste sig dock när Zombie i ilfart pinnade förbi å ville busa. Men att han skulle stanna där kan jag inte begära än.. Så de två små grabbarna tog sej x antal fjantvarv runt oss å vi försökte förgäves kalla in å FÅNGA in, tillslut stannade de o gnagde lite på varandra å då var jag snabbt där å grabbade tag i Viggo! Så var det roliga slut för de små busen!

Nöjd över Viggos prestation främst på slutet så begav jag mig till bilen igen med en hoppträning på vägen! Jag måste definitvt bli mer strukturerad i min träning.. inte köra allt på samma gång utan fokusera på en lr två moment per gång!

Hann ju såklart med o fota min ögonsten lite me:
tötpojken!

mattes pojke

Äntligen kommer det lite snö!

Såå äntligen kom den morgonen jag längtat så efter, Det var VITT ute när jag vakna.. inte massa snö men det snöade å vägarna å vissa gräsmattor var vita å fina =) Hoppas bara det får ligga kvar ett tag nu.. gärna en vecka minst!

Viggo är supersprallig i snön så hoppas vi kan omvandla sprallenergin till träna energi ikväll på kursen..*ser fram emot*

Förövrigt så får Viggo följa med matte på exkursion på måndag, till norra Öland där vi ska titta på en turistattraktioner Off-season så att säga.. mest ute så Viggo kunde följa me.. skönt.. Läraren ska ev oxå ta me sin hund, Skoj!

Annars så stundar utställningen i Mjölby söndagen den 11 februari.. nervös, men det ska man vara.. Än så länge *peppar peppar* så har viggo inte fällt en massa päls utan har bra med päls nu, med undantag de två ställena som han blev rakad på strax före jul. Men det är på väg ut där med, får visa den fina sidan för domaren =)

Ha det toppen nu ska vi ut i snön om ett tag =)


Söndagspromenad!

Idag har Viggo o jag varit med på söndagspromenaden med Husse, Hundsektionen på Högskolan. Promenaden tog ca. 2,5 timmar o gick runt stensö.. Syftet är att vi mattar å hussar ska få lite sällskap samt att vovvarna ska träna på att gå i koppel trots andra hundar runtomkring..

Viggo har blivit jätteduktig på detta tycker jag.. stundtals så verkar han inte ens bry sig om resterande vovvar, å han drar inte alls lika mkt längre.. skönt det för han är riktigt stark. Ute på Stensö iaf så var det massa översvämmningar å vattnet stod väldigt högt på sina ställen, vissa bryggor var antingen sönderblåsta eller helt/delvis under vatten.. ser rätt sorgligt ut..

Jag mitt pucko orkade inte ha kängor så jag tog löparskor i tyg... jaaa jag vet helt idiotiskt men det är ju faktiskt ganska breda o omfattande stigar i VANLIGA fall, men inte idag..
Men fram kom vi å nu ligger en riktigt trött viggo som en liten kringla i sängen uppe på huvudkuddarna.. Välförtjänt!

massa vatten
Hussegänget traskar igenom översvämmningar å sankmark.. Tove har räddat lilla Momo i sin famn =)

Fjällen= skidåkning å röda kinder

Japp då har vi varit i fjällen å är nu hemkomna utan några brutna ben. Tack o lov! Vi har haft det alla tiders.. det kunde ju gärna varit fler backar öppna men de som var lppna bjöd på bra skidåkning. Vi har iallafall haft kanonväder!

Vi anlände till Tandådalen på i söndags å fick vår stuga direkt.. även den var kanoners, innehöll det mesta man behövde inklusive en minimal två personers bastu =) Grabbarna hyrde utrustning å mat inhandlades sen inväntades bara måndagen.. Som kom å vi satte fart upp i backen.. Det blåste rätt ordentligt första dagen så sittliften var avstängd men vi harva i parliften istället, det funka.. högst uppe på fjället blåste det så mycket att man hade svårt å stå still på skidorna men kom man bara ett par meter nedåt så blev det vindstilla.. Alla dagar bestod av ett fm-pass åsså lunch sen ett kortare em-pass å på tisdagen hanns även kvällsåkning i Lindvallen med. En dag tog vi även släpen till hundfjället men där kändes det bara som man åkte lift hela tiden så efter ett åk for vi tillbaka till vårt fjäll =)

Nedan följer lite härliga vinterbilder på oss i backarna;

Danne å jag i liften!
Danne å jag i liften, glada å pigga =)

En kall dag i liften!
Johanna o jag i liften den kallasta dagen då temperaturen stod på -14 grader, men det blåste inte den dagen så det kändes inte så kallt!

Danne å jag i backen!
Danne och jag poserar för fotografen, nåt foto ifrån backen måste man ju ha.. trots förfrusna fingrar utan vantar =)

Resesällskapet i backen!
Även resesällskapet Johanna och Markus förevigades

Självklart måste man ju ta lite pauser ibland, denna dag intogs dem ute i solen, fnissandes åt konstiga människor..
Vårt resesällskap tar 'även de igen sig!
Johanna och Markus på skuggsidan =)

tar igen oss lite i solen!
Åsså jag å älsklingskillen på solsidan, skönt skönt!

Men vi åkte inte bara skidor vi traskade självklart omkring i snön me vovvarna med å skojjade

hallå vänta på oss...
Hallå vänta in oss, Viggo o jag stannade för lite fotografering å vips så kom vi efter =)

Sista dagen innan hemfärden åkte vi efter en hel del övertalning från killarnas sida, Ice Karting, Gokart på is. Johanna o jag var skeptiska men grabbarna tjatade så vi hängde på.. å Tack för det.. Det var bland det skojjigaste jag gjort.. helkul, att åka på häng i kurvorna, kallt om munnen då jag skratta å skrek hela tiden men enormt kul. Efter det hann vi även med att åka en kortare tur med hundspann, det snöa så mkt så tyvärr blev det inga foton därifrån men ett på några av hundarna...

hundspann
Några av hundarna innan vi for iväg..

Kortveckan i fjällen var toppen, danne å jag är redan fast beslutna om å åka igen nästa år, å då kanske Idre, Åre eller Trysil.. hmm å då ska det åkas skoter å en längre tur med hundspann.

Längtar redan till nästa år!

SNÖÖÖÖ och vovvarna

Då har vi varit i snöiga sälen, närmare bestämt Tandådalen. Vi hussar å mattar skulle åka skidor å vovvarna skulle få en härlig semester utan koppel i snön, det var vårt mål. En stuga hade vi bokat långt ifrån alla andra men vid en lift, som pga snöbristen inte var öppen men ändå.. =) Vi bodde inte helt öde.

Hursomhelst.. det tog ett par mil innan snön dök upp å väl framme i sälen var det snöstorm... NAJS! Viggo och Trox har busat å sovit tätt ihop med varandra hela veckan å allt har gått bra. Viggo fick under de timmar vi var i backen vara i sin hage av kompostgaller som vi tagit me, dels för att de inte skulle busa hela tiden men främst för å vara försiktig med möblemanget =) Kliar i vår hunds tänder FORTFARANDE =)

Ute rådde iaf lösa tyglar, många dagar följde inte ens kopplet med på promenaden, tills vi en dag upptäckte att vår granne oxå hade en vovve, en mellanpudel, som gick fint o prydligt i koppel. Så sedan den dagen tog vi med oss kopplena. Men de användes inte vidare flitigt utan fanns mest med för syns
skull.

Det märks på viggo att nästan en vecka utan koppel gett resultat, han kommer faktiskt mycket bättre på inkallning å har mer koll på vart vi är.

men snön är oslagbart likvärdigt med ett riktigt dopp i vatten, ses jälv en sån nöjd hund;

snööö
Knubbsälen Viggo gnuggar sej mot snön i fjällen =)

mera snöö härligt
Åsså rulla sig lite.. härligt..

åsså skaka bara av den.. klart
sen kan man bara skaka sej när man känner sig klar =)

snyggis trox i fina tröjan
Trox däremot uppträdde aningens mer civiliserat i sin fina tröja =)


Hundarna verkar ha haft en toppen vecka men en tuff vecka som tog på krafterna både psykiskt å fysiskt. Självklart har vi med haft det bra.. se nästa inlägg!

trött blir man iaf, både hund o människa!
Viggo tar igen sej en kväll i stugan!


Trappnytt!

Glömde ju dagens STORA nyhet..  Viggo, vår Viggo har gått och går i trapporna hos både mina föräldrar och dannes föräldrar!!! Fick dra å viggo streta emot lite i början men sen så traska han på å springer nu i tid och otid upp å ner.. å ser supermallig ut! Stora fina duktiga pojken!
Superglad matte å husse är nu NÖJDA!

WWWWWWWWWWWIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!

En stor seger för oss alla!!

Norrköping!

Så då var vi på plats i Norrköping, för vidare färd emot Sälen, Tandådalen! Ska bli så kul! Nu ikväll så har vi provpackat bilen, å KORS I TAKET till allas förvåning så fick allt plats utan å inkräkta på utrymmet för oss alla passagerare, NAJS! Viggo har lite problem å ta sej in i sin br bak då den inte riktigt går å öppna fullt  ut, men väl inne har han sitt space!

Matsäcken är gjord å vi är redo!

Fjällen här kommer vi =)

Danne alias flugan i Hestra

Jag i Hestra

Ha det bra!! Återkommer på torsdag eller fredag!


Jag har blivit utmanad!

Tove snarare uppmanade mej att svar på dessa frågor, så här kommer svaren :

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Jag blev med hund! Det var enormt nytt å fantastiskt roligt. Så till hans ära startade jag denna blogg. Dessutom blev jag en riktig SUSHI älskare!

Vilka länder besökte du?

hmm.. har nog huserat i Sverige under hela året.

Vilka låtar kommer för alltid påminna dig om 2006?
svår fråga...
Sexy back me Justin Timberlake
Unfaithful me Rihanna
Hip´s dont lie me Shakira
åå säkert massa fler!

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Bra fråga..nu när jag tänker tillbaka har jag inte mkt å klaga på..

Hur höll du dig från att bli galen?
Umgicks med familj, vänner å viggo i lagom stor dos...eller massa me viggo

Vem var den bästa nya personen du träffat under året?
Svår fråga, Pass!


Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?
Hmm ja jo eller jag hade inte så mkt mål under 2006 som jag stakat ut, men känner mig nöjd.

Förhoppningar om 2007?
Klyschan att vi alla tre får vara friska! Att Husse å Viggo kan starta å klara av anlagsklassen i Viltspår å att Viggo o jag kommer massa framåt me lydnaden. Skulle ju vara kul å starta i den me men hmm det vet vi inte än! Allmänt bara ett bra år, att flytten går bra å att skolan i linköping funkar å allt.

Vilket datum 2006 kommer du att minnas och varför?
Den dagen vi hämtade hem gullegrisen lördagen den 17 juni.
Dagen då Viggo o jag tillbringade vår dag på läckeby djursjukhus, skräck å lättnad på en dag onsdagen den 21 juni.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Firade i Norrköping hos mamma o pappa å hade fjärilar i magen hela dagen, för dagen efter skulle vi få träffa Viggo för första gången.

Vilka fler vill du ska svara på dessa frågor?
Alla som känner sig manade =) Kör på bara! Lämna gärna en kommentar ni som gör det så jag kan kika!!


Träningen avklarad! Kort tagna!

Sådär ja! Då har vi tränat å varit lite duktiga! Passwt inleddes med en promenad till en stubbåker i smedby, dit skulle båda grabbarna gå fint i koppel jämsides.. ni som känner oss kan nog räkna ut hur det gick.. nåja fram kom vi å varma vart jag å sanna iaf..

Väl framme så inledde vi med kontaktövningar å jag fortsatte sen med momentet fot. Jag fokuserade på att få upp farten, vilket lyckades jag trissa honom me rösten å peppa hela tiden å då blir det en snabbare alertare viggo vovve.. Najs
Sen fortsatte jag med igångsättningar/starter, så jag kommendera fot å belöna direkt när han gick istället som för i vanliga fall tokigt nog när han sätter sej i stannandet.. men det gick jättebra efter ett tag fatta han å var snabb i starterna å me från början... Duktig pojke!

Körde några små inkallningar där fokus låg på ingångarna till min vänstersida. Jag gick endast någon meter då inkallningen i sig inte var poängen å sen ledde jag in honom fint in till min sida...får verkligen tänka till för å inte justera mig efter honom.. utan låta honom justera sig efter mej. Men Han hajar verkligen att matte vill att jag kommer till vänster sida.. så nu är det själva rundan å sättandet som ska tränas på!
 
Sedan så körde sanna å jag täta möten, vilket kräver full fokus från mitt håll.. släpper man minsta lilla så tar viggo sig friheten å snaska lite på Zombie.. efter nåt försök lyckades vi med detta oxå..
Vi utmana även ödet med lite passivitet/kontakt med retning, jag o stanna stod tätt mitt emot varandra å hundarna satt mestadels fint vid våra respektive  vänstersidor, nåt frispel från varsitt håll men, är stolt över min plutt som satt fint å titta på mej den gången zombie bestämde sig för å smaka lite labbe =) Duktig grisunge!

Under tiden Sanna å Zombie träna lite körde vi passivitet å stanna kvar med retning. Retnigen utgjordes av Sanna å zombie som traska fram å tebaka på fältet. Men precis när vi stod där å titta så insåg jag hur fint viggo stod så fram me kameran å här är resultaten;

profil =)
Snyggingen fullt fokuserad på polaren men såå snygg! Å han satt kvar!

min kille!
Fortfarande fokuserad men stannar...

Vart ä svansen?!
Stååå, stanna kvaar! Duktig kille!

Snyggast!
Stanna, duktig! Vilken poose dessutom


tötis!
Någon som sökte kontakt? Kontakt var det här!

Bästa vänner!
Allra Bästa Vänner!

Träning

Nu far vi till smedby å tränar, på schemat står idag, inkallning,o därmed sitt stanna kvar även samt massa kontakt å en fokus ligger på att få ökad fart i fotgåendet!

Wish me luck!

Oj blogglusten försvann ett par dagar

Oj då har inte riktigt haft lust te å blogga sedan EFIT, det tog musten ur mej.. nävars.. har varit annat!

I onsdags var danne ledig så då var det fullrulle! Tvättning på morgonen, å spårläggning. Danne la viggos o jag la zombies.. skoj skoj.. hitta ett kanonställe för sökträning å för spårning =) Najs har ju varit brist på bra ställen på sistone.. hursomhelst så städade vi bilen hos sanna så svärföräldrarna får en ren bil å åka i under kommande vecka. Sen Inväntade vi Tove å Sigge å for sedan mot detta fantastiska ställe å spåra..

Zombie var jätteduktig i mitt spår, tog vinkeln fint å var nogrann.. dock var jag lite knas när jag la det.. bidde lite kort.. hmm katastrofal avståndsbedömning..uuups

Viggos insats vr blandad stundtals spårar han fint å stundtals slarvar han å kommer bort sej.. han hittar visserligen rätt men  iaf.. Danne ä inte snäll i sin spårläggning långa, snåriga å vinklar ingår.. men viggo fixar det i slutändan..

Sen blev vi bjudna på en fika hos våra vänner i gula villan å en fika bangar ju inte Olsson-Ring =) Så där blev vi kvar ett tag å skratta å prata i deras fina hus! Avis!! Sen blev det tvätt igen då vi inte hann allt på fm, åsså sen middag. Viggo var superslut!

Åsså idag då....

Förmiddagen tillbringades i bilen, till stan hem, till stan, till rydbergs o boka servicetid, giraffen åsså hem igen.. sen fixa vi hemma å tillslut så gav vi oss ut på en lek/tränings promenad till skälby..

Jag kasta tennisbollen till viggo å första gången fjanta han men när han insåg att jag kasta den igen så kommer han fint in med den.. börjar bli lite hårdare på att han ska lämna den i min hand å släpper han den innan får han plocka upp den.. å det blir bättre å bättre.. belöningen är att bollen kastas igen.

Promenaden å lekstunden avbröts av fler vovvar så då gick vi fot hemåt igen.. å la in lite marscher å med en triggande tennisboll i fickan så ökar viggos fart så den ska numera med på träningarna på måndagar!

Nu ikväll har det varit tjejkväll här me take away mat, av blandade sorter jag åt iaf SUSHI!!

Nä nu ska jag packa inför fjällen te helgen!

EFIT (ett foto i timmen) 2007-01-09

Då så, nu är jag igång. Försökte redigera mina bilder i photoshop men har itne riktigt lärt mig det ännu, så det blev det gamla vanliga Ulead Photo.


08.37
Viggo blänger på mej, och har så gjort ett litet tag, för nu ör det dags å gå upp tycker han, anar att han är enormt hungrig o nödig! Jaja vem kan motstå den där bedjande blicken! (ska tilläggas att han låg på mej)Upp å Hoppa!

EFIT 8.37


09.42
Studieförsäkran till CSN måste lämnas så man får sina välbehövda pengar.. hoppas det går snabbt, hitta till o med koden utan större problem.

EFIT 9.42

10.34 -10.36
Kunde inte låta bli det var och såg så kul ut =) så nu blev det EFIM (ett foto i minuten)

10.34
Viggo kommer ut ifrån gästrummet med en strumpa i munnen å har planer på å tugga sönder den i vardagsrummet, stället dit han tar allt han stulit =) Men till hans förskräckelse så är kompostgallret för....

EFIT 10.34

10.35
jaha.. tänker Viggo bara å vända tillbaka igen då, å så strosar han iväg...

EFIT 10.35

10.36
Då får jag väl placera mej här istället då.. men åå så högt det var, kom igen matte hjälp mej upp...

EFIT 10.36

11.33
Här är det lugnt matte vida datan, å lillkillen sover gott i hallen, blänger lite på mej när jag dyker upp me kameran

EFIT 11.33

12.42
Tråkmatte rensar garderoben å Viggo tittar bedjande på mig.. tror han vill ut! Borde vara dags iallafall!

EFIT 12.42

13.30 - 13-24
Kunde inte välja bild igen så här nedan följer några bilder från vår tur te skälby

13.30
Kasta bollen då matte...

EFIT 13.30

13.31
Kooom igen då jag är me.. alltid redo!

EFIT 13.31

13.32
Woow av alla gånger jag kasta bollen kom han verkligen in med den.. STORT framsteg för oss!

EFIT 13.32

13.45
Efter ett tag med bolllek, tröttna herrn å marken å alla dess dofter blev alltför intressant.. ledde till en dumpad boll!!

EFIT 13.45

14.45
Viggo sover, soppan kokar, på tv:n är det paus i programmet å jag passar på å titta på läget i Tandådalen så länge, vi far ju uppåt på söndag, känns skumt när vi har 10 plusgrader här idag.. men det blir nog bra.. det är j några backar öppna nu iaf!

EFIT 14.45

15.38
mellanmålsdags.. mmm morot, man riktigt ser hur viggo njuter, förövrigt så pågår fortfarande garderobsrensning..

EFIT 15.38

16.26
Garderobsrensning pågår, byrån klar nu är det stora garderoben som är offret.... viggo suckar...

EFIT 16.26

17.20
Viggo njuter i fulla drag av att ha besök denna dag är det Tove som besöker.. å berättar om sina irländska äventyr som hon varit med om senaste veckorna..

EFIT 17.20

18.16
Matdags.. äntligen!, tänkte Viggo! eller nja det dröjer lite till för den är inte riktigt uppblött

EFIT 18.16

19.30
Min garderob klar äntligen..Ingen glammig garberobslösning men den dagen jag inte längre bor i hyresrätt ska det läggas krut på garderobslösningar, helst en "walk -in- closet"

EFIT 19.30

20.38
Ugly Betty, eller nja vid fotograferingen var det paus men annars så kikade vi på den underbara serien..

EFIT 20.38

21.40
Fortfarande kvar vid tv:n denna gång är det Grey´s anatomy, en serie som till o me Viggo ser ut å följa.. hihi han tittar ganska ofta på tv faktiskt.

EFIT 21.40

22.33
Laddar upp bilderna i bloggen.. hade några å plocka över te datan å sen blogga om..

EFIT 22.33

23.32
Detta är dagens sista bild, har varit ömsom roligt ömsom jobbigt det här med EFIT, svårt å komma ihåg stundtals, å viggo verkar ha tröttnat på mej å den dumma blixten som kommit fram i tid och otid
Så Godnatt säger vi alla här! Sov gott!EFIT 23.32

SLUT!

EFIT imorgon!

Tänkte bara meddela att jag ska försöka knåpa ihop ett EFIT- inlägg imorn ( ett foto i timmen)!

Godnatt för idag! Sov gott!

Då var vi igång igen!

Idag var det första kurstillfället efter juluppehållet.. Träningen gick överlag kanonbra, trots den bristande träningen i jul och nyårshelgerna!

På schemat idag stod som vanligt kontaktövningar, passivitet å visitation, där vi genomförde samma övningar som tidigare gånger. De funkar jättebra med viggo. Han har blivit mkt bättre på passiviteten, kommer till ro lättare å gräver inte så som han kunde göra förut. Visitationen är inte heller det nåt problem, Viggo blir glad men inte överglad, håller sej på rumpan eller i vissa fall på fyra tassar. Kontakten kan jag inte heller klaga på.. men farten däremot.. det slår igenom emellanåt att han är lite labbetrög =) Han har jättefin fart stundtals men då vill det till att jag jobbar..Så det är bara för mej å kämpa!

Dagens nya stora grej var inkallning! Viggo kan kallas in stundtals jättefint å ibland undrar jag om hunden är DÖV, visst det är nog lite trots, för han vet vad hit betyder..Det vet jag!
Vi fick själva välja om vi skulle köra med eller utan koppel, jag valde utan en bit ifrån de andra!

Så jag koppla av, gav kommandot sitt, stanna kvar å gick, första gången reste han på sej men stanna kvar så jag gick tillbaka å korrigera, sen gick det utan problem flera ggr. Jag gick ca 50 m ifrån o kalla med kommandot HIT, samt hjälpstyrde honom in till min vänstersida. Även den delen börjar han fatta. Det vi måste jobba på där är mitt problem, att jag korrigerar mej efter honom, något som kan kosta oss poäng på tävlingsplanen i framtiden.. så ajjabajja inte flytta på mej, utan vänta in å beröm i massor då han är i rätt position. Vi fick mkt beröm av Lars, vår tränare, vilket alltid gör mg lika glad =)

Passet avslutades med läxgenomgång, till nästa gång ska alla träna på ingången i inkallningen, inkallning samt stanna kvar kommandot. Det ska vi verklige göra för nästa gång missar vi, då vi är uppe i fjällen å har det bra!

Nu ligger en supertrött hund vid mina fötter å sover så sött!

Morgonvanor

Viggo är en inbiten morgonrutinföljare.. han vet att frukost i all hans levnadstid här serverats kring 8 vanligtvis ganska så exakt.. Därmed är han tidsinställd.. strax innan åtta börjar han väcka oss, å med oss menar jag Danne.

Nu kommer det komiska i kråksången.. När viggo och jag är själva i veckorna så kan han ganska smidigt sova förbi 8.00 och klockan kan bli närmare 9, 9.30 i bästa fall innan han säger till att han är hungrig (för det är inte nödig han är utan hungrig) Men så fort Danne är hemma så är han där å trampar å slickar å flåsar å knuffas å gör uppvaket till en pest för stackars Danne. Även om Danne en tid försöker ignorera Viggo så ger han inte upp å han försöker inte heller väcka mej.

Detta spektakel utspelar sig främst helger, då danne faktiskt kan få sovmorgon eftersom han jobbat hela veckan.. Men icke.. Viggo måste tänka på sin stackars matte =) som varje morgon går upp å går ut me honom så han ger mej sovmorgon istället... Detta är iaf min teori.

Den i kombination med det faktum att jag faktiskt inte tidigare har gett mig lika lätt som danne utan låtit viggo lägga sig igen å somna om å gjort det till min grej å besluta när det ska serveras mat..

Jaa det var en liten historia om våra mornar =)

sovande viggobebis
sovande viggo, eller är det läsande viggo =)

Utställning på G

Oj oj.. strulat sig med medlemskapet i ssrk men det gick å lösa iaf.. Måste därför till skolan å skriva ut anmälningsblanketter å fylla i å sen till kassaservice å betala anm.avgiften.. Stressigt stressigt...
Det är alltså utställningen den 11 februari i Mjölby som vi ska delta i, å är redan nervös!

Sen slog mig tanken att det faktiskt är kurs ikväll me =) Jaaaa har längtat.. men oj vad dåligt å lite vi tränat.. hoppas på ett under å ett skärpt ekipage!! Idag står inkallning på schemat! Oj oj !! Jaja det får gå som det går å jag får kämpa å tvätta viggos öron idag!

thihi!

Återkommer ikväll med en rapport om dagen!

Supertrevlig söndagskväll!

Nyss hemkommen från en supertrevlig kväll hos Sanna och Oskar åsså Zombie.. har lagat å mumsat massa god mat:
Klyftpotatis
Ugnsrostade rotfrukter med rosmarin
Fläskkotletter
Béasås

åsså efterrätt glass å exotisk fruktsallad.. mmmm supermätt men såå gott!

Har iaf spelat ett såå kul spel Wii hette det.. nåt tv-spel av nåt slag man lixom rörde händerna å så styrde man sin gubbe i ex. tennis, bowling å boxing mm.. superkul.. måste försöka få tag i ett sånt.. =)

NU väntar sängen med en trött sambo och vovve!
Natti natti!

Uppletande å bus på Ekö

Igår packade Sanna, Danne o jag in hundar å leksaker i bilen å for iväg E22 söderut.. vårt mål var att hitta nåt nytt ställe å träna å busa på.. Stoppet blev Ekö, en fin badplats som var så gott som folktom så här års.. härligt!

Vi började med att låta våra små monster leka av sej lite för å slippa ha de strävande mot varandra hela tiden.
lek me zombie
Viggo o Zombie in action på Ekö (han är inte så farlig som han ser ut)

Sedan band jag Viggo i ett träd, något han behöver träna på.. blir lite sur å grinig när han får sitta själv så igår fick Viggo å Zombie träna på det.. Vi vallade en lagom stor ruta å sen fick Zombie börja.. Vi körde så att en stod i rutan å lekte med en leksak å sen kasta vi den en bit ifrån oss, för att sedan låta Zombie eller Viggo springa ut å hämta det med kommandot LETA!

Båda killarna var jätteduktiga =)

Viggo markerar föremålet väldigt bra å har bra fart ut, han vet o fattar vad han ska göra. Greppar föremålet fint å fjantar ibland med att komma in med det till mej.. men genom å leka galet rolig så kommer han efter ett par ärevarv.. TÅLAMOD!
Men det gick bra, är nöjd med gårdagens träning, kan ju inte kräva för mkt än då inkallningen inte riktigt sitter hundra procentigt än!

        
Viggo skickas på ett föremål/ Viggo kommer in med ett föremål, oops fel sida =)


Efter tre skick i vardera tre omgångar så lät vi grabbarna busa av sj lite igen.. denna gången närmare vattnet vilket såklart resultera i att Viggo tillbringade massa tid i just vattnet, Zombie fick bada ofrivilligt en gång då han halka i å sen var han i några ggr självmant me.. de simma efter kottar å var allmänt söta....

sötdjuret i vattnet på Ekö
Badpojken Viggo!

badhunken viggo
Så söööt!

Besök ute i smedby!

Jaaaaaaaaaaaaaaa! Idag for Viggo o jag ut till Sanna å Zombie, till deras fin fina hus i smedby som inkluderar en sådan trappa som är viggos största mardröm.. en sån som man ser igenom o som dessutom har en trappa under.. huuuh tänkte viggo!

saken är den att en av de stora anledningarna förutom trevligt sällskap var att träna på å gå i trappen.. för de har nämligen heltäckningsmatta på trappstegen.. vilket gör den lite mindre läskig än den hos mina föräldrar..

Nåväl... vi tog tag i den tänkta träningen på momangen när vi kom dit, på med kopplet åsså drog jag fram honom till trappen åsså upp för första steget.. å döm min förvåning då han visserligen jämmrande men faktiskt börjar å gå.. till svängen.. där tar det stopp igen.. men jag hjälpte te lite å putta honom uppåt på baken åsså traska vi vidare.. åååååå duttig vovve.. där uppe på övervåningen var x antal frolicbitar placerade å völ uppe smaska han i sej dom å vi lattja lite ... STOLT MATTE!!

Åsså ska man ju ner oxå.. hmm tänkte viggo glöm det! Å låg där uppe å flåsa lite stressad.. Sanna med en ängels tålamod placerade ut godis i trappen å viggo gick med på å ta första steget med framtassarna åsså godisen å tillbaka till fast mark igen.. så höll vi på ett tag ...tills vi insåg att detta inte skulle funka ... så ny taktik..

På med kopplet åsså drog jag fram Viggo till trappen som i detta läge förflyttat sig så långt ifrån den man kan.. men väl framme så traska han utan någon diskussion nerför.. WIIIIEEE alldeles själv bara att jag höll i kopplet räckte som stöd åt honom=) Å nedanför trappen väntade såååklart massa massa frolic..

Hmm tänkte jag undra om han går med upp.. å ja visst... han traska såå fint upp brevid mej åsså ner igen.. så, på så vis höll vi på ett tag...å testa även trappen till källaren å det var inte heller nåt problem.. Känns som ett jättekliv framåt vad det gäller viggos trappskräck =) Nu verkar han nästan tycka det är lite skojjigt !!
Ska dit imorn me å testa igen å sen te skogen å träna lite..

Träna lite lydnad idag me.. men glöm det.. TRAPPOR är det intressanta just nu =)

Tack å adjö för idag!
Å ett stort tack till Sanna för utlåningen av trappen =)

går i trappan =)
Kass bildkvalite, men man ser viggos svans svassa upp för trappen =)

Bad, Bus å Blåst!

Så blev klockan äntligen tolv å sanna kom, mumma var det med sushi kan jag lova! Mmmmm vill ha mer... I med maten å iväg.. te Haga Park Camping, väl där efter att ha tappat té-termosen nedför trapporna å förmodligen på så vis spätt på Viggo trappskräck, nävars.. han gick snällt ner å upp...

Hursomhelst så när vi parkera bilen fick jag syn på den gröna Haga Park bilen, vilket var riktigt skoj, T och T uppenbarade sej å Viggo kände genast igen dem å omgivningarna.. De tyckte minsann att han blivit en riktigt stor hund =) Viggo o Zombie visade sig väl inte från sina bästa sidor for som snören i kopplena.. de hade ju peppat varandra hela bilresan =) Efter en stunds hälsande begav vi oss tillbaka till stranden, nu skulle det busas å badas i blåsten.. lite träning hann vi med också!

        
Vågorna slog emot stranden å vinden var inte nådig, men grabbarna busade för glatta livet för det


Idag lekte de kanon, Zombie sa åt viggo några ggr men det får man tåla när man är minst men stor o bufflig =) De rejsa lite å gnagde lite på varandra.. Viggo svalkade sej några ggr genom å lägga sej i vattnet å låta vågorna skölja över honom.. hehe han såg lite chockad ut första gångerna =) 
De lämna kanonfina spår efter sej i sanden, här är ett Viggo spår, kom vi fram till efter lite jämförelser =)

tass
Viggos tassavtryck, blev lite oskarpt.. men åndå.. sött!

Träningen då:
Efter mycket lek å bus koppla vi de båda busfröna å gick lite koppelprom, superbra biceps träning kan jag lova =) nävars det gick bra efter ett tag, stundtals gick de superfint på FYRA ben brevid varandra, utan å gnaga!
Träning då, jo vi körde lite kontakt kolla om fotgåendet satt där det skulle å det gjorde det... mycket bra är det å ha godisen i munnen då får man superfin ögonkontakt...å nu när viggo kan fånga godiset i luften är det superbra, resultat= fotgåendet satt kanon!

Åsså lite inkallning.. just när vi skulle börja träna fick vi oväntat sällskap av fyra små terriers varav tre var både lösa å närgångna men vi skrämde iväg dem, en va dem var nämligen inte så trevlig... men några inkallningar han vi me.. en i taget, idag vill jag nog påstå att Zombie gjorde några snäppet vassare inkallningar än Viggo.. både viggo o jag var aningens ofokuserade.. Men han kunde kallas in via Zombie till mej så jag är nöjd.. =)

Tränade ett spontant hopp å det funka så det får bli vårt egna moment i allmänlydnadspasset..
Två fyrbenta å två tvåbenta återvände efter nästan tre timmat till bilen, alla konstaterades vara helt slutkörda..
Mors mors, säger en trött matte å hundps. visst är det fint med två hundar bak =) i en stor fin bur.. sötisar!

Ölandsutflykt å sushi!

Efter ett långt träningsuppehåll å två supersega dagar så ska vi ut å aktivera oss å träna idag.. Jag o Sanna med fyrfotingar skall bege oss te mitt jobb Haga Park på öland för att låta hundarna rejsa men även träna inkallning med dom, på de stora grönområdena... som så här års är folktomma =) Anar att två herrar garanterat kommer å bada.. såg att vattnet var väldigt lågt...

Men först skall vi tvåfotingar ladda upp med lite efterlängtad sushi... mmmm skulle kunna äta det jämnt =)

Vi ska iaf träna på kontakt å sen till slut inkallningar, både utan och med störning om det funkar bra.. Hur det gick o om vi hade kul å huruvida sushin var god återkommer jag med senare.

Nu väntar frukost.... Mors Mors!

Övertrött vovve =)

Det märks att vi är hemma på vår hemmaplan igen.. viggo tar sig friheten att busa gärnet.. sover ena stunden för att sedan förvandlas till helgalen vovve se själva =)

HELgalen

halvgalen

galen

Helgalen labbe vill ut å röja =)
Springer å plockar sko efter sko i hallen å bär in i vardagsrummet tyst å försiktigt för att matte inte sak se å höra!! Knäpp hund!

Nytt år, nya tag, nya tider!

Så var nyår och julen förbi, å nu väntar ett helt nytt år med nya tider å nya tag! Känns bra! Igår kom vi hem till vår lägenhet i kalmar å viggo var sej själv igen, sprang o plocka grejer o for runt.. skönt å va hemma tyckte han nog!

Men en summering av nyårsafton måste nog ske här me... Viggo var lugn som en filbunke, han fick till o me följa med ut en sväng på tolvslaget, men då mammas o pappas grannar började smälla av fyrverkerier tyckte både jag o viggo att nu fick det räcka.. tidigare hade viggos latjat lite med en pinne o kikat på färgerna på himmelen men då de börja smälla allt närmre visa viggo att det var lite läskigt så då gick vi in.. å lekte lite å tränade.. vi tränade på att fånga godisar i luften för att sedan utöka det till att kunna fånga dem när de kom från min mun.. thihi sicken bra början på det nya året.. efter en kort stund hade han fattat galoppen =)

Kvällen var förövrigt lugn, jag skjutsade o hämta mina bröder med vänner så sent blev det men nyktert!

Idag väntar en hemma dag, ska fixa o plocka i ordning här, dammsuga, bädda rent å tvätta tror jag, sen måste lite mat inhandlas oxå!

Viggo har en rejäl vilodag! Den får nog hålla i sig i två dagar tror jag!

Gott nytt!

RSS 2.0