Apport!!

Viggo ska ju som nämnt stanna hemma hos Morrfar och Morrmor så vi passade på att gnugga geniknölarna och käkarna lite nu ikväll. Apport var ordet, håll fast var momentet! Ännu en metod rikare försökte vi lite trevande.. utan snask för Viggo men massa lek och bus!

Är mkt nöjd med dagens minipass med miniapporten i minivardagsrummet med minilitegodis!! Vi hade minimalt lite tjaffs! Helkul!!!


Tröttnos, eller mule som Angelica skulle säga =)

Hörs efter helgen!!

Skogen *2

Nåt måste man ju göra för att liva upp stämningen mellan herr hund och matten, så lite kravlöst rännande i skogen i dagarna två, den ena dagen bara lilla familjen o den andra ihop med kalmariterna Isa med flock.

I helgen ska de fyrbenta till Kalmar och Viggo ska stanna i Norrköping och ha mystid med sin morrfar och lite morrmor med. Morrmor är i Växjö o hjälper till med uppstartningen av en ny butik så morrfar känner sig lite ensam! =) Tur då att Viggobus finns att liva upp stämningen!Mattes stora kille, tänk om den lilla okomplicerade hjärnan kunde växa upp en vacker dag med, typ imorn?!


Spegelblankt är vad jag kallar det där!!

okej, lite krav fanns det, men de kom inte från mej utan från hussen!

Taggekott!!

HJÄLP, här går man i godan ro på sin kvällsrunda, har klarat sig hela rundan runt utan att möta några konstiga fyr-eller tvåbenta typer, fick till o med gå själv utan syrran åsså ska man precis gå in genom dörren när det prasslar i löven..

FRYSER till is!! Alla ben stumma fast i backen! Panik i blicken!

En Igelkott uppenbarar sig precis vid min ingång, MIN, Viggos!! Ingång!! Husse på en sida, igelkotten i mitten åsså jag Viggo, Viggo på andra sidan! PANIK!! Bäst att morra lite, morra dovt, mycket dovt, skrämmer den.. funkar inte.. Husse får hjälpa mej in!


phuu.. lever! Hemska taggekott! Akta er kamrater!

Fortsätter...


att vara storebror. Tydligen så har matte varit på kurs å konstaterat att detta med ledarskap är mycket viktigt, hmmpff.. så nu ska jag tydligen vara aktiv passiv som hon kallar det, pyttsan o hon använder ett nytt ord väldigt ofta, konsekvens eller nåt.. gaaah blir galen! Sen ignorerar hon mej mestadels för att helt plötsligt när jag lagt mig för att vila hitta på att vi ska gå ut, leka eller gosa... kalla henne vad ni vill, jag kallar henne galen. Det lägger sig väl får vi hoppas!

Lydnad!

På kvällsrundan igår, tränade Viggo och jag lite lydnad. Kollade av lite hur vi stod samt vad vi bör fokusera på. Linförigheten var heeelt underbar, dock gjorde vi den utan koppel. Viktigt är dock att jag kommer ihåg att förbereda svängar och halter, samt vara tydlig i mitt kroppsspråk samt mitt kommando.

Läggandet under gång, fungerade igår, måste dock testa det under kommendering samt på en apellplan. Ställandet, Viggo vill gärna gå emot och möta mej när jag går tillbaka, korrigerar jag så  sätter/lägger han sej ner.. hmm.. får tänka till med belöningen där, backa tillbaka några steg och belöna ställandet för sig och träna återgången för sig. Inkallningen, galen fart vilket påverkar ingången, noll koll på kroppen, dunk in i matte. Får träna själva ingången lite, lugna ner tempot och inte belöna felaktiga ingångar.

Tror jag har en plan..

Det jag dock inte kunde kolla av igår är hoppet åsså vår tro det eller ej, ömma punkt, apporteringen. Nån som ska med till bruksan???

Samvetet vann!

Det dåliga samvetet kunde inte stå tillbaka. Det blev ett minipass hemma i vardagsrummet. Stina sover än! Vi klarade det!
Det var en taggad Viggo som bjöd på beteende efter beteende för att göra mej till lags! Svinkul,så har vi aldrig haft det. Nu är jag taggad. Ska starta lite lugnt hemma år planen, sen successivt flytta ut och sedan med störning, men målet ska vara att behålla den glädje som han visa idag!

Vi hann med fotposition, påminnelse av ordet Fot! Lite apport, med dummie då den är tystare när den dunsar i backen, vilket den gör hos herr Viggo. Gjorde även lite platsliggningsövningar i vardagsrummet.. klurigt  va.. kastade godis runt om honom och belönade de gånger han höll kontakten med mej under tiden.

Wiie det här var kul, riktigt kul!! Ska nog köra lite imorn igen!!

Storebror!


Puss på dej syrran!

Det är Viggos huvudsyssla här i livet just nu! Å visst är han en toppenbror men...Försöker forma rutiner här hemma o emellanåt hamnar Viggo i kläm då jag kämpar med att få in sovrutiner dag som nattetid för lillasyster. Idag fick han dock träffa Eeá och hennes minsting i familjen så lite nöjd var han nog.

Hemma däremot ser man att Viggo har det lite tufft. Allt handlar inte längre om honom, matte och husse är väldigt ofta upptagna med nån lillasyster.

Nu ikväll tog jag mig tid att gosa lite med Viggo på golvet efter att ha sövt Stina. Skulle vilja träna lite fotposition, lite hålla fast men vågar inte för jag vill inte väcka Stina. Vi har inte sovit så bra de senaste nätterna så jag vågar/orkar inte. Tankarna går nu i huvudet på att ta tag i lydnaden igen, så fort jag fått in nåt bra sov/vaken-mönster med Stina så man kan utnyttja sovperioderna till lite lydnadsträning, här på gården, fältet eller på bruksan.

Detta känns superjobbigt, men jag vet också att det är rätt nyttigt för Viggo. För han och jag har trots allt kommit närmare varandra på lika vilkor sedan Stina anlände. Han tar bättre till bara på den uppmärksamhet han får nu i form av träning och gos och uppskattar den! Å det är bra, så det är det jag får tänka på! Behövde bara skriva av mej lite!


Utmanad!

Moa och Oscar har utmanat mig att beskriva Viggo i fyra bilder. Inte helt lätt, men gör ett tappert försök!
Utmanar dessutom vidare; Sarah, Hanna och Helena!

En riktig spelevink, ett bustroll utan dess like, med nollkoll på sin kropp...


Livsnjutare, med en bra av-och på knapp, finns inget bättre än att ligga nära husse eller matte o bara vara, usel vakthund men underbar familjehund, vart man än är kommer han till ro hos oss.


Labradåre ut i fingerspetsarna men så förstående, slickar tårar när jag är ledsen, ler med hela kroppen när jag är glad..


Numera även samarbetsvillig, nu jobbar och blickar vi mot samma mål, vi kämpar med och för varandra, även om vi haft det kämpigt och har emellanåt så skulle jag inte byta dej mot nån annan i hela världen, allt går om man vill. Vi vill därför går vi. Matte älskar dej min underbara dårprins!


Superhärlig utmaning! Häng på även alla ni som inte nämnts men som känner för det!!

Viggo!!

Idag har eftermiddagen handlat om Viggo igen! Det är nästan heligt att kunna åka ut i skogen med träningsgänget och träna lite jakt.

Ännu en gång ligger vårt fokus på kvantitet för att öka uthålligheten men det ska ju inte gå till överdrift. Dagens övningar var, sök, vattenmarkering och närsök. Vi var i samma ruta i Sörsjön som vi starta i på LRM. Denna gång gör Viggo ett toppensök, utan pink eller annat trams så efter 3 klockrena och en med stöd hämtar jag till slut in den sista själv. Mycket nöjd! Jag får nu avlämningarna i min hand, han söker inte vidare med en dummie i munnen och inget byte eller revirpinkande!

Vattenmarkeringen är inga problem, han jobbar toppen i vatten. Att jag ändå valde att låta honom jobba på vatten var för att få störningen att sedan gå på ett närsök utmed vattenbrynet. Detta är svårt för Viggo, mkt svårt. Han tappar helt hjärnan o gör en massa annat för att koppla bort vattnet, för det vet han är förbjudet så han äter gräs, slickar mej på kinden när jag riktar honom osv.. efter lite retning vid dummien gör han sedan ett klockrent skick.

Är nöjd med dagens träning. Vi går framåt, vi jobbar ihop, jag börjar gilla denna hund, rent samarbetsmässigt.. älskar honom som Viggo med stort V men nu är han kul att jobba med!! ÄNTLIGEN!!!

Skogspromenad och litet sök!

Idag när hussen kom hem från jobbet åkte vi till skogen. Viggo och jag började att lägga ett sök med fem dummies. De låg med fokus på bredd och tidigt i rutan. Viggo hade verkligen näsan påslagen idag och benen kan jag lova. For som en skållad råtta i rutan och plocka in dummie efter dummie utan problem. Däremot missade han slå på hjärnan så han tog några ärevarv på de två första innan han insåg att jag krävde att få dem i min hand. När han klockade den fjärde så bröt vi och jag hämtade in den femte själv.

Målet var ju att få honom att förstå kommandot sök och att söka. Å det lyckades vi med.

Sen gick vi en runda runt en liten sjö, Stina i babybjörnen på pappa/hussem mycket nöjd. Viggo o jag tog oss såklart fram för egen maskin. Mycket härligt att komma ut i skogen o gå så igen!

Hyllning!

Jag sitter här och känner att jag vill hylla vårt underbara träningsgäng, utan er hade Viggo o jag inte varit där vi är idag.
Då hade vi fortfarande kämpat på med våra linor o mutor!

Ni vet allihopa vilka ni är! Sitter här o letar ett kort på oss,
men hittar inget så det är nog dags för ett gruppfoto, med eller utan dogs =)

Också alla som gör det möjligt för mig att änsengång träna med ett litet spädbarn, Danne, Mamma och alla!


Tack för att ni finns, alla ni är de bästa!

/Johanna och Viggo

Matte är gaaalen!

Hon o Annica åsså syrran har varit ute å gått i fleeera timmar idag. Vi gick in till stan! Fatta genom hela industrilandskapet! Underbart! Men hon slog alla rekord när hon försöker få mej att hoppa över ett järnräcke o ner i strömmen. Så uppfattade jag det iaf så jag tog sats å försökte men jag vågade liksom inte.. se själva, hur uppfattar ni det??

daaah tror hon att jag är galen eller, hoppar jag i blir hon ju vansinnig, strömmen är ju förbjudet vatten!!


(Matte flikar in: Han skulle ju bara stå med framtassarna på räcket å spana ut över landskapet med mej, men ni känner väl viggo paniK haha)

På egen hand!

Igår samlade vi träningsgänget o for iväg på egen hand å tränade. Stina lämnades nymatad och glad hos sin mormor och var vaken men inte hysterisk 3½ timma senare =)

Platsen för dagen var, samma plats som där lilla retriver gick häromveckan. Jag valde att göra ett "prov" idag med men i den rutan som vi inte startade i förra veckan. Min lilla prins gjorde ett kanonjobb. Hade han gått som han gjorde igår förra veckan hade vi nog gått till pris.

Vattenarbetet, var det dock en knallning på sen sitter han som en sten. Kunde bromsa och kalla in igen och börja om. Alltså inte nån belöning av knallandet. Gutt!

Kontakt innan apportkommandot

Söker apporten i det täta gräset i vattnet

Fin inleverering!

Linjetaget/närsöket utmed vattnet var klockrent! Här var han guldvärd! Prickfritt arbete. Kunde dock ha skickat honom nån sekund tidigare. Men nästa gång är vi mer tajmade.


Taktiksnack, sekunderna före skicket


Kommer en DD (Duktig Dåre) galopperande!

Kommer en DD smygande! (gillar den nya attityden)

Söket, var mkt bättre denna gång han hämta in tre utan problem, då bröt jag och tog in den sista själv! Hade en dust på den andra, men jag gick ut i rutan, korrigera och gav honom dummien i munnen åsså fortsatte vi! Riktigt bra!


Så här såg det genomgående ut, på inlevereringarna på söket, full fart framåt!!

Även matte kan... full fart in!!

osså en snygg avlämning =), eller inte!!

Markeringarna, är inget att orda om, han gör det han ska i bra fart med bra grepp, okej avlämningar och fina inlevereringar! Mycket nöjd!


markerar!

Samarbetet oss emellan har fått ett stort uppsving sedan Stina kom och sedan matte bestämt sej för att vara konsekvent i alla lägen. Nu jobbar vi ihop, för varandra mot samma mål! Det är såå kul! Jaktfotet var inte perfekt men gott och väl för dagen!

Ska vi busa?!


Alla fina foton är tagna av Camilla Jiremyr och Annelie Karlsson, tusen tack!! Ni är grymma!!

RSS 2.0