Charmtrollet Rocky

Skum brud som sitter på huk framför mej o försöker låta som en fågel..

åå shit så trist hälsar Rocky, får man springa nu!?


Mina kusiners schäfervalp (5 mån) Rocky är ett riktigt charmtroll. Full av bus. Viggo och han har superkul, Sting går med i leken emellanåt, men ser mest sotis ut för att Viggo har en annan lillskit hängande i sig.

Mitt fartkort som inte riktigt blev som det var tänkt men sött ändå!


Rocky är enligt Viggo en perfekt lekkamrat, som gärna gnager å biter honom runt halsen och hänger där. Söta är de alla tre iaf, men sötast idag var nog lilla "locky" som Stina säger.

Viggo, Rocky och Sting om nån var fundersam =)

Himla mysig promenad, får bli en vana att gå tillsammans.

 

(det går inte att kommentera just nu tyvärr, mkt dumt, har mailat supporten och inväntar besked)
Blivande hundförare?!


Om ni bara visste vad denna damen snappar upp. ALLT! Hon berömmer hundarna när de är duktiga med röst, godis och lek/kel. Hon bannar dem om de busar när de inte får genom att mullra nej nej nej nej, eller ajjabajja.

Hon tar fram dummies och ska träna som hon säger. Hon kör mest enkelmarkeringar och bestämmer helst vem som får hämta, allt medan hundarna sitter fint och väntar, sen får de lämna av hos mamma eller pappa.

Hon ber om att få gå pommenaaad med hundarna. Hon är otroligt cool med hundarna helt enkelt. Framförallt så har de en enorm respekt för Stina, vilket vi strävat efter för att utan det fungerar det inte. De tar åt sig när hon bannar dem, lyfter sig när hon berömmer dem och de respekterar henne och hon dem.

Just nu är det inkallningsträning på Viggo som gäller, samt stadgan på tomten. Har pappa sagt åt dem att ligga så är lilla polisen på dem om de försöker rusa runt =)

Ska bli kul att se om intresset kommer att hålla i sig eller om hon kommer att avsky hundar och dess träning. Hennes gudmor med flickvän är ju rätt hundbitna de med och tävlar agility så vi får väl se =)

(foton Annelie Karlsson)


Mr. Guy Bennett

Idag har Mr. Guy Bennett besökt de limmerhultska markerna för att drilla oss soldrakeägare med hundar samt två gyllene med förare i den ädla konsten jaktträning.

Vilken dag. Vilken engelsman. Vilka hundar. Vilka uppfödare som ordnat så detta blev möjligt! Jag är lyckligt lottad!

Vi var ett glatt gäng som förväntansfulla möttes upp på Limmerhult imorse. Mitt första möte med Guy och med det engelska sättet att träna och föra hund. Jag är imponerad. Jag gillar hans filosofi som jag tycker går samman med mina andra 4 3 (gaaaah kortslutning i hjärnan) favorittränare Cinna, Calle och Rita. En väldigt lärorik dag med massa tankar och reflektioner i hjärnan som behöver sorteras och omsättas igen för att sedan kunna analyseras rättvist.

Han hade ett fokus på teamjobbet, att bygga förtroendet och att berömma samt korrigera med rätt timing. Jag gillart som sagt.

Sting och jag fick utmana oss själva en hel del idag, men summa summarum är att vi lärde oss en hel del båda två framförallt byggde vi förtroende och tillförlit. Hoppas på återseende.

Annelie var med som fotograf idag, den människan är också värd guld! Vilka bilder och vilket lyx med fotograf. Nedan följer ett fåtal som Cinna mailat till mig från hennes kamera men med Annelie Karlsson som fotograf.

Hela gänget

fr. v.Classe m. Sako, Marie m. Lykka, Cina m. Disa, Annelie m. Sam, Calle m. Erik, Thomas m. Alice, Cinna m. Ollen och Jag m. Sting

haha lustig bild men han får belöning (att behålla dummien efter avslutad apport)

Stingrockan och jag har lite mellanmys!

 

Tack för en fantastisk dag alla inblandade!


Vi har en fyraåring! GRATTIS VIGGO!

Grattis fina Viggo, vår "försfödde" fyrbenta! Blod svett och tårar, är det numera rätt lite av men oj vad det har varit. Nu är han bara Viggo mest husses Viggo men min mysviggo å då behöver man inte gråta över honom. Det valet vi tog att låta Danne bli Viggos förare, var det bästa någonsin.

En rejält busig fyraåring är det vi har iaf. Han lär nog aldrig bli gammal i sinnet!

GRATTIS

Sötnosen vår!


Valpträff och hotellhund


(Stulen av Calle och Cinna)
Jag och Sting, Classe och Sako, Affe och Viktor, Marie och Lykka samt Cina och Disa

Igår hade vi valpträff på härliga Limmerhult. Dagen till ära fick vi oss en rejäl duvning i tecken och signaler, behövligt! TACK! Som alltid när man åker därifrån är man superpeppad och vad passar då bättre än med en toppträning på Limmerhult inplanerad på imorgon!! Längtar! Något säger mej att den träningen även den kommer att gå i tecken och signalers "tecken". Laddad till tusen är jag iaf.

Gårdagen hade blandade resultat, en hel del nya grejer som rörde till det i mattens hjärna vilket påverkade vårt samspel. Men skam den som ger sej, sista övningen höll jag ihop min hjärna bättre och då fungerar vi bättre som team igen. Min prins, han är galen utbrast Cinna när han for över vallen i en sådan fart att gräset sprutade på sidorna, vad som är trevligt tycker jag är att trots farten så har han näsan med sej. Vi fick bryta upp i halvtid, för att matten skulle jobba, pga tidsbrist fick Sting följa med till hotellet och dessförinnan gå en liten promenad inne i stan, mycket skumt hälsar Sting, massa att lukta på folk överallt.. galet!

På hotellet skötte han sej exemplariskt den timman han fick vara här innan hussen kom och hämtade, eller om det var lillmatten Stina som hämta honom. Hon hade tjatat på pappa att "åka stan", "hämta king". Han charmade barnen här, fick bratsen att gå ner på knä för honom och gosa, allt medan han njöt på rygg med benen i luften och lät sig klias på magen, och sov däremellan helt utslagen, tog inte ens notis om städpersonalen på 8 pers som dundrade ut när de slutade. Min fina kille.

Även Viggo hade saknat sin lillebror, suckat högljutt i trädgården när ingen ville nappa på hans lekinviter, vankat och undrat vart han var! Söta är de! Men de behöver komma iväg själva, särskilt den lilla herren, så om nån vet nån lydnadstävling inom snar framtid så vill vi gärna åka o kika (läs behöver vi socialisera oss lite).

 


Konditionsträningen inledd!

Nu kan man inte skylla på snön längre, så tempot på promenaderna har dragits upp (ja då menar jag mitt hundarnas är alltid full fart framåt), men idag har vi även tagit årets första löptur så här nästan 5 månader in på det nya året (skäms) men det har ju inte gått å springa här i krokarna förräns nyss.

Idag var det också Stings premiär som min vapendragare i löparspåret. Vi sprang 2/3 av en runda och powerwalka 1/3, som nedvarvning osv. Hundarna fick först springa kopplade på grusvägen (finns inga marginaler om en bil kommer) sen lösa i sitt eget tempo på fältet och travbanan för att sedan kopplas förbi gården och på vägen hem.

De skötte sig kanon! Mina vapendragare! De är guld värda!

Tack för alla Grattis, både här, sms, telefon och facebook!


Vi har legat lite på "sofflocket" under föregående veckan, bortsett från motionsbiten, som kan vara ack så ansträngande för hundhjärnor =)

Men i helgen fick vi till en apporteringsträning, fokus på markeringar samt linjetag mot kända områden. Jag hade verkligen en nytankad ferrari fick verkligen agera snabbt för att hänga med i svängarna. Vissa bitar kunde jag gjort bättre andra gick riktigt bra. Svårigheten låg främst i den starka vinden som både tog vittringen och ljudet.

Ferrari var det ja, men Markus lyckades fånga en skarp Sting, hatten av för honom!

Viggo han hade dambesök, av Isa, the one and only för honom, så han hade lite ludd i hjärnan, gjorde vad han skulle men lite virrigt kan man väl kalla det =)

I helgen väntas det valpträff som jag helt missat, så jag har inte tagit ledigt. Dock jobbar jag lördag kväll, så jag åker över till Linköping å är med på förmiddagspasset, för det lät som att jag inte ville missa det =)

Ny vecka, nya utmaningar!

 

 


Spanarna

Se men inte röra!

Även om det ser ut att vattnas i munnen =)

Spännande spännande..

 

Jag tycker att det är svårt att fota i vårsolen, jag upplever det att korten blir lite "dammiga" förmodligen för att det är motljus många gånger men tycker sommarkorten blir lite mer krispiga om ni förstår =) Skillnaden är nog brun, gul, beige bakgrund mot sommarens gröna, blommiga, klara bakgrund eller vad säger ni experter?!


Våran WT debut på Limmerhult

Jag svävar som på moln efter dagens prestation! Jag är riktigt nöjd med vår insats. Vår debut och vi kammar hem en tredje plats. Vi blev 3:e bästa av ca 40 startande. Våra poäng räckte dessutom till en uppflyttning till öppenklass (vilket såklart får vänta ett bra tag). Å dessutom provbäst på ruta 3!!

Känslan innan provet var att gå ut och bygga en bra teamkänsla mellan mej och Sting, hålla mina nerver under kontroll. Att det skulle räcka så här långt fanns inte på världskartan.

På plats kände jag nerverna och tävlingsJohannan komma fram, jag vill ju alltid tävla för att vinna. Men försökte att se bortom den "officiella vinsten" och mer se till våra teamvinster. Sting var påverkad av situationen emellan rutorna men i rutorna kopplade han helt bort det och jobbade grymt bra.

På ruta 3, gick det bra kände jag. Markeringen gick han lite långt ut på upplevde jag, men det efterkommande linjetaget gjorde han riktigt snyggt, slog på näsan mitt i språnget på min signal och plockade snyggt upp den. När jag sedan är klar och vänder mej mot domaren och skytten ser de enligt mej konstiga ut, tänkte guud nu glömde jag vänta in dem, nu gjorde jag bort mej. Börjar be om ursäkt och fråga vad jag gjorde för fel o de ser fortfarande helt chockade ut, tillslut öppnar domaren munnen o säger, jag är mållös, jag har gåshud, skytten bara håller med o de berättar att det var det bästa de sett idag. Klockrent, perfekt, kan inte se bättre ut. Det var med en riktigt skön känsla jag gick vidare till sista rutan (gick dem inte i ordning). Vilket belönade sig på prisutdelningen då vi fick veta att vi var provbäst på ruta 3 =)

Vi nollade på ruta 4, den var riktigt svår, hunden skulle uppför två bergsklacker på båda markeringarna, i en uppförsbacke. Jag lät Sting jobba länge och väl, men hade innan bestämt mig för att han inte fick komma in självmant tom, så när han började jobba sej ner från första klacken mot mej, blåste jag kontakt, han stannade varpå jag försökte få ut honom men han var slut i huvudet då och jag valde att kalla in honom istället. Är mkt nöjd med den stationen då han sökte väldigt länge självständigt (vi har inte tränat sök en enda gång) samt att han sedan lyssnade på kontaktsignalen och kom hem på min signal. Teamkänsla var det inte poäng!

Trots detta kammade vi hem 75 poäng (18, 19,20,0 och 18 max på varje station är som vanligt 20).

Jag är otroligt nöjd med dagen, med Sting och med mej. Nu känner jag mej lite mer varm i kläderna, jag har genomfört ett WT och känner mig lite mer "med", känns bra inför Unghundsderbyt som går av stapeln i juni! Vi är ett riktigt bra team, det känns i hela kroppen, men vi har många bitar kvar att pussla samman =)

Ännu bättre känns det att hela kullen var jämn, Calle med sin Erik vann med imponerande 89 poäng, därefter kom vi på en tredje plats och därefter följde en hel radda med soldrakar. Ett bra betyg för de underbara uppfödarna Calle och Cinna. Men så plockade ju Prinsessmamman Ellen hem första platsen i öppenklassen!

GRATTIS allihopa idag! Så här långt har vi skött oss bra =) Och en stor eloge till alla funktionärer med Annelie Svensson i spetsen!

Ett år sen!

Lite mer än ett år har gått sedan vi hämtade hem min stjärna från Limmerhult. Vi är som ler och långhalm han o jag! Helt otroligt!

Detta är exakt ett år sedan.. på besök ute på Svensksund. Lite skojigare väder då än nu!


Stadspromenad och påsksmäll!

På långfredagen tog vi en promenad runt strömmen, det var inte igår. Får nog åka in till stan och gå lite oftare, gärna med sällskap, nån som är sugen?!

Sting hälsar att Dragsbron var skiiitläskig, men han vande sej rätt fort!

 

Idag har vi tillbringat dagen i lite mer bekväma marker, nämligen på Limmerhult. Hussen har pangat massa, matten panga en hel del hon med, himla nöjda med våra skytten idag!

Hundarna har tränats, bägge av matten. Nöjd även där, Sting fick markeringar över ett brett djupt vattenfyllt dike, med pepping och stöd så löste vi den uppgiften tillsammans massa gånger.

Viggo och jag körde en enkel träning (länge sen vi träna ihop) några långa markeringar, ett linjetag som innehöll kontaktsignal, inkallning och linjetag igen =) Himla nöjd, kändes riktigt bra att träna honom, inget trams bara skön träning! Ja med Sting med såklart men ni förstår!

Kameran var med men låg i bilen, mycket dålig placering!

 

Tack Calle och Cinna för en otroligt trevlig påskafton. Ni är otroliga!


RSS 2.0