Sol och Bad!

SOL
Inne igen efter en härlig promenad i sol! Tyvärr ligger vårt fält rätt lågt så solen hade inte orkar fram hela vägen när vi var där, men hitta ett hörn där jag kunde fota hundarna lite. I och med Isas löp är det inte tal om o försöka på egen hand fota dem båda på samma foto ute, men var och en försökte jag iaf. Är inte säker på kamerans inställningar eller vart jag ska ha solen för att få bästa resultat men här är de som jag är mest nöjd med av dagens bildskörd:

image834

image830image832

image833

image835


BAD

Imorn kommer ju Isas matte och husse hem igen, klart man måste badas o bli fin då! Så idag åkte Isa in i duschen ivrigt påhejad av Viggo. Isa var inte särskilt nöjd i duschen såg ut som sju svåra år, men väl ute å på torkhandduken såg hon rätt nöjd ut =)

image836
Matte, Husse NÅN HJÄLP MEJ!

image837
ÅÅ det var kanske inte så farligt man får motor efter =)

image838
Mmmm det här var riktigt gott, men HALLÅ varför fick han en?

Hej från oss för denna gång =)


Lugna gatan!

Jajamensan här är det lugna gatan! Vi laddar! I helgen blir det en weekend till Kalmar. Isa tjejen ska få komma hem till sin älskade matte och husse å vi hänger på ner så de slipper åka buss, på så vis får vi lite semester, miljöombyte å träffa vårt lille gudbarn med familj!

Här ligger träningen lite i träda fortfarande. Isa löper så Viggo är inte riktigt i sina sinnens fulla bruk som ni förstår. Hon är visserligen bara en knapp vecka in i löpet men han tycker allt hon luktar riktigt gott. Var ute å träna lite under en promenad med Moa o grabbarna för några dagar sedan. Viggo är med men har full koll på tjejen! Han är alert i träningen iaf. Alltid nåt med denna lydnadsvila.. Känns som att de flesta moment behöver finslipas.. klurar lite på om jag ska ta upp klickerträningen.. men kan inte bestämma mej..Klurar lite till!

Häromdagen var vi ute i snövelstorp jag å Viggo hos min kusin. Isa fick vara hemma o njuta av lugnet utan en hane som ständigt pussar å uppvaktar när inte matte o husse säger till. Han är inte tillåten att bry sej, men ibland när man tittar bort tar han chansen! Över lag går det faktiskt riktigt bra inne, lite körigare ute, när de blir lite ystra =)
Hursomhelst vi var i Snövelstorp å gick en riktig långrunda med Elin och hennes golden grabb Vegas. Viggo o Vegas går toppen ihop. De busar å nosar å har sej tillsammans utan några dispyter, som det sej bör. Vegas är ju faktiskt äldre en unge herr Viggo. Så det så! Efter en lång härlig runda som inkluderade lite inkallningsträning, gå fint löst brevid träning och bad, gick vi in i värmen o bakade scones å firade våra nya jobb =) Tajmade kusiner va?!

Sista dagarna på Duka är det nu, slutspurt så att säga. Idag ska jag gå en runda på stan för att köpa svarta byxor, kavaj och lite t-shirts till nya jobbet. Hoppas jag hittar nåt, utbudet är ju aningen begränsat just nu kan jag lova!

Det var en liten rapport ifrån oss! Over and Out!


Lyckorus!

Jag lever i ett lyckorus! Nyss hemkommen från en jobbintervju! För ett jobb som numera är mitt =) Jag är nu härmed receptionist på Princess Hotel i Norrköping  fram till siste maj =) Strålande, kunde inte starta veckan, dagen, förmiddagen på något bättre sätt!!

Inte nog med det så var vi på Örebro länsklubbs inofficiella utställning och plockade hem BIR. Vi var i gott sällskap då bordergrabbarna inte var sämre de utan Harry blev BIG-2 valp =) En lång o seeeg dag men med fyra tvåbenta och tre fyrbenta som var vid gott mod =)

Viggo ställdes  mot en hane ifrån waving tail´s, som vi vad jag minns har ställts emot förut. Här gillade domaren Viggos proportioner och tyckte att han använde sin kropp fint i sina rörelser *kors i taket*. Men av de som kikade på oss har jag faktiskt fått höra att Viggo o jag seglade fram i ringen, Viggo såg kraftfull och snygg ut i sina rörelser =) Så himla kul! Domaren ville se oss som 1:a med Hp och vi skulle tävla mot den tik som ställdes i öppenklass. Även här var Viggo domarens favorit, kul då han inte ens är öppenklass hane ännu =) Domaren var verkligen toppen, han förklarade sin kritik och var tydlig i sin bedömning och vad han ville se. Även om tröga jag inte fattade särskilt mycket när han placera oss som vinnare =) Virrpanna. I BIG-finalen hade vi inte å mycket att hämta, även om domaren gillade Viggo så är han långt ifrån klar BIG-vinnare. Men vi gick in och Viggo skötte sej riktigt bra i gruppfinalen, rörde sig fint och var lagom taggad! Tror dock att det hängde på att matte var relativt mera avslappnad (läs död)!


Här är Viggos kritik:

Domare: Per Lundström

21 mån hane av mycket bra typ. Maskulint huvud, utmärkt piggment, korrekt bett. Mycket bra skuldra, något rak i sin överarm. Välkroppad, stark rygg, rätt långt kors, breda lår och hasor med goda vinklar. Passande benstomme. Bra tassar. Utmärkt pälsstruktur. Rör sig något löst fram men okej från sidan. Trevligt temperament. Välpresenterad!

Är verkligen supernöjd med denna kritik. Att han har en rak överarm är ett faktum tyvärr, men rörelserna fram blir bättre och bättre och domaren kommenterade muntligt att han använde sitt bakparti snyggt och att han stundtals rörde sig riktigt fint fram. Min älskade lilla pojke. Snygging! Han skötte sej fint i ringen. Fokuserade på mej och inte på de vid ringside eller andra hundar. Vi måste träna mera stå om vi ska ta våga oss ut officiellt igen men hoppsan en sån snygging jag har =) Han går kanske hem hos domare trots hans lite tunnare kropp!

Här följer lite bilder från vår tid i ringen:

image824

image825


image827

image828

Nu ska jag njuta av denna dag! Mysa hemma och plocka undan lite! Ha en toppen dag allihopa!

Imorgon.. Hur gick planen då?

Moa o jag for iväg till ett av husses guldställen! Å visst är det ett guldställe, man fick kladdkaka å te o macka! Jaa allt ett guldställe ska ha, jaa åsså självklart bra träningsmarker! Skiftande terräng!

Viggo fick som planerat börja jobba med lite jaktlydnad. Inledande lite jaktfot, med lite svängar och planlöst gående. Han var nästan lite för med så jag avsluta ganska så snart när jag såg att han hade intresse för mig. Fortsatte med inkallningsövningar. Viggo fick frikommando och jag visslade in honom med ryggen emot. Funkade riktigt bra. Alert och vaken på signal. Valde här att inte köra någon stoppsignal utan fortsätta med den bakåtvända apporteringen. Moa höll Viggo och jag traska iväg med en dummie, placerade den lite för nära mej så jag fick 38 kg labrador i famnen på huk =) Gjorde en rep. till å då blev det bättre.

Fortsatte direkt med två markeringar. Dummien planerades att landa i en grop, vilket den även gjorde. Här såg man dock Viggos tveksamhet. Han såg dummien i gropen efter lite dold vägledning från Moa, men hade svårt att ta sej ner, psykiskt. Väl nere greppa han fint o vände upp mot mitt håll direkt. Fin fart in, dock det lilla ärevarvet förbi mej åsså in till mej. Andra gången hade han lite lättare att ta sej ner i gropen, men inte helt självklart. Hmm Viggo är nog lite för van att få det mesta serverat. Skärpning matte! Tror att upplägget med inkallningsövningar o sen markeringar är ett bra koncept för oss. Jobba först lite på motivationen att komma till matte sen få en störning i form av dummie och fortfarande komma till matte.

Efter att de Lucas fått jobba o mattarna fått fika fick Viggo fortsätta med linjetagsträning. Linjetagen känns över det hela väldigt bra. Han klarar nybörjar avstånd med synlig apport jättebra. Här är ärevarven även minimerade. Något som vi lyckades minimera ytterliggare genom att jag vände ryggen till under hans ingång fortfarande på huk. Han får dock lite svårt för linjen när linjetaget är dolt. Vill gärna kolla sin idé först men går sedan fint på UTkommandot. Bara att befästa UT mer och göra det lite klurigare på de han ser mej lägga ut.

Jag poängterade i planen att vi idag inte skulle stressa och göra skicken till en ritual. Kände att vi lyckades med det och att det ger oss bättre resultat under träningen. Är som ni kanske hör riktigt nöjd med träningen idag. Ska verkligen försöka bli mer planerad och träna mer regelbundet. Behöver inte vara så klurigt.

Tillfrisknad o plan!

Nu så! Nu är jag kry igen! Tack alla för alla hälsningar! Guld värt! Det piggar upp! Är väl kanske inte helt återställd i magen men har lyckats jobba två dagar å nu väntar en ledig helg å reparera mej under!

men som sagt TACK!

Så nu till planen! Imorn väntar lite apportering i svärtingeskogarna. Känner mej taggad så jag ska här o nu lägga upp en plan så får vi se imorn vad som hände å blev av..

Dagens ledord kommer att vara: INTE STRESSA!

Tänker inleda med lite jaktlydnad, jaktfot, stoppsignal med sättande och inkallningsignal.

Inkallningssignalen med GALEN belöning nu jäklar ska vi få den att sitta som klister med inledning imorn. Ska testa en bakvänd apportering. Alltså hos mej finns dummien eller strax framför mej. Lite intro till stoppsignalen kommer att ske imorn, har tränat den förut intensivt men det är länge sen å räknar nog med att få börja från noll igen. Men det kanske kan gå att avancera lite snabbare om nåt har fastnat i herrns huvud. Jaktfot kommer jag köra både med och utan störning och med samt utan koppel. Allt är ju relativt o beroende på dagsform som ni alla känner till, så ta nu detta med en nypa salt.

Så till apporteringsbiten.. Inledingsvis dummiehög, sen linjetag långt men synligt först, sedan samma målpunkt men dold för Viggo. Om det funkar och vi är på hugget fortf. ska unge herr Viggo få ett par enkelmarkeringar. Sen är vi nog rätt mosiga i huvudet.

Starta med en dummiehög, inte-byta-övningen. Här ska matte fokusera ordentligt å vara beredd! Belöningen ska bli exakt o ev byten ska snabbt korrigeras! Sedan avancera till linjetagen inte mycket att orda om mer än att göra skicket till en ritual. Inte haffsa iväg. LUGN! Sedan markeringarna, där fokus egentligen ska ligga på hemvägen. Viljan att lämna av!

Hmm.. det är nog min nuvarana plan, med reservation för revidering!

Hyllning till världens underbaraste!

Här går vi eller jag på minimifart.. Magen har ballat ur så jag är huuungrig, har inte fått nån mat sen i söndagskväll.. allt slukar toastolen eller hinken... suck! Kanske to much information men men..

Hundarna har det tråkigt å jag har det tråkigt! Tycker vansinnigt synd om mej själv iaf! Men herregud sådana här dagar inser man verkligen hur mycket den andra parten betyder och vänner! Vad skulle jag göra utan Danne eller mina goa vänner. Danne som jobbar som en gnu o sliter, kommer hem hit å tar hand om en salig röra av en ynklig gravid HUNGRIG illamående flickvän å två hundar som håller på att krypa ur skinnet. Fixar mat, tvätt går ut med de fyrbenta åker o tränar åsså hem igen för att ta hand om mej, den ynklige! Underbara underbara du!

Åsså vännerna som kommer med glada tillrop via msn o sms, som faktiskt frågar hur man mår o om det är bättre, om jag behöver hjälp med nåt o som bryr sej helt enkelt! Underbart!

Daniel Olsson, Jag älskar dej så mycket! Du är BÄST!

Tack alla! Ja som ni hör är jag dödsynklig, man kunde nästan tro jag är dödsjuk, men magsjuk är inte halvvägs änsengång men dock så fruktansvärt jobbigt!


Utmanad, antar utmaningen!

Vad gjorde du för tio år sedan? (för djur: 1 år sedan)

Johanna: Bodde hemma med min familj i en villa i pryssgården. Spelade fotboll som aldrig förr, hårdsatsade!

Viggo: Jag var i fjällen, Tandådalen med min hundpolare Trox o busa i snön!

 

Vad gjorde du för ett år sedan? (för djur: en månad sedan)

Johanna: Var i på samma ställe som Viggo faktiskt =)

Viggo: Den 20 december tränade jag efter en låååång vila lite lydnad i parken  med grabbarna Oscar och Lucas.

Fem snask jag gillar:

Johanna: Hårda godisar, sura godisar, saltlakrits, guacemole och nachos o chilinötter.

Viggo: Morot, dentalsticks, tuggbollar, banan och allt alla andra ser ut att gilla! Viggo tycka om!
 

Fem sånger som du kan hela texten till:

Johanna: Är så fruktansvärt usel på musik! Kan nog helt ärligt inte en enda låt på rak arm, möjligtvis kan jag sjunga med i en massa låtar..

Viggo: Inte nån, Viggo inte kunna!

 

Vad skulle du göra om du var miljonär?

Johanna: Öppna ett eget litet hundvänligt pensionat i nån mysig liten skog =)

Viggo: Få alla att lyda Viggo. Viggo bestämma!

 

Fem saker som du gillar att göra:

Johanna: Umgås me nära o kära, laga mat till andra, träna o mysa med vovven, fota och sälja (haha)

Viggo: BADA, rejsa i snön, busa med hundpolare, spåra såna bambisar som blodar i skogen och tjaa kanske träna om belöningen är ordentlig.
 

Fem saker som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:

Johanna: Sånt som inte är varken fint, bekvämt eller okej!

Viggo: Kläder? Viggo inte fatta!

 

Fyra favoritsaker:

Johanna: Mobilen, kalendern, lille datan och försvarets hudsalva

Viggo: Allt ditt, ditt och ditt. Viggos!

Andra delen av utmaningen: denna utmaning går ut på att skriva en lista på sju saker man önskar sig. Det behöver inte vara materiella eller realistiska saker.

1 Att mina nära och kära ska få vara friska och lyckliga
2 Att bebis i magen kommer ut smidigt =)
3 Snö = bättre global miljö!
4 Sommar!
5 Att Viggo och jag lyckas uppnå våra mål!
6 Ett jobb som jag vill ha och trivs med som jag kämpat för!
7 Bättre ekonomi!

Sen ska jag utmana 3 andra bloggare:

Hanna, Helena och Sarah

                    
                                    

Matte tråkig! Viggo berättar!

Åsså kom en sån dag vi alla hundar i hushållet har väntat på! En dag då matte var hemma hela dagen! Gissa om vi hade förhoppningar. Undra vad vi skulle hitta på för lurigt! Till alla våra fyrbentingars stora förtret så visar det sej att tråkmånsen, ja matte har tänkt att tillbringa dagen vid datan! SUCK! Hon har visst nåt himla arbete som ska in!

Hallå! Viggo vill inte ha tråkigt! Viggo vill leka! Viggo vill! Viggos matte dum!

Efter en snabb kisserunda imorse satte hon sej vid datan å såg tråkig ut! Jag och min inneboende Isa suckar ljudligt om och om igen! Byter position, blänger på matte o såna saker ni vet, sånt som brukar få dem att ändra planerna o aktivera oss fyrbenta.

image820
Jag blänger från min favvosoffa!

image821
Isa blänger från närmre håll!

Men ingen vidare framgång! Viggo testar ny strategi, följa minsta lilla rörelse som en skugga, åå toan, jag ska me! Åå rör du ett ben, alltid redo! Nämen wow köket, dit hänger jag på! Till slut fick vi en liten positiv reaktion, matte rörde sig med bestämda steg mot godisgömman, jaa det är som en jättegarderob som man kan gå in i å där finns massa vovvegodis, särskilt så här efter en sån hundmässa som matte kallar det.

Jippie, vi haka på direkt å fann till vår lycka att matte tog fram två stora tuggben... woooow! Viggo vill viggo vill, amen vadå, får jag inte båda! Nähä nu ska Inneboenden även kallat min käraste ta del av vinsten fast jag skött hela planen! Ett till Isa... Viggo viggo viggo, ge viggo! viggo vill ha! Åsså äntligen fick viggo ett men först skulle vi visst le o se glada ut mot den där nya mojängen som blinkar så förskräckligt! Aha kamera hälsar Isa att det heter! Isa smart! Viggo inte smart! Viggo knäpp =)

image822
Amen ro hit benet nån gång då! viggo vill! NU!

Så nu ligger vi här tjejen o jag på vår fina runda beiga matta o smaskar på våra nyvunna ben! Bra jobbat! Viggo kan! Matte vek!

image823
Nära ska man ligga o gnaga! Låg på Isa förut men hon sucka så dant så jag flytta mej lite, ser ni vilken fin vit luden matta matte och husse har utanför vår runda matta =)

Viggo säger Hejdå! Viggo hejdå!

Träning, träning!!

Helgen har gått i hundtecken, o främst träningens tecken! Inledde på lördagen med lite apportering i den vikboländska skogen med Moa och alla våra hundar, medan Danne träna fotboll!
Vi åkte bort till den gamla hederliga grusgropen vid Fam Olssons gamla hus. Hundarna fick först rasta sej lite då mattarna i fråga visst sov väääldigt länge!

Vi valde att jobba med hundarna ute en och en, medan de andra fick titta på ifrån bilen! Lite ombytta roller i lördags då jag hade två å Moa hade en! Jag som är vimsig och förvirrad i vanliga fall är väl inte direkt mindre när jag har två vilddjur att hålla koll på! Inledde med en bytesövning, en massa dummies i en hög, ut hämta en (lite nos var tillåtet men inga byten) åsså in igen å belöningen var att få hämta en till! Viggo fick plocka ca tre st när den tredje var perfekt så bröt jag å belöna med gotte! Viggo gjorde ett försök till byte, matte var trög o hann inte med sen funka det bättre när matte vaknat till liv!

Isa hade lite svårare för denna övning, ville gärna plocka runt o byta. Men vi fick till några bra hämtningar och avlämningar efter ett tag! Å vad hon såg ut att vara jobbarsugen!

Nästa övning för Viggo var ett synligt linjetag med lite längre avstånd. Inga problem, möjligvis med bromsningen på ingången! Bråttom bråttom.. oppps Viggo sprang förbi! Konstigt! Sen in o lämna av. Detta gjorde vi två gånger för att befästa målpunkten något. Sedan gick vi iväg och Moa la ut ett dolt linjetag. Här haffsade matte sig igenom själva skicket vilket resulterade i en förvirrad Viggo, innan han fatta galoppen och sprang rakt ut på dummisen. Resultat! Viggo kan men matte måste vara tydligare, lugnare och göra skicket till en liten ritual. Varför stressa???? När detta funka bröt jag för Viggo och detta fick räcka! Lite men nyttigt!

Isa fick två enkelmarkeringar i högt gräs. Hon har fin fart ut, missar lite på markeringen men jobbar fint med nosen. Härlig fart in med dummisen! Duktig tjej!


Söndagens träningstävling:

Under söndagen var det dags för tävlingsträning för Anders Svensson och Helené Lindström. Vi har legat lågt med tävlingslydnaden sedan början av november med endast två pass föregående vecka för att friska upp Viggos minne. Kan konstatera att det moment som inte fungerar är apporten. De andra är faktiskt klart godkända, när Viggo har fokus. Men det är den som försvinner i tid och otid. Han är fortfarande ung i huvudet och kroppen. Tappar fokus på mej för minsta lilla.

Men som Anders sa och skrev han går riktigt bra när han har fokus riktat på dej! Momenten ser bra ut. Men han är fortfarande ung och med en unghanhunds hjärna =)

Viggo kändes riktigt pigg och alert på uppvärmingen. Men då var ju bara jag o danne och isa där, så då kan han fokusera. Platsen var rörig, en liten mexikansk nakenhund i röd fleeceoverall skuttade till sin matte, vilket resulterade i att Viggo samt Kelpien brevid Viggo for efter. Inget gruff, men docj inte en fullpott plats. Hunden gick ju upp! Jaja! Jag tog viggo i koppel gick tillbaka och la om brevid de som var kvar. Han släpper tidigare händelser fort och ligger som om han alltid legat med fokus på mej! Mer stadgeträning i platsen krävs!

I resten av programmet kändes Viggo seg, tyckte jag, något som för de andra visade sig som en ofokuserad Viggo. Alltså när jag känner att Viggo är seg och ovillig är han egentligen ofokuserad på sin uppgift och mej! Mer spänning och överraskning i momenten är därmed vad jag måste smyga in för att behålla hans fokus och härliga attityd!

Nu är vi på G!

Nytt år, ett år av förändring!

Jag ger mej inte ens på att försöka en krönika från förra året, sitter fortfarande o funderar på att visa det gamla året i bilder men vi får se! Just nu blickar jag framåt!

Nytt år innebär en liten omstart, nya tag och nya möjligheter! Frågan är om jag ska våga mej på att skriva ner tankar och mål inför nästa år!

Nästa år kommer att bli ett annorlunda år, med en hel massa förändringar. Förändring nummer ett för Viggo är att jag förmodligen kommer att jobba fram till sommaren om allt klaffar. Det innebär lite mer ensamma timmar än tidigare, men det bör inte vara något problem. Det innebär snarare mer kvalitetstid då jag är ledig och är hemma!

Lagom till sommaren väntar vi dessutom tillökning, inte en valp då som planen från början var utan en tvåbent bebis utan päls. En människovalp som planeras anlända i Juni till oss och Viggo blir därmed storebror. En förändring som kommer att påverka Viggo massor. Visserligen kommer jag ju att vara mammaledig så ensamtimmarna sjunker ju igen, men hans totala uppmärksamhet som "ensambarn" kommer nu att delas av en liten knatte! Tror absolut inte att detta kommer att bli ett problem på något sätt.

Min tid hemma kommer att nyttjas till Viggos fördel med är min plan. Men just nu känns det som att detta året är uppdelat i två etapper. Fram till sommaren är del 1 och sedan fram till nästa nyår är del 2. Före och efter bebis!

Så del 1 kommer jag och Viggo ägna mycket åt träning, i jakt och lydnad. För Viggo och husses del känns tiden inte lika pressad utan de tuffar på med viltspåret. Del 2 kommer vi att försöka få rutin och ordning i vardagen, samt ta upp vår träning igen när detta infinner sig.

Konkreta målsättningar för 2008, som självklart inkluderar vidare träning i alla grenar;

  1. LP1, därav delmålen, komma ut på tävlingsbanan igen, plocka hem de ettorna vi kämpat för under 2007 och fortsätter kämpa för under 2008.
  2. Bli Viltspårchampion, starta anlagsklass, klara det, samt starta öppenklass och klara av dem!
  3. Starta i Lilla Retrivermästerskapet om inget oförutsätt inträffar. Få vilthanteringen att fungera och samarbetet att blomma upp, växa ihop och arbeta som ett team.
  4. På något sätt aktiv eller passiv, delta i praktiskt jakt med Dannes farfar.
  5. Framförallt fortsätta jobba med vardagslydnaden och det generella samarbetet mellan oss, även kallat LEDARSKAPET!

Detta är de generella målsättningarna som vi har inför 2008. Självklart med insikt att bebis i magen och utanför magen, kommer att påverka till eventuellt stor del. Men detta är förhoppningen att kunna klara av att genomföra dessa mål!

Vi kommer att behöva uppmuntran, en spark i baken då och då, och allra helst våra träningskompisars närvaro! Ser fram emot ett spännande, tufft, nytt, och annorlunda 2008.

SOOOOOL

Yabbadabbadooooo! Idag när jag slog upp mina bruna kika solen fram! Så jag tog med mej de fyrbenta o kameran å gav mej ut för lite morgonpromme o fotografering! Det sistnämnda gick sådär, några guldkorn fick jag till, men huuh vad svårt det är att styra in två hundar på egen hand för fotografering! Oj oj! Här måste vi träna!

image812
Sötnosarna poserar!Gillar färgerna i denna bild!
image813
Isa vrålglor in i kameran!
image814
Äkta Viggouttryck!

Viggo och jag passade på att träna lite lydnad emellan varven idag, ska ju trots allt tävlingsträna på söndag så lite uppfräschning vore ju inte helt fel!
Vi inledde med lite kontakt som sedan övergick i fotgående, där jag varva synlig belöning och osynlig. Han går fint, var en smula ofokuserad då Isa fortfarande hade hopp och lek kommando och sprang omkring, men inga rymningsförsök o han var med på noterna. Behöver öka tempot lite kan jag tycka!

Sedan fortsatte vi med några lägganden under gång, här gick det trögt, knäck i lurarna eller bara trög! Vet inte men segt gick det. Efter några repetitioner fick vi till några lägganden utan traggel men i slowmotion. Detta blir det mer träning av innan söndag!

Avsluta med en inkallning, är supernöjd med ingången, kunde önska mera fart. Men det syntes att Viggo var lite mosig efter lek med Isa så jag nöjde mig med att ingången blev klockren!

Åsså lite bus som belöning och godis!

image815
Ser ut som Viggo tjuter för att han ligger efter =)
image816
Mys dela pinneleken!
image817
HJÄLP hon bits!
image818
Matte jag kommer, Isa står snyggt kvar i bakgrunden! Dock inte så lydigt men hon står ju snyggt iaf!Isa och Viggo tumlar runt i...

.. snön såklart. Eller den lilla som låg kvar igår morse! Tog ut hundarna på en långpromenad på morgonen och lät dem springa av sej lite på fältet, samtidigt som jag la in lite dold träning av kommandona "kom här" och "sitt, stanna kvar" Vill inte använda Hit under lekstunder för jag kräver inte ett spikrakt sättande vid ingången utan bara att man kommer in till matte och sätter ner rumpan. Vissa hade mer eller mindre lätt för att lyda igår, inga namn nämnda! Men de turades liksom om att vara duktiga, kom Viggo fint in ja då la sej Isa å käka på en pinne till mitt stora förtret! Å försökte Isa komma på kommandot ja då var Viggo där o motade bort henne i lek igen! Jaja en lydig hund i taget andra dagen är väl helt okej.

Är galet nöjd med att Viggo nu faktiskt går att kalla in de flesta gånger under lek! Med mer eller mindre hjälper! Men det går!

Passade på att fota lite dock med mobilen, därav kvaliteten! Men bilder som utlovat =)

image808


image809


image810


image811

Tack o hej för denna gång, snart väntar jobb och ikväll är jag o hundarna bjudna på Gunnar fika hos min pappa som råkar heta det i andra namn =) Semeltårta stod på menyn har jag hört, husse han ska på fotbollsmöte, där får de bara läsk å mackor =)

Så var vi fyra!

Japp numera är vi ett hushåll på fyra individer två homosapiens å två hundar! Mysigt! Isa, tillika Viggos älskade flickvän har ju flyttat in hos oss för att stanna en månad ungefär! Hennes husse och matte har flytt vintern och loppar sej i Costa Rica, fick med glädje känna av lite resfeber idag när de efter en natt här skulle packa ihop sej och komma iväg, vi löste några kriser lite akut sen kom de iväg! Lugnt o sansat o Isa, verkar ha funnit sig till rätta redan nu! Sover o myser vid mina fötter omsom i hallen på det varma mysiga golvet!

Viggo är fantastisk nöjd med att ha ensamrätt på tjejen! Nosar o nosar o kontrollerar att hon är densamma! Han har äntligen funnit ro vid mina fötter, så när den första tidens intresse lagt sej, ska de nog allt fungera som små parhästar de små lurviga!

Det ska bli en mysig månad och det kommer o kännas konstigt när hon flyttar hem igen!

image807
Här ligger de två å övervakar grillen på Nämndö i somras =)

Har lovat Husse och Matte, Marcus och Hanna att blogga massor o med bilder så ska fota massa nya foton! Lovar!

Så äntligen kom snön! Rödrävar skådats på Himpa!

Ja äntligen kom snön! Nu känns allt lite lättare! Garderoben mer anpassad för årstiden, hunden renare för årstiden, det är ljusare som det ska vara nu, o VINTRIGT! Underbart helt enkelt!

Moa och jag var nog allt lite chockade när vår morgonpromenad hade en sådan fin vit vinterskrud! Men hundarna verkade nästan ännu mer chockade! Viggo såg ut som ett frågetecken när han kom ut =)
Vi tog en tur till himpa där vi släppte lös våra små rödrävar, att rusa fritt!

Bildbevis på att det finns rödrävar på himpafältet =)

image802

image803

image804

image805

Sötiskillarna, Åskdjuret och Viggo rejsar ömsom, gnager ömsom strosar brevid varandra å ibland får sej Lucas en tackling med, mer eller mindre frivilligt =) Söta är de iaf! Så himla kul å se dem!


Bloggen om ett firande av ett gammalt år!

Vi firade det gamla året med Moa och hennes pojkar och Johanna och hennes Trox här hemma! En riktigt trevlig tillställning med massa mat, chips o hundar, MED ANDRA ORD en lyckad kväll =) Fyra hanhundar i en två utan något gruffande mest mys o gnag på varandra är lycka!

Kameran for runt hela kvällen och dokumenterade =)

Nedan följer ett litet urval, som kan visas för den övriga världen, det råder nämligen what happened at Johanna and Dannes place stays at Johanna and Dannes place =) Nävars, men fotona ger oss skönheter inte rättvisa, hihi!

image797
Jag tvångsmyser med Lucas som ser ut att vantrivas =)

image798
Spelet MED ANDRA ORD spelas =)

image799
SKÅL! (i ett försök att ta bort röda ögon vart min näsa grå?!)

image800
Voff! (deras ögon var utom räddning, ser ut som galninar allihopa!)

image801
Vi alla stollar önskar er ett GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0