Årskrönika 2008 del 1

Hakar på de flesta andra och ger mig på en årskrönika. Har ju som ni vet hänt en hel del stora grejer i denna flock detta år, ska försöka sammanfatta det i bilder och text.

Januari:


1:e
Vi firar in det nya året med ett riktigt hundgäng, med på promenaderna var även min farbrors dåvarande hund Ronja, allt som allt var det 4 tvåbenta (5 med stina i magen) och 5 fyrbenta som firaden in det nya året.


7:e
Snön kommer och går, men vi blir fyra i flocken tillfälligt då Goldentiken Isa kommer på ett månadslångt besök. Våra vänners hund tillika Viggos brud.


Jag satte även upp mål för 2008 där jag tyvärr måste meddela att jag endast lyckdes uppnå 2 av de uppsatta målen,samt en bit på vägen mot SVCH, med godkänd anlagsklass. Jag startade LRM med Viggo i dummieklass, något jag är vansinnigt stolt över, då jag precis blivit mamma och haft fullt upp med annat inför starten samt så fortsatte jag hela året jobba på min roll som ledare.

Februari:
Var månaden då matten fick ett vikariat på ett hotell i stan och Viggo för första gången fick uppleva hur det är att ha en jobbande matte och husse.

2:e
inledde månaden med en resa ner till gamla hemstaden Kalmar, där Eea vår gamla tränare och vän skakade om oss båda (mej och Viggo) fick mkt att tänka på rörande hunderiet.

7:e
Vi hann i princip hem och vända innan vi packade om och for norrut mot Tandådalen istället, med min familj. Jag som gravid vågade mig på en dags åkning, vilket resulterade i hjärtklappning hela kvällen, oops! Viggo njöt i fulla drag av snön.


Resten av månaden tränar vi på, mycket miniträningar på hemmaplan som faktiskt ger bra resultat som visar sig när vi kommer ut på samträningarna med det underbara träningsgänget. Vi tränar på lite nya marker och platser, med blandade resultat, men verkar nöjd av vad jag kan läsa i bloggen.

Mars:
1:e
Vi införskaffar oss en ny bil, en riktig jägar/familjebil en Volvo Cross Country XC70, därmed lägger vi ut vår kära Audi på blocket, dock skulle det dröja till juni! Innan nån insåg vilken underbar bil vi sålde.Under hela månaden blir Grannarna/Grabbarna bus och Viggo där inkluderat blir mer och mer samspelta, vi hjälps åt med hundvakt och vår bonusflock bildas kan man väl säga.


Annars växer magen så det knakar denna månad;
8:e                              15:e

9:e
Viggo apporterar fågel ordentligt för första gången, jobbar bra och lämnar av fint.

April:
En händelserik månad som till viss del var rätt tung då min faster gick bort men som samtidigt bjöd på många roliga händelser som gör att jag minns April månad som en bra månad

7:e
Äntligen efter mycket om och men, ingen snö och hela domarfötter får vi till ett anlagsprov tillsammans med träningspolarna Moa, Lucas och Oscar far vi iväg. Hem kommer tre nya godkända anlagshundar, varav viggo fick denna fina kommentar: " Han har ett bra tempo, spårsäker, ett väldigt spårintresse, mycket bra!"


Hela duktiga gänget! Själv är jag bara fotograf!

19:e
Vi åker på det årliga jaktinternatet med Labrador Blekinge och tränar för danska instruktörer, en höggravid matte, ett klurigt språk, lite halvjobbiga rumskamrater (snarka och skällde) samt en hund hög/låg på fästingmedel. Inte bästa förutsättningarna men är ändå mycket nöjd. Viggo höll ihop så gott han orka med, trotsa inte och apporterade både vilt och dummies med och utan skott. Matten höll med ihop så gott som hela internatet överlämnade hunden till hussen sista dagens övningar samt under den årliga utställningen.
24:e
Mattes och husses prins fyller 2 år, vi hoppas på att trotsmonster, muppigheter och andra udda beteenden ska börja suddas ut.. om de gjorde det.. inte en aning!


Maj:
Maj månad var en överraskningarnas månad. Stina chockade oss alla och tittade ut en månad för tidigt, Viggo fick hastig som lustigt flytta till bonusflocken då vi fick tillbringa lite tid på sjukhus och livet förändrades radikalt över en natt.

1:e
Jag utlyste en MINI tävling, där man fick gissa på födelsedatum, vikt, längd och ge namnförslag. Alla var hopplöst långt ifrån!


(7:e maj)
3: och 6:e
Tränar vi jakt i godan ro, kroppen börjar bli trött men jag trodde det var långt kvar så jag tuffade på! Kanske lite lugnare

5:e
Rensar vi som galningar i källaren! Ner med saker, ut med skit! Allt för att förbereda Minis ankomst, tyckte vi var ute i god tid men icke!

11:e
Natten till den 12:e maj åker vi in till sjukhuset och förlossningen, efter en lång kväll på jobbet med mkt sammandragningar och flytningar trodde jag, men icke det var tidig vattenavgång och Viggo flyttade till Moa och grabbarna morgonen den 12:e.

15:e, 22.13
Föddes äntligen vår lilla flicka med akut kejsarsnitt, efter ett par dagars hårt kämpande för att föda normalt. Vi svävar på moln, allt är puderrosa och vi sniffar bebis ett par dagar till på BB. Tävlingen som jag utlyste i början av månaden blev därför en riktig kuggfråga. Stina föddes 15:e maj (bf 12 juni), 3115 gram tung och 46 cm lång.


Resten av månaden är väldigt bebisinfluerad, vi går första barnvagnspromenaden, jag tjuter som en gris vid amning då det gör vansinnigt ont, mitt snitt gör ont, jag fåt inte bära, inte skjutsa vagnen, inte gå med viggo bara snusa bebis. Rätt nöjd ändå!

Juni:
1:e
Stina flyttar till egen blogg, då Viggos blogg blev överfull av rosa babyskimmer och barnprat.

8:e
Känner jag mej redo för ett träningspass med Dåren igen, jag tar med mej Stinas mormor, Stina och hela den packningen och ger mej ut till Svensksund för lite "träning" vet inte hur mkt jag fick gjort men det var gutt att komma ut och iväg, tror dagen nästan slog värmerekord.


(stal den av Camilla och Kina)

Vi fortsätter träna en del i Juni, hussen/pappan är underbar och följer med ut i skogen och tar hand om Stina då jag är den gående mjölkbaren så måste hon ju hänga på. Snacka om friluftigt barn från start! Lika smidigt med småbarn sommarhalvåret som men valpar. Träningen fungerar jättebra för mig och Viggo. Kan väl bara konstatera att lite konkurrans och ändrade regler hemma har gett goda resultat på Viggo!

Fortsättning följer imorgon!Minus!

Idag var det verkligen kallt ute! Men det stoppade inte hurtiga familjen att locka med sej Moa och åskdjuret ut till skogen för lite träning och varm-oboy-ostmacke-frukost.

Jag fick äran att lägga ett litet bruksspår åt Oscar, var riktigt kul, fick en spårkick! Synd att man inte har nån hund bara! Luuuus vart är du när man behöver dej?

Hussen och Viggo tränade apportering, markeringa främst eftersom det var kallt o backen o lite halvtaskig nos. Eller av dålig nos märktes inte nåt inte heller av kylig backe. Jag kastade markeringarna idag, så himla kul att se hur Viggo jobbar därute. Jag har ju liksom inte sett det. Galet vilken förmåga han är när han jobbar! Jag är imponerad!

Viggo tramsade som vanligt på den första inlevereringen, det har blivit lite av en ritual, men hussen utmanade ödet och gjorde inte det berömda linjetaget först utan gick direkt på markeringarna. Efter tramset på den första jobbade han riktigt bra nästkommande markeringar, som landade rätt dolt. han sökte långt ut och jobbade fint in sig mot dummien igen.

Mina fina killar, fotograf Moa Ågren.


ett litet kvalster...

balanserade i min lilla lilla nos, det tyckte han var så intressant så han gick o hämtade ett annat litet kvaaalster. Två små kvalster balanserade i min stackars lilla nos...

ja ni förstår resten. Har killat så dant i snoken ett bra tag, (läs nyst runt hösten och våren sen jag föddes) nu fick matten nog när jag häromnatten väckte syrran genom att nysa o slå skallen i golvet (jaa man tar ju i sådant), så nu gör vi ett nytt försök och testar om det är sådana där noskvalster som jag hört talas om, polarna har visst med haft grejer som dansar hambo i snoken på dem.

Har alltså fått droppar i nacken så nu behandlas jag som pesten här hemma, hussen läste att det var både giftigt för barn och brandfarligt. Skämtar ni det är skönt att slippa vara brandvakt varje kväll och att slippa ha syrran klängandes på en! Dock kan jag nedlåta mig och tala om att jag saknar husses kli o mys!

Ful gubbe!


Häromdagen kom det en ful gubbe (läs tomten, farfar) som ville snacka med syrran, hon bara glodde så jag tänkte bäst jag avslöjar honom. Han hade ju fejkskägg kunde ju vem som helst se. Väntade på rätt tillfälle och vips när den fula gubben var upptagen med annat (läs plockade upp paket) så passade jag på, fort fram o nafsa i fejkskägget, men pyttsan den dumma matten var snabbt framme å skällde på mej. GAaah fatta hon inte nåt försökte ju bara rädda syrran från den konstiga gubben i röda kläder! När ska de lära sej lite på VIGGO!

*visslar med samma melodi som Zlatan låten*

Ingen skyddar syrran som jag, Viggo, jag sa Viggo!!

Från oss alla...

...till er alla, en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
Växer och växer!

Viggo bara växer och växer i mina ögon! Tillsammans med husse är han den där stabiliserade, något mogna rätt jämna hund, den jag sett glimta förbi när jag "tränade" honom. Hussen har även han vuxit, jag har alltid haft et galet stöd i honom, han har hela tiden hjälpt mej och Viggo, men det är riktigt kul att se honom kliva fram, prata hundträning på ett helt nytt sätt, läsa BÖCKER om hundträning, planera o vara så fokuserad!

Idag blir det till Viggos stora glädje en tur till Svärtinge och grillning vid glan! Ingen is än så anar ett bad om han får för hussen, även lite träning lär de klämma in!

Att jag inte var klokare tidigare!
Puss på er mina fina pojkar!


Tandådalen feb 08Hunden och Kattens dagbok!

Ett ord på vägen, ha ingen vätska i munnen, ät inte, kör inte bil, sitt ner, gå på toa innan sedan är du redo att lyssna på detta klipp från Rix morron Zoo:

Hunden och kattens dagbok!

Citat/smakprov!

"hunden måste vara efterbliven"

"allergi jag måste komma underfull med vad detta är så jag kan använda det till min fördel"Slutkommentar från mej, katter är som jag alltid sagt Lömska och hundar har en mycket okomplicerad hjärna!

Harry the dog!

är på dagis här idag! Hussen är och hämtar vilddjuret just nu i skrivande stund! Nu råder lugnet före stormen.. haha nävars han brukar behärska sej när han är här, han har inte så mkt val, viggo säger ifrån, jag säger ifrån och hussen i huset säger definitivt ifrån! Stina får vi se!

Hussen och Viggo har haft samträningsdebut!!

Sekreteraren, tillika mamman, sköter hushåll, sjukt barn och blogg. Nä jag är inte bitter, jobbar på att inte vara det iallafall, har ju tagit beslutet själv och det verkar ha fallit väl ut för samträningen med gänget idag hade visst gått strålande. Jättekul för dem även om det känns surt, här har man kämpat o tragglat osså tränar de en gång med FINA resultat! Men som Angelica sa på msn nyss, bara att ta åt dig du har ju tränat honom bra!

Hursomhelst, samträning i Mem idag stod på menyn, planen var linjetag, markeringar och ett sök. Vad jag förstår så har allt gått jättebra. 6 dummies hämtades in av 6 möjliga på söket, dock en liten kiss i rutan efter den trejde, något som husse förstod då han visade sig vara kissnödig, viggo alltså.  Inledde träningen med ett enkelt linjetag för ingången skull, nyttjade naturen för att visa vart skåpet skulle stå från start. Smart! Markeringarna utgjordes av 3 relativt långa som alla hämtades in på ett bra sätt.

Sekreteraren undrar om det finns några kort på detta underbara ekipage?! Mottages tacksamt! Hihi! Bloggfotografen Annelie har skickat några bilder på mina fina killar;Fika bör man annars dör man =)

I´m a trucker dog!

Jepp idag jobbar jag med husse, mkt slitigt!!

Förändringens vindar blåser..

Här har det skett lite omstruktureringar i hushållet och hundlivet! Viggo har bytt "ordinarie" förare. Det är numera husse som har huvudansvaret för Viggos träning och allt vad det innebär. Jag lär nog inte kunna hålla mej borta utan tänker nog gästspela nån gång!

Jag har tänkt och funderat länge och väl. Viggo och jag har kört fast, jag har ett par tillfällen sabbat Viggos förtroende för mig och vi har inte riktigt hittat tillbaka till varandra bland andra hundar efter det. Vår träning har ju fungerat superbra på egenhand men tillsammans med andra hundar blir det för mkt för Viggo, han litar inte på mej och tar på sej allt själv, vilket blir för mycket för en hunds mycket okomplicerade hjärna. Därför ger vi det nu en ny chans med hussen. Jag tror och hoppas och innerst inne vet att det utgör ett hejdundrande team. Viggo är en manshund, som jag haft på låns ett par år.Tack, men nu är det husses tur att visa världen vilken fantastisk hund Viggo är!

Jag önskar dem all lycka till och ska verkligen glädjas med dem om och när det går bra. Även om jag kan erkänna att det kommer att kännas surt om de bara traskar framåt i en fin takt utan sådana problem som Viggo och jag haft. Men jag vill tro att jag lagt en bra grund för att Viggo ska kunna bli en bra jaktkompis både på prov och praktiskt! Han är ju trots allt bara 2½ år, han har ju hela livet framför sig.

Det lär nog fortfarande vara jag som uppdaterar er här, försöker dra träningsinfo ur hussen, som sedan skiftet skedde offentligt i söndags har tränat två tillfällen med Viggo, på honom låter och verkar det som om det går riktigt bra för dem. Ni ser jag har fixat själva momentinlärningen och hussen fixar avlämningar under förtroende och sammarbete! HAHA!

inte alltid superpolare..

Viggo och Stina är inte alltid superpolare, när stina tar sats å kör på Viggo med gåstolen, suckar han gång på gång, när Viggo pussar lite för mkt på Stina så kan hon bli sur (sker typ nästan aldrig), när Stina kämpar sig fram till Viggos tassar, ålkryper, drar sig fram o tar tag så flyttar sig viggo efter att ha dragit åt sig tassen några gånger med en djup suck. MEN när Stina står i gåstolen med en leksak eller rån eller majskrok i näven och Viggo helt fräckt går fram och knycker det, då tar det hus i helvete och damen i stolen blir vrålförbannad!

Å hör sen, det är en bestämd liten dam som kommer att bli en hejdundrande bra hundförare när hon blir stor!! HAHA! Se upp Viggo!

Kärlek!

Vi kanske inte alla gånger har världens bästa jakthund,
 men vi har utan tvivel den mest underbara familjehund man kan tänka sej!

Kärlek <3

Syns man inte så finns man inte!

Sa Viggo och drog på sej reklam reflexvästen från Robur och gav sej ut i mörkret med husse, lite a´la rudolf med röda mulen, fast viggo med gula västen, lyser väg för hussen han!Ni har väl reflex på er grabbar o tjejer?!

Frukostträning!

Idag packade jag in hela patrasket i bilen hämtade upp Moa och hundarna och for vidare ut mot Svensksund Gård och Camilla. Där skulle vi äta lite frukost ihop och träna lite. Mycket trevligt! Viggo och jag tränade lite jaktlydnad ihop med Camilla  och Kina (medan moa la viltspår). Viggo fixade det fint, idag bjöd matten på lite härliga leversnittar till och med! En mkt härlig dag, men lite solglimtar och aningens snö på backen! Tog på den fyrbentes krafter som ligger helt utslagen på mattan o sover!

RSS 2.0