Samträning med Goldensällskapet

Ikväll/em var det dags för lite samträning på NBK, lydnadsträning då såklart! Viggo kändes rejält taggad när vi innan träningen for iväg för att äta lite söndagsmiddag hos mamma och pappa, riktigt busigt alert!


Väl framme på träningen var han het som bara den. Buffade på mej under fikan för att locka med mej ut på planen! Därmed fick vi till ett supernajsigt fotgående idag! Så himla kul! Hade en ny leksak som vart mer än uppskattad ååå så rolig den var =)


Tränade lite vad som föll mig in, linförighet varvat med läggande och ställande. Allt för att herrn inte ska kunna tänka innan. Fick till några snabba lägganden men han kan bättre än vad han visar emellanåt. Får bryta upp momentet o bara träna snabba lägganden hemma o på hemmaplan! Samma med ställandet överraska Viggo och belöna snabbt bakåt är receptet har jag kommit underfull med!


Är nöjd med dagens träning. Bella och Viggo fick även ligga plats en liten stund, vi tog ingen tid men de låg väl knappt två minuter. Viggo låg stadigt trots annan aktivitet på planen =) Känns bra med platsen nu! Ska försöka köra lite till denna vecka!

En härlig träning, med trevligt hundfolk, mysig pratstund men nu är det höst! Idag var det kallt! Men vad stoppar oss! NADA!


EFIT 2007-09-29

Kors i taket så kom jag ihåg EFIT idag. Så här kommer vår dag skildrad i bilder, laddar upp allt efter under dagen! Lite tråkigt väder för EFIT, regn på morgonkvisten å sen lite mulet men men...

8.30 Uppstigning, ut o kissa..
image689


9.30 Husse ger sej av till skogen, snopet men på egen hand!
image690


10.30 Läser tidningen
image691


11.30 Väntar på Moa, värmer upp vindrutetorkarna så länge (de är seeega som kola)
image692


12.30 Framme i skogen, Viggo får posera, innan vi ger oss iväg för ett linjetag
image693


13.30 Fika, Oscar och Viggo har fått morot men Oscar ser frågande ut på Viggo som smaskar!
image694


14.30 Hundarna inpackade i bilen, redo för hemfärd
image695


15.30 Hemma, Viggo får frispel med min keps =) Spana in bakbenen, fångade i luften
image696

BONUS
image697

image698


16.30 Fixar med korten och uppdaterar sidan, Viggo tar igen sej, som den prins han är =)
image700


17.30 Viggo apporterar en strumpa!
image701


18.30 På väg ut på kisserunda med ViggoBUS!
image703


19.30 Äter mat, SUSHI när Johanna själv får välja =)
image702


20.30 Husse är hemma o vänder, o tar hunden med sej!
image704


21.30 Redo för en utekväll =)
image705

22.30 Detta får bli dagens sista bild, nu blir det party!
 image706


Vi ses nästa EFIT om jag kommer ihåg! Påminn mej gärna! Hoppas alla haft en bra dag!Träning med Goldenssällskapet!

Idag bar det av ut till Drömgruvan för lite apporteringsträning med Goldensällskapet. Hade mest tänkt att vara passiv eftersom vi inte är goldens men äsch vi körde på =) Började med lite jaktlydnad. Mycket nyttigt för oss speciellt idag då alla hundar utom Oscar var nya för Viggo. Osså gick vi serpentiner runt dem o kalla in framför dem, men han brydde sig inte nämnvärt om de andra vovvarna. Jaa så när som på tiken då! Men det kändes riktigt kul! Alla andra var hanar utom en, men inget gruff eller liknande =)

Blev ett linjetag och vattenapportering med en pippi. Första linjetaget gick jättebra, fin fart ut och in snygg avlämning och ingen tvekan. Självklart dum som man är kan man ju inte ge sej då utan testa igen o då gick det inte alls, lukta mkt godare lite längre bort tyckte viggo o kollade där istället (samma runda som de andra hundarna tog ska tilläggas) Äsch, testa på ett annat ställe men där var det en äckelfläck som dummien hamna i så den var inte populär.. skumma hund. Men men ett toppen linjetag o resten helt mitt fel. Man ska ge sej när man ligger på topp! Att det ska vara så svårt.

image708
Bilden speglar verkligen det lite ruggiga vädret som var inne i skogen, kände som gryning!

Efter fika och pratstund var det dags för vattenmarkeringar, Viggo som faktiskt tycker att pippifågel är helt okej på vatten fick låna en pippi av snälla Maria. En vit dessutom, men han plocka in den utan att tveka och efter lite pepping bar han den upp till mej en bit upp på land =) Såååå nöjd! Att han släpper den struntar jag i, i nuläget! Sen gjorde jag en till med dummie för att få honom att komma hela vägen upp på land utan att tveka. O idag så vågade jag mej upp en bit o han kom in med den utan några ärevarv =) Nöjd igen! Så då fick det räcka kors i taket =)

image709
Älskade lilla hunden apporterar in en pippi, en klar favoritbild!

image710
Upp på land kom den oxå=) Var bara tvungen å stolsera med denna bild!
(Tack snälla Annelie för de fina bilderna! Klurigt fotoväder men gillar bilderna skarpt ändå! Visar ju arbete =))

Bilder kommer dels i EFIT (eget inlägg) osså har snälla Annelie fotat hela dagen även min skit fastna i hennes lins så när jag får ta del av dem kommer de upp här =)

Tack för att VI fick vara med allihop! Tack för en härlig träning!
image707
Vi redo för träning, med lina o koppel å allt så fint matchande ser jag nu =)
(Foto: Moa Ågren, tack snälla)

"jaktprov" mini!

Nävars vart väl inte riktigt som ett jaktprov men hundarna fick testa på att göra en massa på samma tillfälle, med publik o hundar runt omkring. Vattenmarkering, landmarkering, linjetag osså sök.

Viggo skötte sig klart godkänt, syns att han blir distraherad av publik och de andra hundarna för han som de senaste ensamma träningarna sett så klockren ut, såg stundtals lite förvirrad och bortkommen ut. Han tvekade lite! Men det syns att han har mer glädje i sitt apporteringsarbete än han nånsin haft. Åå det mina vänner är underbart o se! Då känns det som om jag gjorde rätt i att låta brukset vara vilande o satsa krutet på lydnaden och apporteringen.

Viggo söker fint nu med en glatt viftande svans. Han har på sista tiden visat tendenser till att byta dummie ute på söket men det får vi träna på för sig, för jag vill inte ta bort glädjen i det fria söket. Linjetagen är det jag tycker fungerar bäst för tillfället, unge herrn ser stundtals ut att faktiskt fatta galoppen. Markeringarna fungerar bättre å bättre på land, vatten är ju bara avlämningarna ett mindre problem.

Nu fortsätter vi träna på egen hand, känns faktiskt riktigt skojigt o bra! Ser fram emot hösten! Viggo vill jaga sa han just.. var framme å nosa på en fågel på tvn =)

match och apporteringsträning osså lite agility!

Husses lag vann! Nio hela mål sparka de in! Viggo följde första halvlek med stor entusiasm, andra halvlek var lite tråkigare tyckte han så då gosade han upp sej brevid mej o la sej ner!

Men innan matchstart tog jag med mej väskan med dummies, hund, visselpipa, frolic osså linan å gick in i den härliga skogen som var bakom planen i Kvarsebo, synd att det är så låångt dit! Hursomhelst. Vi körde linjetag, sök, närsök och markeringar (så gott det går själv). Är strålande glad och nöjd över träningen. Viggo visade idag att han verkligen tycker det är kul o att många saker har trillat ner och sjunkit in!

Linjetag: Hittade en stig som vi utgick ifrån, började rätt nära första gången, när jag insåg att han var med så backade jag únder tiden han var ute. Till slut hade vi backat så långt att dummien låg dold, då det var en uppförsbacke och den låg i en sänka på toppen. Men det var inga problem. Målplatsen var ju vid det laget känt, så han struttade iväg rakt ut o plockade in dummien. Mitt älskade lilla troll!

Söket: Viggo såg när jag gick ut o la dummiesarna (4) men gjorde ingen stor grej av det, utan la bara ut dem. En dummie hängde jag en liten bit upp på ett träd. Viggo hade bra fart och jobbade fint med vinden och nosen. Vindade in den i trädet, men hade inte tålamod att kämpa för den utan valde att gå vidare. Han fick plocka in tre st vilket han gjorde med fin fart och glädje. Den sista plockade jag som vanligt in för att öka motivationen.

Sedan gick vi lite, fram och tillbaka.. för att lösa upp Viggo lite.

Linjetag/Närsök: Började med att göra ett linjetag ut mot en buske som målpunkt (denna gång utan hjälpstig), inga problem, Viggo gick rakt ut och fann dummien. Sedan gick jag ut och la ut fyra dummies i och i närheten av samma buske. Väl tillbaka skickade jag Viggo på ett ut kommando och när han var i området så blåste jag närsöksignal. Viggo började direkt leta. Han fick hämta in två o var superpigg på att ta en tredje men då bröt jag. Man vill ju sluta på topp =)

Enkelmarkeringar: Avslutade med att kasta några långa (ja så långt jag kunde) enkelmarkeringar. Viggo markerade mycket bättre idag och behövde inte söka efter dummien utan plockade den direkt. Minus med detta idag var att Viggo tyvärr lyckades knalla, jag hann inte med o han for iväg. Attans. Efter det blev jag nogrannare och hade mer fokus på honom. Så sen knalla han inte mer. Tror han fick fyra markeringar totalt.

Avlämningarna idag var helt suveräna. Han tvekade aldrig att komma in med den och tröck ner den i mina händer. Han håller dummien avsevärt mycket längre nu, och vet att belöningen inte kommer förrän man gjort en bra avlämning och återgår till fotposition. Är superdupernöjd med dagens träning känns kanon inför tisdagens minijaktprov med jaktkursen.


På vägen hem släppte Danne av mej på bruksan där vi mötte upp med Johanna och Trox för lite agility träning. Viggo o jag är ju inga agility stjärnor, men lite skoj kan man ha =) Viggo fick sitta lite uppbunden och var supertaggad när det väl var hans tur! Så pass att han efter lite pepping vågade sej på platt tunnel, balansen och A-hindret osså lite vanliga hopp =) Kul å se!

Nu Over and Out! Tv:n väntar! Imorn blir det morgonpromenad i söderköping med Johanna och hennes grabbar =) Mysigt att hon är hemma!

Ny skog!

Wioho! Hitta en ny fin skogslinga å gå, inte så jättelångt ifrån stan! Toppen! Tog knappa timman att gå! Viggo fick för första gången på länge vara utan lina och husse var den som förde hund, jag förde kamera. Gick inge vidare för mig, lite för mörkt o seg kamera men några bilder fick vi till. Hitta dessutom självutlösaren så en familjebild fick vi med till!

Husse o visselpipan var väl så där intressanta tyckte Viggo, tog riktiga långturer idag, anledningen till det fick vi halvvägs då vi hitta alldeles purfärsk spillning från ett rådjur. Men inget direkt trots idag mest knäck i lurarna!

image685

image686

image688

image687

Viggo gästspelar vid tangenterna

Ikväll ska vi visst vara barnvakt, eller snarare vuxenvakt, mattes lillebror har fyllt år och ska ha fest så morrmor och morrfar är utkörda. Å då får de komma hit! Mysigt! Alla samlade på min hemmaplan!

Annars har slutet på denna vecka varit lugn, matte har börjat prata om att jag behöver ta ett bad, vet inte vad hon menar, jag som just börjat lukta gott. Det håller visst husse med om oxå. Tur att jag har nån på min sida! Så vi får väl se vem som segrar!

Imorn ska vi på fotboll, tråkigt tycker jag för jag får minsann inte vara med. Bara husse o en massa i samma dräkt som får spela. Taskigt!  Men matte har lovat att ta med sej lite oranga låtsasfåglar så jag ska visst få jobba med. Härligt!

Förresten har ni kännt vad gott det luktar ute grabbar, jag blir helt tossig när jag kommer ut emellanåt. Luktar galanta damer =) mummma! Matte blir dock inte så vidare glad, men äsch det är en period jag kommer över det försöker jag tala om för henne.

Skickar med lite galna bilder på en fruktansvärt snygg fyrbent! MIG!

image682

image683

image684

Lydnadsträning med taggad hund!

Ååå vad jag är nöjd idag! Var en heltaggad hund jag hade med mej ut på planen idag! Inte så konstigt kanske, var väldigt länge sen vi träna lydnad på bruksan. PLockade upp Moa och grabbarna o for bortåt runt 9:o tiden imorse.. Bra träningstid kan vi ju konstatera! Solen lyser för fulla muggar o mästerfotografen Moa var med så fin fina bilder blev det med!

Vi startade upp med lite kontakt och fot träning. Tränade mest tempo idag, med fokus på språnget och att bibehålla kontakten hela tiden. Utnyttjade leksakens dragkraft och fäste den lilla IKEA skon synligt för viggo när vi träna.. osså bar det av. När jag kände att han var MED så ökade jag till språng och belöna framåt med skon. Under hela tiden såg han skon innanför min jacka och strävade då framåt uppåt med huvudet! Toppen gick det! Helnöjd!

Ställandet har ju börjat strula igen, Viggo sätter sig gärna innan mitt kommando o smyger helst med nåt steg. Tror det grundar sig i osäkerhet, har tränat för mycket hela momentet. Därför gick jagf idag tillbaka och delade upp momentet allt eftersom. Det mest lyckosamma idag var att belöna ett snabbt ställande, genom att så fort han stanna kastade jag skon bakåt! Tvärnit blev det åsså en strävan bakåt istället för framåt! GREAT! Själva tillbaka gången bråkade jag inte så mycket med, testade lite å det går bättre o bättre. Men så får det bli momentet uppdelat ett tag till. Ställandet för sig och tillbakagången för sig! Framförandet är inga problem då viggo är taggad att få sin sko! Så peppar peppar inte nåt släpande iaf.

Sen tog vi lite paus och hjälpte Moa och Lucas med vittringsapporteringen osså filmade jag Sockan och moa =) Skötte mej bra har jag fått rapporter om!

Viggo plockade själv fram apportbocken så det tränade vi även lite grann på. Fick till ett par riktigt bra hela moment. HAn har dock en ny taktik, att trycka den mot mitt ben tills jag ska ta den, finemang tycker viggo som då slipper hålla den helt själv! Bängbulan!

Tränade även lite hopp men fokus på ingången. Hjälpte inte till nåt o det behövdes inte heller, han gjorde klockrena ingångar. Så inget att bråka om där inte! Aningen tendens till tjuvstart men han insåg själv att det inte var dags o satte sej igen. Då gick jag tillbaka o löste upp å gjorde om! Gör om gör rätt!

Här kommer dagens bilder, av mästerfotografen Moa, Tack!


image678
Åååå HOPP!

image679
Jippie min skooo!

image681
Nu tar jag den!

image680
Kom igen då matte är du klen eller ?!


 

Märk väl mitt enorma leende! NÖJD med dagens träning!


 


Matchvikt!

Passade på att väga Viggo idag när vi var o köpte hundmat. Matchvikten är 36.5 kg. Rätt lagom tycker jag, han har legat mellan 35-37 en längre period nu.

image676

Runt sjön!

Idag lurade jag med mej Karin innan det blev mörkt upp till mina kusiners landställe för en promenad runt den lille sjön, men såklart så hade jag lite dummies med mej, en visselpipa, vår lina och självklart lite frolic...

Började med några markeringar på vatten, var en liten kant ner som Viggo fick ladda ett tag för att ta sig över. Sen gick det fin fint fin fart ut och snabbt in igen, idag kom han en bit upp på land så jag hann ta dummien innan han ruska. Har kommit fram till att det är det första doppen som han gärna vill ruska sig fort sen spelar det inte så stor roll tycker han då kan man vänta ett tag.

image674

image673


Medan han simma lite så smög jag ut ett litet sök med tre dummies varav Viggo fick plocka in 2 osså tog jag den tredje. Idag hade han fin fart och använde sin näsa ordentligt!  Sen gick vi vårt lille varv, men innan det var Viggo tvungen att morra rejält åt nåt som smög omkring kring farmors gamla hus och i skogen.. undrar om det var nåt djur eller om det är nån sorts extra spökålder.. har aldrig hört honom morra så dovt och mycket nån gång.. lät verkligen som om han varnade oss.. men vi såg inget så vi traska rundan runt o när vi kom tillbaka så brydde han sig inte nämnvärt om "det läskiga". Under rundan tränade vi lite stoppsignal och inkallningssignal. Blev imponerad av oss när jag ser att stoppsignalen börjar funka.. den är inte klar men den funkar bättre o bättre för varje gång. Inkallningssignalen är han riktigt alert på i de flesta lägen. Härligt!

Väl tillbaka vid bilarna fick viggo ett närsök som han löste bra. Fanns bara en dummie och det var en kort sträcka. Men det gick fin fint! Sen fick han bada lite till myskillen! Idag var han min favvohund på promenaden, lyhörd o alert!

image675
Jag vill men vågar inte sa viggo o backa upp igen =)


Lååång kall dag! Jaktkurs del 5!

 
image670
Vem har sagt att stora hundar inte är knähundar =)

Idag har varit en lång å kall dag tur man har en varmblodig hund! Starta dagen med utställningar och lydnadstävlingar på Norrköpings bruksa.. Sarah och Yoggi hade ju officiell premiär! De skötte sig utmärkt! Nu ska här bara tränas mera så går det ännu bättre nästa gång. Efter det hann jag bara hem o vända hos mamma o pappa, Viggo fick leka lite med Hugo som var där =)

Sen iväg på jaktkurs, bråttom bråttom trodde jag.. strax innan jag var framme fick jag ett meddelande.. att Elin o de skulle bli lite sena så Viggo o jag börja träna lite på egen hand allt efter de andra droppa in... Viggo var riktigt alert o med idag när vi körde själva.. superkul å se. Kolla av lite hur vi stod till så att säga..


Startade att gå lite och köra lite stoppsignal o droppa lite dumies kring oss.. gick fin fint han gick "lös" inget konstigt där inte.. sen fortsatte vi med några linjetag å här blev jag imponerad. Han hade superbra fart ut och fina ingångar med bra avlämningar. Ökade avståndet rejält så dummien så när som var dold på sista skicket. Men han tveka inte. Tror "ut" börjar fastna. Sen gick vi lite till o la jag ut ett sök, halvstort område, med två dummies, varav Viggo fick hämta in en, den andra tog jag. Han sökte super idag, bra fart o inga fjantigheter i rutan utan tog den dummie han hitta först o kom direkt in med den.

Åsså gick vi lite till, mest för att inte göra allt på samma ställe. Tillbaka vid bilarna la jag ett linjetag utan stig mot en buske med en dummie framför. Skickade honom på ett linjetag. Inga problem här heller rätt ut o rätt in! Han håller dummien mkt bättre numera sen jag fördröjde belöningen. Efter den så gick jag och la ut två dummies i samma buskage. Skickade honom på ut och blåste närsökssignal när han var framme vid busken.. gick kanon han rota fram den ena o kom rätt in med den. Den andra hämtade jag som vanligt.

Efter en lång väntan och ytterliggare lite walk up träning med de andra så dök Elin äntligen upp. Först fick hundarna nosa på tre vilt, en vitfågel, en kanin och en and. Viggo föll för kaninen så han fick ett närsök med kaninen. Men han tycker det är lite äckligt och tog den inte gärna utan Elin fick peppa på lite först. På dagens vattenmarkeringarna däremot så plockade han in anden uta några problem, släpper på land när han kommer upp men jag får börja möta upp honom lite tidigare i vattenbrynet. Vill inte bråka med pippisarna när han tycker de är lite läskiga som det är. Sen fick han en dummie på vatten också, lite avlämningstrassel annars smärtfritt.

Med oss hem fick vi två gåsvingar och en and så nu ska här tränas med vilt!
image671
Tosse hund!

Familjen Hurtig!

Hejåhå! Vad tiden går! I veckan sen sist har det inte hänt särskilt mkt, middag med yoggifamiljen två gånger, jag har hunnit bli sjuklig.. förkyld o ajaj i halsen.. men inget jag inte överlever =)

Så igår ställde vi in vår planerade skogstur o gav oss ut i närområdet istället, husse damma av inlinesen och jag min cykel. Viggo fick hålla till godo med sina egna ben. Sen gav vi oss ut på en tur. Husse med Viggo i kopplet. Det gick toppen bra. Tog en tur till pryssgården, där vi tog vätskestopp hos mina föräldrar åsså hem igen. Viggo föll in i fin trav å tycker mej se att steget är bättre idag.. hmm. vem vet!

Igår kväll var det middag med min familj och dannes familj hos fam Olsson. Med var även A och H. Det var rikigt trevlig och god mat även om jag kände mej riktigt dålig, satt o halvsov i soffan!

Idag blir det Bruksan en sväng för att spana in alla duktiga vovvar sen blir det jaktträning på kvällen, på dagens meny står det markeringar på vatten! Spännande!

image669
Slänger  med en bild på Viggo och Millie från i onsdags =)


Underbara bilder!

image664
Jag kommer maaaatte..

image665
simma simma..

image666
hjälp matte han biter mej i rumpan...

image667
Fladderöra!

image668
Sötaste underbaraste finaste älskade hund!

Tusen  Tack Moa för de underbara korten!

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

En toppendag bidde det men inte alltid som man tänkt sig.. glömde min visselpipa hemma så min visselpipeträning fick direkt strykas.. Tack o lov fick jag låna Moa´s, vilken är exakt likadan som min =) Så under de vanliga övningarna klarade jag mej !!

Vi starta med lite hundbus och fika för mattar! Vovvarna var såå söta ihop! Bara lattja å busa.. Millie tyckte dock att Viggo var lite väl på.. nåt han sååå klart inte hööll med om!

Sen var det dags att jobba lite..

Vi starta med LINJETAG..... På med linan och fram med en dummie, inga problem med lånad pipa.. den lät ju precis som våran.. Idag valde jag att ta en skogsväg med två traktorspår och använda det ena som linje, lite klurigare än tidigare men fortfarande med hjälp. Valde att köra från tre avstånd, med en målpunkt. Viggo löste denna övning med bravur, inget att klaga på! Fin fart rakt ut, greppade utan tveksamheter, och rätt in till mig igen utan att tveka! Bjöd upp den fint, detta upprepade sig alla gånger. Duktig kille, kan nog börja öka svårighetsgraden ytterliggare.

Nästa övning var att spana in Millies markeringar på land som sedan avslutades med ett SÖK åt Viggo. Tanken var att han skulle få lite konkurrens och extra dragning av att Millie sprungit dit och hämtat markeringar. Valde även att låna en dummie av Lena. Är otroligt nöjd med Viggos sök idag, plockade dummien snyggt med vindvittring, inga tveksamheter vid greppandet något styrig på vägen in men fin avlämning rätt i famnen på mej! Var så nöjd att jag valde att plocka in den sista själv! Det kändes bra. Tror jag ska fortsätta på denna nivå ett tag, inte gör de små rutsöken utan ha lite större lite mer utmaning för Viggo. Tycker att han jobbar mkt bättre då!

Sedan förflyttade vi oss till vatten för att träna på vattenMARKERINGAR... Vi hade nu delat oss i två team ett på varje sida av den lilla delen av sjön.. jag börja kasta åt Millie på min sida av land som hon fick hämta.. efter lite hjälp och peppning löste hon sin uppgift.. När det blev Viggos tur var han superladdad, då han suttit och väntat lite i bakgrunden.. Började med att Moa kastade en närmre deras strand en lagom bit ut för oss från vår sida. Denna markerade och hämtade Viggo in suuuperfint! O snygg avlämning innan rusk! Duktig! Testade även att få en placerad bland rötterna utmed deras strandkant, inga problem att gå ut så långt, väl där ville han dock först visa Moa vad han hade innan han vände hem och simmade över mot mig igen! Duktig kille! Nästa gång ska jag testa en på andra stranden.. o en som landar mer dolt!

Efter detta var jag über nöjd med min lilla guling! Guud vad vi har utvecklats! Mycket bättre samarbete och detta med jakten är numera riktigt kul tycker vi BÅDA! Vi gick en sväng med vovvarna och fotade lite o fika lite till! En riktig mysdag har vi haft! Ungefär 3 timmar i skogen med underbart sällskap, fina duktiga hundar och strålande höstväder! Vad mer kan man begära!

OJJJ höll ju på att glömma, Viggo fick även testa lite fågel idag! Med matte funkade det inte så bra..  men Moa är ju sååå mycket coolare å då gick det an! Då plockade viggo pippin för dagen en Knipa ifrån buskagen och bar stolt omkring på den. Denna pippi fick även följa med hem så både Viggo och matte kan träna! En vinge kom också med denna underbara gåva så nu jäklar ska här tränas vilthantering!

Vi kom fram till skogen lite tidigare, så jag passa på att fota min favorit.....
image659

image660

image661

Åsså fota vi lite under fikan med =) Fler bilder kommer... när jag lyckats med saken att dela mappar.. HJÄLP NÅN???

image662

image663

Hur enormt söööt får man vara!Dagens träningsupplägg

Tänkte vara duktig o planera dagens övningar.. funderar på att ta vara på tillfället o köra lite av varje övning vi gjort på kursen hittills eftersom nästa veckas träning kommer att vara upplagt som ett litet jaktprov..
Alltså blir det;

Linjetag
Sök
Närsök (med godis)
Lite dirigeringsträning (UT-kommandot)
Lite kluriga markeringar så han får jobba lite med minnet och näsan om minnet sviker

Startar med lite kontakt, gå fint, stoppsignal och inkallningar, för att bygga upp samarbetet.  Sedan kör jag de andra övningarna i den ordning som känns mest naturlig på plats och utifrån vad Lena och Moa har tänkt.. om vi ska köra gemensamt eller så...

Återkommer efter träningen med uppdate och bilder har jag gett mig f**n på.. det är ju efit idag men vi har ju inte riktigt huvudet med oss.. så vi kör lite allmänna bilder från dagen sen istället...


Bildmaraton!

Blev lite sugen på att publicera lite bilder på min prins.. min mobil bråkar ju med bildöverföringen, så därför står det lite still med nya bilder .. så här kommer lite gamla favoriter....

image653


image656

image657

image658


Del 4 jaktkurs!

Så igår var det dags för fjärde tillfället av jaktkursen, på schemat stod markeringar och fågelträning. Markeringarna kastades relativt svårt så Viggo fick plocka fram ett sökbeteende, o med stöttning från Elin så plockade han den fint till slut.

Markeringarna då, valde att köra med linan löst bakom honom, vill ju inte att han lyckas med nåt... Avståndet var långt och markeringen landade dolt. Med flit! För att få fram problem så att vi kunde få hjälp! Elin kastade och Viggo markerade fin fint! Snabbt ut men stötte på minnesproblem. Vinden stod alldeles still, så någon vidare hjälp med vinden fick han inte.. men han sökte med bra fart och intensivt hela tiden, till slut kom han in till mej utan att ha hittat nåt. Jag valde att börja om och Elin kastade om markeringen och denna gång var Viggo med på noterna och plockade fint in den och kom rätt in till mig! Inga krux där inte!

Det mest underbara med denna omgång var att han faktiskt kom in till mej och satte sej framför mej när han inte hitta nåt. Gamla retsticke Viggo hade lätt rejsat fram och runt bland de andra hundarna eller fart iväg på egna äventyr! Ytterliggare ett mognadstecken!
Nästa markering klockade han bättre, snabbt ut och lite tveksamt men in till mej. Denna gång testade jag att bara ha kopplet hängande efter. Fortfarande inga tecken på att jävlas men hux flux blev Viggo vansinnigt kissnödig. Riktigt ofog det där! Men han fick banning av Elin och kom sedan in till mig!

Kom ihåg!!!! Ska börja korta av linan alltefter träningen funkar.

Nästa övning var att testa fågel. Viggo har ju tidigare hållt fågel men aldrig apporterat. Igår var han tveksam, första fågel ut var en kaja, lite läskig tyckte Viggo, bäst att rulla sig lite på den tyckte han.. men icke då fick han ännu en gång bannor av Elin, därefter ville han inte riktigt ta den men efter lite pepping plockade han upp den och kom in till mej med den, i några omgångar. Nästa pippi var en stooor and.. så länge elin höll i den nosade han, slickade han o puffa lite på den. När matte sedan gjorde sin debut med att hålla i en pippi tog han mod till sig och greppade runt den men ville inte hålla. Träning träning! Nu har vi beställt lite vingar som mjukstart, för pippi vingarna som var på plats vållade inga problem, dem plockade han upp!

Idag väntar lite apporteringsträning med Moa och Lena och vovvar! Såna långhåriga labradorer även kallade goldens =)

Slänger med en gammal favvobild på min lilla gris....
image651


Skogen, bruksan och Middagsgäster

Skogen....Hoppsan så dåligt det blivit med bloggandet denna vecka! Hur som helst.. i onsdags begav jag mej till åby skogarna med Sarah och Yoggis. Medan Sarah pulade i stallet så utnyttjade Viggo och jag tiden till lite jaktträning. Tycker det funkar bra nu! Vi tränade linjetag och ett litet sök. Linjetagen är nog favoriten för tillfället. Rakt ut och rakt in utan problem.. Får nog börja öka avståndet lite, för att testa hur det går.

Söket är fortfarande enligt Viggo, rätt tråkigt! Men han gör det med lite större entusiasm än tidigare o han utför sin uppgift. Idéer om hur jag kan öka motivationen här mottages tacksamt =)

Sedan tog vi en skogspromenad Viggo i lina, o han skötte sig strålande, lyhörd och uppmärksam och strunta i Yoggi för det mesta. En helgo promenad  med andra ord.. vid en liten sjö fick de båda tossepojkarna bada och mattes ansikte efter en liten lerincident =)

Bruksan....Igår hämtade vi upp Moa och Lucas för att åka till bruksan för att träna lite lydnad. Viggo var alert å på G! Började med lite kontakt och övergick till att träna svängar och språng under fotgåendet. Gick galet bra! Viggo hängde med superbra. Fortsatte med halter och även det gick toppen,alltså en taggad hund men inte en övertaggad.

Fortsatte med snabba lägganden och här började Viggo tänka själv och släpa i fotgåendet så då avbröt vi och jag belönade ett korrekt fotgående istället. Och testa sedan några lägganden, hela momenten, klart godkända men fortfarande något tröga lägganden. Stannandet fungerade okej idag, ett par steg några gånger, ska gå tillbaka och göra dubbelkommando inledande nästa gång jag tränar. Testade av några hopp och inkallningar, även de fungerar fin fint bortsett från att viggo dunsar in i min hand vid ingångarna.. men om jag lägger händerna bak på ryggen så finns där inget att hoppa efter. Problem avhjälpt =)

Den nya Apportbocken fick följa med för första gången idag  med. Jag tror jag struntar i att bråka om den, han ska ta den o hålla den så långt kräver jag. Tuggandet minskar hela tiden, desto mindre jag nöter apporteringen så det låter jag vara!!

Vi avslutade med en plats som Viggo skötte galant. Låg stadigt i mitten av tre hundar trots en tyken kråka i bakgrunden =)

Middagsgäster.....Så till gårdagens middagsgäster. Sarah, Wering och Yoggi var här. Vi smaskade i oss mat och en massa gott! Gick en promenad och hundarna fick för första gången leka lite under kontrollerade former. Gick bra! Kuligt! Inne fick de strosa runt fritt o det funkar great, de struntar lixom i varandra! Jag och Sarah startade även en blogg och påbörjade en hemsida åt Yoggis medan hundar och karlar sov sött på soffan =)


image650
Viggo och Yoggi!

Del 3 jaktkurs!

Så igår var det då dags för del tre av jaktkursen, på dagens program stod närsök och dirigering. Två saker som vi testat på lite förut men inte direkt tränat någon gång på egen hand. Men nu så har vi ytterliggare saker att träna på  i skogen =)

Närsök:
Vi började helt enkelt med att sätta hunden gå en bit ifrån och strödde sedan ut en näve godis, skickade hunden på ett ut kommando, och när hunden var i området så visslade vi närsökssignal/ sa Leta, leta....

Jag satte viggo, strödde ut en näve godis (tråkigt torrfoder), skickade honom och blåste närsökssignal. Inga problem han slår på näsan och knaprar godis. Tanken är att sedan att öka avståndet till målområdet, och sedan ska ju så klart godiset inte vara föremål för att näsan jobbar utan en dummie eller två är ju nästa steg när jag kan ta bort retningen att Viggo alltså inte får se mej sprida ut godis utan får helt jobba på mina direktiv! Träning träning!

Dirigering:
Här gjorde vi mycket osm vi gjorde sist vi testa dirigering, Satte Viggo mot mej och tränade endast ut kommandot idag, för att inte blanda ihop och mixa allt för mycket i viggos huvud. Placerade leksaken i detta fall bakom Viggo gav stopp, tecken och signal och sedan UT tecken, måste bestämma mej där, tror jag ska använda båda händerna men inte hundra hundra än..

Det var allt för denna gång! Men vi stannade kvar lite efter och tränade lite inkallning med pipa, något som gick kanon! Trots att det var vatten framför oss så vände viggo i farten, mitt i kissningen o mitt i nosningen för att komma till mej när jag vissla! Duktig favorit! Vi jobbade mycket lös idag, men med vår käre kompanjon "linan" efter. Tycker det fungerar bra, den hänger ju bara där. Som nödfall!

Idag väntar en skogspromenad med Sarah och Yoggi, kombinerat med lite jaktträning. Dagens övningar blir spontana inkallningar, sök och linjetag.

Kalmar helg!

Så var vi äntligen av med lägenheten i Kalmar. Nu är nycklarna överlämnade! Känns superskönt! På vägen ner till Kalmar, fick vi glädjemesset att A´s värkar satt igång o att de for till BB, så i helgen har vi lånat deras hus o pysslat lite inför deras hemkomst.

Hanna och MArkus var snälla och bjöd på smaskig middag på fredagkvällen, o vi tjejer hann med att träna lite hund tillsammans med Helena och hennes fina boxerflickor. Vi begav oss ut till värsnäs där Helena och Hanna körde lite sök och jag fokuserade på lite jaktträning en bit ifrån.

Träningen inkluderade linjetag, sök samt träning av stoppsignal och en mini walk-up. Började att gå lite fram och tillbaka över, förbi och runt lite dummiesar, något som gick helt okej, inget att klaga på. Trots att de andra sysslade med enligt Viggo roligare saker så gck han fint vid min sida, utan överdrivet intresse mot dummiesar eller flickorna =)

Fortsatte sedan med samma linjetagsövning som vi introducerades i på tisdagens jaktträning, men vi har återgått till godisbelöning, då jag anser att Viggo behöver det för att öka in motivation. Men belöningen kommer inte förrän avlämningen är avklarad och han återgått till utgångspos. vid min vänstra sida. Funkar bra! Han håller längre för varje gång när han märker att jag inte fokuserar på att plocka dummien direkt. LInjetagen, då, de gick fin fint. Bra far ut, rakt på, inga tveksamheter åsså in igen. Körde på ganska kort avstånd men ökade något.

Efter det tränade vi lite stoppsignal. Detta hr vi tränat på tidigare, men aldrig ritkigt befäst. Så det märktes att han visste vad jag menade. Så efter ett par repetioner kunde han till o med stanna framför mig inte bara när jag stannade. Kul att han hajjar! Kul att det funkar.

Sedan körde vi tre små sök. Med endast en dummie ute per omgång. Utan någon vidare uppståndelse, jag bara smög ut den. Viggo var på hugget och sökte fint med bra fart. Det var endast en liten ruta men vi börjar smått å ökar så småningom. En stor skillnad från i tisdags, nu visste han vad han leta efter, han sökte med bättre självförtroende denna gång. KUL!

Efter denna övning, tränade vi oss bort till flickorna, stoppsignal och jaktfot. Sen fick Viggobus sitta uppbunden och träna passivitet. Riktigt svårt och en del gnäll å skäll kom från honom då han satt och såg de andra hundarna jobba i ett personsök. Något som Viggo älskar!!

Är dock väldigt nöjd med träningspasset och flocken bestående av Viggo, Isa, Puma (boxer) och Tisla hennes valp fungerade utan några problem. Det syns att Viggo mognat och vuxit till sig, han tar åt sig av Pumas tillsägelser, och bufflade inte bara över Tisla.

Sen hem till Hanna och Markus för att käka middag, smarrig Chili con Carne o fruktsallad o lite snask till det skojiga spelet. 21.33 kom lille William till världen och en timma senare nådde svi av nyheten! På lördagen fick vi hälsa på det lilla knytet, osså på söndagen, idag med! Så gosig!

Just det måste tillägga avv karln som besikta vår lägenhet var av den hemskaste typen ever!

Välkommen till världen, lille William!

Välkommen till världen lilla söta goa William! Våra underbara vänner A och A fick under fredagskvällen en liten son! Välkommen till världen och Grattis säger Tant Johanna och Farbror Daniel, till detta söta lilla knyte, som vi fick turen att hinna träffa på BB =)

image649

RSS 2.0