Hemma!

Sting är nu hemma! Stans största kelgris! Vi kom hem lite efter sju, sen dess har vi myst en hel massa, kissat ute på gräsmattan, busat med ankipanki, sovit i mattes och husses famn och i nya bädden.Ätit mat såklart och kissat ute igen! Dessutom har Viggo och Sting träffats! I denna familj är det lite som väntat Viggo som beter sej mest som en valp. Blev helt till sig och bjöd in till lek. Sting fatta ingenting eller total ignorera hans inviter!

Det blir nog bra det där! Nu ska jag återgå till valpgos. Kameran är på laddning så bilder får vänta.

Tusen tack Calle och Cinna för att vi får äran att förvalta denna fina kille! Nu valpmys!

Pirr i magen!

Hela dagen lång har jag haft pirr i magen! En underbar känsla!! Imorn är det dags nu är det bara Erik och Olle grabbarna som ska stanna kvar och härska med de andra på de Limmerhultska ägorna också Sting och Tosse! Men imorn åker Sting med oss hem och på onsdag åker Tosse!

Alla de utflugna drakungarna verkar ha klimatiserat sig bra enligt rapporterna! Ska bli kul att ses den 3:e maj!! Lycka till allihopa!!

Skogspromenad i eftermiddagssolen!

Var kanske inte fullt så mysigt som det låter, solen försvann bakom träden och lervällingen kombinerat med blötsnö var ett faktum!Men vad gör väl det när hunden njöt i fulla drag och ett litet träningspass hanns med. Hussen fortsätter nöta kontakt/stopp signal kombinerat med stadga. Jag är så imponerad av dem, danne framförallt! Så fokuserad, målinriktad och klok! Vi har riktigt spännande diskussioner här hemma ska ni veta!


Kastslungan är ett bra hjälpmedel i vardagen. Att markera tennisbollar är också grym träning. Mkt svårt tycker viggo än så länge men idag straxt innan bilen så gjorde han ett grymt jobb på en sökmarkering.

Annars har hussen idag varit på hagelstig. Då de också är funkisar så fick viggo stanna i istan med syrran hos farmor!

Sista kvällen hemma som 4-flock, imorn jobbar jag kväll sen åker vi på tisdag em och hämtar hem grabben med Sting!! Jag är riktigt valpsjuk nu! Längtar så dant vill bara sitta på golvet o gosa!Dela lika!

Här kommer grabbarna bus att dela lika på bloggen. Jag har stuvat om lite i kategorierna, så de får varsin tävling samt träningskategori samt en gemensam kategori för vardagsliv. Allt för att våra härliga läsare ska hitta runt!

Bannern är omgjord för att ge plats åt Sting men domännamnet är såklart detsamma.

Hoppas ni får det lika roligt att följa de båda dårarna som ni förhoppningsvis haft det tidigare! Nu är det bara idag, imorn och sen halva tisdagen sen kommer han hem vårt nytillskott i flocken!


Uppdatering:
Tävlingskategorin poppar upp när det är aktuellt =)

Stinget, stingen, stingarn, sting, stingisen!

Kärt "barn" har många namn! Testar och känner in namnet lite!

Här är vi iaf, Sting är 6 veckor gammal på bilden.


Idag har varit en valpig dag på sätt och vis. Startade dagen med att teckna en försäkring åt Sting, ordnade lite med Viggos försäkring så han ska byta när detta års betalning är slut. De ska båda stå i Agria. Har ju en sån guld värd uppfödare som till o med fixat ett försäkringsombud till oss valpköpare. Smidigt!

De små drakungarna/solstållarna har idag fått träffa veterinären som gav dem alla godkänt! Friska och krya är de små svartnosarna iaf!

Gosch! Tiden springer fram, nu jobbar jag helgen, sen hämtar vi den lilla svarta när jag går av mitt skift på tisdag eftermiddag!

fem dagar!

Nävars, eller jo det är det men ska inte köra nedräkning!

Skulle bara berätta om vår lille Viggo. Nykastrerad eller ca en månad sen nu! Vad märker vi för skillnad då! Hmm... vi har svårt att sätta fingret på om träningens goda resultat ligger i kastreringen eller Dannes hårda jobb. Förmodligen är det en blandning!

Däremot nåt som vi verkligen kan sätta fingret på är matglädjen! Viggo har aldrig varit "matskadad", han har ätit sin mat och sen har det varit bra. Nu däremot så är det ett riktigt "hungerbarn" vi har här hemma. Han stjäl inte mat, men tigger nåt så förbaskat, ständigt hungrig, tror han! Inte en chans hälsar matten som inte viker sig för bedjande ögon! Ju mer man tigger ju mer sällan får man mat! Så det så!

Så fort han fått mat så är han där igen, parkerad framför näsan på en och vill ha mer! Gosch!!

sex dagar

idag är det bara sex dagar tills vi åker och hämtar vår lille Sting, det blev förresten Nacken! Min lilla nacke!! Fram tills dess så är det full rulle. Danne och Viggo fortsätter att träna på flitigt. Idag hann de med två små pass här i närområdet. Stina och jag hängde med på det ena, då var det signalträning som gällde.

Det andra passet på eftermiddagen, verkar ha handlat om stadga, långa markeringar och signalträning igen. Jag inhandlade nämligen en boll/kastslunga idag som hussen var snabb att lägga vantarna på. Lika bra det, för Sting och jag lär nog inte utnyttja den än på ett tag!

Kom ihåg sex dagar kvar! På tisdag eftermiddag så åker vi mot Limmerhult!

Träning

Fördelen med att jobba natt är att man är hemma under dygnets ljusa perioder och när vädret är som idag så blir suget att besöka skogen stort och har man hund så är ju träning det som lockar mest i skogen.

Familjen Olsson/Ringh och Angelica med Isac,Melker och Ubbe åkte till skogen vid Rist för lite träning. Väl där tränade vi linjetag och markeringar samt närsök utmed strandkanten. Hundarna var duktiga. Vi körde varannat skick och förde dem lösa under hela träningen.  Bra och intensiv träning trots att Viggo bytte dummie om han såg en annan och han pinkade ett par gånger i början men det får vi träna mer på.

Några bilder blev det tyvärr inte men en gammal bild får duga.                                                                                                                                                                           /Husse

 

Nedräkningen kan börja...

Nu är det inte långt kvar tills min lilla skrutt kommer hem. Har bestämt namn nu, det blir en Sting! Det slog mej efter att ha varit positionerad på en kastarplats i ca 45 minuter i lördags på den härliga pre-valpträffen som Calle och Cinna ordnat! Då slog det  mej iallafall att en Sting är det! Stod där i min ensamhet hörde vissa ord av diskussionen borta hos förarna med hundarna, men testade lite namn istället och som en blixt från klar himmel, var det ju SOLklart att det var en Sting det skulle bli av Solsting =)

Ett stort tack till Calle och Cinna för en välplanerad, lärorik och smakfull dag (fick både en supersmarrig soppa med en hel del olika vilt i samt en hel massa gott fikabröd).

på borta plan!

När lillsyrran är sjuker, matten jobbar och hussen vårdar sjukt barn, då är det tur man har världens bästa granne. Jag ringde henne i fm, och fråga om hon ville ta Viggo med på deras promenader (inte så lätt å packa ner ett kräkandes barn i vagn). Moa guldvännen var snabb med att säga, han kan vara här istället! Så nu är viggo hos bonusflocken! Farbror Lus är inte hemma, så Viggo får träna på att vara storebror till fyrbent även om Viggo o Oscar är väldigt jämna och jag tror att Oscar är den som står högst i rang av dem tu... men ändå!

Han sköter sina uppgifter låter Moa hälsa. Flyttar undan soffbordet när det är drickapaus i let´s dance allt för att Oscar lättare ska ta sej fram till vattenskålen, eller hur var det Moa??

Tusen tack iaf!
/Matten

Rävjakt och Apporteringsträning

I går var Viggo och jag på rävjakt hos min farfar på hans jaktmarker. Det var två skogar vi skulle gå drev igenom Viggo och jag gick första drevet som var väldigt långt tog två timmar att gå med höga berg och tät skog var dyngsur och genomsvett när vi kom fram. Viggo gick kopplad hela vägen. Sen var det fika och vila en stund. Efter det stod jag på pass vid nästa skog men det hände inget var helt dött Viggo fick sitta i bilen och vänta. Det var trevligt synd bara att alla rävar var smarta och gick i gryt och inte nära nån med bössa istället.Dagens träning ägde rum i Drömgruvan med Camilla/Kina, Moa/Oscar, Johanna/Majken och Coachen/Fotografen Johanna. Stina var hemma hos Mormor och Morfar. Vi delade upp oss så Oscar och Kina körde samtidigt och sen Viggo och Majken.
Vi tränade närsök/linjetag varvat med markeringar och avslutade med ett litet sök. Viggo var duktig ska fortsätta slipa på lite små detaljer annars funkar det riktigt bra jag är så nöjd.


Efter träningen åkte vi till hästarna Johanna rider där Viggo och jag gick en lång promenad medans dom andra red.
Nu sover en helt slut hund under tv bordet och hussen känner sig minst lika trött vi får vila upp oss i veckan nästa helg är det full fart med träningen igen.


                                                                                                                                                /Husse

Limmerhultarna´s Solsting

Jag har fått den stora äran och förtroendet av Cinna och Calle att bli lycklig matte och ägare till en av Limmerhult´s valpar, en av de fantastiska solstållarna. Det är Searover Tan´s Goblingal  "Ellen Solstråle" som är mamma och pappan  är INTFTCH Blackthorn Racer “Drake”.

Om cirka fyra veckor utökas alltså vår flock, med en till Labrador hane. Hans namn ii stamtavlan kommer att  vara Limmerhultarna´s Solsting. Till vardags lutar det åt Tjatte. Vi känner på det lite men det kan komma att ändras, kanske blir det en Sting.

Kanske blir det denna jag vet inte ännu!


Ni kanske kan gissa vem som svävar på små rosa moln!

/ Matten

RSS 2.0