Underbar Träning i Underbart Väder

Idag var det träningsdags igen, Viggo och Hussen var laddade eftersom det var det första riktiga täningspasset efter operationen. Har små tränat lite under promenaderna men annars har det bara varit bus och lek.

Målet med dagen var att focusera på rätt saker och lyssna på mina direktiv.
Jag började med att lägga ut dummies runt en stor jordhög där mitt närsök skulle vara. Sen började vi med markering vilken han plocka in bra lite skäll fick han för han stanna ett par meter framför mig och börja gnaga på dummien. Sen skickade jag honom mot jordhögen och blåste närsök signal när han var framme, gick klockrent, fortsatte ett par gånger varvat markering- närsök och träna jaktfot mellan stationerna. Satt lite passiv när Camilla och Kina körde och sedan körde ett par gånger till med utmärkt resultat.
Sen var det fika.
Efter fikat tittade vi på när Oscar plocka in några markeringar sen tränade vi på närsöksignalen med styrning höger/vänster.
Jag la ut några dummies i ett område på ett par meter satt viggo till höger om det och sedan blåste signal och visade med handen höger, gick bra han satte på nosen direkt och plocka in dom. Bytte plats och gjorde likadant till vänster. Allt gick klockrent förutom en gång när han börja söka när jag blåste stoppsignal men det var bra då det var en bra lärdom.
Efter det körde jag ytterligare fem riktade närsök med jordhögen som riktpunkt som han plockade in jätte fint kändes som han mer och mer lyssnade på min söksignal.

Är väldigt nöjd med dagen då det känns som vi har tagit ett stort steg framåt.                                                                                                                                                                                                  /Hussen

Spunk!

Viggo fäller helt hysteriskt!! Behöver jag säga mer.....Viggo fäller liksom när han sover, reser sej, skakar sömnen ur kroppen och vips har man en ny vit matta!

Vi har städat idag.. började med att grovdammsuga för att kunna göra nåt (vi dammsuga även i förrgår) dammade och plockade undan, fick sedan dammsuga igen för det var hår överallt. Lagom till det var dags att torka golven fick man dra en snabbis med dammsugaren igen... BAAH!

Har man hund så har man! Ska fasen köpa en snygg handdammsugare som jag ska parkera brevid Viggo..

Saken är ju den att det är ju så här varje år denna period men man förtränger så fort! Jaja snart är sommaren här så slutar det!

Snöweekend!

Denna helg har vi varit uppe i Stockholm hos våra fantastiska vänner Hanna, Marcus och deras goldentik Isa, tillika vår extrahund och Viggos flickvän (men inga valpar där inte, då både är sterilserade/kastrerade).

Hanna beskrev helgen riktigt bra så jag kopierar in det stycket...

"Vi har ätit, promenerat, ätit, handlat, ätit och myst. Johanna och jag har diskuterat hundar (bland annat såklart), Danne och Marcus har lekt med datorerna, Isa och Viggo har pussats och Stina har utforskat vårt golv, lådor, sladdar och lite till för att säkerställa att allt är i sin ordning. Underbart :)"

Det är lite så vi jobbar, äter, promenerar, pratar lever hund och shoppar! Helt perfekt! Vi har haft en fantastisk helg! Kom hit nu snart så vi får skämma bort er!

Hann med lite träning också, jag var träningssugen så jag tvingade Hanna och Danne att köra lite basicjaktträning ena dagen, några markeringar var! Viggo skötte sig riktigt bra, ville testa lite, att bryta under lek för att se om han kunde ställa om fokus och jobba. Gick finnemang! Jaa jag förde ju inte bara coacha!

Fotade lite under en av promenaderna, halv snöstorm och lyriska hundar! Inte helt lätt som ni lär se =)
(lekte lite med redigeringen i de annars så grå bilderna)

Ny favoritbild av min ståtliga grabb;Trattlös!

Japp, kanske dags för en rapport! Jag är trattlös, kullös, hårlös mellan benen. Matten kallar mej porrpungen minus pung!  Hmm mobbing! Farbror Lus tycker jag luktar konstigt, Oscar luktar inte på mej! Isa som jag är och har det gutt med nu tar mej för den jag är =)

Återkommer efter helgen med bilder på mej i ett snöigt landskap!Uppdatering, kanske ska lägga till att jag inte är det minsta eländig här inte! Nöjd med livet, hussen och jag har tränat på lite och hej vad han är nöjd, matten njuter av att se mina 36 kilo muskler jobba. Jag sköter mej bra säger de! Märks också, har börjat få höra mkt glada tillrop under träning.

Här uppe njuter jag för fulla muggar, pussas med Isa, rullar i snön och springer lös, Gustavsberg är ett bra ställe!

Sådärja!

Förvisad eller skyddad?

Viggo är numera inte bara nyopererad enligt honom så är han också förvisad, enligt oss skyddad! Han får inte ligga vart han vill, för en liten tös på 9 månader här hemma har det lite svårt med självbehärskningen och tycker tratten och Viggo är vansinnigt spännande.

Därav får viggo slappa bakom en tröskel så att säga eller under våra ben emellanåt. Ni kan ju gissa om han är olycklig och inte förstår varför han förvisats/skyddas??
Själv anser jag mig vara väldigt snäll som låter honom slippa fara upp och akta sig för diverse gåstolar, gåvagnar och klåfingriga fingrar...

Natten har gått br iallafall, Viggo har sovit gott och fått lite mat av hussen när han inatt var så pigg att de tog en runda när hussen kom från jobbet, vilket resulterade i en halv portion mat för Viggo. Lycka!

//matten


Kastrerad


Efter noga övervägan och låånga diskussioner med kunniga människor har vi beslutat oss för att låta få Viggo kastrerad. Detta grundar sig i en hel massa olika saker, men beslutet känns rätt och vi var alla mogna för att ta det nu .Idag var dagen då Viggo opererades på Norsholms Djursjukhus.

Jag och Stina tog med oss Viggo tidigt imorse och rastade honom, för att sedan åka till veterinären. 7.45 hade vi tid för inlämning. Viggo var coollugn, han funderade nog inte. Han gillar ju att åka till veterinären, uppmärksamhet i alla dess former kan ju bara vara bra hälsar Viggo.

Fick träffa en sjuksköterska, som var helt underbar (mitt första besök på norsholm). Hon var lugn och berättade bra och lyssnade på mig och mina frågor och min information om att Viggo inte är en superbra hund att söva. Hon lovade mej att de skulla ha extra koll och sedan bytte vi koppel och viggo traskade glatt med henne. Efter att ha varit världens bästa hund att undersöka. Står blixtstilla och bara är, min duktiga grabb!

En lååång dag har det dock varit iallafall. När klockan äntligen blev 16.15 satt vi och väntade och väntade på busen. Dock dröjde det till 17 innan det blev vår tur. Var en mycket trött Viggo som mötte oss, ögonen hängde, han hade klet runnet nerför ögonen, bakbenen sviktade och svansen viftade lite tafatt. Men på alla fyra, vilket han inte var sist han "sövdes" dock med lugnande då nu med tub och mask. Mycket bättre. Vi fick förhållningsorder och information om vad de gjort sen tackade vi för oss och  gick.

DUNK, viggo är inte riktigt kompis med tratten, DUNK, trång entre, DUNK hur ska man kissa när man inte kan nosa, DUNK bilen är för hög och hjälp vill jag inte ha, DUNK DUNK DUNK, bagaget är med oerhört trångt. Ner ville han inte hoppa så husse hjälpte till. Sen har han sovit som en stock här, är uppe ibland men ligger mest och piper, huruvida det är smärtan, tratten eller hungern som är värst  kan jag inte svara på =)

Nu hoppas vi och håller tummarna för att läkningen och återhämtning går som den förväntas och att vi ser positiva resultat så småningom.Nybadad!

Japp nu är den unge herrn nybadad, luktar sååå gott! Fäller desto mer men å vad jag älskar dårarnas pälskvalitet ändå! En Handduk senare och hunden är så gott som torr!! Luktar inte ens blöt hund!

Nu ligger min prins här ihopkurad på nya fällen som fick följa med hem från IKEA häromdagen.  Men i badet så måste några hjärnceller ha spolats bort, för nyss försökte han lägga sej under bordet men klev iväg med soffbordet på ryggen istället, suck! Snacka om att vara omedveten om sin storlek och noll kroppskontroll. Haha!

Viltspår

Spårnings dags igen efter ett långt uppehåll. Nattgammalt spår och lite väderskiftningar gjorde det hela lite mer avanserat.
Viggo var väldigt laddad efter ha suttit i bilen en stund, så lite trassel på spårlinan var en bra start då han lungnade sig lite, mindre bra för hussen som hade lite att reda ut

Viggo spåra bra under omständigheterna fast det tog tid och han fick använda hjärnan mycket tror vi hade mycket lärdom av dagen. Spåret avslutades med ett skott som en trött viggo fick lite energi av och avslutade galant. Skytt MoaHussen fick också panga lite när Lucas,Oscar och kina spåra

Foto: Camilla


Under kvällen så blev det en mysstund framför tven


Samträning med favvogänget!

(matten gästbloggar)

Idag var  Vi i Svensksund för lite träning och trevligt umgänge! Goa träningsgänget! helmysigt även utan hund, eller hur Angelica =)

Danne och Viggo tränade som vanligt styrbarhet dels genom linjetag samt genom att träna stoppsignal. Vad klok man är när man tittar på, känns jättebra o stå på sidan av. Jag tycker mej kunna läsa Viggo mycket bättre när jag inte själv ska agera, ser klarare. Kul är det iaf!

Linjetagen är enkla och simpla, med fokus på raka ingångar utan trams. Visst trams förekommer men det blir mindre och mindre hela tiden. Oftast första eller andra skicket som inte är så vidare rakt på vägen in, men sen går det fint.

Stoppsignalsträningen idag utfördes genom en övning som vi tidigare kört, en övning som de danska instruktörerna visat oss. Trial and Error-övning. Vanligt simpelt linjetag, där en medhjälpare lyfter upp dummien om hunden inte lyssnar på stoppsignalen. Viggo har ju lite grundträning i stoppet men långt ifrån säker på den. Efter att ha upptäckt att man inte fick nån belöning och efter att ha minskat retningen av dummien så stannade Viggo fint på hussens stoppsignal.

Sättandet är bortplockat och kravet är endast att stanna och söka kontakt innan nästa kommando. Det är skitkul att se Viggos och hussens framsteg! Detta kan bli riktigt bra!

Inga bilder på dagens jobb, då vi jobbade parallellt med dagens fotograf, med en samlingsbild på hela goa gänget!


Hela gänget!

(foto: Moa Ågren)

Fredagsträning

Hej dagboken:)

I fredags smet hussen hem tidigare från jobbet för att kunna träna lite i dagsljus denna vecka, helgen var ju fullspäckad så ingen träning kunde klämmas in där. Väl hemma ville även resten av familjen följa med vilket uppskattas eftersom då har man både fotograf och kastare(johanna). Stinas roll var mest passivt platsliggande i vagn vilket hon är väldigt duktig på(hon sov).

Vi fortsatte på den inslagna linjen med att träna utkommando. Viggo skötte sig bra balla ur på fjärde skicket denna gång men inte lika stor utsträckning så det ska nog snart vara ur världen. Resten av träningen gick bra.

Första skicket "elitklass"  :)
Barnvagn och hund i samspel med naturen


/Hussen

RSS 2.0