Sommarvärme!

Vad det är underbart med värmen! Som man längtat! Men det märks att kroppen inte riktigt är van. Huvudet pulserar å man blir alldeles matt, värst är det nog för lille Viggo. Han lider verkligen ute och när man åker någonstans. Tar ju ett tag att kyla ner bilen även med AC.

Stina är mer och mer vaken och hungrig, inatt ville hon dock inte ha nattmålet, utan ville mest ligga o mysa nära mamma, så, så fick det bli. Mys ett tag sen sov hon till 8:a =)
Idag överraskade vi farmor, faster och farbror med ett litet besök. Jag klarade dessutom av att amma stina två ggr borta =) Mycket nöjd! Viggo njöt av miljöombytet och uppmärksamheten =)

Idag är vi dessutom med i NT, ingen höjdarbild men nu är den insatt å det är avklarat =)

image1068
Lilla familjen, minus viggo tyvärr!

Linköping tur och retur!

image1063

Idag var då den stora dagen då vi, jag och stina tillsammans med mormor skulle ta bilen till Linköping för en heldag med tjejbestyr! Mamma och jag är numera sommarfina i håret, jag är återigen blond. Ordningen är alltså återställt å mamma är såklart röd/brunhårig som vanligt! Dessutom passade vi på att shoppa. Massor! Såå nöjd! Fick presentkort i mängder på HM när jag fyllde år, å dessa är nu slut! TACK!

Blev en amningsvänlig klänning, en kjol, två blusar (varav vi en sorgligt nog tappa, ledsen =( ), en filt till Stina, en mobil till stina en sån å titta på då alltså åsså ett amningslinne =) Mycket nöjd! Tack mamma för din personalshopping hjälp! Dessutom hann jag med ett besök på favorit Ordning och Reda, där inhandlades ett litet rosa fotoalbum som jag ska göra fint till Stina som hon kan få när hon är större, med både bilder och text från hennes första år.

Stina å jag tog frisörernas personalrum i besittning för blöjbyte och amning. Gick över förväntan! Debuten är därmed avklarad o jag är mest trött i kroppen annars gick det strålande. Hann till o med en snabbis på Ikea! Stina hade tålamodet med sej idag å blev inte kinkig förrän vi släppte av mormor.

image1066
Snackar med kaninerna hos frisören

Summa sumarum, en lyckad dag, med endast ett missöde. Min lilla rosa blus, men min älskade mamma har lagt undan en ny åt mej så vem vet, hon kanske rent av ger mej den =)

Här hemma är det lugnt annars, hussen spelar match å Viggo stackaren är halt! Han har "förhoppningsvis" sträckt sig när hussen och hann aktiverade sig med en boll på fältet, trots uppvärmning innan. I värsta fall är det armbågen på höger fram, men det tror vi inte på utan här håller vi på att det är en sträckning!

image1067
Vilar sig i form med den rosa lilla björnen


Efter att ha gått en promenad med Moa och grabbarna så verkar Viggo ute ha glömt att han är halt, linkar fortfarande inne men inte lika mkt. Det tyder på en sträckning tycker jag, han stelnar till lite när han ligger å kommer igång när han rör på sej!

image1065
Favoritgrannarna!

Stina 2 veckor

Idag blir Stina 2 veckor, närmare bestämt kl 22.13 ikväll. Vår älskade lilla tjej, hon växer så det knakar. Var på BVC igår förmiddags, å hon väger nu 3150 gr och är 48,7cm lång! På två veckor! Inte illa! Viggo börjar vänja sig vid lillasyster, pussar lite lugnare på henne å vill gärna ligga breve när hon ammas! Mina två favoriter. Den tredje favoriten är inte sämre han, vad underbart det är att vara hemma tillsammans!

Imorn har jag o Stina åka iväg själva premiär imorn. Vi ska åka med Stinas mormor till Linköping, vi stora damer ska klippa o fixa oss i håret å Stina ska få se grannstaden. Önska mej lycka till, är lite nervös. Över hur amningen å allt ska gå, men vi rer oss hoppas jag =)

Annars har vi varit och fotat till NT igen, de kort vi tog i måndags lyckades de förstöra =( så idag blev det nya =)

Nu lite bilder...

image1061
Stina med sin mormor

image1062
I mysvagnen!

Just det, glömde berätta att vi vann en tävling hos www.prinsessansdagbok.blogg.se, vi vann en speldosa till vagnen/sängen från barnlycka. Tusen tack för den vinsten =)

Födelsedag, namnsdag och vardag!

Japp, vardagen rullar vidare, försöker å hitta lite rutiner, när man precis tror att man har kläm på det så vänder en liten tös upp och ner på allt =) Men kul är det, även om det är tungt på nätterna emellanåt! Nu ligger det en liten tjej i sin favoritvagn o kikar på sina polarn och pyret kaniner som hänger o dinglar ovanför henne. Vaken som få =)

Igår var det min födelsedag och den firades med allt möjligt. Först fotografering till NT, sen en sväng på stan åsså till slut kalas här hemma. Dagen till ära dök både min och dannes familjer upp och grattade! TACK =) Både Stina och jag som heter Vilhelmina i mellannamn firade ju dessutom våra namnsdagar ihop igår! Mycket firande är det. Å snart ska vi ju fira en massa studenter med!

Viggobus, ska senare ikväll gå ett viltspår med sin bästaste husse, nu i hettan har han traskat runt strömmen med sin morrbror.

Avslutar med lite bilder som vanligt =)

image1058
Matte/mammas favoriter

image1059
Viggosöt

image1060
Prinsessan Stina breder ut sig i mammas o pappas säng =) Notera minen!


Promenad

image1052
Mammas och pappas hjärtegull!


Igår packade hela familjen in sig i fina bilen å for till "skogs" nåja, till mitt barndomsland, där man kan uppleva lite skogskänsla men ändå ha en liten väg å gå på. Ett sommarstugeområde kan det väl kallas =)
Underbart var det, Viggo utrustad med flexikoppel, jag med en massa energi, Stina i vagnen nerbäddad o gosig osså Danne vår egna allt i allo favorit!

Under promenaden åkte faktiskt visselpipan fram, å längst ut i flexikopplet testade jag lite stoppsignal. Mycket nöjd, då vi inte direkt tränat på ett tag =)

image1053
Hela min underbara familj!

image1054
Nerbäddad prinsessa!

image1055
Söt bror!
image1056
Storebror hund, trött på denna lunk, fortare, fortare...

image1057
Lyckliga föräldrar/matte/husse




Vardagen!

Här börjar vardagen ta form. Jag mår mycket bättre, den tråkiga förkylningen är snart borta, snittet på magen känns knappt längre och jag tar mej o tid och otid ner på golvet för lite bus med min älskade prins. Min fina prinsessa är en bestämd men snäll och beskedlig liten tjej än så länge. Nätterna börjar ta form mer eller mindre å man får vackert lära sig att vila lite på dagarna.

Danne är världens mest underbara människa. Vad skulle vi göra utan honom! Han är pappa, husse, sambo och betjänt allt i en underbar förpackning.

Denna underbara människa fyllde dessutom 24 år igår, å dagen till ära hade mitt kort och mina ideér varit på stan med min lilla mamma, så födelsedagsbarnet fick paket av både mej och Stina tillslut. Annars hade jag inte kunnat levt med mej själv! En födelsedag ska firas, no matter what!

Annars har jag börjat följa med på de lite kortare rundorna med Viggo, får äran att hålla i vagnen i nedförsbackarna =) Lycka! Viggobus fick jag hålla i igår, med senilsnöre (flexikoppel) för att skona min mage om han trots allt får för sig att fläcken tre meter åt höger snett bakåt luktar så där oemotståndligt gott. Så vi får vara pensionärer med flexirull ett tag för att klara vår vardag. Men snart är jag fit fot fight!

Stina har fått en del besök, Tant Moa och Tant Johanna har tittat förbi åsså självklart morfar och mormor åsså farmor och farfar. För Viggo är nog lyckan lika stor varenda gång det kommer någon. För även om Stina är huvudpersonen så tar han tillfället i akt att mysa till det lite hos våra gäster =) Även hembesöket från BVC lyckades Viggo charma upp (nåja hon hade ju hund). Hon var ju här för att prata lite å kika på Stina, en liten duktig tjej som ökat i vikt =) Till mammas och pappas stora lycka! Sessan är lite guler men ingen fara på taket, hon ska bara få lite dagsljus på sej så ska det nog ordna sej.

En liten update om lilla familjen! Avslutar med lite bilder =)

image1047
Tant Moa och prinsessan

image1048
Bekymmersrynka =)

image1049
Nya Hello Kittybodyn som sessan fick av Tant Johanna

image1050
Stolt pappa och storebror

image1051
Minst lika stolt mamma och storebror fick posera igen =)

Idag får vi klara oss själva hemma förresten. Pappa Daniel var tvungen att åka på nån arbetsplatsdag med jobbet i linköping! Men vi rer oss, bara att vänja sej! Snart är det slut på "smekdagarna"...

Puss o hej från alla oss!

Tack förresten alla härliga läsare för era underbara kommentarer, jag är inne och läser hos er men hinner inte med att kommentera men jag har inte glömt er! Lovar! Har full koll på er =)

Viggo!

Viggo, den lilla hunden! Vilken omställning det har blivit för honom! Från att ha varit familjens bebis, till storebror inte fy skam men ack så annorlunda. Träningen står som ni förstår stilla för honom och mej. Lyckades dock lirka ur hussen, denna underbara man att de tränar lite visselpipa på deras promenader. Tur att han finns! Samvetet gnager i mej som en envis råtta på en vägg.. Tycker mig se i Viggos blickar att han är besviken på mej.

Positivt är dock att idag tog jag mig för första gången ner på golvet och kunde mys/busa lite med mitt troll. Som jag längtat efter honom. Imponerande är också att jag tog mej upp själv, eller nja genom att låna Viggo lite =)

Viggo har en hurtig morrbror med flickvän med som i två dagar nu tagit ut Viggo på lite egentid, med bus å spring i benen Det uppskattas av den fyrbente kan jag lova!

image1046
Blunda för den trötta mamman brevid! Men mysigt hade vi det!

Stina debuterar i bloggvärlden!

image1044
Lyckan går inte att ta miste om!


Äntligen har mamma fått tid att föra över bilderna på mej, hennes o pappas lilla prinsessa. Har tjatat så!! De får tala för sig själva. Jag trivs hemma brorsan är riktigt trevlig, pussar på mej så fort han får chansen. Jag har insett att det finns en massa att titta på här i världen wow vilka grejer! Mammas tutte är galet smaskig med, kunde knappt hålla mej borta från den inatt. Pappa o Mamma såg lite slitna ut men, hej en prinsessa måste ju få mat!

Nu somnar jag så här kommer bilderna...

image1036
Några minuter gammal, hos pappa på operationen!

image1035
Knappt en timma gammal, tillbaka på förlossningen

image1037
Sömnigt värre..

image1038
Första måltiden som pappa fick servera då mamma verkade, hmm, en aning yr i mössan

image1039
sömnigt igen..

image1040
Vaken, matdags kanske?!

image1041
varmt och mysigt hos pappa

image1042
Hemfärd, åkte bil tydligen, inget jag minns, jag sov!

Hej för denna gång!


Välkommen lilla Stina!

Mini har tittat ut i den stora världen. Först verkade hon ha bråttom men sen ångra hon sej men ut kom hon den 15 maj kl 22.13, en rejäl liten tös för sin unga ålder, 46 cm lång och vägde 3115 gram.

Hon mår strålande trots att hon ville ut fyra veckor innan beräknad födsel å tack och lov för det! Det har varit en omtumlande vecka som jag lovar att skriva om senare, nu är jag bara en trött mamma hemma första dagen på 8 dagar!

Just det, en Stina blev det! Viggo har haft det strålande trots allt spenderade veckan med Moa och hennes grabbar! Vad skulle vi gjort utan er! TUSEN TUSEN TACK! Sedan har han i helgen hoppat runt lite mellan mina och dannes föräldrar å hemma med danne emellanåt. Nu är han dock vansinnigt nöjd att äntligen få hem hela flocken. Idag när danne åkte till BB, tog han med sej min jacka, då satte min annars så tysta hund igång och YLADE! Sötaste!

Sommar o sol!

Underbart, är vad det är! Nog för att det är lite varmt o svettigt! Men som jag har längtat efter denna värme! Hur länge som helst nu!

Snälla nån se till så att det blir en fin sommar!

Viggo jobbar på att vänja sej vid solen och värmen. Har dragit ner på tempot av många anledningar, min kropp säger numera bestämt ifrån, får en massa värkar om jag hurtar på för mycket o värmen behöver jag med vänja mej vid hur underbar den än är. Med husse råder dock samma tempo som innan. Husse och Viggo busar på i samma anda! Snart är jag med på banan igen, gick in v 36 i fredags, Mini har numera fixerat sej så nu är det bara att njuta av den sista tiden!

En liten svettig härlig rapport ifrån oss, vi lever och njuter!

Underbara människa!

Jag är otroligt lyckligt lottad! Har den mest underbaraste pojkvännen som finns att få! Han bekräftar det om  och om igen genom att bara vara sej själv! Försöker verkligen att komma ihåg att tala om för honom att han är helt otrolig! Han finns där hela tiden, är omtänksam och vet precis vad jag behöver när jag behöver det.

Han skäller på mej när jag inte vilar, o hur sjutton skulle det gå om han inte gjorde det. Han sopar ihop spillrorna av mej när jag inte vilat. Han servar och fixar här hemma när jag vilar. Han är den bästa hussen till Viggo. Han är hård men rättvis i rätt ögonblick och mjuk och underbar i rätt ögonblick.

Det är denna underbara människa som jag älskar såå mycket!

image1025

image1026


image1030

image1031

image1032

image1034

Jag älskar dig!!


Fåglar hör hemma i frysen!

Å hör sen!

En pippi tog sig friheten att bajsa på hussen idag när hussen o matten skulle käka glass. Så nu har hussen en gång för alla bestämt att fåglar endast duger som döingar i frysen eller apporteringsvilt..

Han skrek o härja nåt om nåt luftgevär, som genast skulle inhandlas å fåglarna ska dö. Allt medan Viggo la huvudet på sne och såg förstående ut å matten stod dubbelvikt o aaasgarva!

image1023

Se hur lycklig hussen är när de elaka fjäderfääna ligger döda på backen =)

Livet rullar på!

Här rullar livet på! Jag personligen tycker att jag har blivit duktigare på att vila! Har faktiskt gått på lågvarv sen flera dagar tillbaka. Duktiga jag!

Viggo fick vara gårdsshund i söndags, då vi fikade hos mormor på deras landställe, han fick jaga lite boll å kors i taket kom han fint in med dem utan att bralla ur. Han tappade vid två tillfällen bort vart bollen landa, så jag tog chansen ena gången att kolla hur befäst UT på linjetag är åå WOW det funka han lyssna fint på ut, å min improviserade söksignal utan pipa =) Även andra gången då jag coachade danne till att försöka så gick det fint!

Idag har Viggo varit i skogen med husse, där hittade viggo ännu en gång sitt ÄÄÄLSKADE smutshål som enligt husse var ännu skitigare denna gång, ni minns kanske...

Hemma pågår bebisförberedelser, garderober o skrymslen rensas ur för att göra plats åt den nya familjemedlemmens prylar.. HJÄLP vad skit man samlar på sej!

Vad kul förresten att så många gissar i vår lilla Mini Tävling =) Snart vet vi resultatet! Fortsätt gissa på ni =)

Fantastisk jaktträning!

image1022
Samspelta, tränar passivitet ihop!
(Foto:Camilla)

Med en ordentligt bearbetad plan begav vi oss till skogs idag! Blev lite paffa över alla dessa fiskare som invaderat "våra" båda sjöar, men samlade oss o åkte vidare. Dagens två konstateringar:

"stressade fiskar tänker inte rationellt, vi hjälper därmed fiskarna"
"våra retrivrar är enligt rasstandarden, de går inte på levande vilt även fast vi vill"


Viggo kändes aningens yr i mössan under transporten till träningsplatsen, men det rann liksom av i samband med att morgonrastningen klarades av. Vi var först ut idag och upplägget var följande:

*linjetag (två dummies en synlig o en dold)
*sökmarkeringar (två st i ny terräng)
*linjtag (samma terräng som tidigare, men helt dolt)

*transporter
*passivitet

Vi inledde med att transportera oss till marken där jag planerat för ett linjetag, med två utlagda dummies från början, den ena blev därmed "dold". Denna övning var klockren. Kändes lite för lätt för viggo idag! Måste öka svårighetsgraden. Båda linjetagen tog han utan tvekan.

Sedan körde vi två sökmarkeringar. Här syns det att Viggo är styrd av dirigeringsövningen som vi gjorde innan och han går nästan på en linje rakt ut innan han börjar söka efter markeringen. Han löser ut det men behöver massa mer träning i sitt sökarbete.

Sista linjetaget, la jag ut på samma ställe som första men viggo var inte med denna gång alls. Sedan skickade jag honom på det vid ett senare tillfälle. Ingen tvekan här heller, måste nog välja orörd terräng, med dolda linjetag numera för att öka svårigheten.

Transporterna emellan momenten är jag också nöjd med. Han avvek och brallade ur i ett dike, men var kontrollerbar och jag kunde vissla in honom genast. Likaså när han vid ett tillfälle drog mot vattnet. Kallade in och han vände upp mot mej o kom!

Känns som att han lyfte sig ett par steg idag, kändes som en mer mogen hund, som jobbade för mej, med mej! Alla hundar lyfte sig en aning idag, å då var vi i helt NYA marker för alla hundarn! Superkul att se! Vi kan tjejer!

image1020
Gammal bild på lycklig lydig hund!

Som nu ligger brevid mej här å nöjt och välförtjänt knaprar på ett märgben i godan ro!

"Mini" Tävling!

Härmed utlyser jag en TÄVLING rörande Mini´s ankomst, vikt, längd och kön såklart =) Självklart får man också mer än gärna komma med ett namnförslag till sin gissning!! Så, kom igen nu, gissa på.. sparar alla kommentarer så får vi se vem som var närmst i slutändan =)  Vinst, då, får nog återkomma med det, kan som ledtråd låta er veta att beräknad födsel är den 12 juni.

Lämna en kommentar  innehållande detta:

*Datum
*Kön
*Vikt
*Längd

*Namnförslag


Lycka till allihop!


RSS 2.0