Tidiga julklappar..

Gjorde mig till förra helgen på Ullared och brände lite pengar på 2 nya fina gråa biabeddar, en till varje hund i vårt hushåll. De har haft en var tidigare med i olika perioder, i den sk. valpperioden.. ni kan ju gissa vad som hänt med dem.

NU bidde det två nya iaf. Snällt av mig eller hur.

Kul bara att hundarna tränger ihop sig i deras gamla saccopuff och gosar där, den som uppskattar en av biabeddarna är iaf Stina som leker för fullt i den som är i vardagsrummet framför öppna spisen.. Ja vad ska man säga, det blir inte alltid som man tänkt sig =)

Mitt dåliga samvete över att hundarna bara hade en bädd är stillat iaf, sen att de båda väljer den bädden är en annan femma. Sting går gärna och lägger sig brevid Viggo, men Viggo skulle aldrig få för sig att gå dit om Sting låg där.. hmm..

Ritahelg

I helgen som var, hade jag och Sting äran att ännu en gång få gå två träningspass för Rita, Stings pappas matte. Professionell hundtränare från Ungern. Hon är grym! Hon har ett lugn som jag verkligen behöver, hon smittar av sig lite iaf på hetsporren Johanna och hennes än mer heta hund Sting. Träningen är genomtänkt, uppbyggd från start, allt individuellt trots att det är en gruppträning, hon tar sig i tid för småsaker. Jag hon är otroligt pedagogisk dessutom. Lovord som hon är helt klart värd.

Dessutom är Calle och Cinna värda en enorm eloge som ordnar och fixar så att vi ännu en gång får äran att träna för Rita!

Helgen då, den har inkluderat det mesta, passivitet, jaktfot, markeringsträning, tecken och signaler, till o med något man skulle kunna kalla för sök. Stings första! Men han söker ihärdigt självständigt så det var inga problem inte. Övningarna kändes verkligen jättebra, lagom dos utmaning och klurigheter, jag kände att jag fick växa lite som förare, våga mer.

För jag är en ganska passiv förare på gott och ont, försöker att inte lägga mig i mycket för att jag är osäker på hur jag ska lägga mig i samt för att jag inte upplever att våra tecken och signaler sitter tillräckligt för att nyttja dem på längre avstånd och med små retningar. Dumt att inte lägga sig i ibland, som på unghundsderbyt, men så här i efterhand så är jag glad för att vi är där vi är. Vi har en fin relation, han har en bra markeringsförmåga och kan jobba självständigt under en längre tid, han går dessutom att få  kontakt med när han jobbar så nu ska vi ta tag i ut bakåt ordentligt först, sen vidare med högertecken och till sist kör vi vänster.

Men jag måste bli mer spontan i mina tecken, så mer övning! Ska börja tänka lite mer innan, fundera mer på övningarna jag ges eller bygger upp.

Sting då, hetsporren, ja han är allt bra go. Han har dock lite ljudliga jäspningar för sig som jag inte tolererar, så det har vi jobbat på och jobbar vidare på. Jag upplevde honom dock som lugnare i helgen, man kan ju hoppas att träningen gett färdighet, trots att det var mycket hundar så upplevde jag honom inte som osäker bland de andra, utan cool på sitt sätt, haha. Han är otroligt häftig att jobba med, så fokuserad och samarbetsvillig, obrydd över de andra hundarnas arbete, låter sig inte störas av en knallande hund, gör om gör rätt, han går inte ner sig, upprepar om och om igen, alltid redo liksom!

Vi har sjuhelsikes kul tillsammans i alla lägen, vid ett tillfälle när jag försökte skicka honom höger, typ näst sista övningen i söndags, så satt han som fastspikad, till slut började jag bara skratta, vi löste honom med en rejäl retning och han var lika glad för det! Underbara hund!Jag och mitt hjärta..

(foto: Angelica Eriksson)


Markeringsträning

Idag kom Angelica och Thorsten på besök, de flydde skogen och älgjakt och kom till vår bästa fårhage som nu dessutom är lyxigt tom.

Jag förde båda hundarna idag för ovanlighetens skull. Inte helt ultimat alla gånger men idag passade det bra och fungerade bra. Vi la fokus på markeringar i olika terränger idag. Båda mina prinsar satt stadigt brevid mig och gick endast på sina egna markeringar. Kul att de går att föra tillsammans så.

Vi körde också ett par markeringar "över" den nybygga lilla bron/spången i vår hage, ja vissa valde över andra valde supersnabbtkryp under =) Se film på facebook.

Var en riktigt skön och bra träning. Jag är riktigt nöjd med båda mina killar. Det finns saker att jobba på men inget omöjligt.

Mina killar passiva medan jag hjälper/ fotar Angelica och Thorsten.


RSS 2.0