Retsamma fasaner och närgångna rådjur

Mäkta mallig var jag idag då Sting gick laddad men stadigt brevid mej då en fasantupp trippade 10 meter framför oss, att han "nosade" (läs försökte enligt hussen jaga efter) rådjuren som igår kväll var runt 25 m från Danne och hundarna struntade jag i just då, idag var han min stadiga kompis och kommer så alltid att vara min fina kompis iaf gärna inklusive stadigheten såklar ;-)
Viggo har badat in våren!

Inte en utan två gånger idag på vår promenad från metropolen svärtinge till udden! Han är galen, det som skrämmer mej är att han såg ut att njuta av det!

Glädjen var svår att missa när han doppat och myst färdigt i vattnet!

Det är vår!

Valpträff med 33 graders temperatursskillnad..

Japp, sist vi hade valpträff hade vi -25 igår var det betydligt varmare och mer snöfritt. Calle och Cinna hade som vanligt ett kanonupplägg för oss med soldrakar, även Danne och Viggo hakade på första passet, lydnadsdelen. Sen var Danne kastare och Viggo bilvärmare.

Gårdagens övningar var tuffa, utmanande och kluriga både för hundar och förare. Jag gillart, måste utmana mej själv för att växa som förare, vi måste stöta på klurigheter för att få rutin och erfarenhet både jag och Sting.

Träningen kändes lite som gör om gör rätt. Låter kanske negativ och som att det gick skit men så var det verkligen inte, första övningen spikade vi, rakt igenom. Andra övningen fick vi lära oss nyttan av vinden och nyttan av att förstå den, skiitbra för ett sånt pucko som mej som knappt reflekterar över vinden. Bättring! Övningarna kändes kanon, jag fick tänka till, måste bara se till att tänka lite snabbare =)

Cinna hade kameran me sej ut idag, mycket kul att se lite bilder på träningen, var länge sen jag såg det.


Dregelmannen


Himla trevligt o se attityden på kort!

Idag har vi med tränat, jag på att kasta, Sting på att vara passiv och Viggo fick sig en genomkörare av sin husse och kanske tvärtom med om man tänker efter.

Barmarksträning

Här tränar vi på lite varje dag, men idag var träningen speciell, vi träna på barmark! Vilken känsla!!

På rundan runt udden så har snön smält på en höjd runt träden. Det passade jag på att utnyttja. De båda fick ett par enkla närsök med minidummies gömda i här och häpna GRÄS! Sting mindes hur man gjorde och av Viggo förväntade jag mig inte nåt annat =)

Bara för att lyxa till det så fick de även markeringar som landade i snöfritt buskage! Lyx på hög nivå!

De skötte sej bra båda prinsarna. Sen gick vi långrundan i en halvmeter blötsnö som höll för sting hela tiden och mej och viggo ibland! Oftare för Viggo såklart! Phu, snacka om benträning!

(skrivet i torsdags men hade inte publicerats)

Kvällsträning

Nästan ett vårtecken att kunna träna kvällstid, med lite lampor går det mesta =)

Sting och jag hängde på Angelica och Anette och deras hundar. Först körde vi lite valpträning, med kontakt, stadga och inkallning. Sen inledde vi med egna enkla linjetag.

När de sen satte undan sina små varav den ena var en löpande Stina, fick Sting stanna kvar ute och matcha deras äldre hundar så gott vi kunde. Å det gick riktigt bra, la om det lite till vår nivå (dirigeringsträning), gick lite närmre, visade en extra gång, körde sist för att slippa ev. byten.

Vi avstod deras sista övning, klockan med stopp, höger vänster och bakåt. Där kände jag att vi var nöjda =)

Sting visade inte en min om att han var brydd över att Stina löpte, att hon var ny för honom, att platsen var ny eller mörkrets skuggor. Mycket stolt över honom och mig som kunde leda honom genom denna träning och tog en hel massa enligt mig bra beslut under tiden. Något jag känner är lite av min akilleshäl. Jag blir lite rådvill i vissa situationer och agerar försent eller inte alls om Sting överraskar mig. Idag kände jag mig  tajmad, genomtänkt och aktiv i alla situationer och framförallt förberedd.

Lite beröm till mig själv, stroppigt kanske men mer sånt eftersöker jag, för vi förare utvecklas och tabbar oss en hel del under en träning, särskilt jag som är väldigt ny på jaktbiten och dessutom med en ferrari.

För kör man ferrari så måste man agera snabbt!

hhmm

klurigt försöker fixa lite i stilmallen ... är ingen hejjare på det .. så det lär vara lite stökigt här en tid framöver!

RSS 2.0