Endast två dagar kvar

På fredag är tanken att vi ska ta bort stygnen, vilket veterinären trodde vi skulle fixa på egen hand, å Tove har lovat å hjälpa! Men såren ser jättefina ut, kommer å ta tid å få ut pälsen men det blir nog bra.. en skorpa har släppt strax nedanför stygnet å där syns ingen ärrvävnad så vi håller tummarna för att vi slipper det vid stygnet med..

       

Stygnet under ögat, taget idag

        
Såret på bröstet som också läkt fint sedan vi drog ner på trattanvändningen, det irriterades av tratten tidigare, men ser nu fint ut, men massa päls som ska ifatt!

                               


Ställa eller inte ställa!

Det är den stora frågan! Ska jag ställa ut Viggo i Göteborg i januari eller inte?! Har pälsen hunnit ut är nog den stora frågan? Å är vi redo?

Klurigt det där!

Det har ju gått jättebra på de två utställningarna som vi deltagit i hittills. Men de har varit små utställningar.  Sista gången nu gick det jättebra, men vi borde kanske få mer rutin?!
Å andra sidan ska vi till fjällen veckan efter å det blir kanske lite väl mycket för Viggo. Å dessutom är det ju utställning i februari i Mjölby igen å i mars i Moheda!
Får tänka lite på detta å väga för och emot!

måste bestämma mej innan den 4 dec.


Träning på bruksan- FOT

Tove och jag plockade in våra vovvar i bilen å for upp te klubben efter inspirationen i lördags för att träna lite..

Viggos och min träning var fokuserad och bestod enbart av Fotgående..och därmed kontakt! Det var ett mycket långt tag sedan vi var på klubben för att träna ordentlig lydnadsträning, men med en fortsättningskurs som stundar nästa måndag är det verkligen hög tid att sätta igång..

Det är så skoj å se Viggo när man kommer dit för han tänder verkligen till när man kliver ur bilen..Det märks fortfarande att han är valp, då han enbart orkar fokusera korta stunder.. men de stunderna är nivån på topp.

Känns som om han börjar förstå och lyssna till FOT, men jag mitt pucko har lagt till en klapp på benet, vilken Viggo lysstrar till, den måste bort i o med att det är dubbelkommando. Svårt i o med att jag gör det automatiskt när viggo inte lyssnar första gången mest som en uppmärksamhetsgrej men som viggo kopplar till ett fotgående...hmm träning o fastbunden arm =) är nog lösningen på det! Vi har ju bytt kommandot gå fint till fot så en armryckning ska vi nog kunna få bort.

Är nöjd med dagens träning, men önskar få bort nosandet från Viggo, nästa gång ska jag nejja det!

Mitt löfte till mej själv å Viggo är minst två tillfällen på klubben å effektiv träning när vi är där =)

Läker sakta men säkert!

Imorgon är det en vecka sedan Sigge bet Viggo, vilket resultera i ett stygn vid ögat å et jack på bröstet som slapp sys. Viggo tycker inte det är så kul med tratt, men fixar det med ro ändå. Nu ligger han vid mina fötter å sover UTAN tratt.. lyckan är total!

Det har läkt fint ser lite trist ut me all rakad päls å så, men det har inte vätskat sig nåt, å är fina små skorpor som håller på å lossna.. det på halsen har tagit lite stryk av tratten så det är lite rött men inte nåt farligt! På fredag har det gått 10 dagar å då ska vi ta bort stygnen! Tror vi fixar det själva, det trodde iaf veterinären.

    
närbilder

stygn 1

håll
Lite suddiga men visar helheten ok ialla fall!

bröstet
Aningens konstig pälsfärg pga korrigeringen av ljuset

Aktiv Söndag

Idag stod det passivitetsträning på fm på schemat för Viggo och tävlingstittande för mig, en perfekt kombination. Det var nämligen lydnadstävlingar på klubben idag, de började kl 8 men i o med att lydnadsklass 1 är det som ligger närmst oss så pallrade vi oss dit till 10.30 typ kom ganska lagom. Viggo skötte sig jättebra, visst han vanka å grävde lite, men var vid mej mestadels, visade lagom intresse för de andra hundarna ingen besatthet lixom å viktigast gnällde inte! Ett kort pip men sen tyst å då efter en timma drygt stilla =) Duktig Kille!
Efter ca 2 timmar tyckte jag det var superkallt å för viggos del var det nog lagom tidsmässigt. De tävlande hundarna var duktiga, tycker platsläggandet är så coolt undrar om Viggo någonsin kommer å klara det. 6 st hundar som ska ligga med ca 2 meter emellan sej, svårt om nån reser sig å börjar nosa runt... men de flesta klara det idag. Det ska vi be å få testa med Hugo som  kan sånt.. han blir nog inte störd om viggo reser sig.

Efter det for vi in till stan då ryktet nått mig att det var julmarknad= massa folk= superbra social träning! Väl inne fick Viggo på sig stadskopplet, perfekt längd var det på det, Tack Johanna! Sen började vi traska igenom stan, supermysigt. Viggo var lite stirrig till en början men me lite godis o lock gick han stundtals fint/fot brevid mej, o stundtals gjorde allt för å nosa på alla stolpar =) Vi stanna till och lyssnade på en kör som sjöng julsånger, åå det gav mej lite julkänsla. Viggo satt fint brevid mej å spana in alla människor som stressa förbi.

coolar
Ligger avslappnat brevid mej i ruschen på stan

spaning på stan     
Spanar in folk i korsningen vid kvastenEfter att ha tränat lite socialträning tyckte vi båda att det var dags för lite avslappnat skoj me, så vi packa in oss i bilen igen å åkte ut te kalmarsundsparken. Jippie tyckte Viggo som höll en bra fart så jag kunde powerwalka efter, kämpade hårt för å ha slappt koppel hela tiden.. kanonträning!
Vi mötte en hel massa människor på vår promenad bort till långviken å tillbaka, höll in viggo som streta lite åt deras håll.
Fotade lite i långviken utmed vattnet, å viggo som älskar o bada var riktigt putt för att han inte fick det. Men lovade honom att så fort stygnet är borta å såren är läkta ordentligt ska han få bada, för tills dess hinner väl inte isen å lägga sej.

å så vackert
Spejar in i vassen

vill i ju
Vill verkligen i vattnet, fick kämpa med å hålla emot!På vägen tillbaka märktes det att han var trött, förståeligt efter dagens utflykter å äventyr. Men jag släppte honom ändå lös vid fotbollsplanen så han fick rejsa lite.. å hej vad det gick! Duktiga killen kom även fint på inkallning. Skönt det, han har ju inte varit så mkt lös sedan han blev biten för att jag är rädd att han ska klia sig, men han har blivit bättre på det å låter det vara.

Väl hemma sover han som en stock vid mina fötter, sötnosen min!

snygging med gaddarna
Ser en fågel högt i skyn!

Annorlunda Helg

Denna helg har fortlöpt utan vare sig skog eller sökträning, trist men tvunget för å inte riskera Viggos stygn eller andra såret. Suck! Viggo verkar ha hur mkt energi som helst, är som ett skott ute.

Fredagen flöt på inget speciellt hände förutom Viggos ryck om trappan hos Tove. Husse kom hem efter ytterliggare en jobbtur, å kvällen tillbringades med mys i soffan. ALLA TRE!

Lördagen var tvättdag för danne, själv smet jag ner på stan o grejja å viggo fick va hemma med Husse, överlycklig, helgerna blir liksom deras =) På kvällen kom Tove, Paul o Sigge och Sanna o Zombie på besök, vi bjöd på hamburgare å pomme å Tove hade bakat en underbar cheesecake.. yummie.. Vi spelade bönspelet å poker, vilket jag loosa i totalt! Jaja jag kommer igen! Vovvarna skötte sig kanoners! Viggo pep lite när Sigge kröp upp i mitt knä annars var det rätt tyst, några pip ifrån Zombie med som ville vara i hallen å INTE köket =)
zombie i hallen
Zombie i hallen hos oss 

Söndag, Idag får ett eget inlägg!

Vart tog bilderna vägen?

Jo jag skulle rensa kontot på blogg.se tänkte spara lite utrymme så jag raderade bilder i bildarkivet som jag redan publicerat.. till min stora förtret så försvann de ju även från inläggen.. SUCK
Orkar inte publicera om alla bilder så ni får hålla till godo med de som är.. å jag lovar er det kommer fler..  Ha en trevlig lördag!

Liten envis mes =)

Idag så var jag tvungen å åka iväg på ett möte på skolan... så supersnälla Tove ställde upp å var hundvakt.. vill inte lämna honom själv me tratten. Packade in mig själv å vovven i bilen o for  mot Tove. Väl framme struttade Viggo ut, svansen for som en propeller. Väl framme vid deras port så vägrade han helt plötsligt å gå in.. VAD NU DÅ?!
Släpade praktiskt taget in honom åsså börja hela trappproceduren.. Han har börjat totalvägra deras trapp= max 10 steg, han bara apvägrar.. Sitter å gnäller å skäller står, lägger sig helt tokigt beteende..
Tove och jag och Paul lockar å pockar med skinka å levande bete Sigge, men icke..  Min tid rinner iväg å Tove tar över det hela så jag kan åka.. förbaskade vovve.. visste att Tove inte skulle ge med sig, vilket är toppen för envise Viggo måste lära sig att man inte kan serva honom =) ´

Ca ½ timma tog det för dem att ta sig upp, tack vare Toves enorma påhittighet tog de sej upp.. Hon både klicka locka å hade sig, det som till slut hjälpte var att hjälpa honom genom å putta på rumpan, helt enkelt vara ett stöd bakåt. Sen trampade de upp å ner några gånger å då va det inte så hemskt. 

Tycker att det är konstigt att han beteer sig så hysteriskt och envist då han aldrig har ramlat i en trapp eller har inga dåliga minnen av just den eller andra trappor eller den övriga situatuationen.. Jaja.. När de väl kommit upp så var jag redan på väg tillbaka, för läraren jag skulle möta var inte där =(

Viggo mår iaf som en prins, för han får åka framsäte, något han inte gillat tidigare, men han älskar ju sin bur så nån vana ska det inte bli. Han får åka framsäte nu för han och tratten tillsammans går inte in i bagageburen. Se hur han njuter;

fram 2

fram 1

fram 4

fram 3

Snart kommer husse daniel =)

Mycket trevlig kväll å som vanligt en duktig vovve *peppar peppar*

sötnos
Ögongodis, min skrutt då han var ca 15 veckor, facinerad över att vi hade en matta =)

Japp ikväll har det varit tjejmiddag här ikväll, Viggo fick dispens =)  Jag bjöd på en trerätters middag, det är så kul å laga mat åt andra, me like, har nog ärvt det av mamma, men tyvärr är hon betydligt bättre, men jag kämpar på en vacker dag så!
Kvällens Menyn
Förrätt:

Tomatsoppa med basilikakräm och nygräddat bröd
(jag vet samma som i helgen men den är så uppskattad o det var ju nytt folk.)
Varmrätt:
Tortilla rullar fyllda med kycklingröra/köttfärsröra serveras med grönsallad och Tzatsiki
Efterrätt:
Gino ( varma frukter med vit chocklad) serveras med vaniljglass

Fyra mycket mätta flickor åkte för en liten stund sen, tack tjejer supermysigt! Viggo skötte sig galant, sov medan vi åt utan några krångel. Busade med tjejerna särskilt J, som kröp omkring på golvet.. superkul tycker en överlycklig Viggo. Dessutom slapp han tratten en stor del av kvällen å inte nån försök till å klia sig. Duktig pojke!

Vi följde S och I hem en bit å han slank ut genom dörren utan koppel o gick med de andra ner å sen ut.. shit tänkte jag att få in honom blir inte lätt... MEN till min stora lycka kom han fint på inkallning.. åååå stolt matte som slapp kämpa! Älskade vovve!

Nu ropar sängen på oss, Viggo snarkar redan tungt under bordet å värmer mina fötter =0)
Natti natti sov gott alla läsare!

Riktig Hundpromenad

Idag har det pluggats in litteratur inför uppsatsen här hemma till Viggos stora glädje! Han tröttnade dock på slutet så vi fick försvinna in i sovrummet för att ge de andra läsro! Annars var han lugn o fin låg mest å vila vid våra fötter.

Sedan kände jag att det var dags för en redig ordentlig hundpromenad.. Han fyller ju trots allt 7 månader på lördag =0) min stora stora kille. Kände för en riktig promenad lixom, en sån utmed en väg inte bara på ett stort fält. Träning träning om än dold.

Så vi haffade Tove och Sigge på msn å gav oss ut för att möta dem, idag för en koppelpromenad/ kontaktträning

Viggo eller jag är jätteduktig stundtals och stundtals helt bedrövlig. Vi kan ha kanonkontakt, sån där superbra så det ser ut som att ett fotgående är vardagsmat för oss, samtidigt som det kan svänga riktigt fort till att bli en redig koppelkamp viggo full fart framåt o jag tvärnitar. Stannar å låter honom söka min kontakt vilket han gör efter ett litet tag, ger sedan kommandot sakta vilket funkar en kort bit. Men det är ju alltid nåt. Korta stunder å sträckor så ska det nog bli hund av Viggo med.
Jag måste bli bättre på att inte ge kommandon som han inte kan lyckas med samt avbryta kommandon innan han tar sej friheten, exempelvis saktgående!

Dagens promenad sammanfattas ändå som lyckad är imponerad av hans fina koppelgående mestadels å det är inte helt lätt  när man inte får busa lr va lös nåt. Men som sagt Glad och Nöjd matte förmodligen mindre nöjd hund men däremot en trött, eftersom det är jobbigt med hjärngympa =)

snuttisen sover
Lillkillen utmattad i min famn på semestern i somras,
ser minst lika utslagen ut här breve mej nu!

Sötnosen min att han varit så liten!

Häromdagen fick jag å Viggo besök av A, A som vi var på husvagnssemester med i somras. På grund utav många saker har vi inte träffats sedan dess.. men äntligen fick vi ihop en kväll, spontant bara. Jag baka scones å vi drack te o mumsa i flera timmar.. Viggo var en duktig pojke å låg hela tiden å slumra.

Hursomhelst så hade hon med sej bilder som hon tagit från semestern, plockade ut lite godbitar till er å kika på.. själv får jag inte nog, dels för att det ser så varmt o mysigt ut men främst för Viggo snutten var så liten å sööööt! Helt bedårande.. det är han nu me men  är man 9-10 veckor gammal är det ändå nåt speciellt, se själva =0)


sweetheart i norrk
Min lilla snuttis strax innan avfärd mot västkusten!


hihi vattenspruta
Framme i Falkenberg, på Ugglarp Camping o vi svalkar oss lite =)


ylet
Ylar uppå på ett naturreservat i nordvästra skåne, typ vid Mölle


sötis badar
Varmt var det så här badar han på en parkering i diskbaljan =)


Jag älskar dej min lilla skrutt!


En dag me tratt!

Nu har snart en dag passerat sedan Viggo syddes och fick gå med tratt.. Han avgudar väl inte tratten direkt men fajterna emot den har avtagit =) Tar det lugnt å mest inne aktivering pågår.. Husse har idag fokuserat på kommandot BACKA, går relativt bra faktiskt..

Det positiva med å vara skadad är allt mys tycker viggo..

mys med husse
Att det är trångt rör inte nån här


husse får sig en smäll
Eller ja, husse får sej en ofrivillig snyting i all hast.. oops!


Både det sydda såret och det öppna på halsen läker fint å de verkar inte göra ont men de kliar desto värre så tratten får hänga med mestadels.. Han har kvalificerat sig att slippa den utomhus å vid matdags!

såret på halsen som bara är
Lilla såret på halsen.. men oj så mycet och tät päls han har egentligen!

min sydda sår
Det sydda bettet strax under ögat, läker fint men kliar!

Träning, bus o nytt namn TYSON

Idag kände jag mig riktigt risig så jag skippade faktiskt dagens lektion.. behövde vila, kände jag. Tog en heldag hemma med mitt älskade gosetroll!

Trots att man är risig och regnet sipprar ner måste ju viggo ut, så jag o Tove packa in oss i hennes bil. Viggo har premiäråkt denna utan bur nu =) Gick bra, över förväntan.. han bädda lite å hitta en tom bajspåse..sen var vi framme! Själv satt jag fram å trängdes ömsom kelade med Sigge! Myspys!

Vi började me lite bus o fortsatte med lite träning. Sigge apportera i vattnet o Viggo o jag körde kontaktövn. och fotgående.. kändes riktigt bra, han var alert o kontakten var super.
Känns som om han börjar fatta det här med fot mer å mer.. går riktigt fint faktiskt å kommandot gå fint är numera utbytt mot FOT! Känns som om vi är på rätt väg..
Borde fokusera på stanna kvar igen.. där har det slarvats, det som han var så duktig på!

Även Viggo fick jaga dummies i vattnet.. han kinka lite första kastet men tog den allt närmre stranden den kom.. stod på en sten o pep tills den var inom räckhåll.. MEN sen kom problemet.. Viggo tycker inte att jag ska ha den sen.. mitt är mitt tänker han å springer..å förväntar sig att jag ska jaga efter, men jag löpte åt andra håller fram å tillbaka så höll vi på ett tag.. tills jag gömde mej bakom ett träd då tog nyfikenheten över o han släppte dummiesen o kolla vad jag pyssla me..
Testa en gång till å vid stranden så han slapp skutta i, han gick rakt ut o tog den o rätt in å såå iväg.. denna gång var jag snabbare på å gömma mej å han var snart vid mej ( där jag satt flåsandes =) )

Sedan körde Sigge ett uppletande å sen var det dags för lek igen.. fram o tillbaka for de.. runt runt runt..


vattenherrar
Viggo & Sigge i vattenbrynet i Värsnäs

bustroll på stranden
åsså mera lattjo på stranden

Tyvärr råkade Sigge agera alligator på Viggo i en lite för ivrig lek med en pinne. Det resulterade i ett litet stygn under högerögat o ett litet bett på halsen på min lille prins.

Så iväg te Läckeby där de kolla å vi fick åka hem å byta kläder å komma tillbaka när det var klart.. Möttes av en klart groggy liten kille med en enorm tratt. Så nu ska stygnen sitta 10 dagar å få läka sen är vi på G igen! Me både träning å bus!!

ärris
Nyss hemkommen från veterinären

ärrad
Aningens sliten, men han repade sig efter några timmar

trattis
trött här men nu pågår ronder mot tratten=)

Middagsbjudning och Lervällning

Det har varit en stressig men skojjig helg, utöver utställningen så har det varit middagsbjudning och lervälling.

Jag körde upp på fredagen hade förutom min lille prins även resesällskap av Isabelle och hennes kissekatt Egon, bilen var därmed officiellt FULLPROPPAD! Hund i bagaget, väskor högt å lågt å en katt i bur i baksätet.. osså två människor, uttömda efter en skum tenta!

Väl framme i Norrköping efter avstickaren te västervik så for vi raka vägen till djuraffären för å hälsa på Johanna som jobbar där.. Viggo fick därmed en ofrivillig stadsträning med motorcyklar lågt flygande flygplan o en massa bilar, cyklar o mskr... aningen skumt tyckte han men såg inte så jätteberörd ut. Duktig Kille!! Sen traska vi in i djuraffären.. JIPPIE tänkte viggo o for mellan golv o tak Johanna och Godis.. livet kunde inte bli bättre.. Där inhandlades en massa tuggben, som godkändes av Viggo innan köp! Det jag höll fram o han slicka o tog tag i köpte vi =) Aningens bortskämd.

Vi bestämde å ses på Himpa när hon slutat. Himmelstadslundsfältet är ett stort stort fält me fotbollsplaner o andra ytor, där ligger även en bandyrink som lyser upp en bit av fältet oxå..
Regnet stod som spön i backen o lervällingen var ett FAKTUM!! till o med min lillkille var fruktansvärt skitig.. attans vi som skulle ställa ut tänkte jag.. Väl hemma igen efter ordentligt med bus, bannlystes vi innan viggo badats =) ooppss.. jaja i me honom o sköljde av honom o torka torka torka...

Mamma o pappa hade gäster på kvällen o viggo skötte sig jättebra, vanka lite o busa lite men la sig för att sova ganska fort.


Middagsbjudning
På lördagen hade danne och jag bjudit in våra familjer på middag i mammas och pappas villa =) Spända och nervösa for vi iväg för å handla alla råvaror.. hemskt dyrt med middagsbjudningar! Tilläggas ska att vi även hann med att åka ut till mina kusiners land med JOhanna och hundarna för att gå en runda runt sjön!

Menyn

Förrätt:
Tomatsoppa med en klick basilikakräm
Varmrätt:
Citronkyckling med oliver serverades med färsk pasta och grönsallad
Efterrätt:
Cheesecake i glas med hallon

Mycket mumsigt o maten räckte dannes o mitt samarbete i köket var kanoner med lite sponsring och tips från coachen av min underbara duktiga mamma som är suverän i köket!
Tack min lilla mammi och pappi för all hjälp o lånet av hus =0)

Kvällen blev riktigt lyckad
och
totalt utmattade dunsade vi i säng efter att ha diskat och plockat undan allt!

Glömde ju Brutus!

D´s farfar och Brutus susar förbi


Jaaa Brutus D´s farfars Drever 11 månader gammal gjorde ju me debut i utställningringen igår, även han med Bravur...
Han var visserligen ensam i sin klass men kom 1:a med Hp och blev därmed BIR-valp i sin klass då motståndet lös med sin frånvaro.. Farmor och farfar tyckte det var lite segt å vänta så de avstod från att tävla om BIS (best in show).

En klart godkänd insats av både farfar och drever =) De travade på fint o stod fint på det lilla bordet!

Grattis Grattis säger vi här nere i kalmar ännu en gång!

Nu börjar vi bli varma i kläderna =) BIR- valp IGEN!

I helgen som varit har vi fart runt o haft oss. Men den stora höjdpunkten hundmässigt var utställningen igår i Mjölby Ridhus, en inoff. utställning arrangerad av Östergötlands kennelklubb. Dagens domare var Tord Lundborg, samt Patrik Cederlöf som dömde i BIS -ringen. Det blev ganska mkt väntan då vi var där i alltför god tid =) anlände vid 9 och tog plats vid ringen, slog upp vår enorma bur (En prins ska ha det bra =) ) och började spana in konkurrensen... visade sig att två labbar var efteranmälda, skojjigt med flera så totalt var det fem labbar på plats o alla färger fanns representerade.

Vi kom in i i ringen strax innan 12 tror jag klockan var. Jag kände mig ganska nervös då jag insåg att två av de andra labbarna skulle ställas av dess uppfödare (minns ej namnet och katalogen ligger i bilen, men de var ifrån söderköping, återkommer med det) o var även uppfödarens egna, vilket brukar innebära att de är fina då de valt å behålla dem..

Men viggo var på topp o alert så nervositeten släppte så fort vi kom in i ringen o min lille prins började showa å stå fin fint direkt.. trampar runt lite o flyttar sig gärna men emellanåt står han jättefint.. Ett stort framsteg från sist då han både satt å låg ner i frustration över att inte få godis hela tiden. Denna gång stavades taktiken KORV, han fick stå å småäta lite hela tiden.. Trava gör han jättefint i lagom fart!

Allt som allt fick han jättefin kritik, och kom 1:a med Hp samt blev BIR-valp i sin klass och gick därmed vidare till finalen om BIS (best in show) men där tog det stopp, svårt då det var ca 40 hundar i ringen, aningens trångt å enbart en domare. Dessutom fick vi vänta ca 3 timmar och det tar på krafterna psykiskt hos både matte och vovve.
Summa av dagen är en superstolt matte och husse och en enormt trött liten prins...

Hans kritik löd:
Mkt lovande hanvalp. Mkt välutvecklad för sin ålder. Visas tyvärr i allt för högt hull. Maskulint välmejslat huvud. Vällagd skuldra. Tillräckligt förbröst. Ngt rak överarm. Fina proportioner. Utmärkt kors. Tillräckligt vinklad bak. Lovande pälskvalitét. Parallella rörelser.


Jag är väldigt nöjd med kritiken, det förra domaren i Tranås poängterade ang det sluttande korset har han vuxit i och att han är en mkt lovande hanvalp känns jättekul. Hullet då, ja han kanske är lite hullig och framstod ännu större då motståndet utgjordes av en jaktavlad labbe, vilket domaren poängterade och sa att det var ytterst lite som han skulle kunna tappa. Tror han kommer att göra det alltmer han växer samt att han nu bytt till labrador retriver junior ifrån Royal, samt att vid 7 månaders ålder minskas ransonen, vilket vi redan gjort. Vill inte att min prins ska bli för rund, även om han måste ha lite å växa i!


Här följer nu lite kort tagna under gårdagen:


står fint framför domaren
Viggo står väldigt fint framför domaren som gör sin bedömningen

travar lite mer
Travar jättefint vid min sida utan att bry sej om nåt annat, tack vare lydnadsträningen

Domaren talar om result.
Här meddelar domaren vem som vinner tik lr hane o blir BIR o det är VI =)

Efter lång väntan är det äntligen dags för BIS-finalen, massa hundar o trötta huvuden! Vi fick först ställas upp för förhandsgranskning o sen trava in i BIS ringen o ställa oss på ett långt långt led, Viggo skötte sig kanonbra, trots att han var trött å sliten satte han sig inte utan stod hela tiden mer eller mindre bra..

susar förbi i BIS ringen
Travar in och runt i BIS-ringen

bra bild bis ringen
Försöker stå fint, svårt när det är så trångt

Det var allt för denna gång men vi kommer igen, det är kul och spännande, kul å få känna på lite tävlingnerver som den tävlingsmänniska jag är. Viggo visar inte heller några tecken på att tycka det är tråkigt eller läskigt på nåt sätt viftar glatt på svansen och showar för mattes korv =)

Tråkiga tråkiga dag!

här ligger jag mer än gärna
Viggo ligger å tråkar när jag pluggar

Imorn är det tenta, vilket innebär plugg plugg plugg hela dagen lång! Okej jag har fuskat idag, har inte pluggat hela dagen, men mitt samvete tillåter mig inte sväva iväg allt för långt och för länge.. Därför har viggo stackarn haft tråkigaste dagen på länge idag! Ingen aktiviering alls.. en längre promenad ner till skälby med race i "lillskogen" där, typ en liten grupp med träd =)

Sen har det mest kissats runt huset, och varit själv hemma ett tag då jag strosa runt på ica o träffa sanna! Viggo hade inte busat denna gång heller, känns som om att hallen är alldeles perfekt för en liten valp =)

Imorn gäller det iaf, då är det tenta. Sen bär det genast av upp emot Norrköping, vilket var ett tag sen sist. Där väntar massa bus med buspojkarna Hugo och Trox också får jag träffa Johanna igen ( matten).

På lördag har Danne och jag lånat mina föräldrars hus, för att fixa middag till våra föräldrar. Vågar inte avslöja menyn ifall nån tittar men berättar mer sen.

Söndagen är dagen D, då är det UTSTÄLLNING i Mjölby. Östergötlands Kennelklubbs valputställning! Börjar bli aningen nervös.. Måste packa alla grejer! Inte Glömma nåt!

Ja det var kommande dagar  korthet, bloggen tenderar å bli lidande under Norrköpingshelger, men lovar å ta igen det på måndag med all information om helgens händelser! Sörjer lite över att vi missar sökträningen söndag och budföringen på lördag! Men får tjata te nästa helg =)

Ha en trevlig kväll och helg!


Fortsättningskurs!

jaaaaa igår for papprena om fortsättningskurs in igenom brevinkastet... jippie äntligen! Kursen kommer att hållas måndagar mellan 18-20  från den 4/12 fram till den 26/2 med uppehåll för julen. Vi kommer tyvärr att behöva missa ett tillfälle då vi är i fjällen, men det får vi lösa! Denna gång är det 10 hundar med av blandade raser, störst en berner-sennen och minst en cavalier king charles. Nytt är också kursledaren!

Ser fram emot lite träning! Att träningarna kommer å infalla med Viggos värsta ålder som jag befarar är både bra å dåligt.. kan få mkt hjälp å ena sidan men får jobba hårdare å andra sidan.

Längtar!


Jaktträning

I dag for Jag och Tove med hundar ut till Trekanten för att träna Jaktlydnad samt apportering. Efter att vi åkt lite fel hittade vi iallafall fram.. riktigt fina marker!

Som jag anade lite innan så var det väl inte riktigt vår grej. Vi har aldrig tränat någon apportering och har ite gjort något träningsaktigt i kombination med dummies. Har någon gång kastat en dummie som Viggo spontant hämtat. Dett ledde till att vi enbart hade passivitetsträning något som förmodligen var nyttigt men eftermiddagen känns lite som en besvikels =(

Nåväl, den var säkerligen superbra om man börjat tränat och har som mål att starta på jaktprov, tränaren hade väldigt bra ideér om en massa saker. Har väl ite tänkt å starta på nåt jaktprov men apporteringsbiten måste ju vi träna iag, då det ingår apportering i brukset, samt om vi ska kunna börja med läderrullen i söket. Viggo är ju inte en Jaktlabbe samt är därmed inte mågon framavlad jakthund med allt vad det inebär! Vilket icke är att förglömma.

Kände mej aningen sågad och sårad när tränaren ifråga ansåg att Viggo var  tjock. Vilket jag har svårt för att hålla med om. Av de enkla anledningar att han är ingen jaktlabbe, han är dessutom valp och de ska ha hull enligt de flesta men lagom absolut. Känns jobbigt att höra en sån sak, även om det bara kommer från en person. Men vet många andra som inte delar den uppfattningen och som då inte är  fokuserade på jaktavel! Det är skillnad och kommer alltid att vara! men att säga att Viggo är omotiverad pga utav  att han skulle vara överviktig efter att ha sett honom jaga en dummie och gå någorlunda fot ( två övningar som Viggo inte fullt ut fattar) känns lite halv trist.

Viggo är inte en jaktlabrador och kommer aldrig att vara så hyper och spinkig som en jaktis heller. Tack o lov!  Var bara tvungen å skriva av mej! Inget illa mot jaktavlade hundar på nåt sätt. Sätter in en bild på min prins taget för en max två veckor sedan, så får var o en döma själva!

Tjock lr inte?

Viggo strosar omkring i värsnäs taget för ca en vecka sedan

Glömde.. Träningshalvdag imorn

Ja just det imorn ska jag & Viggo och Tove & Sigge iväg å träna Jaktlydnad samt ha apporteringsträning på eftermiddagen i Trekanten för en tränare.
Ska bli riktigt spännande, då vi inte tränat nåt på sånt, men enormt kul.
Återkommer imorn kväll med hur det artade sig! Spännande!

Natti Natti!

Spökålder redan? Fundersam

Idag har Viggo varit själv nästan fem timmar, var hemma o vände 5 minuter bara.. Skötte sig jättebra, inga olyckor såklart o inget bus *peppar peppar*  var bara superglad å se mej =0) Älskar verkligen å komma hem te en superlycklig hund som inte busat nåt! Så himla mysigt..

Eftersom han hade skött sig så bra åkte vi en sväng te favoritstället, Värsnäs o rasa runt lite.. Märks att han börjat bli aningens trotsig lyssnar inte fullt så bra som för ett tag sen, men ingen katastrof men måste nog träna lite mer o kalla in spontant emellanåt.. perfekt å träna i flexi.. kallar in strax innan det tar stopp.. =)

Efter det var det hem igen å jag plugga lite.. som tur är ville Tove ha hjälp å rensa ut gamla kläder o ful som jag är nappade jag direkt på erbjudandet.. Så vovvarna fick rasa av sej lite i spöregnet.. hihi min hund har bra päls =)
O sen in o åt lite tacorester från i fredags.. mumma mumma.. Sen satte vi fart .. Viggo parkerades i hallen o sigge i vardagsrummet.. tänkte här ska tränas passivitet.. Gick faktiskt mycket bättre idag än i fredags tack o lov.. kändes riktigt tungt när jag kom hem i fredags.. men idag gick det bättre lite gnäll på slutet som kan vara förknippat med hunger o nödighet oxå!

Lite knöligt idag var att han vrålvägra å gå ner för deras trapp.. ca 10 steg MAX.. han har inga problem å gå i trappen här vilket är massa mer steg...men hos Tove o Paul så vrålvägra han.. Vi locka me sigge, gick ut utan honom då grät han verkligen.. gick fram te avsatsen men våga inte mer.. så gick vi in igen.. tog me mej sigge upp o locka me honom o godis, Hjälpte inte!
Tillslut så tjoa o tjimma vi alla tre nedanför trappen o locka på Viggo som gnällde där uppe, o efter ett tag så vågade han sig tveksamt ner, väldigt sakta väldigt darrigt..

Jätteskumt.. andra gången nu på ett par dagar i främmande trapphus, men som han varit i å gått i förut.. Känner mig som ett stort frågetecken? Kan det vara spökålderfasoner redan? Han har nog inte ont i o me att han tar trapperna här utan problem.. Nån som har nån fundering kring varför? Får gärna skriva en liten kommentar!
Nu är det sovdags! Natti Natti

liten tröttis
Liten plutt sover som vanligt på kuddarna, var kanske 12 v när det togs

större tröttis
Stor plutt sover som en stock, är ca 6 månader på kortet

Sökträning- träningsdagbok

delar bil med Zombie

Delar bil med Zombie, i hans fina stora lyxiga dubbelbur (suddig och lustig färg då kameran på mobilen tyckte att det var kallt idag, blev aningens seg)

Idag bar det av te skogen igen vid 12.30 för å träna sök. Börjar bli lite av en rutin =) Kul kul me alla träningskompisar,Tack snälla Sanna för liften =)
Vi började som vanligt med att valla av rutan, när vi väl hittat plats, vår vanliga var full av en massa som plocka svamp så vi flyttade oss till dannes och mitt spårställe. men det dög te sök me lite svårt å gömma sej bara =) men det funka!

Lät Viggo som vanligt få vänta te sist för å låta honom bygga upp lite positiv stress. Han blir så mycket mera tänd och het då, jobbar bättre när han är så motiverad.Idag var ju dessutom premiär för nya halsbandet och västen, blev så snygg!

Lät mina figuranter vara så roliga som möjligt som vanligt o busa o a sej för att få in farten i skicken och påviset.. vilket har gett resultat i kombination me att han hela tiden växer i sin kropp. Han har blivit betydligt snabbar, nåt som jag märker under påvisen samt tillbakagången ihop me figgen. Viggo har verkligen fart nu! Kul!

Första skicket fick han full minnesbild och ett agerande i form av en handklapp. Detta skick gick jättebra han hade kanonbra fart både in o ut kom hela vägen in med korvarn. Enda negativa var att han tog en runda runt mej o iväg en bit innan han kom fram o lät sig kopplas, men inget att bråka om.

Andra skicket
gjordes på samma sätt men i sökruta nr 2, inga problem där utan han hade lika bra fart trots något svårare terräng, Kom fint in med korvarna och gjorde ett bra påvis.

Tredje skicket
var en chansning, dels om han skulle orka å hålla tempo och motivation samt hur han skulle fixa en något ökad svårighetsgrad. Men jag testa, vilket funka =) Körde en kort minnesbild samt ett agerande, kort klapp. Han for ut även denna gång, stannade och tittade på figgen som klappa en gång var på han i sin tur for hela vägen fram te henne tog sina korvar  och kom in te mej igen =) Påviset gick äve det i högt tempo samt utan tveksamheter.

Tilläggas ska kanske att figgarna får köra en "gubben i låda" grej när han ska köra påviset, just för att han ska tycka att även de sista steget är kul o intressant.

Lite funderingar:
Känns som om jag skulle kunna öka svårighetsgraden något . Exempelvis genom att korta minnesbilderna och agera på plats istället utan att visa sig utan med ljud. Men vill inte att han/vi ska misslyckas och vill inte ta bort det roliga, hans motivation. Samtidigt som jag känner att han börjar funka riktigt bra på den nivå vi ligger på nu så VET jag att det kommer att ändras då vi stundar en liten trotsålder, börjar ana vissa tendenser, ex otålighet, döv! Men om jag är vaken och lyhörd för hans dagsform kan jag nog öka svårighetsgraden, ta bort minnesbilden, lite i taget.

Nästa steg:
Blir därmed att minska minnesbilden och satsa på AGERA istället, men se till dagsformen samt bibehålla motivationen.

Kommer eventuellt något foto senare!

En intressant o trevlig fredag

Oj ser att det var ett tag sen jag blogga.. oops..

Så här kommer en liten uppdatering av fredagen:
Sov som små grisar allihopa.. sen åkte danne iväg o la ett spår.. Viggo gnällde vid dörren o gick omkring o sucka en hel del o blev sååå klart överlycklig när han äntligen klev in genom dörren igen=)

Väntade ut tiden o for sedan iväg te skogen allihopa.. väl framme möts vi av en bil som parkerat rätt över den lilla skogsväg som vi ska åka in på... hmm är det jakt undrar vi, ingen skylt sitter uppe så vi kopplar viggo o går in i skogen... när vi är jämsides med bilen stannar mitt HJÄRTA... aaaa tyckte det satt två döda personer i bilen.. tack o lov så var det bara ett medelålderspar som bestämt sig för å mysa till det lite i bilen i skogen... puuhh det kunde ju varit värre.. lagom när min puls sjunkit till sitt normala tempo så var vi framme vid spåret.. selen åkte på o linan las ut o iväg gick de mina pojkar...

Spåret då, viggo tog upptaget bra o började spåra... men helt plötsligt tar han vänster när spåret fortsätter åt höger.. hmmm sa danne o lät honom hållas.. tittade sen ner i backen o där ser han rådjurspår, ett rådjur har alltså i godan ro trakat rätt igen och över Vårat Viltspår.. men innan vi visste ordet av var viggo tillbaka på rätt spår igen.. ååå vilken stolt husse och matte han fick nu =0)  Klarade en sån störning.. Duktig Kille =)
Sen fortsatte han spåra i ett bra tempo, danne hade avslutat spåret strax invid en bäck och hängt upp klöven en bit.. syntes att Viggo funderade på om vittringen kom ifrån andra sidan men gick ett varv å fick sedan vittring på den hängande klöven å tog den.. DUKTIG POJKE, STOLT MATTE O ÄNNU STOLTARE HUSSE =) ( bidde inga kort idag då det var aningens för mörkt för å fota)

Senare på kvällen var vi bjudna på middag hos Tove, Paul och Sigge, Sanna o Zombie skulle me komma.. Så vi satte oss i bilen o for dit, jag hade gjort efterrätt så här skulle det ätas minsann..
Väl där, tackar vi kompostgalleruppfinnaren för sin briljanta idé o hundarna får ett varsitt rum.. So far so good.. Sen skulle vi spela spel i vardagsrummet sigge och viggo parkerades i vardagsrummet.. men viggo kunde inte låta bli sigge som började tröttna så zombie o viggo fick byta. Därmed hamna Viggo i hallen å hör sen.. Han gnällde o pep o vankade av och an hela kvällen... Vi har konstaterat att det är viggos sätt att trotsa.. fattar inte hur envis man får va! Vi hade det iaf trevligt och passivitetsträning samt liggträning väntas inom den närmsta tiden =)

jaa det var allt, nu ska jag fixa iordning här, svärföräldrarna är på ingång ( är vid mönserås) bråttom bråttom... 

Utställningsträning

kl 17.00 var det dags, snälla Mary från Spring fever´s kennel anlände till kalmar för att hjälpa och tipsa om utställning.. Hur man ska stå, vad man ska tänka på mm.. Super bra träning! Mary var jättebra på att lära ut och väldigt bra förberedd =) Tack igen!

För Viggo gick det väldigt bra slutsatsen av dagens träning är att det är matte som behöver tränas.. då han stod som vilken labbe som helst urbra med Mary framför och mindre bra med mej framför.. Viggo och Mary kan detta och jag måste träna... träna ... träna.. på att få viggo att trampa in sig rätt.. alltså på att jag ska styra rätt =)

Jaja hursomhelst var det jättegivande och bra!

Sedan efter träningen var det bara hem o lämna Viggo o svida om te vardagskläder o iväg på middag med tjejerna o denna gång var det I som stod för maten.. mumma var det iaf.. Och Viggo hade skött sig utmärkt idag ensam hemma.. bävade lite eftersom han inte varit själv på så länge eftersom husse varit ledig.. men han skötte sig kanon...

Nu ligger han här vid mina fötter och pipgnäller och tycker att livet är allmänt sur för husse åkt å jobbat igen.... stackars liten vovve! Får nog gosa lite me honom!

SOV GOTT!


Papper från utställningen kom just

Japp precis nyss damp det ner papper ifrån SKK, papper ang utställningen den 19:e november i mjölby. Aningens trist är att det enbart är Viggo och två till anmälda bland labbarna, vet inte i dagsläget om det är samma klass. Men det blir kul! En domarändring har med skett, Patrik Cederlöf kommer inte att döma utan ny domare är Tord Lundborg. Vi kommer nog att bli bedömda kring 12 ungefär, är ca 40 hundar före oss.

Dannes farfar som ska ställa in drever, fick desto mindre motstång, enligt programmet är det endas en drever anmäld! Alltså bara Brutus =)

Idag väntar utställningsträninge vid 17! Ha en toppendag!

Höstpromenad i Värsnäs

Hej
idag har jag,husse och Viggo varit ute i Värsnäs och busat runt lite. Känns att det är höst, speciellt när vi fick bevittna hur de flytta bryggorna för vinterförvaring.
Viggo älskar verkligen Värsnäs, blir en helt annan hund när man kommer ut dit =)
Skuttar omkring o nosar o far omkring!
    
Viggo har hittat nåt mumma

                                     
Snyggingen poserar i höstlöven       Nosar omkring         Springer före matte och husse

Nytt här är iallafall att vi hittat till Viggos syster Trendmaker´s I´m Cute "Mini"´s hemsida.. fanns en himla massa söta bilder o fler var på gång mailade henns ägare och berättade. Riktigt skoj å se någon från Viggos kull, tyvärr så bor de i Finland men nån gång ska man väl kunna träffas!

Imorn väntar det utställningsträning, Spring Fever´s, Mary kommer till Kalmar för att hjälpa mej och Viggo och några fler hundar, hur mans tår fint och vad man ska tänka på under en utställning. Mycket värdefullt för oss eftersom vi ska ställa om två veckor =)
Längtar....

Viltspår med bloduppehåll

Viltspår
Idag har husse och Viggo haft träning, viltspårsträning. Det är jättekul att följa dem då Viggo på väldigt kort tid utvecklats massor. Idag var det premiär för spårning i spårlina, klurigast var det nog för husse, tror inte viggo märkte någon skillnad förutom att inget bromsade.

Danne la ett ca 175 m långt spår som gick över fin mossmark, i lite små svängar inga direkta vinklar. Stegringen idag bestod av ett ca 10 meter långt bloduppehåll.

Viggo anade direkt när husse tog på sig de gröna jaktbyxorna, blev aningens putt när han åkte iväg utan honom.. men överlycklig när vi alla återvände till skogen.. Han fattar direkt vad som är på gång.. struttar ut ur bilen, med nosen i backen konstant..(positivt till den dagen då han måste ta spåret själv)

Väl framme vid starten så selade husse på o la ut spårlina, Viggo visade sig rejält taggad och het men inte för mycket.

Start position

Danne och Viggo strax innan Viggo släpps iväg


Väl ute i spåret, jobbade Viggo på bra, husse hade en del trubbel med spårlinan men de löstes snabbt o enkelt inget Viggo märkte av.. Spåret hade "flyttat på sig" så han jobbade mycket utanför spårkärnan.. men följde spåret snyggt o noggrant. Även bloduppehållet togs utan några problem han bara trallade på.

           
På gång ut i spåret   Full fart framåt            

Han tog en runda runt grenen som klöven var fastbunden i innan han tog den och lyckan blev total!

 
Viggo hittar klöven

Är riktigt imponerad av bådas arbete idag, det gick som en dans..Syns att husse Danne läst sin viltspårsbok och organiserat sig själv och spårningen mer. De gör framsteg hela tiden! Mina duktiga pojkar!

Här har ni ett mycket nöjt ekipagenöjt ekipage


Heldag i växjö

Idag har jag varit i Växjö med Tove och Sanna. Tack för en toppen dag tjejer! Det är en relativt stor skk-utställning i Växjö anordnad av Smokk- Småland Ölands Kennelklubb. Jag har inte ställt ut Viggo då de av utrymmes skäl tagit bort valpklassen, tack o lov.. en himla massa hundar o rätt så varmt...

Men även om Viggo inte varit med så har han funnits med ändå i tankarna hela tiden, han hade lilljul här när jag kom hem =)Här är en lista på allt jag shoppade:
- En blinker att hänga i halsbandet när det är mörkt
- Två vetapad fällar, en till bilen o en till sovrummet
- Ett "Hurta" halsband, halvstryp, svart med reflex som vi ska ha under sökträningar bla.
- Stor sökrulle
- Ett efterlängtat SBK-tecken! I oranget passa perfekt
- Lite tuggben, vomburgare, tuggbollar mm gottit
- En nummerlappshållare te mej!
-Reflexer å fästa på kopplet ifrån Royal Canin
- Smakprover på Royla Canin´s Labrador foder, som viggo ska gå över till
- Smakprover på Magnussons Biscuits ( nåt foder)

Mina inhandlade varor för dagen, riktigt nöjd!

Shoppade saker i växjö!

Det var nog allt! Fast allt kom inte med på bilden, glömde reflexen och nummerlappshållaren.

Hur som helst så blev jag jättetaggad inför utställningen den 19 nov i mjölby.. särskilt när Danne idag sa att hans farfar ringt, o de ska också dit o ställa Brutus, en go liten drever, se själva!

Brutus när han var liten valp

Brutus Drever

Nae nu tackar jag för mej! Ha en fortsatt trevlig dag! Kram kram


Kanonlyckad sökträning!

Träningen gick superbra idag, kändes lite avslaget så Viggo fick vänta te sist.. Det funkar bra att bygga upp lite positiv stress för honom.. se alla andra få gå iväg o jobba o komma tillbaka med glada mattar och hussar.. därav vår sena start.

Men hursomhelst så informerade jag mina underbara figgar vad jag hade för planer och vad jag ville, och de var så klart med på noterna =) Tack alla!!

Dagens tränings huvudsyfte var inte att få perfekta skick och påvis utan att se Viggo jobba på med glädje och full motivation. Och vi nådde det syftet med bravur, han hade kanonklipp ut, var otålig redan innan första skicket o pep o ville iväg... for iväg som ett skott ut till husse som figga o tillbaka med  korvarna, tog visserligen en "showrunda" runt de andra men kom sen in! Påviset gjordes med "gubben i lådan" teknik, figgen hoppade upp o tjoa lite. Lät Viggo visa utan koppel då jag inte ville bromsa eller orsaka det minsta obehaget! Även det var det klipp i o han visade mej till figgen.

Andra skicket gjordes likadant men på motsatt sida av stigen, gick kanon det med, bra fart och full motivation. In ocsså ut me mej efter. Likaså tredje!

Är ruggigt nöjd med dagens sök! Kul!! Stolt!! Nöjd!! Nu vilar lilleman här vid mina fötter, halvt utslagen imorn väntar ev viltspår med husse för viggo och själv sa jag te Växjö på utställningen! Längtar!

Ha en trevlig kväll!

Öka motivationen i söket

idag är det sökträning med gänget i skogen! och igår kom min bok om sökträning av Git Gering. Har nu på morgonen plöjt igenom hela boken. Nummer ett för Viggo och mej är att vid sidan av träna apportering och hela hålla rulle biten, till en början hemma i lägenheten.

Ute i skogen handlar det först och främst om att jobba upp och öka motivationen hos Viggo! Det ska vara det roligaste som finns.. Ska därför köra färre skick, med mindre väntetid och kommandotid.. alltså han ska få sticka direkt inte sitta fint brevid och vänta utan iväg när lusten och farten finns.. Husse ska få agera superrolig figurant idag allt för att det ska bli såå himla skoj å fara iväg ut å hitta denne.. massa bus o skoj på gömman o sen tillbaka te mej igen (om inte figgen är för kul det vill säga). Under påviset, den del då Viggo tenderar att tröttna en aning skall han och jag tävla om figgen, jag ska om Viggo börjar pula med annat eller tappar fart och motivation, ta upp kampen om figgen för att öka lusten att vinna att vara först. Alltså gäller principe först fram till figgen får belöningen...

Funkar inte det (även om jag tror det funkar) så kommer jag att be figgen fly från sin gömma, så Viggo måste få fatt i honom/henne igen. Figgen släpar/ leker med belöningsleksaken under sin flykt så att denne blir superintressant att följa efter!

Skoj skoj och skoj är träningsledorden för dagen =)

Återkommer med uppdatering senare med resultat av mina försök =) Ha en trevlig lördagsförmiddag!

Lek lek å åter lek

Japp.. idag har det lekts igen o med Sigge igen, för er som inte vet så är det en supercool golden av jaktstam. Viggo o Sigge leker otroligt bra.. Jag och Tove ( sigges matte) kan till o med se dem bara promenera ihop emellanåt =) Kanon kul! Har faktiskt filmat dem idag som jag lova, men jag lyckas inte koppla ihop min dator med mobilen ÄN så jag får vänta te Danne kommer hem o kan hjälpa.. Då ska ni få se på lek! Riktig retriverlek på hög nivå!

I förmiddags så var vi hör o skrev PM till uppsatsenvilket är himmelriket för viggo då både E och I busar rejält med honom.. betydligt bättre än när Jag är på bibban tycker Viggo! O det funkar bra, vi får saker gjorda faktiskt osså fikar vi med =)

Sen har Viggo varit lite själv å jag o Tove har varit på egna äventyr..förlåt tove för din svältande mage =(
Men Viggo har varit superduktig o inte busat nåt under tiden vilket var ungefär 2½ timma.. puuhh hoppas att det är en ihållande trend!! Det går verkligen mycket bättre när han bara är i hallen med ett litet tuggben, kex o aktivitetsboll full med godis som man måste kämpa för! Tror han tröttar ut sej direkt med dem o sover mestadels sedan!

Nae nu ska vi till A o idolmysa! Ha en trevlig kväll!

Far och Son är väldigt lika!

Hallo!
idag har vi haft en kombinerad promenad och lekstund med Sigge ute i Norrlidens skogar. Kanonskoj har grabbarna tillsammans ligger o gnager på varandra tills nån ger upp o släpper.

Skojjigast är när sigge bokstavligen talat kastar sej ner när viggo närmar sej med sina gaddar.. allt för att få lille viggo o tro att han just brottat ner Sigge =) Vilket funkar Viggo tror att han för egen maskin lyckats brotta ner sigge som snällt ligger där o blir gnagd på, Viggo i sin tur är så nöjd o mallig över sitt braiga grepp att han glömmer att byta, vilket leder till att han håller fast Sigge en lååång låååång stund... Rätt kul å se ska försöka filma det nån dag! 

Det blir ju träning för oss i slutändan i form av lätt vardagslydnad som o sitta kvar medan koppel o halsband åker av o vänta på kommandot varsågod innan man rusar i fullfart mot Sigge. Komma på inkallning ( med hjälp av att sigge kommer på sin inkallning, vilket resulterar i att viggo hänger på o kolla om nåt skoj är på gång) men huvudsaken är att han kommer med sigge för jag tror att i slutändan lönar det med sej. Särskilt om han märker att det lönar sej i form av godis och fortsatt lek me Sigge. Jag tror i o med att han ser hur det lönar sig att komma i dessa lägen så kommer även inkallningen att fungera bättre i andra situationer. Så vi kombinerar med glädje nytta med nöje eller tvärtom.. =)

Resten av dagen har tillbringats hemma o häromkring, jag var en sväng i skolan men husse Daniel har hemma ganska länge så Viggo var bara själv lite mer än en timma.. O han hade inte busat nåt.. såg rätt nyvaken ut när jag kom hem vid halv sex.. Han hälsa lite o lade sej sedan för att sova igen o har så gjort tills för alldeles nyligen då det var matdags... En av DAGENS TRE HÖJDPUNKTER! Sedan kom jag på att jag inte varit ute me honom sedan jag kom hem vilket innebär att sist han kissa var 15.00 när danne åkte.. hoppsan lillkillen har därmed hållt sig i mer än fem timmar.. Duktig kille jag har! Så stolt!

Mailade lite med Viggos uppfödare, o fick veta att Viggos pappa "Nursyland Aviatior Jumbo" vann sin klass (öppen klass) på utställningen i Mjölby. GRATTIS!!! Säger vi och hoppas att vi kan bli lika duktiga en vacker dag!

Men jag tycker nog att de är rätt lika.. o blir mer och mer lika allt större Viggo blir, som förövrigt passerat 30 Kg´s gränsen o väger nu 30,4 Kg!! Stor kille kommer det o bli! Men hursom här kan ni jämföra far och son!

Nursyland Aviatior Jumbo "Jumbo" 2 år på bilden
Min stiliga pappa

Trendmaker´s Ice Age "Viggo" 5 månader på bilden
vinnarvovve badar


RSS 2.0