Kurs, kaos kul!

Idag har det varit kurs igen. Vi laddade upp med att bjuda surbullarna/deppisarna Tove och Sanna på våffelfika, vilket jag tror och vill tro piggade upp dem å fick dem på lite bättre humör! Hoppas iaf!

Vid halv sex bar det av mot bruksan för det 5 kurstillfället å hittills det svåraste skulle det visa sig. Viggo är helt slut med all rätt som han fart!

Passet startades med kvarstannande i bil med öppna luckor samt burluckor å med störning. Dagens störning var en minifotbollsmatch, jag o lars sparkade en boll emellan oss framför bilen, framför Viggo, samt så spatserade labbeflickan Zelda förbi med sin husse fram o tillbaka. Detta klarade Viggo med bravur, han fick klart godkänt med plus i kanten, här inkluderades även visitation av oss själva på våra hundar vilken även den fick klart godkänt.

Sedan fortsatte vi med uppvärmning i form av kontakt medan vi en och en begav oss till Lars för lite kamplek med nåt trasaktigt, här skulle vi först leka sedan avbryta leken med ett kommando och kommendera sitt. Även denna bit fixade viggo galant! Klart Godkänt!

Åsså fika paus!

Efter fikat började vi med lite uppvärmning och sedan visitation av Agneta en annan kursledare, även här klarade vi oss galant! Klart Godkänt!

Sedan skulle det köras inkallning med störning igen med denna BOLL... Jag gick ifrån och kommenderade stanna kvar. Kallade in viggo med ett hit varvid Lars sparkade en boll i viggos riktning mot honom... frestelsen blev alltför stor och matte nonchalerades för en boll. Sen brast det.. viggo rejsade artontusen varv runt mej åsså fram til de andra å visade stolt upp vad han hade fångat in.. han tänkte inte släppa denna boll som han så länge väntat på.. en ilsk ömsom överlycklig matte skuttade omkring över hela appellplanen å hojta glatt ömsom morrade åt mitt lilla monster.. Tids nog kastade jag en näve godis strax framför mig o helt plötsligt var han där.. bollen hade dessutom fastnat i en tand.. TOKHUND.. Här behövs garanterat mer träning. Lars föreslog i lina men han kommer ju snällt in då så då är det ju inte nåt problem.. hmm får minsanna tänka till här för å lösa detta problem. Alla tips mottages TACKSAMT!

Nästa övning var inkallning parallellt med en annan kursdeltagare, första omgången gick galant, nästa omgång var det Isa (en supersnygg softis tik enligt vår vän viggo) och Viggo som skulle kallas in.. halvvägs kom han innnan han plötsligt fick span på sin flamma.. å for dit.. denna gång kunde jag visserligen gå dit å hämta in å skälla lite på honom.. lite mer träning behövs på denna punkt..tror det gav effekt för resterande övningar gick fint.

Sista övningen bestod av att kalla in i en korridor bildad av de andra deltagarna en korridor som efter första gången smalnade av.. Detta gick bra utan några pussar på någon annan hund, men viggo tyckte det var obehagligt att springa genom korridoren när det smalna av men efter lite uppmuntran så kom han som ett skott! Duktig kille!

Summa av dagen är ändå relativt nöjd matte.. visst så grämer man sej över boll incidenten.. men å andra sidan är ju svårigheter till för att besegras så nu jäklar ska här tränas! Först massor inne sen så flyttar vi ut träningen till gräset här utanför.. lite varje dag!

Vi är på gång!

Kommentarer
Postat av: Eeá Nero och Pius

Hej på er.
Jasså ni skyr snön... Vi kanske kan köra lite sök till helgen, imorgon fredag ska jag åka med och hämta en fralla valp i Ronneby.
Jag kan hjälpa dej med hur du får in Viggo när han har en boll. Det är inte speciellt svårt, det gäller bara att ha tålamod och öva öva öva.
Hör av dej om du vill ha hjälp.

2007-02-08 @ 10:39:47
URL: http://goto.glocalnet.net/neropius/
Postat av: Johanna

Eeá Nero och Pius: JAAA jag vill ha hjälp, mer än gärna! Vi åker till norrköping över helgen för att på söndag ställa viggo på ssrk´s utställning i Mjölby på söndag. Vore som sagt supergulligt om du ville hjälpa mej med vårt nuvarande "problem" =) Ta hand om er!

2007-02-08 @ 21:50:55
URL: http://vovvenviggo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0