MOA!

Moa, Lucas och Oscar! Vi saknar er! Vet att uppsatsen äter upp er tid! Men ville ändå på nåt sätt göra mej hörd och säga att vi saknar er! Saknar tvmys, träning, promenad, skulle till o med kunna tänka mej o träna lydnad bara vi fick umgås lite.. Skriver inte för att ge dej dåligt samvete, det vet du! Mest som en glädjespridare i uppsatsdatan, typ!

//Grannarna Johanna, Danne, Stina och Viggo

har man inte jobb..

.. så skaffar man sig! Det går jättebra att gå med Viggo och barnvagn för det mesta.. ibland får man bli förbannad men han brukar skärpa upp sig. Om man nu inte pratar i mobilen samtidigt för då är det som om självaste faan flugit i honom! Men det är ljuvligt och mysigt och ganska okomplicerat att gå med honom själv utan vagn! Det händer inte så ofta men när det gör så brukar vi ta oss runt rundan utan o vara fly förbannade på varandra (läs jag på Viggo och Viggo som inte fattar varför mate rycker o skäller så dant på honom)

Nu ikväll var en sådan gång som vi riktigt älskade varandra när vi kom in! En okomplicerad runda, utan kisshäng, uppstudsande eller drag som vi avsluta med ett härligt lydnadspass av klass 1 momenten såklart. Hussen avslöjade att Viggo och han tränade det häromdagen, så jag blev tvungen att göra det jag med.

Han är ju ett guldkorn min hund ibland (även om man har svårt att tro det) När han jobbar med en, för en, åt en sådär utan tjaffs så bara smälter mitt hjärta. Att han dessutom är överlycklig när han gör det gör ju inte saken sämre. Man ser dock att han är som en valp mentalt. Klarade kanske 10 minuter sen såg han ut som en uttöjd fjäder som bara fjonga lite åt olika håll, lite som hjulet snurrar men hamstern är död. Hihi! Men han jobbar skitfint fram tills dess! Ser lite ut så här... puckad!


tandådalen februari -08

Lite glädje i vardagen! Ingen apporteringsträning fick vi till denna helg heller.. mkt dumt! saknar gänget o saknar skogen! Men men i juletider är det stressigt. Hoppas vi ses snart dock för lite träning!!??

Hussen tränar...

targeting med Viggo, eller nosduttar eller vad man vill kalla det. Targeten är handen! Dutta i handen är uppgiften! Hussen ser ut som ett barn på julafton när Viggo fattar! Han har också under denna tid konstaterat att Viggo vet inte vad sitt är, hussen säger sitt och viggo lägger sig, lägger sig på sidan, pussar ja ni vet... hela registret. För oss lite vanare hundtränare så kallas det ju att bjuda beteenden.. eller hur var det =) Eller så kan han helt enkelt inte sitt, för kommandot sitt kom ju faktiskt...

Detta med att skynda långsamt är inte heller hussens melodi. På 5 minuter gick de från att enbart träna nosen i handen dutten till att ge sej på att släcka lampan i hallen, hussen visa först o viggo försökte sen. Lampan blinka som fasen men mest hussen som tände å släckte men så helt plötsligt trillar en hjärncell på plats hos viggo och lampan släcks! WoW tänkte jag impad. Får dock veta att den släckts med tassen... hmm.. kankse inte ultimat då väggen brevid, runt och under är tapetklädd.. klor, tapet, tapet klor.. ingen bra deal!

Hussen återgick sedan igen att träna nosdutten, för det var ju nosen som skulle släcka lampan! En helt vanlig ovanlig kväll hos familjen Olsson-Ring!

(även stina har fått lite träning idag, gudmor Johanna var här och tränade lite high five! På ungefär samma sätt fast här var det ju hand mot hand o inte näsa mot hand!)

De tre musketörerna!


Old style!


Underbara farbror Lus, men skulle lika gärna kunna vara någon av hans förfäder att döma av fotot!

Snart på en vägg nära mej!

Vi hade fotosession idag med underbara Moa! Dogsen fastnade fint idag! Mycket nöjd med resultaten! Ska inom kort få pryda vardagsrumsväggen och sovrumsväggen, nu är jag trött på kala väggar! Familjärt och hemtrevligt ska det vara! Här är smakprov från dagens hundfotografering!
Kärlek!

Tack Annelie för detta fina foto, photoshopat av mej

Förarträning!

Nej jag har inte frågat, har inte mött henne igen! Så nu vet ni, ska nog morska upp mej å våga fråga nästa gång =)

Så till rubriken då! Fick den fantastiska äran och förtroendet att föra Moas Lucas under helgens apporteringspass. Suverän träning för mig som får lära mig träna jakt utan att vara flyförbannad på min partner, nävars! Men bra att träna på att ändra mitt kroppsspråk. Tränade lite markeringsövningar med Lus samt ett linjetag. Tycker det gick förvånansvärt bra. han lyssnade bra på mej och jag verkade sköta mej för favorit Moa berömde mej =) Mycket nöjd! Tusen tack igen vännen för att jag får låna din guldklimp gör det gärna igen!

Viggoträningen då, jo han tjöt som ett barn utan lördagsgodis medan han tittade på mej och Lucas. Gjorde honom gott, men i lördags fanns fokuseringsproblem så det mesta i träningen blev pannkaka!

Däremot så tränade vi själva idag på morgonrundan. Lugnt, metodiskt och lugnt! Gick betydligt bättre, men viggo är viggo! Så visst fanns där problem och saker jag skulle vilja sett bättre resultat på men han fungerade idag långa stunder vilket var positivt. Vi gjorde enkla korta dolda linjetag samt några markeringsövningar där den landa lite klurigt, på en sten och i en grop. Vilket innebär huvudbry för Viggo men han löste ut det idag, men man riktigt såg hur han tänkte!

Imorn börjar en ny vecka! Hussen jobbar natt och jag ska med jobba några timmar både måndag och tisdag! Viggolivet rusar vidare, barnvagnspromenader inklusive jaktträning, cykling med husse och ev någon löpartur med matten om förkylningen vill ge med sej!

Märkligt!

Jag har flera gånger sett en så märklig sak. En kvinna med en liggvagn a´la emmaljunga stuk innehållande en liten vit terrier av nåt slag. Har klurat massor på detta varför i helsike hunden åker liggvagn jämnt å ständigt, det är inget barn i bara hunden.

Idag blev jag inte klokare, då jag möter dem på "vårt" fält, hunden i flexikoppel, jagandes en boll, kvinnan med vagnen och hållandes i kopplet. Kan nån förklara för mej varför hunden åker vagn emellenåt men sen skenar som besatt av en tennisboll????? Annars kommer jag snart hoppa på henne å fråga! För jag kan inte hålla mej längre!

(Nog för att vi haft en rottisvalp i vår vagn men det är en helt anna sak, stina låg i den också, det var en valp å vagnen var inte där enbart för valpen!!)

Gästbok och bloggkoll!

På Thinas (efterfråga en gästbok) efterfrågan så visar jag vägen till vår gästbok som ligger kvar på gamla hemsidan, länk finns till höger! Ganska långt ner!

Välkomna att skriva där om ni har nåt på hjärtat som kanske inte hör ihop med blogginlägget! Eller gör som ni vill! Hur ni vill och när ni vill! Framförallt om ni vill! Där är den iallafall!

Det andra jag tänkte tipsa om är bloggkoll, där kan man prenumerera på vår blogg, vet att det efterfrågats också! Nu så!

Viggo har ordet..

Vill bara göra ett uttalande. Om de nu promt ska gå tillbaka o träna valpträning med mej så måste det väl innebära att jag återigen får ligga så här?!


Jag som valp behagligt sovande i den mjuka goa soffan!

Matten inflikar:
Igår fm for hela flocken till "skogs" gick en promenad och viggo fick lite träning. Söksignalsträning. La ett flertal linjetag där fokus låt på att lita på mej och söksignalen. En riktigt bra träning utifrån vad jag ville träna på, man såg hur förståelsen och förtroendet ökade hela tiden. Hussen är en vansinnigt bra tränare och hjälpreda till en förvirrad och seg matte.


Valpträning!


Valpen Viggo, stilig pojke på 6 månader!
(inspirerad av Annelie letade jag valpbilder och eftersom jag skickade hårddisken i golvet i våras så blir det gamla bloggbilder... =( )

Ja det är som det låter, idag körde vi lite back to basic träning jag o Viggo! Vi tränade nåt så simpelt som namnet! "Viggo" har sista tiden blivit väldigt negativt laddat. Viggo tror jag har kommit att innebära obehag för viggo. Därav knäcken i öronen! Varför komma om nån ropar "idiothundkomhit/slutadådummaviggo"?!

Vilket ju är helt fel! Namnet ska ju innebära något positivt, kontaktsökande, komma ja allt! Men det ska vara innebära något mysigt/bra/positivt. Så det har vi tränat på att förstärka idag. Klicker och godis var så långt borta som möjligt. Viggo o jag behöver jobba på vår relation o den behöver inte godis den behövr mysigt umgänge oss emellan. Så idag såg får promenad ut så här. "Viggo" (len, mjuk glad men lugn röst) först kom klappen/smeket uppskattande orden direkt, sen drog jag ut på det och krävde kontakt för att tillslut kräva, avbryt det du gör och kom hit så myser vi istället. Funka riktigt bra! Mycket nöjd med vårt relationsbygge idag! Fortsättning följer.... en annan dag! Operation reparera vår relation pågår. Dock inte på Viggos villkor utan fortfarande på mina, men mindre ilsket mer bestämt, mer belöning för rätt beteende! Tror jag tappat mej själv mitt i allt och glömt bort att uppskatta rätt beteende! Även om vissa är självklara så behöver nog de uppmuntring ibland!

Så det så =)


Söthunden, då valpträning var vardag, ganska exakt 4 månader gammal

Viltspårsgänget!

imorse ringde klockan 07.00 läs okristligt tidigt. Moa och jag skulle nämligen lägga viltspår som de skulle ta sig an senare på dagen! Eller om sanningen ska fram så var jag chaufför och Moa spårläggare! När Moa var klar käka vi frukost i naturen för o sen träna Moa påski lite. Duktiga påski. Jag, viggo och stina såg en liten räv, som påski nog stött upp, för den kom ut från hans sökruta på baksidan av den liksom! Coolt att se den så nära var knappt 50 meter emellan oss!

Nu på em har hundförarna Danne och Moa och hundarna varit iväg och gått spåren. Viggos spår var långt med fyra vinklar och  det var en mycket nöjd husse som kom hem idag med en trött hund! Han hade bara gott att säga, viggo hade löst problemen med stort självförtroende. Kanon låter det som helt enkelt!

Men det tar tid med viltspår. Moa och jag var i skogen nästan 3 timmar och sen var de iväg knappt 2 timmar! men det är bra med skogsluft och mysigt med utefrukost! Tackför idag extraflocken!


Gammal bild när duktiga "flocken" blev godkända i anlagsklass!

Svensksund!

Ännu en härlig dag är avverkad i Svensksund! Tusen tack ännu en gång Camilla, Pelle och Kina, svärföräldrar och föräldrar för att vi får hålla till ute hos er! Guld värt!!

Idag hade jag noll fantasi så Moa la upp träningen för mig och Viggo. Dagens pass var lärorikt men inte så smärtfritt som de senaste varit! Men som sagt lärorikt.

Inledde med ett riktat närsök i en sökruta, Viggo gjorde ett sök, kom därmed hem med "fel" dummie. Matte rikta om, viggo gjorde ett till sök ja så höll vi på tills alla var borta utom den vi riktade in oss på! (jag sitter här o fnissar för han är rätt komisk min hund) Gör om gör rätt, till slut fick vi till det riktade närsöket och vi jobbade oss nerför backen. Bra för viggo med lite klurig terräng!

Nästa övning var en minnesövning, lite som "klockan" fast med markeringar och man riktar som linjetag. Han har helt rätt fokus på rätt dummie men fokus på matte var som bortblåst! Efter lite nya taktiker gick jag ändå därifrån som en vinnare! För nåt annat kan jag inte tänka mej!  Tufft men galet lärorikt pass, med nya övningar! Tack Moa! O alla ni andra för era råd och stöd!

råder inga tvivel om att Viggo hade spring i benen idag, ter sig så i bilderna, där ser man även att viggo har många olika personligheter, eller förlåt mena tänk vad en massa förrymda kolmårdsdjur det finns i svensksund,
de måste simmat över bråviken!


som en antilop

en känguru?!


katten viggo!

gräver ner sej som en mullvad?

dagens ögonblicksbild, klockren sådan, man ser tydligt rävarna som gömmer sig i de krullade öronen

idag fick vi till avlämningarna när vi fick till dem liksom, haha klurigt men ni hajjar!


Idag var det ett alldeles underbart väder, både för uteliv och fotografering såklart! Dagens bilder såklart tagna av Annelie Karlsson, tusen tack du bästa papparazzi! De var så härliga idag så jag ides inte ens redigera dem, ev är någon/några lite tillskurna!

RSS 2.0