Helgbesök!

I helgen kommer Viggos favvotjej på besök jag matten och hussen kommer ju också denna gång till vår stora förtjusning!

Vi längtar imorn runt 17tiden beräknas de rulla in i stan!! Kör försiktigt!!

Matten som ni inte brukar se henne =)

Matten har fått en piffdag av morrmorn. Då kan man bli så här piffig, det ni =)


En bild säger mer än tusen ord eller...

Hagen med matta innan vi åkte..
(eller ja förebilden är tagen med den matta som fortfarande lever, som låg utanför hagen)Hagen med resterna av den stackars mattan..
O allt har denna vackra hund med de snälla ödmjuka ögonen åstadkommit..Ja vad ska man säga, han arbetar ju effektivt och noggrant, målmedvetet och engagerat, ihärdigt och uthålligt! Precis vad man kan önska av en jaktlabrador av bästa sort =)

Utforskade nya hemområdena!


I förrgår när Stina var på dagis (ja vi har ju så få timmar i veckan så hon får vara dagar vi är lediga med för att snitta 15 timmar) så tog jag och Danne hundarna och åkte ut till huset. Det står ju tomt, så vi parkerade på uppfarten, kändes kanon, spatserade runt på tomten lite o tog sen en promenad i omgivningarna. Himla fint var det. Finns en massa bra träningsmarker! Vi kommer att trivas galet bra där ute på udden.

Försökte fota hundarna lite men inte helt lätt när det är två olika färger på dem, en karl som trampar o vill gå vidare och en kamera jag inte hunnit lära mej ännu.

Kom på den briljanta idén att fota hundarna när de kom springande genom det höga gräset... ja bra idé var det ju, men inte lika lyckat när jag försökte genomföra det med vårt lilla objektiv o våra hundar =)

ja Sting han flög förbi mej han precis vända mej med kameran..

Viggo däremot han kom rätt på o nocka omkull mej, men fick iaf ett bra kort =)Viggos sötebrödsdagar är över..

eller han har satt sin sista potatis... kalla det vad ni vill. Men den inbjudan om att komma upp i soffan tog han som en stående inbjudan ganska snart, och började sova i soffan varje natt och när vi inte var hemma. (ja hans vita matta han lämnar efter sig avslöjar honom)

När han sedan igår klev rätt upp i sängen TVÅ gånger, insåg vi att Viggo tyvärr måste hållas lite kort. Så nu är han portad från soffan igen. Så kan det gå! Det finns liksom gränser o sängen är en helig sådan!

Ännu en Limmerhultsdag i "Rita"regi!

Till ända. Det har varit ännu en otroligt lärorik dag, jag stod bakom kamerlinsen o danne i linjen med Viggo ihop med nybörjarklassgänget, Nora och hennes vänner =)

Imponerad av både hundar och förare och Rita som har den enorma förmågan att anpassa varje litet steg i en övning utifrån den hund hon har framför sig, att motivera och ändra upplägg på en halvminut! Jag är imponerad!

Sting han fick gå med som passiv på eftermiddagen. Mycket nyttigt. Han gick bakom linjen på walkupen utan en endaste apport. Satt bakom linjen på sena eftermiddagens övning. Viggo han gick i linjen, skötte sig bra med viss olydnad. Men han imponerar han med. Vilken fart han har och vilket fokus ut! Det är kul att se. Hussen fick beröm från de vi tränade med och för i somras som inte sett dem sedan dess. Framsteg som syns tydligt! Heja på! Ni är skitduktiga hussen och Viggo!

Ännu en em/kväll till mötes med två trötta hundar. Viggo tog sej nyss friheten att hoppa upp i sängen hos husse bara sådär=) Sting han värmer mina fötter. Våra underbara hundar!

"Farmor" Rita

Idag har vi äntligen fått äran att träna för "farmor" Rita.  Pappa Drake´s matte. Drake var tyvärr kvar på hemmaplan, men vi träffade många andra fina duktiga hundar. Såsom 5 syskon, totalt  var vi 6 soldrakar och två gyllenepälsar.

Vi har blivit inkörda i det mesta, Rita har ett kanontänk, ett tänk som även Cinna och Calle jobbar utifrån så det kändes riktigt kul att träna för henne idag. Hon var mkt nöjd med de små barnbarnen och tyckte de var jämna samt kunde vad man kunde önska av 8 månaders valpar. Vi drillades i kontaktsignal, stadga, fotarbete, ut, linjetag samt närsök och inledde med markeringar för att Rita skulle kunna bilda sig en uppfattning om hundarna. Hon är grym, sa jag det =)

Sting ligger som man sig bör efter en sådan kanondag brevid mig i soffan nu o värmer sej, vi fick en rejäl hagelskur på eftermiddagen, men vad gör det när man är i gott sällskap! Nu ser vi fram emot tisdagens träning för hussen och Viggo. Kommer nog att klia i fingrarna så Sting får nog komma ut på lunchen o få sej ett litet pass.

Gammal bild, men den beskriver oss idag! Min prins!


Motgift!

Till gårdagens upptäckt om en lätt rumpa så serverades det idag lite motgift i form av lite apporteringsövningar. En mini dirigeringsövning som vi gjort på valpträffen. Tre olika håll, tre tennisbollar o matte skulle verkligen bestämma när var och hur!

Lite körigt hälsar Sting men ack så läraktig. Idag knallar vi inte ens på ett uttecken, än mindre på ett S, utan idag har vi lärt oss att sitta kvar till UT eller Sting kommer. Nåja vi är på rätt väg iaf. Någon knallhund vill jag inte ha. O har inte heller  =)

Rita är på svensk mark!

Stings pappa Drake´s matte är nu på svensk mark, närmare bestämt Limmerhult tror jag. Snart är det därmed snart (söndag) dags för oss att få bli drillade av denna kunniga människa! Förra gången hon var här var våra avkommor bara små skitar, nu är de lite större skitar som ska få gå kurs!

Sting har visat lite slyngelfasoner, såsom S, betyder min tur, i själva verket är det Sting man ska gå på. Ja ni vet lite lätt rumpa upptäckte jag idag, så vi fortsätter vila oss iform med lite jaktlydnad, mkt stoppsignal men såklart varvat med att lösa upp situationen med lite enkla apporteringsövningar, främst markeringar.

Nu ska vi längta lite till, till på söndag. Under tiden vi längtar så fortsätter vi med lite jaktlydnad samt olika apporteringsövningar.

På tisdag sen så är det hussen och Viggos tur att gå med som deltagare i nybörjarklass gruppen!

Prinsessungen!

Trivs väldigt bra i Stinas princesstält, med fårskinnsfällar som madrasser! Nån som är förvånad?!

RSS 2.0