Lugn helg!

Denna helg jobbar matten, vilket innebär att danne har hundar o barn! Blir därmed lugnt på samträningsfronten, men lite smågrejer brukar vi hinna med på diverse promenader. Jag och Sting fokuserar på jaktlydnaden; kontaktsignal, jaktfot mm. Viggo han hänger med på det med när han är med matten!

Veckan har även den varit lugn. Långpromenader i nya området, en runda i Vrinneviskogen och lite småträningssaker. Hussen blev träningssugen i förrgår kväll kl 20, så han tog hundarna med sej och gick ut i mörkret, leta upp en gatlampa i parkområdet nedanför vårt hus och tränade lite, vad han exakt gjorde har jag ingen aning om men träningssuget var stillat och hundarna nöjda!

Tror nog att vi klämmer in en familjeträning på söndag förmiddag. Lite sugen faktiskt.

Träningsjaktprov och fågeldebut

Dagen har gått i hundarnas tecken. Stina har myst med farmor och farfar o fabror Joakim. Tack! Danne och jag tog våra fyrbenta med oss och for till Limmerhult imorse. Dagen inleddes med ett träningsjaktprov för några äldre hundar för att sedan avslutas med en valpträff. Ja vi är otroligt bortskämda =) Mycket nöjd över det!

Tack Calle och Cinna!!

Vad kan vi då säga om dagen, Viggo gör ett kanon jobb! Vartenda vilt bärgas in utom det sista på söket, då han gör ett kanonsök så valde Danne att bryta. Alla vilt utom första truten levereras med snygga avlämingar i handen på Danne. På vattnet kom han hela vägen upp ovanför stranden med viltet. Inga dumma olater eller dylikt. Klart att han har en bit kvar i sin följsamhet men oj vad han har utvecklats och oj, vilken skillnad på hund det är när viltet kommer fram. Härligt jobbat Viggo och husse!!

Sting då, jo han är ju fortfarande så okomplicerad att man blir alldeles rörd! Han är med på noterna, jobbar och myser med matte emellan de aktiva stunderna. Dagen för valparna var indelad i tre pass; jaktlydnad, tecken och signaler samt avslutningsvis viltintroducering. Jaktlydnaden så här långt är jag nöjd med, jag tycker att han presterar bra för sin ringa ålder samt hur mkt vi tränat, varken mer eller mindre. Tecken och signalträningen bestod av en närsöksövning samt en linjetagsövning. Säger som nyss, han presterar bra för sin ålder, är galet nöjd med min lilla svarta. DEN STORA anden var Sting lite fundersam över men han tog den och sedan plockade han in tre olika vilt till av bara farten. (glömde dock kameran men hoppas på att få från de andra;) )

Det är två trötta tvåbenta som nu landat i soffan och två om än ännu tröttare fyrbenta som ligger utslagna kring mina ben!

Kräftapportören Viggo!

Idag har jag och hundarna avnjutit en runda i skogen med en kollega till mig. Vi gick en runda runt en liten sjö sen avsluta vi med en kopp kaffe/choklad och en bulle vid Glan och lyssnade på vågorna som rulla in. Hon är oskarshamnare o jag fd kalmarbo. Vi njöt kan jag säga!

Hundarna njöt de med, de for som pälsbollar i skogen. De fiska kräftor och badade. Ja ni läste rätt, Viggo håvade upp en brädbit med två ihåliga bitar på ändarna i den ena biten gömde sig en kräfta. Kräftan bet Viggo retsamt i nosen när han gnagde på brädbiten, men Viggo märkte inte ett skvatt. Sting dock såg den lilla krabaten och vad han gjorde mot storebrorsan så han bet helt sonika av ena klon innan vi hann hejda honom =)

En snopen kräfta försökte jag sedan hjälpa ner i vattnet igen, men han var gaaalen så den andra klon gick också av men ner i sjön kom han tillslut. Hoppas han överlever. Men klorna växer ju ut igen!

Så Viggo kan numera titulera sej som kräftapportör! Inte illa!Grabbarna spanar efter kräftan!

Mystisk skada

Idag for vi till skogen en sväng för att låta hundarna å jobba lite mer med huvudena. Vår nya granne Elin följde med som passiv med Troy. O Stina sov i bilen =)

Vi började med att kasta markeringar åt varandra jag och danne, bra träning då hundarna hela tiden är aktiva, men aktivt passiva varannan gång. Första markeringen Sting fick gå på, så pep han till på vägen ut. Tänkte inte så mkt på det. När vi kom hem så låg vi och myste lite på golvet o ser då att pälsen är bortskavd på vänsterframben på två ställen och huden under är blottad och irriterat röd.

Skumt! Han verkar inte ha ont, det är torrt och fint, men lustigt ser det ut, pälsen är liksom helt väck! Träningen gick för övrigt bra, hundarna fick jobba lite på vatten. Matte och husse var lite avslagna idag så lite olater kom fram både här och där, men på det hela var det skönt att köra lite inför söndagen, då det väntas en valpträff =)

Flyttat!

Hmm grabbarna verkar inte överförtjusta i nya lyan. Istället för deras önskan om ett hus med skogen inpå knuten, med stora gröna ytor och mys, så fick de en lägenhet på hör och häpna 5:e våningen. Hiss upp o ner!

Positivt verkar vara att näsan kan gå på högvarv hela tiden, massa nya lukter överallt. I hissen, varje liten millimeter från dörren till bilen. Överallt! Kan det vara Elins grabbar de snosar efter. Till o med Sting nosar omkring mer än någonsin.

Jaja det är ju en begränsad period, ett steg närmre hus. På tal om det så ska vi på tre intressanta visningar den närmsta tiden. Nu är vi banne mej startklara. Bokstavligen talat!

Men lite bra är det, det är mkt större närmare bestämt ca 20 kvm. Det är mkt yta ska ni veta när man bott tajt på 55 kvm med ett barn och två hundar. Så lite nöjda är vi iallafall, även om vi alla hoppats på att slippa denna flytt. Ibland har livet andra planer och detta blev vår nuvarande! Bara att gilla läget! Känns iaf bra att på tisdag tralla in på banken och lösa alla lån, bil och lägenhet allt. Vi kommer att vara helt lånebefriade ett litet tag =) Det är inte fyskam! Thihi! Nu sängen, imorn är det jobb igen, 07.00!

Utmanad och utmanar!

Denna utmaning har jag antagit samt skickar vidare!

Annelie utmanade mig, hennes blogg kan bara beskrivas med ordet LIVSNJUTARE


Jag utmanar dessa 5 bloggare att beskriva min blogg med ett ord;

Fia och Alex med Moltaz

Hanna med Isa

Angelica med Thorsten, Melker och Ubben

Pia med Hera och Bettan

Sarah med Yoggi och Harry

 

(hinner inte länka nu länkar imorn)

 


Akuten

Dagen började som vanligt, Stina och jag gick upp kring 08.00. Stina skulle till dagis och jag tänkte åka med hundarna till skogen och ta morgonpromenaden där, Skulle precis till att fylla på lite frolic i belöningspåsen, då jag fick en hostattack, kände hur det svartna för ögonen och hann precis sätta mej ner innan jag svimma en kort stund, stackars Stina stod brevid hela tiden. Närjag kvickna till så kände jag igen den obehagliga känslan av ett hjärta som rusar. Hjärtklappningen var ett faktum och jag bar med mej stina in i sovrummet (som stod redo med nallen och ryggan för att åka till dagis ), låg där ett tag för att se om det lugnade sig vilket det inte gjorde.

Ringde Danne som var i V husby på jobb, han åkte raka vägen hem, parkera lastbilen och sprang sista biten hem <3 inom 20 min var han hemma men hjärtat rusade fortfarande. Hade då släpat mej ut i vardagsrummet så Stina skulle vara sysselsatt, allt under Viggos övervakning. Han vek inte från min sida, Sting hade inte en chans då han fortf. var kvar i hagen från natten (skulle ju ge dem mat o sen åka de hade dessutom rastats av Danne 1½ timma tidigare). Danne tog Stina och körde henne till dagis, väl hemma igen bad jag att få åka till sjukhus (något som aldrig tidigare skett). Så han snabbrasta hundarna och sedan åkte vi. Jag hade då haft hjärtklappning i en timma.

Väl i bilen (som alltid när man åker till sjukan) började det lätta och väl framme hade jag "bara" tryck över bröstet samt smärta i axlar och nacke.

Med mina symptom fick vi snabbt träffa en läkare, som fort kunde konstatera att det inte rörde sej om någon infarkt, propp eller liknande. Pulsen pendlade och hjärtat slog snabbt men inget annat. Vi kunde andas ut en aning.

Mer prover togs och inget konstigt syntes men de ville ändå ha kvar mej för observation. Jag brast i tårar då jag avskyr sjukhus nåt galet. Men följde snällt med till AVA avd. där jag fick dela rum med en glad ung tjej som peppade mej.

Tjatig som jag är så lyckades jag få klartecken av doktorn att om proverna som skulle tas vid 18 såg bra ut fick jag bli utskriven! Så hemma är jag! Vad var det då, jo de tror att det är en kombination av min förkylning som jag kämpat med i veckan samt undermedveten stress.

Jaa jag ska ta det lugnt och tänka på mej själv, men det är lite klurig mitt i en flytt och jag känner inte direkt nån stress. Men ja, jag tar det lugnare nu!

En blomma till alla goa läsare, men framförallt till alla nya chaminjoner!


Retriverträning!

Två härliga "goldentanters" påfund, ett mkt bra sådant! Tack för idag med! Som vanligt är alla underbara bilder tagna av Annelie själv. Idag var träningen upplagd som en walkup, med linjetags/närsöks övningar samt markeringar många långa.

Linjen idag bestod av Maria och Torkel (ca 1 år), Danne och Viggo (ca 3 ½ år), Jag och Sting (ca 6 mån), Thina och Bella (ca 3½år), Annelie och Martin (ca 4½ år) samt Lena och Ebba (ca 2 år), alla på olika nivåer och olika åldrar. Vi jobbade ändå uitfrån samma linje där vi hela tiden ändrade svårighetsgrad för de olika individerna. Himla kul att kunna köra min unga Sting i en och samma träning som Danne och de andra, även om min pojk inte gjorde hälften av alla grejer eller så svåra så var vi ändå med och deltog aktivt i träningen.

Jag och Sting jobbade på markeringsförmågan samt gjorde ett basiclinjetag/närsök på den nivån vi är på. De andra gjorde massa mer och fokus idag på det stora fältet vi hade blev långa avstånd. Härligt att se hundarna sträcka ut i full galopp på så stora avstånd, samt se att de har avstånden i kropppen, ingen tvekade på någonting utan alla tog sig an sina sträckor i full fart. Bra förararbete och duktiga hundar.

hmm greppet kan ju diskuteras, ska tilläggas att det är första gången jag ser ett sådant grepp hos honom =)

Du och jag StingViggo skötte sig jättebra idag. Höll framförallt ihop i huvudet genom hela träningen, fartmässigt mattades han inte nämnvärt och förbarheten idag var klart godkänd =) Dagens omdöme från matte fd föraren, hihi!

 

En härlig träning! Härliga marker! Bra hundar och en trevlig stämning!

Tack för idag alla!
Skogen!

Även om saknaden efter havet är stor, saknar ljudet av vågorna som rullar in, vinden, lukten allt. Så samlade jag ihop mej och åkte till skogen med Angelica och hennes hundar. Skogen är fin den med men inte som havet.


RSS 2.0