Glömde!

Igår träffades ett gäng "retriver-tanter" på Harry´s, för vidare umgänge på Trägår´n och Bishop Arms. Jag vill innan jag berättar detta poängtera att jag drack en cider och inget mer =)

Vi hade himla trevligt iaf, och var hemma lagom i tid för att ta hundarna på en kvällsrunda. Tog ut dem båda men bara in en!! Ja det är sant, jag glömde Viggo utanför dörren.

Gick den vanliga kisserundan, och sen in genom porten så här långt allt lugnt. Sen öppna jag dörren, ser Sting gå in vänder mej om o stänger, tänkte väl att viggo var nog först in. Ger Sting mat, borstar tänderna, sminkar av mej och släcker överallt. Detta kanske tar 5-10 minuter. Danne hade redan lagt sej i sängen. Sting parkerat i sing hage och så ropar jag på Viggo. Nähä, ingen respons. Vad hårt han sover tänker jag, men vart är han. Frågar Danne som skämtsamt säger "var han med in då?" ää Jaaa svarar jag vad tror du om mej, samtidigt som jag inser att Viggo är inte inne. Öppnar dörren o vem sitter inte där utanför som om han vänta på att få tassarna torkade. Som om inget hänt, utan ett ljud! Jo Viggo! Min älskade Viggo!

Idag var han lite tveksam till att följa med mej ut på kvällskissen, men hussen lova att sitta vaken tills vi ALLA kom in!

Galet! Danne tror inte riktigt på mej när jag säger att jag verkligen bara drack en cider =)

Semester nu igen!

Hundarna har semester om vartannat, o träningsperioder emellan. På öland vart det några minipass för båda hundarna. Denna vecka likaså och emellan det har de legat mycket i långlina, då vi hjälp mamma o pappa med deras hus och deras tomt är inte inhägnad. Det har gått jättebra de båda har sovit gott i skuggan av ett varsitt träd.

Idag har vi varit i skogen med familjen Eriksson-Frisäter, alltid lika trevligt. Hundarna fick jobba, barnen fick springa av sej och vi fick fika!
 
 Sting fick träna jaktlydnad, jaktfot främst som avslutning fick han jobba med näsan i det höga gräset. Han är cool att jobba med, men svårigheten för mej ligger i att ställa om från en Viggohund till en Sting. Men sakta men säkert så sjunker saker o ting in.

Viggo fick jobba på liknande sätt men utifrån hans svårighetsgrad. Muttrar o svär här för att jag tycker hussen kan blogga om deras framgång i Lilla Retrivermästerskapen och deras träningar.

Matten är imponerad och stolt över det fina ekipaget/teamet som tog ett 2:a pris, med fina omdömen!
GRATTIS!
(mer får faktiskt hussen skriva)

(inga bilder då det här med nätverk kanske inte är skitkul!)

Skäms..

Det bloggas ofantligt dåligt här hos oss. Skylla på någe fint väder kan jag ju inte men.. fina träningsmöjligheter kan jag skylla på.

För håller igång det gör vi. I veckan som var hann vi med två små minipass med Melker-Ubbenfamiljen. Nu i helgen har vi fått äran och möjligheten att delta på Göran Barn och barnbarns träffen med båda våra hundar. Har en hel massa kort på denna fantastiska helg i kameran. Men lovar att återkomma på fredag med längre resumé och bilder.

Nu ska jag ta min utslagna valp pch förflytta mej till sovrummet för imorn kl 9.oo är det avfärd mot Öland! Våra två småttingar Sting och Stina ska få bada på riktigt och insupa denna underbara Ö´s atmosfär. Vi andra oldies vi ser fram emot ett kärt återbesök!

På återseende!!


Två hussar i samspråk
Danne, Ubben och Danne =)

Den lilla svarta!!

Idag bestämde han sej för att möblera om i sin bur lite medan vi var borta. Han har haft en sån megabillig bädd från Ikea sedan han kom. Vilke han totalt skitit i att tugga på, men den dyyyra biabedden var han minsann tvungen att tugga på.

Nu verkar det dock som att vi missuppfattat varandra och herrn fick för sej att det var helt okej att plocka ur all stoppning ur den fina billiga ikeabädden som är kanon bara att kasta i maskinen men är ändå som en bädd. Så han har medan vi var hos mäklaren öppnat ett litet hål i botten och plockat ur all stoppning. Om det inte vore för allt vitt fluff så hade vi inte anat något ont.

Men åå vad jag älskar denna lilla svarta blixt. Idag fick de båda hundarna ett litet markerings/stadgepass på morgonrundan. De skickas ibland varannan o ibland var andra eller var tredje. Den som sitter tyngst kvar i rumpan får kommando och får hämta. Till o med Viggo o jag kan samarbete på sådana saker himla kul att slippa bråka! Sting är superduktig och svårighetsgraden för honom blir såklart lägre än för Viggo. Men en bra grej att göra med båda hundarna samtidigt.

Ursäkta bloggtorkan vi ligger i badet!

Två gånger idag har vi varit och badat, ena gången med Moa och hennes grabbar och andra gången med Angelica och hennes guldgosse.

Så ursäkta torkan men vi blöter oss =)


Sting är ingen badkruka längre idag kastade han sig till o med i ett par gånger!
Nån som sa långben"t", nä tänkte väl det!


Viggo han apporterar Stinas hinkar när de driver iväg!

(Foto Moa Ågren)

RSS 2.0