Dambesök!


I helgen har vi haft äran att vara hundvakt åt Border Collien Heba, en otroligt charmig liten dam. Hon charma hela min familj, våra hundar och inte minst Stina. Danne är ju svårtflirtad men han ogilla henne inte iaf =)

Grabbarna grus tyckte det var high life, matten tyckte det var trevligt med en tik som styrde lite, fast hon och Viggo delade på bördan att styra över den unga slyngelpojken. Var kanske lite det jag önskade!

Se mej se mej har Sting ropat hela helgen då Heba är ungefär lika gosig som honom så de har fått tampats om uppmärksamheten!

Vem hinner först???!!

Vi hälsar iaf att Heba är mer än välkommen igen!


Grattis världens bästa husse!

Idag fyller världens bästa husse 26 år! Hundarna och Stina är hemma och får fira honom nu på morgonen, själv kommer jag senare (jobbar).

Grattis bästa Danne!Vi älskar dej!


En hälsning från Viggo

För två år sedan var jag inneboende hos Moa och hennes grabbar. Husse och matte var på sjukhuset för att Stina bråka o hade sej i magen och skulle inkräkta på mitt liv en månad tidigare än beräknat.

Då var det bara jag, och endast jag som gällde i husses och mattes liv. Nu är jag en av tre! Hur gick det till!

Jaja jag led inte jag hade ju både Lucas och Oscar att busa med, maten serverades som vanligt så ja inget att klaga på.

Viggo värmde upp Oscar lite som deltog i goldenklubbens jaktinternat på helgen som följde efter!

Tack igen Moa och grabbarna!

Foto Moa Ågren

 


Finns det hjärterum...
.... finns det stjärterum!!

Träning på min lediga helg!

Jisses vad vi tränat effektivt i helgen. Fredag, lördag och söndag, fokus har legat på markeringsarbete samt närsökssignal.

I fredags
mötte vi upp Svärtingeträningskompisen Marie och hennes Grabben och Pussel på fältet en bit här hemifrån. Vi hade Stina med oss, så vi jobbade lite om varandra, men fick ihop en bra träning med två markeringsområden som vi även valde att skicka tillbaka mot.

Vi avslutade alla med en UT-övning som inkluderar en massa andra kluriga svårigheter och utmaningar som jag tagit med mig från limmerhult.

Sting och jag tappade varandra lite på slutet men lyckades få ihop det till slut. Han var lydig på pipan iaf =) Viggo markerar som vanligt som en gud och hade huvudet med sig igenom hela passet.

I lördags, tränade Danne och jag markeringar med bollslungan samt närsök i vitsipporna. Här låg inte fokus på direkta exakta markeringar i första hand även om de kom som en bonus, utan här jobbade vi med att få hundarna att koppla ihop näsa pipa efter att vi inlett med lite närsöksövningar.

Hundarna jobbade jättebra, även om Viggo markerar de flesta och klarar sig utan närsökssignalen så fick vi till bra tillfällen att öka förtroendet hos dem båda. Sting är lyhörd och jobbar verkligen metodiskt och tätt när han söker på signalen.

Idag sammanstrålade Jag och Sting med Annelie och Martin här hemma och gick tillsammans till fältet för att möta Marie och hennes grabbar. Viggo och jag tog en löpartur efter träningen istället.

Vi fortsatte i samma tecken som tidigare i helgen med markeringar och ett närsöksområde. Vi valde att använda oss av de områden som vi arbetade in i fredags, så Martin och Annelie fick börja med att jobba in dem. Sedan rullade vi på de fyra hundarna och byggde övningar som passade dem alla olika individerna. Jag valde att varva markeringar med närsöksområdet. Sting var en aning lätt på rumpan och knallade första markeringen men han går ju att bromsa så ingen förtjänst där inte, utan matten fick sedan röra lite på fläsket och tänka om.

Vi avsluta med att befästa kontaktsignalen. Han känns väldigt säker på den, men den är inte hundraprocentig i alla situationer ännu......... men sakta men säkert utökar vi svårigheterna.

Hmm.. trist blogg, ni som läst er hit, stor eloge, känner att jag vill skriva ner lite vad  vi gjorde för min egen skull..

RSS 2.0