Flygande kaniner och attityd!

Idag mötte vi upp Annelie och Martin uppe vid Rist för lite jaktträning! Där tänkte vi att vi kanske kunde undvika lite jägare, höll oss vid kanten vid en stor gräsplan, vid ett löparspår. Men icke! De var där med! Tre små jägare satt på pass en bit bort, dock kom de när vi var klara så vi störde ju inte varandra men ändå!

Med oss idag hade vi min pappa! Som barnvakt, kastare och hmm.. leksak åt Viggo. Pappa och Viggo, är ett förhållande i sej! Viggo brallade ut med pappa när han rastade sej. Därav blev de första övningarna mest pannkaka! Bums in i bilen och fundera över sina synder. Ut kom sen hen helt ny hund, med ny attityd, en härlig sådan och ett mer ödmjukt sätt! Avundsjuka är min bästa vän ibland!


Detta ansiktsuttryck, denna attityd är inte kompatibel i samband med träning!

Lite fick vi gjort iaf. Jaktfot med lite stadga. Mycket dofter, lite fokusering har gjort bättre pass! Bytesövningen, aha ska man byta tänkte Viggo och jag var inte tillräckligt vaken! Gick efter lite strul, men även här har gjort bättre pass. Det var nu han fick sitta bil!


stundtals fint jaktfot

Bytesövningen lyckades ur min synvinkel

En annan del av viggos o min relation!

Passet efter bilen, inkludera linjetagsträning. Vi la gemensamt ut den första, det andra varvet fick viggo titta på och två lades ut på olika avstånd. Idag fungerade linjetagsträningen jättebra! Mycket nöjd! Det känns super då det strulat lite sista gångerna! Idag var det klart som korvspad vad herrn skulle göra och han gjorde sitt jobb kanon!Gillar att Viggos härliga jobbarattityd syns på bilderna idag!
Efter en liten diskussion!

Bilpaus igen och fikapaus för tvåbenta, sen stod det markeringar på schemat. Två stycken en med kaninskinn (jaa jag vet kaniner flyger inte men bra att träna på olika material, markeringarna plockas upp mer spontant av Viggo därför passade det sig bättre idag). Här var min pappa kastare, lite skumt för Viggo men gick fin fint! Två fina markeringsjobb i lite kuperad terräng. Nöjd matte!


Den glade kastaren! Även kalla min pappa, stinas Morfar eller viggos Morrfar eller bara Kenta!Underbar ATTITYD! Kolla öronen, rynkorna vid ögonen, ögonen ja allt!

Summa av dagens pass, det är ingen bra idé att bralla ur och fjanta med Morfar innan ett träningspass, möjligtvis om man får sitta bil o sura efter. Martin och Viggo uppskattar flygande kaniner! Vi andra tvåbenta uppskattar fika =)

Min hund o jag!Kom precis in från en löpartur jag o Viggo! En riktigt trevlig löparkompis den där gule fyrbente saken! Lättar upp stämningen med lite kort från dagen (efter föregående inlägg behövs det en aning)Ilsken som ett jäääävla bi!

Jag är såå jävla trött på folk! Eller hundfolk eller okunnigt hundfolk! Idioter som har hund men som inte har en jävla aning om vad de har i andra änden på snöret om de ens har snöre till sina små underbara hundar! Stora som små! Det är inte hundarnas fel någonstans! Det är deras totalbombade mattar och hussar! Som inte vet hur de ska behandla den fyrbente krabaten som de har inneboende! Har verkligen inte nåt emot dessa hundar även om det är tragiskt och synd om dem i många fall, men har man en vettig matte/husse så kan dessa hundar ändå fungera normalt!

Om man vet, vilket en hel jäävla massa folk vet, att de har en hund som gör utfall, har hanhundsaggression, eller bara allmän aggression så får man väl för faan göra det bästa av det och vara uppmärksam och handla efter hundens beteénde!

Inte stå med ryggen emot MEJ OCH VIGGO med ett jävla pälsmonster i fullt fritt flexikoppel som bara väntar på rätta tillfället att flyga på oss! För att sen bete sej som att oj nämen vilken hemsk hund du har som morra... JJAAAAAAAAAAA det tror faan när din hund är en halv millimeter från min hunds strupe, redo att HUGGA!

Nu har jag fått nog, nu håller jag inte käften längre när jag är ute å går/springer! Folk som inte har koll på sina hundar ska ta mej fan få höra det om de inte redan vet det så att säga!

Hoppsan vad jag är arg!  Gick superlätt att springa med lite ilska i kroppen!

Det har snart lagt sej men kände att jag var tvungen att skriva av mej!

Viggo snackar....

Jag trivs som storebror! Stina är mysig! Hon kliar på mej, precis där jag vill! Hon älskar när jag pussar på henne! Men husse o matte försöker begränsa våra pusspauser!

Nu när jag har lillasyster, har jag som ni kanske märkt kapitulerat ännu lite till gentemot matte och husse. Visst helt avtrubbad är jag ju inte så ibland så visar jag vem jag är men de verkar rätt nöjda just nu. Dock verkar de inte slå av på tempot. Jag är fortfarande inte välkommen i sängen och soffan. Det är ingen idé att säga till när klockan är mat, för då blir det sju resor värre eller senare!

Hmm.. jaa det var allt för mej denna gång! Avslutar med en mysebild på mej o syster yster, hon måste vara liten del nakenhund, kolla på henne grabbar o tjejer, var är pälsen?! Gissa om hon kommer att frysa i vinter!


"Syskon"kärlek 081026

Det går bra nu..

kompis det går bra nu!!!


Idag var det träning på Svensksund Gård igen! Alltid lika trevligt! Idag for halva gänget iväg på ett eftersök! Andra halvan vi med barn o barnvagnar satte igång med apporteringsträningen!

Inledde med  lite jaktlydnad, jaktfot och stadga!  Jaktfotet var jättefint, med Angelicas hjälp kunde jag lyfta blicken och fokusera på mej själv. Vilket i sin tur gjorde att Viggo gick mkt bra!! Kul! Stadgan var med fin tills jag gjorde samma moment som när vi kastar bol på fältet. (där fokuserar vi inte på stadga utan avlämningarna, viljan att lämna av) Viggo blev lite kluven men efter några korrigeringar insåg viggo att idag eftersökte jag även stadga och han visade mig fin stadga igen! Han fick även hämta den TUNGA dummien, utan problem!

Genom bollleken har vi tränat oss till mkt bättre grepp på vägen in, han håller kvar längre hos mig och vill visa mej vårt byte! Boll-lek är inte bara negativt om det görs på rätt sätt =)

Därefter tog vi fika! Sen var jag och Stina kastare och hussen hundförare! Viggo fick äran att hämta fyra långa markeringar på öppet/grästuvefält i kohagen! Inget problem med förarbyte. Viggo är ju van! Dock så fanns där en massa komockor! Men tyckte jag ställde mej jättebra men lyckades pricka en färsk komocka när jag kasta sista dummien. Viggo var dock en mkt duktig hund och hämtade hem den till husse med eller utan kobajs =)

Avslutningsvis testade jag samma linjetagsövning som förra veckan! Lika mycket huvudbry denna gång! Skumt! Inser att det är platsen inte momentet! Hmm.. får klura vidare! Eller skita i det! =)

Söthund! Så nöjd även idag! Som Angelica sa, vilken skillnad nu är han ju duktig!! Jätteduktig! Även Melkersson var mkt duktig idag! Ubbe Bubbe, sålde in sig lite till hos mej!

Fashion dogs!

Proud to present to you.....Modelejonen Åski-Påski och Iggo, yoo mannen!


Åski-Påski iklädd röd Umbro huvtröja och en brun/turkos golfkeps
Iggo har en grön Marvin tröja med tuff huva på sej!

Yoo we´re digging it!


Åski-Påski helt bekväm i sin outfit!

Lycklig Viggo

Har ikväll haft min flock på besök! Äntligen! Som jag saknat Farbror Lus och påski! Kom snart igen! Jag är halv utan er!


Screw I watch your back, här är det I scratch your back som gäller!! Njutning i första hand, resten fixar stora farbror lus med en blick! Det är en flock det!

Svensksunds Spa och träningscenter

Är härmed invigt av mej Viggo, den gule och brune =)

Här finner man lera av allra bästa kvalitet, stora fält att utöva löpning på, fin fina stockar för OS i Stockhopp (bara för er Melker och Oscar), fina marker för sån där träning som mattarna och hussarna gillar, sandsäckshämtning och så dessa fåglar som går o dör där de inte kommer åt dem. Pälsen blir som ny med lite lera.

Själv fick jag även en dusch med fårslangen (ja den som fåren får vatten ifrån) men matte gav mig även en mjukgörande samt enligt henne en väldoftande /läs nödvändig)inpackning hemma i dushen, med avslutande massage (läs torkning).

Hmm.. om ägarna går med på det skulle jag och skogens prinsessa Kina, vilja döpa det till
"Dårarnas Paradis", vilket självklart är öppet för våra gyllene vänner (läs senare bruna vänner) eller vad säger du Kina?!

Nedan följer en recension av lerinpackning och badet!

Färdigt resultat av inpackningen! Som ni ser, så gott som heltäckande!


Gnugga lite på denna sidan...

åsså på andra sidan..

oj, ja denna bild visar den enorma njutning som lerbad kan ge!

Ytterliggare ett resultat av inpackning a´la svensksunds gård, glöm inte att även ryggen behöver sig en omgång!

Se upp för dårarna!

Dårarna lösa! Idag blev det bara jag och Camilla & Pelle med våra två dårar. Tjaa Stina var ju med också! Med andra ord hade vi en privat apportkastar/barnvakt! Mycket bra! Dagens plats var såklar Svensksunds gård med dess underbara marker, för er som känner till dem, vi höll till i kohagen!

Inledde med jaktlydnad! Här blev störningen för stor när Kina for iväg mot sin husse så där skapade dårarna ett rejs. Som vi ganska snabbt styrde upp! Sedan gick det som smort! Möten, passager, kvarstannande med strössling samt jaktfot med strössling. Viggo visade fin stadga idag, vi överraskades av de två första som Viggo hämtade in när vi gick jaktfot, sen visade han jättefin stadga!


Fortsatte med två långa markeringar utan målpunkt på ett stort fält/gärde. Han gjorde två jättefina jobb, markerade bra men utan målpunkt måste man jus öka en aning och det gjorde han superfint. Var en fröjd att se honom jobba idag! Fin stadga vid kasten även här. Tack Pelle för kastassistansen!


Fika! Viggo satt uppbunden, inte hans bästa gren men han var väldigt duktig där med idag, två missnöjda suck/gnällar sen la han sej ner och vilade, inte helt avslappnad men han låg.


Linjetagen var dagens sista ansträngning. Här förbryllade Viggo mej idag! La två dummies på en linje ca 3 m emellan. Gång på gång gjorde han ett jättefint jobb men på den sista först. Hmm inte vad min plan var. Tänkte så det rök ur öronen, gjorde om, bytte plats, öka avståndet, var snabbare med pipan. För att till sist återgå till ruta ett och göra likadant som första ggr och då trilla poletten ner och Viggo gjorde så som jag tänkt! Hmm ibland förbryllar de små djuren oss. Han tappa lite självförtroende av allt trälande, inget som skadar honom nämnvärt då han när han insåg att han tillslut gjorde rätt, jobba upp sej och självförtroendet lyste igen!


Avslutningsvis fick de två dårarna busa! Mycket välkommen hos dem båda! De leker fint ihop. Så länge Kina får jaga och viggo blir jagad, Kina är nämligen lite för fin dam för att bli jagad av en sådan drummel som Viggo. Vilket vi alla kan förstå! Kina är även en underbar tik som kan sätta Viggo på plats då det behövs!


Ni som hört mej säga att Viggo krullar öronen när han är glad, här har ni bildbevis =)
Eller flinar och grinar...Hmm.. luta åt varsitt håll..

Tusen tack för en trevlig förmiddag med duktiga Labradorer!! Och förare såklart!
För att inte tala om fotograf, som för dagen såklart var Camilla Jiremyr


Tema Johanna och Viggo


www.bloggsolutions.se

Även Viggos blogg fick sig en makeover med en gratisdesign ifrån länken ovan!

Familjeträning!


Skogens konung, älgar släng er i väggen!

Idag begav sig hela familjen till Rist för en promenad. Självklart passade jag på att lägga in ett träningspass. Hade för dagen en underbar hund med mej i skogen! Undra om han stannar ett tag?!
Träningen då, 2 markeringar, 2 linjetag (samma sträcka två dummies på olika avstånd, två skick efter varandra) samt en bytesövning.

Viggo har ju alltid varit en bra markör, dock har han tappat fokus väldigt lätt men nu börjar han hitta tillbaka till sin markeringsförmåga! Dagens två markeringar skötte han exemplariskt. Fina avlämningar och fint arbete.

Linjetagen, har ju varit vårt starka moment. Som legat i vila lite, men som nu plockats upp igen! Syns att han är med på noterna. Plockade båda dummiesarna efter varandra utan att vilja söka vidare mot dummie nr 2, påminde honom med visselpipan vid den första dummien för att hjälpa honom.

Bytesövningen, två dummies brevid varandra, han plocka en och in igen, dock lite lekig, men gjorde sitt jobb men inte nåt extra fint liksom. Men fokus låg ju på att inte byta och det fixade han fint.

Under promenaden tränade vi även jaktfot, stopp-och inkallningssignat, med fina resultat. Tack mattes grabb och tack hussen för assistans!


Gosar lite i gräset under frikommando!

Putt på vägen hem, skogens konung hör ju hemma i skogen!!

Upp, Upp Upp!

Livet med Viggo är som en berg och dalbana bokstavligen talat! Det går upp och ner dagligen, timma för timma, minuter för minuter!

Idag har det faktiskt mest gått upp! Kanske beror på att han åkte iväg med husse strax efter att jag slog upp mina ögon! Haha, nävars! Idag har vi varit på Svärföräldrarnas landställe utanför Ringarum! Markerna runt omkring huset bjuder till bra jaktträning! Som jag såklart utnyttjade idag! Farfar tog hand om vagnen, farmor och farbror Joakim var publik och danne hjälpreda åsså fick vi till ett träningspass.

Nyttjade först ett fält till två synliga markeringar, stadgan var kanon, likaså jobbet och inlevereringen. Markerade bra, sökte endast lite i rätt område innan han plockade dem båda en efter en!

Traska vidare, Viggo fritt i närheten av oss. Vid en uppförsbacke med kvistig och snårig terräng fick Viggo ytterliggare två markeringar. Samma visa där! Bra stadga, fint arbete och bra inleveringar, har märkt att jag får dem allt oftare i handen utan att behöva diskutera saken!

På vägen tillbaka till stugorna fick han även ett fältsök på samma fält som de två första markeringarna gått. I detta sök fick han för första gången på länge 2 dummies som danne lagt ut, en lite djupare än den andra. Likaså här var arbetet kanon, har inget att kritisera. Ingen tendens till byte eller att söka vidare med dummie i munnen. Trots att vi endast kört med en dummie den senaste tiden, vållade det inte några problem för skick nr två. Man såg riktigt hur viggo vindade in den sista. Gick lite för djupt, fick nos på den och vände upp mot den!

Det är sådana här pass som får mej att orka kämpa vidare. Som får mej att vilja jobba vidare med Viggo!

Dela lika!

Här hemma delar vi visst lika på det mesta!

Viggo och Stina delar ju som ni vet gym! När stina vilar passar Viggo på! Dock verkar han mest hänga i gymmet snarare än träna liksom.

En mycket vanlig syn här hemma!

Nu verkar vi även dela magbaciller, både matten och hussen var ju dåliga förra veckan och denna vecka inledde Viggo med att uppvisa en kass mage!

Jaa ni, nu är matten förkyld, ska alla ta del av det med, hoppas inte!!

Nåt trevligt då är äkta "syskonkärlek", när jag nattar Stina så smyger Viggo med in. Ibland smyger han med ut, men idag så har han gått in och lagt sig i sin puff för natten ihop med Stina som ligger i sin säng såklart! Gullepluttarna!

Min pärla!

Nu är det ett annat ljud i skällan! Idag var vi till skogs för lite träning igen! Stina fick idag mysa med Mormor och morfar, då vädret varit bättre!

Hade klurat och klurat inför denna träning, men inte fullt ut bestämt mej för vad upplägget skulle vara! Vi har ju bråkat rätt mkt sista tiden, och de fajterna kan mkt väl hänga ihop med sökdelen. FÖr det är endast det vi tragglat med ett par veckor. Så idag struntade vi i söket! Idag gjorde vi två plättlätta linjetag och en vattenapportering.

Första linjetaget kanon! Sen tappa matte fokus och lät honom leka lite, där har vi lite kvar att jobba på kan man väl konstatera. En urbrallning! Som vi hämta upp och gjorde sedan ett lika lyckat linjetag igen!

Ser ni, ingen URBRALLNING innan perfekt jobb!

Avslutade med en ganska svår och lång vattenmarkering, Annelie stod på andra sidan o kasta. Detta skötte Viggo och jag strålande. Safea med halvt koppel runt honom, för att undvika en knallning. Simmar fort som en bäver (annelies kommentar) bra fart både in och ut, jag tog dummien innan han hann skaka sej och drog sen upp honom på land för där han försökte gå upp tog det stopp med frambenen =)Öronkrullaren Viggo!

Det var en mycket nöjd matte som idag satte sej i bilen å åkte hemåt igen! Skönt! Detta behövde vi!
Glädje efter vattenjobbet!!

(Fotograf, såklart vår eminenta träningsfotograf Annelie Karlsson)

Neeeej!

Nu är hussen också däckad! Förbannat! Tack o lov kommer morrbror Martin hit å går en långrunda med Viggo. Jag tog mej bort till fältet förut, kastade en boll o hem igen i princip!

Folkparken duger till mycket!

Tog en runda i folkparken som vanligt häromdagen o vi lyckades klämma in lite träning jag o Viggo. Två linjetag och ett litet sök. Folkparken duger till mycket helt enkelt.

Hursomhelst, träningen gick fin fint. Kravlöst på rätt sätt, avslappnat och bra helt enkelt. Ingen urbrallning, moa inte ens första så jag tror vi nått en möjlig lösning.

Annars är det bollkastning med husse som gäller, för jag ligger däckad!

RSS 2.0