Matte tänker till....

Jaa det är sant.. Idag och igår kväll har jag tagit mig en riktig funderare. Jag har plöjt igenom boken "Retrivern som apportör" och tagit mej en ordentlig funderare. Det behövdes, det behövdes strukturera upp en plan för vår träning för att vi ska kunna jobba mer målmedvetet.

Planen som jag kommit fram till är att i allra största mån undvika att utsätta oss för situationer där vårt samarbete tenderar att brista.. efter träningen häromdagen känns det som alla situationer, men jag vet att vi kan funka när vi har bra tidpunkter.

Träningen kan delas upp i olika miljöer och delar:
Miljö:
Inne
Ute,ensamma
Ute, samträning

Delar:

Ledarskap
Samarbete
Dirigering

Inne nöter vi främst byteshandel med åtråvärt bytesgott från min sida, men med rätt ordentliga krav på Viggo. Ingen tvekan om avlämning o i handen.  Då belönas man ordentligt. Jag äger sakerna hemma, kan neja honom då han försöker plocka dem spontant, de är ju mina. Men belönar för fulla muggar när han vill komma med nåt till mig och jag inte sett honom plocka upp det. Detta ska främst stärka mitt ledarskap  och genom det även vårt samarbete. Målet är att han alla gånger leverar till mig i handen utan tvekan och låter saker som ligger ex vantar och sådant vara då det är mitt och mitt ledarskap är så pass starkt att man inte stjäl ifrån ledaren.

Ute ensamma, kan vi bra dagar utnyttja vårt flow och lugnt och sansat testa av hela moment. Detta ska ske under sådan kontroll att han inte kan misslyckas eller lyckas hur man nu väljer att se det. Även här fokuserar vi på samarbetet och mindre på bytet/dummien, matte erbjuder åtråvärt gotte och Viggo bjuder fram bytet/dummien. Målet är att momenten ska fungera när vi är själva utan störning innan vi tar det vidare till samträning.

Ute, samträning, för att inte tappa allt socialt och all träning med andra hundar och mer störning så kommer jag att under samträningarna fokusera på  samarbetet i  samband med transporter och jaktlydnad, där vi inte blandar in något byte/dummie, för att ännu en gång undvika misslyckanden. För att kunna träna ytterliggare något ute ihop med andra, kommer jag den kommande tiden att fokusera på dirigeringsövningar. Detta kommer att ske under ordnade former med korta avstånd med fokus på dirigeringen och inte på bytet/dummiens inleverering eller avlämning. Självklart ska de levereras in utan trams, men det är inte det som är fokus, utan det är dirigerbarheten. Har en plan med olika övningar som vi kan träna upp detta genom. Målet med detta är att öka samarbetet och ledarskapet genom att visa att genom att lyssna på matte /låta sej dirigeras uppnår man gotte/mys med matte.

Detta är den plan jag har formulerat nu för oss. Beroende på hur det går kan ju den självklart revideras. Jag hoppas dock innerligt att detta är rätt plan för oss.. Som Moa säger 

"plan your work and work your plan"


Hur man bäst attackerar en snöboll!

Idag passade vi jaktträningen, matte är för trött, dålig stil men sant! Istället softade hela familjen på förmiddagen, tvåbenta i säng resp soffa o fyrbenta på golvet. Som det ska vara eller hur ;)

Inte förrän vid 12 snåret släpade vi oss ut på en långpromenad. En slö, strosande promenad med lågt tempo =) Passade hela flocken perfekt idag. Väl hemma på gården, så fick Viggo släppa loss lite i snön, Husse som fick nån flashback från barndomen började rulla en stooor snöboll.. som dock gång på gång minskades drastiskt då Viggo från bakhåll smög sej på å hoppade sönder den..

Resten följer i bilder:
snöboll 7snöboll 1
snöboll 5


snöboll 2
snöboll 3
snöboll 4
snöboll 6
DÖÖD åt snöbollen =)

Snö och vek matte!

Jisses vad snö det kommit! Idag var det helt underbart att titta ut igenom fönstret å varje gång konstatera att det snöade med samma styrka som precis innan =) Underbart!

Viggo njuter i fulla drag! Matte med för den delen! Fnissandes åt alla som ser helt chockade ut av snön i sina vita tygskor o små jackor, sommardäck o allt vad vårtecken innebär! Idag var Viggo o jag ute en bra stund imorse! Han var "lös med koppel", fick några chanser att visa att jag mena allvar, sagt ord gäller. Kändes bra å fick rätt respons, en mer uppmärksam hund. Kissa gjorde han när jag tillät och nosande var inte accepterat när han gick brevid mej i koppel!

Inne går det väl sådär. Soffan är numera inte tillåten såvida ingen bjuder upp herrn dit. Jag försöker att motstå hans mysinviter, lyckas faktiskt okej där, men myser fortfarande men då jag vill. Sängen är det svårt med, husse jobbar nätter denna vecka o matte gillar lite närhet i sängen, det ger mej trygghet. Ska se till att det är jag som kommenderar upp honom till sängen istället och inte han som väljer att lägga sig där. Har dock för att visa att jag är lite duktig faktiskt inte tillåtit honom ligga på min halva =) Bara dannes som är tom =)
Nya regler: Upp får man komma om matte kommenderar det! Tar man sej själv friheten så åker man ner!

Usch vad jag är vek! Hör ni? Skärpning!

Vissa saker gick bra...

Förra inlägget är väldigt negativt och deppigt. Kände att jag ändå måste lyfta fram det som fungera idag. Jag inledde med massa uppvärmning och samarbetsövningar. Det kändes riktigt bra under tiden vi körde detta. Trots en massa snö var han alert och med!

image929
Greppar o vänder under samarbetsövningen!
image930
Sitter och väntar på matte, samma övning som ovan

Sedan valde jag att när det kändes så bra inleda med en markering. Kan ha varit det som gjorde att Viggo spralla ur man vet aldrig. Hursomhelst han markera jättefint och plocka dummien riktigt bra. Det är efter det som tramset börjar. Han vänder inte direkt upp utan springer mot Moa, vänder upp på min signal men pinkar på vägen in. Här tillrättavisar både jag och Moa å då börjar fjanteriet. Morr o skäll på Moa. Springer i cirklar runt mej å fjantar.
Men det positiva idag var markeringsförmågan och upptaget. En stor förbättring.

image931
Ser ut som att han klockrent väder upp emot mej, men skenet bedrar!

Valde sedan att göra det enkelt med ett minilinjetag, men även där började han tramsa  lite. Vi bryter! En frustrerad  matte, är ingen bra förare.

Fortsätter sedan efter att Martin kört, med ett linjetag där vi brukar. Även här ofokuserad och tramsig men kommer in så pass att jag får dummien utan nåt tjafs. Med kopplet på andra vändan är det lika klockrent som för några veckor sedan. Borde ha brutit där, men testar en gång till utan koppel å här ballar han ur. Vi vänder alla om å går ifrån honom. En förbryllad Viggo kommer med sansar sej efter ett tag å får massa beröm när han väl låter dummien vara och kommer in till mej. Ignorans var det!

Här bilder från det lyckade linjetaget:

image932
ut....
image933
...å in!


Vi bryter ihop o kommer igen. Det är lättare nu för jag vet att vi kan! Jag vet att det kan fungera utan både lina och koppel. Jag vet det! Å jag ger mej inte! Så det så!

Supertack dagens mästerfotograf och redigerare Annelie!

Hjälplös!

Hjälplös är ett ord som beskriver dagens träning rätt bra. Vi har gått tillbaka en massa steg samarbetsmässigt. Egentligen är jag inte hjälplös men hmmm menlös... nä vet inte vad det heter men mesig är ett bra ord. För mesig för min hund! Vet att jag sagt och skrivit det förut men det håller inte längre.. jag måste bli tuffare.

Det är svårt. Jag tycker det är skitsvårt att vara tuff på så vis mot Viggo. Men han är för ÄLSKAD av mej! Man ska älska sina hundar men Viggo är högre än mej i rang så det sjunger om det å det måste ändras. Jag vet hur men är för mjuk, mesig o fjantig för att genomföra det. Jag behandlar honom fortfarande som den samarbetsvilliga valp jag en gång hade. Jag hann inte med när det vände. Blev överkörd, visste inte hur jag skulle hantera det!

Ni har hört det förut men nu måste det ske fullt ut! Annars går inte detta! Han vann över mej förra veckan med kajan, detta satt kvar denna vecka och lös beter han sej som en barnrumpa med trots som svämmar över. Skillnaden med att bara ha ett koppel kvar hängande på sej är enorm. Där syns inte nåt trots. Men det är inte hållbart. Det är varken logiskt i längden eller säkert i skogen.

Jag låter tuff o bestämd nu men detta är skitsvårt för mej att genomföra. Jag får enormt dåligt samvete men så här måste det bli. En lidande matte (och vad jag tror hund med)Tyvärr! Jag måste åtminstone ge det en ärlig chans för att sedan kunna förkasta det om det inte fungerar!

Det som gick bra idag får ett eget inlägg!

(h)jul på påskafton!

Jaa ni... vädret är ett märkligt påfund i denna stad, detta land just denna påsk! Snöar, ömsom strålande solsken! Härligt kallt så det biter i kinderna.

Det är alltså JUL väder men vi trotsade det o begav oss iväg på HJUL =) Hussen snörade på sej inlinesen o jag bylsa på mej kläder å hängde på med cykeln (vågade inte riktigt mej på inlinesen) Viggo han fick springa brevid. Viggo tycker det är sååå kul! Springer fint trav brevid husse, får glädjefnatt ibland å tar nåt galoppsprång! Mina söta killar!

Annars är det en lugn o skön påskafton här för oss! Har haft svärföräldrarna här på fika å sen har vi shoppat lite för att avrunda hos pappa med en fika till =)

Nu sitter vi nersjunkna i soffan.. Härligt! Lugnt! Skönt! Imorn tar firandet fart!

Satt och spanade bland gamla foton igår, vi har ju det lite tomt på väggarna här hemma ännu (har ju bara bott i ca 7 månader) detta är ett som kommer att pryda en vägg nära dej inom kort =) Lite tillfixat o nedtonat i färgerna!

image928
Sötnosen 9 v gammal

Glad Påsk önskar Vovven Viggo med flock!

image927


Snö! Här?!

Vad underbara ni är allihopa som bryr er om min lilla mage, eller tja lilla och lilla. knytet där i är ju litet iaf =)

Här tog våren en rejäl semester å motades rejält bort av vintern.. bättre sent än aldrig eller hur är det?! Matte som faktiskt såg fram emot vårväder suckade en snabbis innan hon insåg vilken glädje det innebar för unge herr Viggo.

Idag är jag äntligen ledig efter en massa dagars jobb.. välbehövligt kan jag lova.. är så trött att jag gråter för allt å bara är allmänt kinkig! Trött på de vanliga promenaderna här i området.. Tja lite allmänt kinkig som sagt!
Tog därför med mej en supernödig Viggo och for upp till "landet" är ju inte vårt land, men farmors innan det såldes å nu bara min farbror kvar, men det känns ändå som vårt "land"

På vägen upp stod det två GIGANTISA älgar på en liten kulle, tur att vägen inte är den bästa så man kör så himla sakta.. så någon krock var det aldrig tal om .. men facinerades, läs chockades av deras storlek på så nära håll! WOW!

Väl uppe vid landet parkera vi bilen, i snön, har ju fyrhjulsdrift som jag litar på till tusen =) Åsså tog vi en runda runt sjön.. var massa mer snö där uppe än inne i stan.. Hade dock bara mobilen att fota med men lite kort blev det:

image921
image923image922
image924
Lilla söööta mej, är det mej ni kallar dåre =)

Magen!

Som lovat denna gång, kommer här en färsk magbild.. Tycker själv att jag ser enorm ut just nu! Å hur ska det då sluta =)

Åå måste ju tala om att vi i lördags for till huvudstaden och inhandlade en bättre begagnad barnvagn! Så nu är vi stolta ägare till en Kronan barnvagn! Nöjd som få! En marinblå liggdel blev det o sittdelen ska det inhandlas ny klädsel till så vad det blir för färg har vi ingen aning om ännu =)

image919
image920
En tjockis i v. 28.. hur ska detta sluta =)

Efter framgång kommer...

MOTGÅNG! Idag slog trotset mej rakt i ansiktet, smack, rätt över käften! Hade laddat upp med en plan å tre olika vilt. Planen var, tre linjetag med tre olika vilt i ny miljö med samma gamla vanliga härliga träningsgäng!
Viggos plan var dock av en helt annan karaktär! Den bestod också av vilt men inte i den form jag tänkte mej. Hans plan var , ÄTA, GALEN och Schizo!

I efterhand så fanns faktiskt signalerna på ett kasst samarbete redan från start. Han smög sej ur bilen, åkte dock självklart in igen, gick o skvätte å sprätte å morra åt sitt eget kiss, morska upp sej mot helt oförstående Melker av vad jag kunde se inte nån anledning.

Trodde dock att han kunde samla ihop sej som förra veckan. Började med lite kontakt å han var med, koppla loss å kände nog egentligen av tramsvibbar, men man/jag vill så gärna få något gjort när jag väl är där liksom så jag nonchalerade dem i första skedet.. Testade lite inkallning, funka, gav därmed ifrån mej kajan o tänkte fortsätta som vanligt. Här krockade dock viggos och min plan. Hans var döda, behålla jävlas med matte medan min sprack rätt rejält å vi tog TRE stora kliv tillbaka. Denna flamsiga viggo som varit som försvunnen senaste passen dök upp.
Matte arg, men kämpar med att inte visa det, vänder och går! BORT! Tillslut efter en tyst maktkamp, lämnar han den numera död döda kajan och finner sig i att komma in till mej! Sluttramsat! Jaktfot tillbaka till kopplet och där var vår träning slut! Så kan det vara, besviken och förbannad lämnade jag över HUNDEN till hussen, samlade mej och vände till att fokusera på mitt ledarskap. Fokusera på viggos signaler!

FIKA, hemmabyggd bänk, ras ner i backen! ASGARV från alla håll inklusive mej och Danne, exklusive Martin som blev lite förargad över att vi förde ett sånt liv när han vila =)

Fortfarande besviken och förbannad, bestämde jag mej ändå för att inte göra något på fältet eller i skogen så vi for hemåt, när de andra hade sk sidbyte. Hemma hade jälvaranamman infunnit sig och vi genomförde två snygga linjetag på den lilla gångvägen utanför oss.. en förbryllad cyklist kallade mej smart  å jaa, Viggo kanske tror att han vann i skogen, men jag vann hemma på vägen, å det är det vi båda har färskt i minnet! Hoppas jag! Nu väntar en ganska lugn jobbvecka och desto mer ledarskap från mitt håll, mer Viggohantering, backa några steg, få tillbaka regelbundenheten och vårt faktiskt fina samarbete som kommit lång väg egentligen!

Tråkblogg för er andra kanske, men nyttig för mej! Imorn hoppas jag att jag kan bjuda på lite bilder dock inte på mej och odjuret för vi gjorde ju som sagt inte mycket idag! Men ändå!

En magbild kan jag utlova, ligger nämligen i kameran och väntar!


Insåg just att nåt positivt med dagens träning är ju iaf att tveksamheten att ta viltet inte existerar längre! Idag visade viggo prov på hur man verkligen kan ta eller förlåt plocka en pippi!

Jag fick förresten köra min älskade audi idag.. kan dock konstatera att det är jag o Volvon nu! Audin o jag hade lite knagglig start idag.. vrålgas och tvärnit, vrålgas och tvärnit! Vi är dock ett jäkla team när det kommer till fickparkering =)  Det verkar som att jag å audins koppling har glömt bort varandra kan man lätt uttrycka det!

Såå jaa Audin är fortfarande i vår ägo.. priset är nu sänkt till 65 000 kr.. Nån intresserad?? Han är en trogen tjänare som alltid ställer upp, trotsar inte och lyder minsta vink! En glädjespruta i vardagen, som varken fäller eller ligger i möblerna..

Nåå nån??


The winner takes it all.....

...Viggo standing small.. Nävars! Idag uppnådde jag och Viggo en liten milstolpe!

Idag på morgonrundan med Viggo utrustade jag mig med visselpipa och leverpastej.. skulle möta husse vid ÖB en snabbis (ja inte en sån snabbis) så jag stanna i dungen där å tänkte träna lite, stoppsignal och inkallning.. men så ringde telefonen så Viggo fick snällt ha kvar kopplet på o vi traska omkring lite planlöst, men så tillslut la jag på, ringde hussen som kommit o sa att vi var i dungen o kopplade sedan lös viggo.. Tänkte att lite ska vi väl hinna träna..

Viggo stod stilla sniffa i luften å stack sedan i full fart mot vägen där husse parkerat.. tänkte herrejävlar vilket luktsinne han var ju inte ens ur lastbilen.. i samma andetag ser jag en schäfer i flexikoppel komma på stigen in i dungen..


Viggo hade alltså inte satt av mot Husse..


Jag röt ju i för fulla halsar när han sprang mot vägen. så han hade vid dennna tidpunkt stannat.. men stod kvar å glodde på 50 meters avstånd på den stackars schäfern och gubben.. jag vissla inkallning i pipan å MÄRK min FÖRVÅNING när Viggo vänder upp i full fart och kommer in till mej utan trams!


Min vinst. Lyckades med min röst bromsa honom, vissla för att inte låta arg på rösten och han kommer in utan att mucka med den andra hunden!


Massa beröm å leverpastej intogs sen kom den största belöningen.. HUSSE! Är nog fortfarande helt chockad.. lyssnade han verkligen! Bad självklart om ursäkt till den lilla mannen och schäfern, ingen skada skedd och Viggo stannade ju på behörigt avstånd, morra eller skällde inte.

Kan det vara så att Viggo, dåren 2 år börjar mogna? Dagens stora fråga!


Årets smutsgris!

Tjaa nu hade vi ju inte planerat att ställa upp men efter dagens tur i skogen börjar jag fundera på om vi inte borde ställa upp i Agrias tävling om "Årets smutsgris". Men nää vi hoppar det och röstar för fullt på våra vänner istället =)

Men årets smutsigaste blogggris här hos oss, har jag nog ändå äran att få presentera:

image914
Om det nu inte vore för att Matte sett på när Åskan smutsa ner sej här, vore hon intet ont anande!

image915
Underbara lerbad, kom i vett ja!

image916
Det är såå härligt! "SMUts, SMutS mera SmUts vilken härlig smuuuuts!"(melodi: saft, saft hallonsaft...)

image917
Underbara ljuva lerbad, se så glad man kan bli! Alla borde pröva detta lerbad!Jaa, som ni ser så är han en stark kandidat =) Bilderna är dock tagna med mobilkameran, men vad gör det när smutsen skvätter åt alla håll. Kanske ska nämna med att Hugo och Trox var med i skogen med matte Johanna, hon däremot höll sina grabbar ifrån lerbadet med hjälp av lite köttbullar. Men vadå har man en LABRADÅRE behöver man inte ens försöka!

Vi mötte en schäferhane i skogen, men hundarna hann nog aldrig regera för Johanna röt i med sen allra Oljuvaste stämma å de vände runt på en femöring och kom fint =) Vilken röst! Vi är imponerade, ni som läst bloggen ett tag vet att Hugo och schäfrar inte är perfect match och tre ystra hanar under lek i skogen möter en till klingar inte så ljuvt i mina öron heller. Men duktiga å lydiga var de idag! Sen kan ju också nämnas att vi åt frukost i duggregn och begav oss sedan hem till min mor och far för att fika. Pappa är hemma och är sjuk så vi tog chansen! Hihi fick ju Viggo badad i ett badrum som inte var mitt och dessutom torka han innan vi åkte hem igen! Jag däremot har ägnat 20 minuter åt att tvätta det beiga retriverkopplet som var svart! Tror jag tvätta och sköljde 4-5 gånger i handfatet med tvättmedel men likt F*N droppar det brunt vatten nu när det hänger på tork! Jaja man kan inte få allt!

För jämnställdhetens skull kommer här en bild på Hugo och Trox också, dock ej tagen idag då vädret inte bjöd på några härliga bilder direkt!

image918
Hallå jag vill vara närmst linsen ju, flytta på dej! (Fotograf: Matte Johanna)


Dagis (ur Viggos tankar)

(läses med äkta Viggoröst, för er som inte vet.. frågande och kort, VIGGO)

Idag har både husse och matte jobbat dagtid å då får jag självaste Viggo, the one Labradåre vara hos Moa. På dagis! Dagis hos Moa.

Dagis hos Moa, Viggo tycka om MASSA! Moa bra! Lus skrämde Viggo, lukta på Viggo, läskigt, men Viggo överlevde! Påski kan Viggo äta på, Viggo kan ätas på av Påski.. MYS!

Viggo trivs hos Moa, tur att matte och husse jobbar ibland så Viggo får gå på dagis. Hos MOA! Man kan se bilder på Viggo.... Påski och Lus i MOAS blogg

TACK MOA FÖR ATT VIGGO FICK VARA HOS MOA!

Favoriter från då!

Äntligen har jag roffat åt mej bilderna ifrån Matildas kamera som jag tog i fjällen =) Här kommer en bildserie på min gula fyrbening:

image903
Morrmor och Viggo poserar framför backarna!

image904
laddar....

image905
 Satsar och hoppar..

image906
I luften....

image909
Fån-....

image907
-gar....

image908
Landar... Mission completed, snowball destroyed!

image910
Inte är han snygg här men älskar skärpan..... =)

image911
Matte här kommer jag se uuuuuupp!

image912
Matte och Viggo poserar medan Morrmor faktiskt vågar testa kameran..

image913
Puss... nää ro bara hit bananen jag ser att du gömmer!


Bebismage!

Som utlovat, dock sent.. men bättre sent än aldrig!
MAGEN!!

image893
v 24

Tre veckor senare....

image901
image902
v 27

Viltträning!

image895
Tre pippisar vilar!

Nu har jag äntligen tagit tjuren vid hornen, köpt en massa vilt så då är det ju även dags att ta tag i vilthanteringen med Viggo. Kan ju inte bara ha dem i frysen!

Planen har sedan en tid tillbaka att plocka bort dummies totalt under en period och enbart köra med vilt. Inte lägga någon vikt vid att jag byter utan köra på som vanligt. Låtsas som om ingenting helt enkelt! Detta har jag kommit fram till i samspråk med sambo och underbara träningskompisar! Vad vore jag utan er?!

Så igår var då dagen D, dagen då dummies inte längre finns å viltet träder in! Allt eller inget var dagens ledord! Viggo köpte idén och det blev allt! Underbara hund! Tidigare har han nonchalerat vilt och i vissa fall även gjort ansats till att rulla på det.. ajja bajja. Av dessa beteénden syntes inte nåt idag. Inga tveksamheter i upptagen, något slapp i munnen på vägen in med första markeringen, men la ner o börja om.. En pippi levererad till matte! Nästa grej blev bebistrutlinjetag. Här syntes inga tveksamheter. Rätt ut, plocka o rätt in, Jaa han smackar ju inte ner den i handen å släpper den gärna när han är nära, men det var inte det vi skulle fokusera på idag utan idag handlade det om att TA viltet o det gjorde han. Viggo var allmänt tramsig förövrigt, fjanta med pinnar så fort minsta lilla chans gavs å var allmänt rastlös.. Detta kan tyvärr förklaras och härledas till att denna vecka varit rejält tråkig för Viggo. Mest koppelpromenader och inte mycket hjärngympa! Dock en eloge till honom att han och jag lyckades samla oss och genomför de två miniövningarna för dagen. Bröt efter dem då jag kände att vi lyckats så galet bra!

Det första bidde alltså en markering med truten, här syntes Viggos viltovana väldigt mkt. I samma område hade Martin fått ett sök med dummies och Viggo sökte av många av de gamla dummielegorna innan han fatta att det var pippin som skulle in =)

image896
APPORT!
image894
image900
Nu kommer jag!!
(Fotografer Danne och Anneli)


Linjetaget, var i ett nytt område på en liten väg, och de känns verkligen superbra! För nybörjar klass helt okej, det är avlämningar och säkerheten som ska nötas här.

image897
Snart....
(Fotograf Danne)

image898
UT, UT, UT....
(Fotograf Danne)

image899
Hitta, Viggo hitta, Viggo kan!
(Fotograf Annelie)

Nu känns det inte så galet klurigt med viltet längre.. trodde jag skulle få traggla en hel del men som det såg ut igår såg det inte helt hopplöst ut! Gullehund! Det tog på krafterna iaf hälsar Viggo.. jobbigt å bära pippisar.. huvudet trött trött trött!

Tack alla för en underbar dag! I nya fina marker!

Dåliga jag ber om ursäkt!

Förlåt mej så hemskt mycket! Har inte hunnit fota magen igen o lägga ut! Ber om förlåtelse hos er mina bloggläsare! Ska göra mitt yttersta för att få ut en bild imorn!


Charmar brallorna av grannarna!

Idag har vi varit på charmhumör. Vi har ju dessutom haft charmerande hjälp av Moas fyrbenta vänner, Åskan och Lusen! Så mysigt! Vi har traskat runt kvarteren samspelta och coola.
image890
Oscar letar en lucka...

image891
Fick nöja sej med ytterkant!

Dragit till oss beundrande blickar från alla, barn som tanter! Trallat totalt ointresserade förbi grannens skällande galna terrier och charmat brallorna av grannarna! Flera gånger om. Nu senast lyckades Viggo och jag på vår middagsrunda, gick fot förbi grannens bordercollie tik och imponerade på en ny granne som såg på! Samtalet mellan denna nya beundrare och mej löpte vidare till hur tyst och snäll Viggo är. Hon bor vägg i vägg å var helt facinerad av att hon aldrig hört honom. Han säger ju aldrig nåt, sa hon förvånat.. Näää sa jag malligt, han skäller inte och ylar inte när han är själv =)

(peppar peppar får jag väl ändå säga)


Får nog även passa på att tala om att anledningen till att jag kommenderade fot förbi grannhunden nu ikväll var att vi faktiskt höll på att träna, just fot! Tro det eller ej, lite lydnadsentusiasm smög sej på i mörkret. Så vi tränade lite linförighet. Oj vad taggad Viggo var, helt med på noterna! Hmm kanske smyger sej mer lydnadsglädje på .. det återstår att se! Med ett stort leende på läpparna trallade vi in sen iallafall!

Mattes solstråle poserar utanför blomsterhandeln (taget med mobilkameran)
image892


När jag ändå var i farten överförde jag en påklädd magbild taget för två veckor sedan så den lilla kula som finns där är ett minne blott och ersatt med en betydligt större =)
image893
Magen 24:e veckan!

Vitaminkick!

Igår bestämde Moa och jag dagens planer! Skogen, frukost och hundar. Vad vi inte räkna med var 15 kilo lera =) I skogen var det fruset mest överallt, men så hitta hundarna bus lite vatten å vips var de som Moa skriver, på väg att bli flattar, värst var Åski! Labradåren hölls sej renast in i sista stund! Så den härliga promenaden och frukostpausen uppe på en höjd (som förövrigt varade 1,5 timmar typ) avslutades med obligatoriskt bad i den rena bäcken innan avfärd hemåt =)

Nya bilen skötte sig strålande idag! Slukade alla hundar i bagaget och hade en sövande/vaggande effekt, för alla tre försvann ner på golvet sovandes på hemvägen! Bilen är numera min nya polare!

Här kommer dagens utflykt i härliga bilder, några tagna av Moa och några av mej!
(fler bilder kan man skåda hos Moa)


image886
Viggo puss...

image887
Gör ni där då?? (med äkta viggoröst)

image888
Koola Killar Knaprar Kvistar!!

image889
Mattes fina grabb! Du är min prins!

Tack för idag vännen! Underbart!

Måste även tillägga att vad roligt att så många läser och kommenterar, då är det extra kul att blogga! TACK!

Change of plans!

Som jag ana lite igår så fick jag rycka in i jobba idag.. sjukdomar på jobbet! Så eftermiddagspasset bidde mitt, mot att jag fick vara ledig imorn! Så dagens planer fick omstyras lite.. Bilen å jag väntar med bekantskapen å Viggo fick en koppelrunda runt strömmen med mej, Sarah och Yoggi som sällskap! Solen lyser iaf!

Så kameran fick följa med ut!

image883
Pang, pang ta Pippin!

image884
Blir så här bra =) Mattes snygging!

image885
ÖÖöö kompis kolla pippin där borta..

Psst... man ser det nya fiiina kopplet på bilderna med =)

Relation

Japp nu är jobbarhelgen slut. Nu väntar en ledig måndag, en jobbartisdag och en ledig onsdag, sen slutspurt veckan ut o ledig helg! Låter som en okej vecka! Att ha köpt en ny bil men ännu inte sålt den gamla innebär att jag imorn har nya bilen för mig själv. Här ska bekantas! Vi ska bygga en relation jobba på vår ömsesidiga respekt. Så Viggo, jag o Bilen ska nog ta oss en liten tur.. o mysa lite! Skogen kanske.. är lagom sugen efter att ha läst alla helgens bloggar om härliga dagar i skogen med bad o allt =) Tror Viggo håller med, han jag  o bilen mot skogen!

Här kommer som utlovat iaf en bild på det nya fina åket =) Taget av gamla ägaren och sparat ifrån blockets annons:
image881
Fina nya bilen!

Idag har den uppgraderats med plastmattor och ett "hoppa-i-och-ur" skydd..så att inte bakdelen som sticker ut ska skadas av klor o annat! Mycket fiffigt! Vi har dessutom provpackat en vagn för att en gång för alla avgöra om vi får plats eller inte.. Snälla Angelica lånade ut Isaks vagn å vi lastade åå om ni bara visste hur bra det blev.. den tog lite mer än halva bagaget så Viggo får gott om plats sen med! Men en mellanvägg måste införskaffas.. Idag när vi handla låg Viggo på ett mjölpaket och ett paket kakao när vi kom hem.. så kan man ju inte ha det.. men vart tusan köper man volvo orginalgrejer?! Måste man beställa från rejmes?! Ska nog åka runt o kika på det med imorn!

Oj tror nästan att lilla hundbloggen håller på att bli en bilblogg.. inte bra! Skärpning!

Viggos förkylning är så gott som väck! Skönt! Han är piggare o snorar o nyser inte längre i princip! Han har haft en slapparhelg med hussen och verkar ha trivts!
Avslutar dagens blogg med en bild på polarna Viggo och Oscar... taget i onsdags under en myskväll..

image882
I´ll watch your back, and you´ll watch mine, ok?


Nytillskott och till salu!

Nää jag har inte fött barn än, tack o lov o det är därmed inte det som är till salu... Däremot har det första steget mot förberedelser för bebis tagits! En ny bil modell STÖRRE har införskaffats.. Lite med sorg i hjärtat som jag därmed deklarerar att min favorit fyrhjuling ska säljas, min älskade audi. Inte för att den nya bilen inte är fin men audin är jag! Jag och audin! Audin och jag! Därmed måste vi ju också byta boning för Viggo i bagaget som han snart ska dela med en ... barnvagn! Så inte nog med att vi säljer audin så ryker ju buren med.. så om nån är intresserade av att vårda mina två favoriter så finns de för försäljning.... ihop eller var för sig..

Följ länkarna får ni mer information....snyft!

Audi A4 avant 1.8
"Bur" mellanvägg med grind


Nää nu är jag orättvis.. Nya bilen är med fin och vi kommer o komma överens.. Vi ska bara lära oss varandra, skapa ett förhållande o ömsesidig respekt =) Nya bilen kallas Volvon.. och är närmare bestämt en XC70 AWD så nu måste jag ju börja jaga på riktigt när jag har en fyrhjulsdriven bil =) Bild på min nya pärla kommer snart! Nu letas det mellanvägg och grind för fullt, plastmattor ska inhandlas , rutor ska tonas och vi ska bli polare! Den har ju faktiskt 3 av de 4 krav jag hade på en ny bil så vi ska nog komma överens.

Det var allt för denna gång!

RSS 2.0