Lydnad

Idag körde vi lite lydnad på morgonen med ett glatt morgonpiggt litet gäng, Moa, Sarah och Anneli osså jag inklusive alla hundar.

Började med att värma upp viggo enligt tävlingars alla regler, alltså off planen. Detta börjar fungera bra nu, han kan fokusera även utanför en appellplan. Sen hjälpte Moa oss med kommenderingen av ett linförighetsprogram. Viggo tappa position nån gång och missa en halt. Väste lite på honom då och gick vidare, sedan hittade han en äckelfläck som han inte skulle gå över. Då bestämde jag mej för att visa att även i tävlingssituationer kan matte korrigera och prata allvar. Så vi diskuterade saken lite och fortsatte sedan.
Summa summarum, jag måste inte vara så förbaskat lydig (citat Moa) utan förbereda halter och svängar mer noggrannt. Testade bara att förbereda bättre några gånger och fick genast bättre resultat.
Till tävlingen;
BEHÅLL LUGNET! FÖRBERED!

Sedan avslutade jag vårt pass med ett läggande under kommendering av Moa. Han börjar huka sig direkt på kommandot men tvekar lite, därav ett segt läggande. Måste belöna inititivet snabbare! Öka säkerheten! Annars okej, han la sej! Han är även rätt snabb på fötterna när jag ställer mej brevid och Tl kommenderar sitt. Så vi jävlades lite med Viggo bus. Jag sa ligg o moa kommenderade sättandet på olika sätt medan jag belöna Viggo för att han låg. Hoppas det gav lite!
Till tävlingen:
VAR TYDLIG I KOMMANDOT!! BETONA LLLLIIIGG!!

Där nöjde vi oss och fikade oss sedan igenom den tiden vi var på bruksan osså heja p de andra såklart =)

Bilder!

Sådär här kommer bilderna på en uppställd Viggo. Han står inte hundra procentigt bra men man ser hans former nu! Han har vuxit en hel del men behöver fortfarade breddas i bröstet bland annat! Han börjar likna en hund iaf =)

image751

image750
Fotograf Angelica, Tack!

Lydnadsträning!

Idag var det samträning på Norrköpings bruksa. Matte var inte i superform men bestämde sig ändå att åka dit o köra det vi orka!

Väl där for Viggos lilla nos rätt ner i backen o det lukta flicka, munnen löddra o underkäken skaka! Det fanns flickor som lukta massa flicka tyckte herrn, han fick medhåll av fler hanar. Hur som helst sånt ska man klara så vi satte fart. Fortsatte traggla med läggandena. Började värma upp Viggo innan vi gick ut på plan såsom vi börjat med. Körde några lägganden bara under gång inte hela momentet bara läggandet o jag tycker det fungerar riktigt bra nu. Så vi körde bara ett par st. Sen hejade vi på de andra o fokuserade lite på varandra.

Sen hjälpte söta Moa oss med lite hoppträning. Avståndsbedömning och hur man hoppar som folk, förlåt hundar. Viggo fick till några fina hopp men matte kände att fokus inte låg hos henne så hon lite inte på unge herrn idag o mycket riktigt ett glädjeskutt bort till den lilla Mudin bidde det. Sorry! Men utan att jag behövde bli särskilt arg kom han tillbaka o där avbröt vi vår träning.

Supernöjd med läggandena men kände att fokus inte fanns idag! Får bli lite mer träna i veckan!

Skogen med de gyllene!

Äntligen var det dags för lite skogsträning igen! Har legat lite lågt med det ett tag, låtit saker o ting sjunka in lite. Så idag lockade tjejerna med mej ut i skogen! Fyra förare o fem hundar! Hundarna fick jobba en och en för att kunna fokusera på arbetet.

I o med att vi legat lite i vila ett tag så tänkte jag ta det lugnt med min gula! Började med några lekiga inkallningar för å jobba upp mattedrivet. Gick bra! Hade ju med mej de nya smaskiga torkade blodpuddingbitarna =) Long time no see sa Viggo o smaska glatt!

Sen körde jag ett enkelt linjetag för att se om han var med på noterna. Å det var han minsann. Linjetaget var klockrent rätt ut o rätt in med dummie med vinge. smaskar lite på vingen strax innan han plockar upp, får vara snabbare på att kalla in. Hade sedan tänkt testa ett linjetag med en pippi som Angelica hade med sej, men efter lite konsultation med flickorna så bidde det en triggande markering in i  snåren utan nån stadga, utan han fick knalla om han ville. Han väntade dock lite på att jag peppa iväg honom sen for han ut. Titta lite gamla legor åsså snabbt på pippin en liten mås för dagen. Han nagga nog lite på den men plockade de sedan snyggt o kom direkt in till mej, inga tecken på trots men lite tugg. HELNÖJD är jag iaf! Han tog en pippi på land själv utan en massa stöd för första gången! Vi gör små framsteg =)

Därefter myste vi gärnet o var nöjda med dagen! Vi fikade såklart å sen fick även Martin som var sist ut jobba. Sen började vi fota Martin åsså flöt det bara på tilslut hade vi fotat alla hundar uppställda =) Så när Angelica mejlar dem på Viggo dyker de upp här! Var så säker! Min älskade skrutt! Tack för en toppendag tjejer och hundar! Viggo är helt slut, mest psykiskt tror jag men ändå!

Gräsklipparmannen, Lille skutt och troligtvis Jan Guillo

Japp alla dessa coola figurer/människor har jag o Moa stött på idag. En vanlig fredag i vanliga Norrköping. Vi har flörtat med medtrafikanter och systemetpersonalen o spelat lite på att vi är sååå söta! O allt detta har vi klarat av utan tre lurviga charmörer i kopplen!

Alldeles själva! Kvinnor kan! Moa har köpt skor! Duktig tjej!

Ikväll blir det middag hos borderterriarna med familj o imorn blir det skogen med de gyllene! Det var allt för idag! En bra dag! En glad dag! Två lyckliga tjejer!

EFIT 2007-10-24

Hoppsan höll nästan på att glömma EFIT idag, men Moa påminde mej som tur var, dock lite sent in på dagen men vi kör på från 11 tiden. Blev en ganska flummig dag då vi åkte o handla o jag glömde kameran hemma, så lite fuskdag blev det!

10.23
Fixar lite sen frukost, med mitt hembakta bröd!
image734

11.29
En viss herre softar i soffan
image735

12.43
Somna o vakna till lite sent, Viggo tar igen sig lite till i sin fåtölj!
image736

13.27
Äter lite lunch o tittar på Nya Tider
image737

14.38
Ute med Viggo en liten sväng i eftermiddagssolen.
image738

15.30
Hussen kommer hem! Lyckan är total när den gula figuren kliver in!
image739

16. 15
Handlar hundmat och annan mat (fuskbild) tagen hemma.
image740

17.25
Hemma igen med all mat! Äntligen! Frysen fullproppad!
image741

18.17
Kockar i köket! Idag blir det stekt kotlett, potatis i ugn o kantarellsås
image743

19.35
Viggo får mat efter att vi ätit såklart!
image744

20.27
Vi slöar framför tv:n i soffan å Viggo på golvet för en gång skull =)
image745

21. 30
Tittar fortfarande på tv, bjuder på en fönster bild.
image746

22.27
Läggdags, ställer klockan inför morgondagen
image747

Blev en heltrist EFIT dag fast det var fin fint väder ute! Men men nya tag nästa gång!

Viggo har blivit UTMANAD och UTMANAR!

Regler för utmaningen:

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver man en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska kolla in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Viggo har blivit utmanad av polaren Puma, den tuffa boxertjejen ifrån kalmar! Så enligt konstens alla regler ska vi härmed fullfölja utmaningen efter bästa kapacitet.

1. När jag var en liten bebis, en sån jobbig liten skit, så var jag sjuklig. Veterinärerna anade först oråd i hjärtat o skrämde upp matte ordentligt. Det visade sig till allas lycka dock BARA vara kolik i min lilla mage, så efter lite minifom (medecin för spädbarn med kolik) och dietfoder var jag bättre i magen men ack så spinkig.

2. Jag är för tillfället rätt schizofren, ibland är jag tuffaste killen på fyra ben o ibland gömmer jag mig gärna bakom matte när vi möter hundar. Kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska vara i hundmöten. Hmm vad tycker ni?!

3. Jag har en enorm kärlek till alla grejer i matte och husses säng. Så när de minst anar det smyger jag iväg o myser lite med kuddar och täcken =)

4. Jag liksom säkert många andra fyrbeningar ute i världen, känner gott o väl igen min husses och mattes fotsteg långt innan de själva anar att respektive är på väg hem.

5. Matte och husse ångrar att de inte döpte mej till frolic, korv, köttbullar eller mat. De har ju inte fattat nåt!

6. Jag som är så ljus o fin i pälsen och huden idag var faktiskt alldeles kolsvart på min mage när jag var liten, dessutom växer det ibland små svarta hårstrån på mig. Skumt!

Jag utmanar härmed 6 (7) coola vovvar:

Borderterriern Yoggi
Golden Lucas
Golden Martin
Golden Millie
Golden Egon/Melker
(matte får själv välja vem som får inta tangenterna eller båda om de så önskar såklart!)
Golden Bella

Barbarisk skogshund, men duktig stadshund!

Imorse for jag o Johanna med alla hundar till bruksan. Jag skulle på Moa´s inrådan träna hopp med endast ett galoppsprång med Viggo för att kunna förbättra hans hoppteknik.. Nu är ju Viggo definitivt inte någon agility hund men i lydnaden är det ju hopp med. Jag har nog inte skrattat så mkt på länge. Han såg ut som en groda! I början var det svårt att få honom att gå ifrån mig och ville komma ut till mej emellan varje hopp. Men när vi placerade johanna längst bort vid slutet med viggos leksak så gick det riktigt bra. Han förivrade sej ett antal gånger och hoppade både på hindret och innan hindret. Han lyckades även krypa under utan att riva i rena farten! I början hoppade han snarare på studs än med galoppsprång det hjälpte inte direkt att länga avståndet  grodan hoppa på studs iallafall, sen att han landa på hindrena bekom honom inte. Men när han taggat ner lite så fick han till några ordentliga hopp med ett galoppsprång emellan. Men oj en sån hemsk teknik han har! Detta får vi göra mer! Tack för tipset Moa! Hoppsan fick nyss veta att det var studs han skulle ha hoppat! Ja ja då klarade vi ju det med =)

Sen gjorde vi även några inkallningar med fokus på ingången, men här har vi kört fast. Han har en sån fart in så han hamnar en meter bakom o sen i position efter lite gnag på matte. Tror jag får träna med kortare avstånd o bara belöna coola ingångar.  Vi avsluta med några lägganden, det går superduper ni. Så hoppas att det ger utdelning på nästa tävling.

På vägen hem vid 9:e ringde husse o sa att han var klar för dagen så då for vi iväg till skogen. Viggo var såå duktig o lyhörd en lång stund, men så rätt vad det var så försvann han in i skogen. Tillbaka efter ett låååångt tag kom en varg! Nävars men Viggo kom skuttandes med köttslamsor och ben i munnen. Självklart så var detta hans byte och en del byteshandel inleddes. Husse hittade det DÖDADE djuret tillsammans med ett par plasthandskar HALLÅ i ett naturreservat!!! Han tog vad han hade i fickan o fiskade med sej en benknota. Viggo hade vid denna tidpunkt hittat en stor bit kött med en massa smaskig mat på. Så vår benknota lockade inte direkt!  När den han hade var slut så dög min benknota jag lockade med. Sen blev det koppel i skogen! HELA TIDEN!

Nu är jag just inkommen från en tisdagspromenad med goldengänget. Viggo skötte sig utmärkt idag! Blev riktigt stolt över min prick. Han gick mestadels lugnt och sansat brevid mej! Matte snubbla till på en gräsmatta när Viggo fick syn på millie men vad gör det när han gick så toppen hela tiden annars =) När vi stod o prata på slutet kunde han till o med lägga sej ner o softa! Duktig kille!

Bakning och skogen

Idag har jag varit igång i köket halva dagen, jag har varit huslig och bakat bröd! Startade upp med grova tekakor för att sedan runda av med hålkakor. Men nästa gång jag bakar hålkakor eller åtminstone gör en stor deg så ska jag sno mammas deggörare eller vad det kallas, hennes assistent =)

Smaskigt blev det iaf om man får säga så själv. Tekakorna tog slut för Moa och jag fika å sen kom danne hem o fika han med =) Så det kan gå! Fika en sån underbar syssla!

Efter att ha sovit lite middag fick Viggo äntligen aktiveras o vi tog med oss Johanna o hennes hundar till skogen en sväng, för en härlig promenad i höstsolen! Myspys!

That´s it for today! Visst är jag duktig Angelica, två dagar i rad!

Så var lydnaden igång igen!

Idag tog vi oss i kragen o åkte iväg på samträningen på SBK, med Goldensällskapet. Idag var vi peppade. Hade inte så supersmaskigt godis å en ny plan för vår träning. Träna på plan belöna utanför, som på tävling. Detta fick gälla för linförigheten.

Vi började värma upp brevid planen, såsom på tävling. När jag kände att jag hade Viggo med mej gick jag ut och körde lite fot på planen, några halter, lite svängar och nån helt om samt en språngmarsch! Wihoo! Det gick toppen! Sen sprang vi av planen och smaskade frolic o myste. Åsså samma grej igen, men denna gång var viggo väldigt påverkad av de andra hundarna runt omkring. Två var helt nya för Viggo och det var rätt trångt så där körde jag ett kortare program och sprang av för att belöna igen. Sen gick vi in på planen och bara myste med kontakt. Vi satte oss mitt i allt och jag belönade Viggo varje gång han tog min kontakt. Sen tralla vi av planen med kontakt! Nöjd! Så nu blev det paus, hjälpa de andra o fika!

Efter fikat hade jag bestämt mej för att satsa på läggandet från ställande (Eeá ser du!!!hihi) Viggo var riktigt taggad idag och sådana snabba lägganden som han gjorde idag har jag nog aldrig sett. Han riktigt kastade sej i backen osså belöna jag direkt osså gick vi igen.. så gjorde vi några gånger. Inget helt moment utan bara kommandot ligg från stående under sakta kort gång. Jag gick aldrig ifrån men gav kommandot utan att titta eller ge dk, vände runt o belöna!

Vi avslutade vår enskilda träning med några apporteringar, men inget att säga om dem, han är som vanligt tjuvar o rullar lite. Nejar jag så släpper han! Logiskt egentligen! Sist la vi en tävlingsmässig plats med fyra hundar. Där jag bad TL, Moa att harkla sej lite åt viggo när han såg ut som att han försvann in i en lekvärld, eller nosa! Han såg rätt chockad ut första gången sen var det som om han suck okej, fine jag hör dej! Är så stolt över min plutt idag, då Egon en herre inte ville ligga utan när vi lämnat hundarna och vänt upp bestämde sej för att hänga på matte i fullrulle! Visserligen var det en hund emellan Egon och Viggo men Viggo låg utan några ryck i benen! Det var en vinst för hans lilla matte! Tack Egon nu har vi tränat på det med =) 

Kom på att vi inte använde vår apa idag som belöning! Bara mys o smask! Kanske behövdes lite variation i både sätt och godis o en låång vila! Är helnöjd med vår träning idag. Duktig skrutthund! Matte gillar dej! Massor idag!


Äntligen har jag fått kritiken!

Nu så har jag kritiken för i lördags. Det var inte så illa som jag trodde, eller vi tappar på tre viktiga moment, men vi kommer igen. Resten ser bra ut!

Här är poängen:

Platsliggande: 6,5 (Nosar, kryper, sitter innan kommando) koeff. 3

Tandvisning: 10 koeff. 1

Linförighet:  5,5 (Sent sättande, tappar position, nosar, sitter ej vid halt, leker vid språngmarsch) koeff. 4

Läggande: 0 (föraren stannar upp) koeff. 2

Inkallande: 8 (lekfullt yvigt avslut) koeff. 3

Ställande: 9 (tar steg) koeff 3

Apportering: 8 (förar hjälp, omtag) koeff.  1

Hopp över hinder: 8 (lekfullt avslut, sent avslut) koeff. 2

Helhetsintryck: 8 koeff. 1

Summa: 134.5 p 3:e pris

Tja vad ska man säga, läggandet står jag på mej, jag tycker en nolla var att ta i, jag gjorde verkligen inte halt, möjligtvis halvhalt men men.. domaren dömer!Bara att ta åt sej å gå vidare. Platsen nosade viggo o flytta en framtass (kryper), vi kan bättre, platsen var orolig med skott och stående hundar. Att han satte sig innan kommandot, var att han redan var på tårna lixom=) Linförigheten var katastrof. Här måste vi träna mer utan godis. När Viggo inte får sin belöning blir han fundersam o svassar över på fel sida!

Resten finns inte mkt att orda om, Viggos fart ger de lekfulla avsluten och busigheten naggandet i mina händer! Är väldigt nöjd med apporteringen, förarhjälpen är nog mitt nejande innan han får ta den.

Nu tar vi som sagt nya tag! Imorn blir det träning!


Lugna dagar!

Vi softar lite o väntar lite med att ta tag i lydnaden igen. Har lite arbeten som ska in i skolan, men imorn eller fredag ska vi ta en sväng till bruksan på förmiddagen, för att starta upp lydnaden igen.

Så vad har hänt sedan sist då. Vanliga promenader med fokus på att INTE fara som en skållad råtta i kopplet. Att be om tillåtelse innan man kissar o ska ge sej iväg för en nosturné. Viggo undrar nog vad tusan mitt problem är! Han ser rätt uttråkad ut när jag för sjätte gången stannar, sätter honom ner o bara är! För att varva ner lite!
Men träning ger färdighet och snart kanske vi rentav slipper de där idiotvändningarna bara för att det lukta såååå gott där borta!

Igår var vi på tisdagspromenad med Goldengänget. Fyra tappra tvåbenta o fem fyrbenta. Viggo var i sitt esse o for som en bäng efter Millie som lukta såå gott! Men efter halva promenaden är han riktigt trevlig att ha o göra med!

Oj läser igenom vad jag skrivit å det ser ut som Viggo är ett monster på promenader. Så är det inte men jag har börjat kräva lite till av honom när vi bara går! Nu ska jag återgå till pluggandet men först en promenad men herr fyrbent! Tror bestämt vi tar cykeln med oss!

Just det fick ett så fint kort av Sandra, från lydnaden i lördags. Så det kommer som bonus här =)

image733
Vilken stil, men kul har han iaf!

Valp på vift i skogen!

Igår och idag har vi varit hundvakt åt lille Harry! Han är galet okomplicerad, lite liten för min smak men smidig o duktig! Viggo är lekfarbror på hög nivå, lägger sej ner å låter Harry göra vad han vill, tycker han att han är lite för på, typ inne i munnen på Viggo så stänger han bara lite lätt =) Så söta å titta på!

Natten var lugn sov mellan 00.00 typ o 7.15 sen var det fullfart igen! Hängde även på min kusin hennes kille o ett par till med hundar ut till Ågelsjön på förmiddagen å klättra i berg typ.. hihi en låång o kämpig runda blev det där liten valp och stora hanar fick lyftas upp stundtals, matsäcken var välbehövd när vi äntligen tog paus o Harry fick rejsa runt lite efter att ha blivit buren! Kartig som få, inte rädd ett dugg å sööt!

Nu ska jag vila en stund o ikväll blir det bio, "super sugen"! Glömde inte efit idag men insåg när jag skulle iväg att kameran var död så jag gav upp! Ser fram emot era andras EFIT!

Så har vi tävlat igen!

Ja då har vi tävlat ännu en gång, denna gång på Valdermarsviks Bk, dömde gjorde Anders (?) minns inte efternamnet..

Hursom helst så gick det väl inte tipp topp men inte helt hemskt heller. Inledde med en plats med skott, ja det jagades i skogarna runt bruksan. Viggo är ju  inte skotträdd men intresserad kan man väl säga! Men han låg hela platsen, men kunde inte dölja sin lycka när jag återvände och for upp på TL´s kommando, till alla fyra åsså ner på rumpan igen. Jaja vi nolla nog inte iaf tänkte jag. Vi drog nummer 5 denna gång så viggo fick stanna ute efter platsen. Sammanfattningsvis så vet jag att Vi kan bättre! Linförigheten strula vi bort med flummighet, viggo spatsera öer till högersidan å diverse saker. Läggande lyckades vi nolla fast Viggo la sej, jag gav ett litet dk i samband med kommandot, något som domaren NOLLA! Där rök våra chanser!

Dagens jackpott var iaf resterande moment. FRAMFÖRALLT Apporteringen som jag egentligen inte tränar utan bara låter hända. Å igår hände det, en liten tjuvning men sen hör han stadigt och fint hela tiden utan att spotta! Där vann vi kände jag! En vinst för oss! Vi kan!

Totalt fick vi ihop 134,5 p! Kritiklappen är hos Sarah så den kommer så fort jag fått den!

Som sagt Vi kan! Det vet jag! Men vi behöver träna mer utan godis, mer på mattes nerver och hur man på bästa sätt värmer upp! Nu tar vi nya tag IGEN!

Får inte glömma att skicka två ENORMA grattis till SARAH OCH YOGGI som tog sitt första pris i Lk1 idag! Härligt jobbat! Å till MOA OCH LUCAS så klart som kamma hem ett första pris och en tredje plats i eliten idag! Det var ni värda allihop!

Fika, genrep och fika!

Ett evigt fikande eller vad säger du Moa ? ;) Igår kväll kom Familjen Wallin-Bååth-Wering  och Nina förbi på en fika, söta Nina hade bakat hallonmuffins som smaka lika gott idag, å jag en kladdkaka! Med var såklart Yoggi och bebisharry, som tillbringade större delen av kvällen pussandes på Viggo eller sovande i mitt knä =) Så söt, så liten som ett marsvin med lite längre ben..

Idag for jag och Moa till bruksan med de stora grabbarna, utbrytarkungen alias Sockan fick vacker stanna hemma! Den träningen vi gjorde idag kändes riktig bra. Körde hårt på lägganden. Testate några ställanden, fick till ett klockrent så därefter slutade vi! Testade innan det även lite linförighet som alltid när vi värmer upp, vilket kändes bra han är så taggad, måste bara plocka fram lite mer jävlar anamma på tävling. Även apportbocken kom fram idag. Det momentet är såå tråkigt så jag bara hoppas han tar den å att vi kan få en femma. Då är jag nöjd! Åsså fika vi ju självklart =)

Så nu får jag se om jag kör nåt mer innan lördag, beror lite på hur det känns ev. kör jag nåt kort litet imorn.. Annars lunkar livet mest på. har varit lite slö sista veckan med låånga promenader, har överlämnat dem till Husse men idag ska jag nog ta en låång en bort till mamma och pappa... Ha en bra dag!

Skogsdag!

Idag bidde det en riktig skogsdag! Apportering med  delar av goldengänget på förmiddagen och viltspår med Johanna och Ninna med hundar på eftermiddagen. 

La viltspåret innan jag mötte upp med Angelika, Moa och Annelie med vovvar. Sen körde jag två linjetag med Viggo med dummie+vinge, första  fjanta han lite på ingången men andra var så klockren så där slutade jag! Kort o konsist! Tränade lite stadga med. Moa kasta ut tre dummies o kvacka lite, sen satte jag Viggo och gick själv ut för att hämta dem å min favvo hund satt kvar! Sånär som en luktis på en bit blodigt pippipapper som låg breve!

Sen fika vi lite innan vi begav oss mot staden igen!

Hemma o vände o chilla lite i soffan, innan vi begav oss till skogen igen för att gå dagens viltspår. Denna gång med nytt sällskap! Viggo fick ett ca 400-500 m långt spår, med två vinklar o två bloduppehåll.

Husse o Viggo har inte spårat sen i våras så det var spännande å se hur kanon bra det gick trots uppehållet. Viggo var supertaggad när han insåg vilka byxor husse hade o att vi var i skogen med hussse som hundförare. Han slarvar lite å går lite fort emellanåt men det fick han igen när han missa vinkeln å fick sansa sej o vara mer nogrann. Men han löser alla problem fint! bloduppehållen vållade inga problem utan han bara tuffa vidare! Där är Viggo minsann fruktansvärt okomplicerad!

Nu ska jag sparka igång dem så det kan bli ett anlagsprov inom en snar framtid! Viggo ligger nu hel utslagen i hallen o sover sött! Tack för idag slut för idag!

Viggo har tävlat lydnad!

Så igår var det då äntligen dags för vår officiella lydnads debut! På riktigt liksom! Söderköping var för dagen arrangerande klubb o vi tävlar ju numera för Norrköping.

Klumpig som jag är drog jag startnummer 19 av 22.. lite väl sent kanske men det gick ju det med. Efter en lång väntan och en klart godkäns plats, där vi fick en halv p avdrag för nosning så var det dags. Viggo kändes seg och flummig men tycker ändå vi lyckades jobba upp oss innan vi gick in på planen.

Här är poängen:

Platsliggande: 9,5 (nosar) koeff. 3

Tandvisning: 10 koeff. 1

Linförighet:  6,5 (SS, Släpar, nosar, sent s, Dk sväng, nosar) koeff. 4

Läggande: 0 (ligger ej) koeff. 2

Inkallande: 9,5 (vid ingång) koeff. 3

Ställande: 9 (par steg) koeff 3

Apportering: 5 (släpper, ändrar ställning, tar innan) koeff.  1

Hopp över hinder: 9 (seg avslut) koeff. 2

Helhetsintryck: 10 koeff. 1

Summa: 153 p 2:a pris

Platsen var lite orolig, fanns folk bakom oss förare som inte visade respekt och lät sin hundar gruffa och leka i kopplen i gruset bakom. Men Viggo låg, vilket jag är klart nöjd med. Tandvisningen, tror inte domaren såg så mkt tänder viggo snörpte ihop munnen men han var ju inte sur eller så =) Linförigheten, den som kändes så klockren i fredags på genrepet, var flummigt och busigt. Viggo sprang o gnagde mej i armen den lille skiten.. Läggandet, kändes som en besvikelse, sista dagarna har han fart ner i backen, men var nog jag som var otydlig. Borde kanske inte chansat utan gett dk direkt. Det var här vårt första pris segla iväg! Men hallå det kommer fler gånger! Inkallande, här är jag ,mkt nöjd, Viggo hade lagom fart och hamnade bara lite bakom i svängen in men korrigerade sig själv. Ställandet, var dagens glädjerus! Tog nåt steg men stod hela återgången, å tjuvade inte på sättandet!! Apporteringen, här hade jag bestämt mej för att han fick tjuva men en miss mellan mej och TL, ledde till att Viggo var tvungen att resa sej upp för att nå. (fick aldrig kommadot håll fram föremål från TL) Därmed trippa han runt lite släppte och plocka upp igen.  Hoppet är ju inte nåt problem peppar peppar, men han satte sog reste sej o satte sej bättre i avslutet därav det halva poänget.

Helheten 10 var kul å få trots min förarmiss med hoppet (viggo testhoppa på vägen dit) och strax efter poängen tilldelats oss stal Viggobus apportbocken. Måste vara beredd på det! För det är andra gången =)
Jag är galet nöjd med vår insats! Nästa vecka är det tävling i Valdermarsvik. Tills dess ska vi öva språng och läggande främst, de andra ska vi mest testa av.

Grattis vill jag även passa på att säga till Viggos tjej Isa som idag i sin debut tog ett första pris med 173,5 poäng! Härligt jobbat flickor!

Vi drar till fjällen....

Jaa nu är det bokat o klart, se upp i backen fyra hål i nacken, v 6 invaderar familjen Ring, Tandådalen, Sälen. Mamma, pappa, bröder osså vår lilla familj, jag, danne och Viggo är maffian som kommer! Ska bli så härligt. Visserligen bara en weekend men det räcker nog! En stor tvåvåningsstuga är bokad, jag röstar för snarkfamiljen i ett rum o vår lilla familj i ett! Vilka röstar för??

Hoppas på mera snö detta år o sol! Kan man få det?

Härligt höstmys med Moa och grabbarna!

Igår kidnappade jag och Viggo, Moa o hennes grabbar för att visa dem vårt smultronställe, farmors gamla landställe numera har bara farbror kvar huset där, men vad gör det. Vi åker dit o myser vid vattnet emellanåt iaf =) Särskilt höst, vinter och vår! Är så fint där då!

Först fick vovvarna bada lite och mästerfotografen Moa, fotade de små trollen! Sen gick vi rundan runt sjön, fotade lite på vägen för att sedan avsluta med bad och fika igen innan hemfärd! Viggo visade igår hur vuxen han blivit på vissa plan, han riktigt uppfostrade Oscar emellanåt. Det trodde jag skulle dröja men .. hej, det bådar ju gott =)

Vi hade ett par härliga timmar i solen, med tre buspojkar rännande omkring och smaskigt fika! Här är lite bilder från dagen, alla tagna av Moa Ågren, fler bilder på grabbarna finns att beskåda i deras galleri.

image725
Bus med linan!

image726
Crazy dog!

image727
Kompis dela med dej då!

image728
Men... äää.. om jag bara tar den då...

image729
Snyggingar som poserar i höstsolen =) Finn ett fel? En ska bort? hihi

image730
mmmm häärligt!

image731
Viggos taktik på lite halvjobbiga valpar, man parkerar på huvudet, å sen sitter man där =)

image732
Mattes stolthet! Älskade snygging! Du underbara hund! 


Polarna Hugo och Viggo

image711

Idag har vi besök av Hugo vars familj är ute på äventyr! Då måste man ju få egna äventyr eller hur! Så idag medan jag pluggade som bäst, for Husse i hushållet iväg å hämta Hugo!  En rejält taggad hugo mötte sedan en minst lika taggad Viggo i lägenheten så när de coolat ner sej lite tog vi bilen å åkte till skogs =)

Började med att fota Hugo lite, då hans matte jämt klagar på att hon inte har några foton, kameran är väl inte superbra, men endel blev riktigt fina.image713
Sen gick vi en runda i skogen, först med grabbarna kopplade å sen lösa. Syntes att det tar på krafterna att gå kopplade men de var så duktiga o struntade i varandra o bara gick. Super bra träning! Sen fick de rejsa, Viggo är sååå snabb o Hugo börjar bi gammal o tappar fort farten. Superkul tycker Viggo o springer ännu fortare! Försökte fånga dem på kort springande men blir mest skuggor...

image716
image717
image718

Fotade min lilla kille med såklart..
image719
rullar sig i ljungen, myyys!
image720
Hööh vad var det?!
image721
Spejar på Husse och Hugo
image724
Ååå vad det denna sida du ville fota sa du?

Riktiga polare poserar ihop och delar vattenskål =)
image722
image723

Nu ligger de här hemma på golvet o sover stundom en terrier som gruffar mot dörren stundom en labbe som verkar ha loppor =)

RSS 2.0