Ensamhetsträning

Mycket korkat påfund tycker Sting. Varför ska man vara ensam för när man kan vara med matte. Hmm.. Nävars så illa är det inte. Testat lämna dem lite smågånger, typ kasta soporna i trappen gånger.

Danne lämnade dem när han tvättade häromdagen. Så igår tog jag tag i denna träning med. Kissade Sting och lämnade honom sedan i köket med ett ben. Dock så åkte benet ut under grinden så Sting var en aning förtvivlad över det faktumet när vi klev in genom porten. Väntade tills han knep ihop den lilla munnen och gick sedan in. Lämnade in benet igen och parkera viggo i hallen. Slog på babymonitorn och ställde den i köket, tog den andra med mej ut och gick till baksidans lekpark med Stina. I två timmar var vi ute. Knäpptyst i monitorn och torrt på golvet! Lycka!

Testade idag med. Först en snabbis medan jag gick med Viggo. Tystnad, benet kvar i köket.

Sen åkte jag med Stina till systemet. Förvarnade närmsta grannen, bad dem hålla öronen öppna. Tyst när jag kom tillbaka 1 h senare och torrt. Dock hade det varit en ung herre som skällt och gnällt i omgångar där inne. Attans. En snabb analys och kom fram till följande:

Benet har åkt ut, frustrationsskällt ett par gånger. Retstickan Viggo har sedan smaskat i sig benet (avslöjad då vardagsrummet nyttjats, viggo parkerar alltid på den mattan när han får nåt ben och sting äter inte upp ett helt ben än). Därav de små gnällomgångarna då han inte varit sysselsatt helt enkelt. Nu blir det ben som inte kan åka ut under grinden. Så ska det nog gå bra!

Flocken är samlad!

Nu är hussen och Viggo tillbaka efter sitt internat i de småländska skogarna (hussen får berätta mer om det). Hemkomna med en medalj som visar deras deltagande, alla var lika duktiga sa Jan och langade runt rosetter och medaljer, hälsar hussen.

Sting och matten har fått lite egentid när Stina sovit och annars så har han fått egentid utan Viggo. Mycket bra träning.
På tal om träning så är jag nu igång och tränar den lille mannen. Lite svårt att få kontinuitet i träningen än så länge. Men vi avsätter lite tid varje dag till "ren" träning även om allt är en enda träning =)  Det vi fokuserar på är namnträning, vändsignal, inkallning, sitt/stanna/kontakt samt att gå fint vid sidan. Allt med och utan störning beroende på vad som erbjuds för dagen. Han är riktigt kul att jobba med. Entusiastisk och kvick! Matten är nöjd.

Idag har vi dessutom varit hos veterinären och vaccinerat Sting. Han skötte sej exemplariskt. Veterinären berömde oss för vår fina kontakt (gissa vem som log som en sol hela vistelsen där), hans hull var perfekt, han var i bra kondition, vi kolla så att chippet satt där det skulle och det gjorde det. Att han fick ett stick i nacken var inget som bekom honom. Jag åt hälsar Sting.

Just nu ligger det en utslagen hund vid mina fötter (Sting), en på kalla klinkersen i hallen och en sovande dotter i sovrummet. EN mycket nöjd matte får tid att blogga och fixa.

Nu väntar snart en valborgsmässoafton i Svärtinge, har dock hört att det är fyrverkerier där ute då, så Stingrockan och jag ska bunkra med godis och träna kontakt igenom oväsendet. Sen nåker vi till landet över helgen för att avrunda den med ett besök på Limmerhult på söndagen. Valpträff står på schemat! Ska bli superkul!

Ha en toppen helg allihopa! Risken finns att jag inte hinner skriva mer denna vecka!

Drakepappan!

Idag har vi varit iväg med hundarna. Hemma hos våra underbara uppfödare och coacher. Vi har såklart varit på Limmerhults gård!

Idag dagen till ära var Stings pappa Drake med matte från Ungern på plats, för att guida oss genom valp- och unghundsträningens underbara värld. För mej var detta precis vad jag behövde för att komma igång. Har varit lite tveksam till vad och hur jag skulle starta vår bana framåt i livet. Att "träna" eller inte så att säga. Fick idag mycket svar på mina funderingar och stakade idag tillsammans med Cinna ut en liten strategi.


Snyggispappan, som vi även sett in action. En trevlig syn=)


Calle med Olle och Erik (eller tvärtom), Drake, Ellen, jag och Sting, Anna och Tosse.

(bilder från www.limmerhult.net)

Det är en väldigt jämn kull det var svårt att se skillnad på dem när de busade särskilt på Tosse och Sting, Sting har ju tack o lov en vit fläck fram och under alla fyra tassar sen är han i dagsläget minstingen i gänget. Vore ju strålande om vi nu kunde få in en  100%ig namninkallning så vi kan lösa våra "vilkenvalpärminproblem".. hihi!!

Jag kunde inte hålla mej så redan i pausen tog jag ut min lilla buse och tränade lite kontakt med rejäl störning. Nu ikväll har jag och Sting tränat lite sitt samt introducerat en vändsignal.

Jag är så peppad, Danne är lika peppad han. Han och Viggo sticker ju på internat imorn tillsammans med träningskompisarna Camilla och Kina, för labradorklubben i Blekinge. Vi önskar dem lycka till. Själv ska jag fokusera på mina två hemmavarande guldklimpar hela helgen.

Stingrockor kan visst gå i koppel!

Stingrockan här hemma har när jag tagit på kopplet eller så fort kopplet kommit fram blivit superlåg och dämpad. Försöker klättra upp i knäet, kryper ihop , drar in svansen och ser allmänt bedrövlig ut. Jag kan för mitt liv inte förstå varför.Han har ju knappt gått i koppel. Men efter lite resonerande med Moa så kom vi fram till att jag förmodligen är hård i mitt kroppspråk i samband med att kopplet åker på.

Bestämde mej ikväll för att ta tag i det. Inledde med lite kontaktträning. Har valt att klicka in det. Sen fram med godiset, tålamod och kopplet. I samma ögonblick så flydda Sting in under bordet. Totalblockerad. Så jag tog helt sonika fram honom. Han åla och kråma och kröp ihop i mitt knä. Ny taktik krävdes.Gjorde en manöver. Sting parkerades i soffan och jag på golvet,därifrån utgick vi.

Till en början var han låg, krummade sej och höll på men tog godisen efter viss tvekan. Efter ett fåtal repetitioner släppte det och jag kunde mata in godis efter godis när jag tog på öglan.Jag fokuserade på att hålla handen högt för att inte behöva bråka på det i onödan.

När vi hade flyt och han slappnat av i soffan så tog vi ett brejk och fortsatte sen på golvet. På godis av på godis av på godis av på godis, ja ni förstår.

När han vifta glatt på svansen och såg opåverkad negativt ut, samt började bjuda in huvudet själv så tog jag fram klicket och la till det. Nu bjöd han ju på ett beteende som började närma sej min målbild. Efter ett tag pausade vi och avancerade sedan med att han själv fick springa in i öglan.

Så nu ikväll har min bästa Stingrocka bjudit in huvudet själv i öglan och glatt repeterat det. Mycket nöjd matte! Stingbusen tog en svängom med gräsanden som för att fira sin övervunna rädsla.

Livet med en Limmerhultare är underbart, han är inte bara snabb han är smart också!


Sover sött i mattes knä ute på landet, (på landet får man ha foppatofflor på sej faktiskt) Ni ser avknappen finns!

Landet och vatten!

I helgen har våra hundar fått varit äkta utehundar. Vi tog pick och pack och goda vänner (Hanna, Markus och Goldentiken Isa) med oss och for till landstället utanför Ringarum.

Det var kallt som fasen, men mysigt. Vattnet frös första natten, men framåt dagen så hade det tinat. HUndarna var ju helnöjda för när det var så kallt så låg hela familjen i en säng och mös, såklart också hundarna. Sen att vissa små svarta tog sig friheten att slappa där på dagen med var en annan femma, golvhöga sängar och ouppfostrade valpar är inte en bra kombination. Om ni frågar mej frågar ni den lilla svarta så har han nog en annan åsikt.

Den lilla rackaren har också testat på en ny grej, att trilla i från bryggan och simma in till kanten, få tokryck och sen bli värmd i mattes fleece som hon såklart offrade till sin lilla svarta. Min version av det hela är, Sting såg mej på bryggan och sprang ut, jag började belöna honom med rösten och plockade fram kamera och godis. I samma andetag som jag sa Bra och plockade fram godiset kom Viggo dundrande ut på bryggan. Tjong, och den lilla svarta trillade i. Allt  medan jag glatt belönade och fotade. Så jaa ett suddigt kort men bildbevis finns på Stings kamp mot Viggo på bryggan =)


Sen sprang matte in till land för att belöna där istället!

Skaka

Liten undrande vad som hände, två stora som inte fattar vad problemet är, det är ju bara o hoppa i igen och igen o igen!

Dom stora hundarna fick köra lite vattenapportering första denna säsongen. Viggo och Danne så sammansvetsade ut även här. Snygga avlämningar, inget ruskande, lös passivitet utan problem. Sa jag att jag var imponerad?!

På måndagen städade vi, byggde lite och for sedan in till stan igen. Varmvatten och redig värme kändes rätt skönt då!


"Söt"nos!

Mer bilder kommer lite pö om pö.
Första "riktiga" träningspasset!

Vi har smålallat omkring nu i 2 veckor jag  och Sting. Känt lite på varandra, lekt en massa och myst supermycket. Tagit det coolt liksom. Fokuserat på att få vardagen att fungera, få till lite rutiner, jag är en rutinmänniska, med två hundar och ett litet barn så krävs det rutiner.  Har funderat på hur jag vill ha det nu när han väl är på plats, min nya stjärna.

Vi har tränat inkallningssignalen till matskålen varje dag och ute lite då och då. Vardagshyffs så som man får bära på saker men man får inte ligga och tugga på alla saker. Man ska vara tyst, speciellt då man är i bur eller i köket. Inget gapande tolereras här. Man får inte heller bita små flickor i händerna, eller bråka med brorsan när han sover. Mycket man får inte men man kan också säga att han får, röra sig fritt i lägenheten då jag har full koll, man får bära och leka med saker inne, man får vara en stor del av familjen och man kan göra sig hörd utan att göra sej hörd så att säga!

Allt lär sig min lille man på, även om vi inte tränar regelrätt träning, varje anvisning till Viggo, varje harkling, varje ord som kommer ur min mun påverkar Sting. Han är väldigt lyhörd och alert. Råkar man vissla med i en låt på radion och Sting ligger å sover kommer han som ett spjut. Vissla nån, var det du som vissa?!

Idag har vi iallafall, skivat upp och ätit upp en liten hotdog. Klickern kom fram och vi "klicka" lite. För att vara mer exakt så klickade vi för kontakt. Han är go att träna. Vi belönade och frivillig följsamhet med korv idag, annars brukar vi mest belöna med lek, röst, smek eller en del av den vanliga maten. Varierad belöningsform är mitt motto.

Nu sover han sött på mina fötter. Ska straxt smyga in i köket, obemärkt försöka ta ner pipan från sin krok och vissla på min krabat och belöna honom med en stor skål uppblött valpfoder. Lycka i en valps lilla värld.

Kärlek

Foto Pia Pettersson

Bästa brorsorna!

Å de är så fina tillsammans Sting och Viggo. Visst Viggo är en drummel som kör över liten ute, en mes som inte säger ifrån nåt utan bara gnyr lite ledset och ber om hjälkp från oss ( bra egentligen) men ack så söta de är när de faktiskt beter sej som man ska, myser ihop. leker ihop eller bara är.

Glad Påsk!

Ta hand om varandra och njut av ledigheten ni som kan! Själv jobbar jag, men är inte så synd om mig, ska på påskmiddag hos föräldrarna efteråt och sen jobbar jag inte helg på 2 veckor!

Annelie med kamera var på angenämt besök idag. Hon intog magläge i gräset och knäppte minneskortet fullt på min älskade familj. Huvudobjek var såklart grabben med Sting. Men även vi andra fastnade på ett och annat kort. Stinakorten kommer upp i hennes blogg så småningom.

Tidsbrist och fel data gör att jag gör en fuling och länkar till Annelies album som hon gjort med Stingfoton. Tusen tack för alla fina foton och för att jag fick länka till ditt album. Ta gärna en titt på hennes andra foton, du blir inte besviken!Här
finner ni alla underbara foton på min fina grabb! Brun som sin mor!

Klockren dirigering!

Utropade Danne när han kom in nyss! Viggo gjorde en klockren dirigering upprepade han. Glädjen gick inte att ta miste på! Fick tillslut ur honom vad han hade gjort.

Viggo hade stannat på studs, vänt upp och vart redo på en halvsekund, när danne blåste kontaktsignal. För att därefter lyssna fint på nästa dolda dirigering och klocka den med sen rätt hem!!!

Duktiga gula dåren i familjen!! Matte är minst lika stolt som Husse! Jisses vilket jobba!

//matten

Matten har jobbat!

Nu har matten jobbat de två första dagarna sedan lillkillen kom hem. Det är med blandade känslor. Kanske låter illa men jag får sitta mer på jobbet än hemma.  Men som jag saknar familjen när jag är där!  Här hemma verkar det ha gått fin fint. De har myst på himpafältet på en filt. Sting åker väska dit (läs sover i väskan på vägen dit) lullar omkring sedan ett tag och slocknar sen. Perfekt!

Idag när jag kom hem tog jag med mej hundar och barn till folkparken. En solig dag som denna så blev det perfekt miljöträning för båda hundarna. Viggo satt uppbunden i gungställningen och Sting låg i vagnen. Lyxigt va! Som vanligt så tar han allt med ro!  Viggo är ju van parkhund så han satt där utan klagomål tills vi gick igen.

Man kan börja ana lite rutiner här hemma, bara ana men imorse vakna Sting med min väckarklocka (5.30) i en alldeles torr bur! Lycka! Annars myser, busar och namntränar vi lite.


Bråttom bråttom fortare fortare.. ja det gäller ju såklart frambenen med, eller hur var det Sting?!

Avslappnade!

Viggo är en hejare på att slappna av i olika situationer. Läs somna. Ända från han var liten hängde han med överallt. Vi var noga med att han fick sova ifred, avskilt eller ibland oss andra. Lite fjantigt tyckte många i släkten framförallt. Men nu när de ser hur trygg han är inne hos andra, vart vi än är så länge han får vara med oss så är de flesta imponerade.Självklart följer vi samma linje med Sting. Han får hänga med på det mesta och någon av oss fokuserar på honom medan den andra tar hand om Stina och Viggo.

I lördags kväll var vi på kalas hemma hos mina föräldrar. Stings förs
ta hembesök så att säga. Vi kom lite före de andra så han hann kolla läget. När väl folk börja droppa in sov han brevid mej på golvet. Till middagen fick han slappa i mitt knä, för att sedan sovande bli flyttad till ett närliggande rum, där han sov vidare. Han sov sig igenom kvällen, med några kissturer och olika sovplatser, likaså Viggo och Stina. Gissa om vi var nöjda och stolta när vi åkte hem. Släktingarna (morfar och farbor, båda gamla bruksherrar) var mycket imponerade.

Oj oj vad vi skryter här. Men det känns så himla bra. Sting visar stort prov på ett riktigt trevligt temperament, lugn, cool, orädd, framåt men ändå på en trevlig nivå. Jag är så himla glad för att vi fick äran att ta hand om en limmerhultare.

Som ni ser så har lite syskonkärlet uppstått. Viggo säger inte ifrån men far upp som en skottspole om Sting är för närgången.

Våra fina killar!

Burpremiär i bilen!

Sting har under gårdagen och idag fått åka i bur i baksätet. Än så länge tycker jag att han är lite för liten för att åka ihop med Viggo bak. Utifall Viggo tappar balansen så är Sting väldigt liten å landa på. Så han åker i bur i baksätet. Igår åkte vi bara korta sträckor, men idag tog vi hela familjen med oss till landet, ca 40 min körväg. Sting fann sig snabbt tillrätta och sov hela vägen. Duktiga killen. På vägen hem var han lite piggare så han ylade lite och försökte flirta med Stina men utan framgång såklart så efter några minuter så somna han och sov gott hela vägen hem. Hundarna fick även vila en timma i bilen idag, likaså det förflöt utan problem.

Stolt matte och husse!

Vi är så stolta över våra hundar! Just precis denna helg har vi slagit oss extra över bröstet och berömt oss själva för våra fina killar och vår fina tjej!

Sting visar varje dag nya sidor som vi verkligen gillar. Som vi ska kämpa för att förstärka och behålla. Viggo utvecklas varje dag han med, även vår konflik blir ömsom varje dag lite mindre synbar. Hussen och Viggo genomgår en enorm uveckling, det är häftigt att se.

Helgen har tillbringats mestadels ute, på lördagen i Svensksund, hos Camilla och Pelle med barnen på deras underbara marker och idag på landet. Igår fick vi äran att se nya delar av markerna. Hela familjen var såklart med, ett litet pyssel men ack så kul när man väl är på plats. Stina njuter i gräset medan mamman och pappan fokuserar lite på hundarna.


Mellis i det hmm gula, sting ligger i gräset på min sida =)


Bustrollet!

Viggo: Dirigeringsträning samt markeringar med terrängbyte. Jaktlydnad samt en bytesövningSting: Miljöträning, inkallning och avslappning!Vilka hundar! Viggo gjorde en klanderfri träning. Bra fart trots värmen, ingen olydnad och klarade av uppgifterna på ett mycket bra sätt. Sting är cool som få. Han snubbla omkring i det höga gräset. Åt maten i det fria från backen, höll sig runt mej och lägret. När jag hjälpte till med träningen så låg han i skuggan av vagnen och sov sött eller spana från sin plats.
Efter träningen hälsade vi på de nyfödda lammen och deras mammor. Et himla bräkande men Sting tog det med ro och somnade i sin lilla väska hängandes på min axel. Viggo såg mest fundersam ut och Stin blev lite rädd men fann sig rätt snabbt. Miljöträning för alla! Perfekt!

(Fotograf Camilla Jiremyr)

SURGUBBE!

Har nu fått veta genom lite klurande och ett påhopp vem den som lämnat in klagomålet är!! Det är en gubbe ovanför oss med en Cairnterrier som klagat. Helt okej, om det nu inte vore för att hans hund lever fan dygent runt, skäller, ylar, gör utfall och så vidare. Hans kommentar var dessutom andra hundar kissar ju över... då undrar vi alla inklusive vicevärden, kissar man över valpkiss och varför är det ett problem om man nu inte ska kissa hundarna på gården.

Hans påhopp på danne idag var så barnsligt det med. Han flög på danne när han var på väg ut, och sa: Hoppas det där va sista gången du kissa den där hunden på gården, följer du inte trivselreglerna. Jo sa danne men detta är en valp o den kommer vi fortsätta kissa där. Surgubben mena på att det minsann var en tant som bruka sola där nere. Aldrig sa Danne det tror jag inte ett skit på. Och så fortsatte det tills gubben hota med att styrelsen var med honom o bla bla bla! Visst visst sa danne vände sej om o gick.

Jag blev såklart vansinnig. Gick upp till karln och ringde på. Tror ni han våga öppna. Icke. Har varit uppe tre ggr. Hör hur han hyssjar sin hund som skäller somen bäng där inne, men han vågar inte öppna! Fegt!

Hans hund skäller  och ylar dag ut och dag in. Nätterna och tidiga mornar. Så fort nån kommer å går i porten, när någon är utanför , om nåt smäller, en bil gasar, en garageport öppnas .. ja jämt. Den gör utfall mot Viggo (som bara skiter i den lilla ragghunden) mm. Så han är väl inte riktigt i position att börja härja. Men förmodligen därför han börjar härja på oss. För vi springer ju mer i porten och är på gården, vilket resulterar i att hans hund skäller och ylar mer. Så han är nog rädd om sitt eget skinn.

Nu så, nu är jag lugn. Han kan gnälla på oss, men vi stör fasen inte nån, han däremot och hans hund stör i tid och otid så vi sitter säkert så att säga.

Ska iaf på två husvisningar kommande veckorna! Håll tummarna för oss.För att avsluta med nåt skojigt så att säga!

Söt granne!

Några goa grannar har vi iallafall! Mötte en go granntant (ovanför) utanför dörren, beklagade mej lite när hon berömde mej för att jag hade ett barn på ena armen och en valp på den andra och stina tappa strumpan och jag böjde mej så graciöst jag kunde ner för att handlös plocka upp den lilla strumpan.

Ett par timmar senare så ringer det på dörren, utanför står samma goa granne med en present. Hon tyckte att vi behövde det som plåster för att folk inte kan förstå att det är en valp som vi kissar utanför. Så ett litet paket innehållande ett paket påskservetter! Så sött av henne! Hon hoppades inte att vi skulle flytta för hon gillade att vi bodde här! Pratade också med vicevärden, som beklagade sej över de surpupporna som gnällde. Vi smidde lite planer, så vi nödkissar Sting bakom soptunnorna. Skönt å ha henne bakom sej, honhar ju lite å säga till om.

Lapparna till trapphusen är skrivna ska bara sätta upp dem! Ska skriva här vad jag skrev i dem så småningom!

Idag har Sting blivit ännu mer varm i kläderna. Lite mer tyken mot Viggo och Stina. Hoppar runt o skäller som besatt. Stina bara glor på honom, fäktar lite med armarna så ger han sej oftast. Viggo går allt som oftast och lägger sej och ser ut som sju svåra år när Sting låter så förfärligt. Han ger sej rätt fort när han inte får nån respons. Men jag undrar omhan ens är medveten om vad han gör?! Han ser rejält chockad ut när han stannar upp och det tystnar. Tokvalpen!

Annars har dagen förflutit på bra, lite mindre kissande idag, natten var lite gnällig men bättre än den förra. Viggo har jobbat med hussen idag så Sting å jag har kunnat bekanta oss lite mer idag. Gillar vad jag ser.. skarpt! Smart, cool och följsam! Hoppas det håller i sig och framförallt att jag klarar av att hålla i det!


Söt som få!

Jag är född att bli en stjärna, kolla får ni se!

Jag är ett nytt stjärnskott på himlen!!


Visslar in matte!


När hon inte lyder får man visa att man menar allvar


Försöker mysa lite med brorsan men han är lite valpofob när det kommer till mys..


Man blir rätt trött på att showa lite, så då somnar jag helt sonika!

Fotograf Moa Ågren

Liftarn!


Åker snålskjuts i en extremt dammig och hårig väska, framrotad under sängen!


Hela promenad gänget!

Han är superduktig, finner sig i att hänga, än så länge! Hihi! Belönar med jämna mellanrum!! En kanonlösning iaf!

Nu flyttar vi!

Idag fick Danne ett samtal på mobilen från vår vicevärd. Hon meddelade att hon fått ett klagomål, rörande att vi rastar (läs låter valpen kissa på gården). Det sitter skyltar att man inte får, men för i helvete, det är en valp. Vi hinner inte längre. Det är en outnyttjad gräsyta bakom pappersoptunnorna. Vad är problemet!?

Nu jävlar satsar vi på att flytta. Nu har jag fått nog. Förbannade jävla pensionärer som inte har nåt annat för sej om dagarna än att sitta o reta upp sej på mej, en mamma, med en 10 månaders dotter under ena armen och en 8 veckors valp under andra. Som bara försöker få ihop dagarna...

suck, ledsen o förbannad är bara förnamnet!

Halleluja moment!

Sting gick precis in o la sej själv i sin bur, dock endast nån halv minut. Men frivilligt! Han belönades såklart! Där inne låg ett ben och väntade!

Viggo som liten!

här såg Viggo ut när han var lika gammal som Sting. Då kalmarit med kolik!


Bilder på Soldraken!

Här kommer några första hemma och alldeles färska bilder på vårt tillskott! Jag gav mej på konststycket att ta ut båda hundarna och barnet på gården. Inte helt lätt, då barnet inte går, och det är några trappsteg ner med vagnen, en vuxen hund som emellanåt beter sej som om han vore valp, men ut kom vi o mysigt hade vi!  Av förklariga skäl så fick kameran inte följa med, nån måtta får det vara. Begär barnflicka om jag ska fota med =)

Sting skötte sej ju såklart exemplariskt, trodde ni nåt annat! Sting sover som en tok på em! Hmm kanske ska se upp jag med


Sneglar lite från buren softande på ankipanki


Kan med stängd dörr med och med råttan som sällskap!

Men han är inte i bur hela tiden lovar!


Närmsta de sovit hittills, Sting förskte kliva upp å lägga sej i midjan med huvudet på ryggen på Viggo men då lyste paniken hos viggo och han for förnärmat upp!!

Men som ni ser så sover Sting rätt mkt, med all rätt!

Nu är vi precis inkomna från en jäääättelång promenad i Stins mått mätta. Vi gick säkert 25-50 meter till soptunnan och sen fick han åka snålskjuts!Natten och dagen!

Natten var lugn, endast Stina som fick för sej att vakna.. lustiga unge! Sting vaknade förmodligen till då utan att jag märkte det och därmed skedde en liten olycka inne. Men han sov gott när jag kom in från Stina. Vid 6 imorse fick han frukost och kisstur på gården.

Dagen har mest bestått av mikrostunder lek och bus och sova. Så mysigt med valp här hemma! Det är lite mera pyssel och pusslande än när vi hade Viggo som valp, nu är det ju Stina och Viggo med men det går bara man vill!

Det flyter på bra. Sting är mer kavat idag, framåt och bjuder in viggo men framförallt Stina till lek. Vi har utforskat hela trädgården och han struttar runt mina fötter. En eloge till våra underbara uppfödare som gjort ett fantastiskt jobb hittills!
 
Tack för denna guldklimp. Bilder kommer under kvällen förhoppningsvis. Sladden är på villovägar.

RSS 2.0