Måndagens tidning fick sätta livet till!

Ja ni läser rätt. Känsliga läsare borde sluta läsa nu =)

Måndagens tidning och hallmattan fick sätta livet till inatt. Mattan i köket är en sån i plast så den kunde räddas genom sanering! Undrade först om det var en ko som gjort inbrott i lägenheten o bajsat ner. Men Viggo avslöjade sej med sitt skämsiga sätt o flåsande.

Viggo hade någon gång inatt efter att tidningen kommit blivit akut nödig o taskig i magen. Så i brist på annat lyckades han mestadels pricka morgontidningen som låg på hallmattan å placerat en hög i köket med. Stackars! Han måste fått panik! För han brukar flåsa så man vaknar o vanka av o an men varken jag eller danne har märkt nåt å jag är lättväckt.

Nåja, lillemans mage var helt okej sen under dagen, så han fick maten i fyra omgångar. Lite i skålen o lite gömt lite här o var i vardagsrummet. Det var kul sa Viggo o nosa så morrhåren fladdra o grislätet kom fram =)
När han tyckte det var så kul så gjorde jag likadant med kvällsmaten. Kanske nåt att fortsätta mej nån gång ibland.

Lägger med en bild på min lilla kille! Sensommaren 2006 vid hundbadet i Kalmar =)

image771

Apportering! Bildserie!

Igår var vi iväg ute i Hults Bruk för lite apportering o framförallt fotografering, eller vad säger ni tjejer =) Solen lös över yxbacken å humören var på topp!

Viggo o jag har ju inte kört någon "träning" sedan sista tävlingen för en massa veckor sen, bara ledarskap o vardagslydnad o passivitet. Men igår kände jag mej taggad på att testa! Lina o sele på såklart! Vill inte kliva sjumilakliv tillbaka inte!

Vi börja med lite jaktlydnad! Viggo och Lucas var ute samtidigt. Jag körde med koppel på o fick kämpa lite för vi befann oss på ett sorkfält insåg vi alla =) Men efter ett tag var vi ett ekipage! Inte en hund med någon fjantig matte.

Vi körde först tre linjetag med ökat avstånd, de två första lite flummiga, okoncentrerade men utförda o det tredje perfekt!  Tror jag har för kort avstånd det blir liksom lite oklart vad som är på G och sträckan blir för kort för att Viggo ska ta den med fart! Vilket innebär tid till lukt o kiss! Men som sagt det sista är klockrent rakt ut med fullfart, ingen tvekan vid gripandet och ful fart in utan tvekan avlämning och mys framifrån å belöning i form av godis vid sidan! Igår för endast några frolic! Där pausade vi!

Mästerfotografen Moa var i farten när vi tränade, TACK! Du är guld värd!
image765
Äum.. är det nån som vet vart min matte ska?!

image764
Rådjursrumpan far iväg med ett kaninskutt =)

image766
Kolla vad jag hitta! Akta nu kommer jag!

image767
Se upp! Rädda sej den som kan!

image768
Å matte du väntar på mej!

image769
Här är jag! Titta vad jag hitta där ute, där du var nyss!

Efter Viggos time out o alla andra kört sina linjetag o glögg med pepparkaka intagits så var det dags för en markeringsövning. Nu hade solen gått ner så kamerorna fick vila. Men hundarna fick jobba desto mer. Den kalla luften o snön stängde av hundarnas nosar o vittringen från dummiesarna var riktigt klurig att vädra in för dem. Viggo fick först en som landa en bit bakom kastaren (husse) o dessutom under en tuva insåg vi lite senare. Viggo sökte ett tag men som den unghund han är gav han upp rätt snabbt, å börja pyssla med annat. Då kallade jag in honom. och gjorde om! Gör om gör rätt! han fick denna gång en dummie närmare kastaren som inte låg dold. Denna plockade han upp efter ett extra kommando från mej (apport) och kom sedan raka vägen i full fart in! Det är lycka! Det har aldrig skett! Viggos svåra del i apporteringen har varit att komma in långa sträckor med saker till mej. Det är då trotset varit som tydligast! Nöjd så avslutade vi dagen så! Snipp snapp slut!

Precis nyss vinkade vi dessutom av Hugo som for hem till sin familj igen!! Hej svejs! Avslutar med en samlarbild på Viggo snygging!

image770

Tack Moa för fotona! Du är kanon!

Rematch!

Nu står det 1-1 oss mot världens alla schäfrar! Tjihoo! Igår på lunchpromenaden så var hundarna ovanligt samlade, trots att de sovit hela dagen! Jag tog dem med på en tur i vad jag trodde var uppehåll. Märk väl min förvåning när det helt plötsligt börjar spöööregna o vi var knappt halvvägs. Tänk er två därmed helgalna stollar överlyckliga över regnet o  helt spattiga över att matte ville gå fortare, ja nästan springa, försöka gå fint i kopplet. ICKE!

Mitt över övergångsstället inser jag att det börjar bli rött, ger mej på en liten spurt som misstolkas totalt av de två tossiga hundarna som bryter ut i en koppellek. Får dem över vägen o leken fortsätter ryter i ordentligt o de ger sej men inser då att Hugo som för att bli lite mer retriverlik numera får gå i retriverkoppel för att det är lättare att hålla reda på två likadana koppel nästan sluppit ur sitt. Tacka vet jag terriernosar o skägg för runt munnen på honom stod jag o drog där satt nämligen halssnaran =) Såja ingen fara skedd! på med kopplet!

Men så tillbaka till schäfermötet vilket skedde innan ösregnet kom. Strax efter hagaskolan ungefär så står det två män o en schäfer men mina hundar var samlade gick snyggt i par brevid varandra bara rakt fram... MÄRK väl min egen förvåning när vi faktiskt spatserar rakt förbi denna kontaktsökande schäfer. Utan minsta lilla gruff, koppeldrag eller liknande! Totalt chockad!
Strax därefter vil hugo göra nummer två, men känner inte riktigt för att utmana ödet så vi går lite in på gräsmattan å tänker så att jag låter de andra passera.. vilket de inte gör utan de går jämsides med oss o vi bara går! Totalt oberörda!

Så jäkla stolt! Struttade fram! Tog till o med de tidigare omnämnda missödena med ro! Idag ska vi till skogs med ett gäng goldengrabbar. Hugo som inte har mycket till övers för grabbar överhuvudtaget ska få jobba med sitt humör! Här ska det vara tyst minsann! Jag o husse kämpar =) Hihi Jättekul att det ger resultat! Viggo däremot ska få apportera, något jag tvivlar på att Hugo skulle bli avundsjuk på! Men Viggo ska få visa om våra ledarskapsövningar gett resultat! Om det finns lite will-to-please någonstans gömt därinne!

Förresten är det lyx med en hanhund som inte trotsar i såna lägen där Viggo vanligen skulle trotsa! För Hugo är lite av hans idol, så tja man får väl kolla hur han gör då. Men är snabb att belöna när Viggo är tyst hemma när Hugo ibland tar ton mot alla hemska inkräktare.

image763
Viggo precis 8 veckor gammal lika stor som Trox dvärgpudel 16 veckor osså farbro Hugo i bakgrunden som inte såg viggo som nåt o ha förrän han blev lite större tja ca 4 månader

Två nätter done, two more to go!

Japp, då var två nätter som tvåhundsägare avklarade. Vi tar oss igenom vardagen! Går riktigt bra att gå promenad med dem båda. De är så samspelta så! Gårdagens morgonpromenad var den första med de båda herrarna själv. Allt gick toppen great, tills vi kom knappt ett kvarter hemifrån. JAg bestämmer mej för att snedda över en liten gräsplätt å säger nu så, med en så glad röst att hundarna uppfatta det som ett riktigt lektillbud. Från lugna gatan stod jag där nu med en Viggo som gjorde allt för att komma undan en uppläxande/lekande/dominant hugo som helst av allt bara ville sätta Viggo på plats lite så där som han bara älskar, Hugo alltså! Efter lite gruff å gräl från min sida kunde de bägge lugna ner sej å vi kunde fortsätta vår promenad, lite ur form, lite sämre humör men ändå rätt nöjd.

Tills......................

Det från en bort tre hus ifrån oss kliver ut en schäfer! För alla er som inte känner Hugo är schäfer det absolut värsta på denna jord. Tik eller hane! De borde utrotas enligt honom, på grund av en incident som skedde när Viggo var en liten valpis.I min iver att fokusera på Hugo tar sig Viggo friheten att jävlas lite extra, sträcker ut sitt koppel allt vad han har för att få en liten nosning på denna stört coola schäfer som bara i total ignorans vankar förbi. Medan jag vrålförbannad försöker få tyst på herr grufftroll, hala in unge herr knäppgök å samla den lilla flock som vi är.

Viggo fick väl stå där å se fånig ut i sitt sträckta koppel han nådde inte iaf, å Hugo då. Jo han var inte så extremt pratsam som han kan vara! Kände mej dock rätt nöjd med situationen. Önskar bara att vi varit mer samlade vid detta enligt Hugo fruktansvärda möte!

Så jag säger bara, kom igen, möt oss igen, nästa gång ser jag inte så fånig ut med mina två gula i snören utan då minsann ska jag se proffsig o samlad ut =)

(nåja, mer samlad o mindre fånig iaf)

Detta är vardagen hos vår lilla familj, herr grufftroll och ohjälpsamme totalt oskyldiga unge herr knäpptroll.

Nätterna är lite komiska med men de kan vi ta vid ett annat tillfälle!!

Lugna puckar o tvåhundsägare!

Här är det lugna hundpuckar.. Matte som numera arbetar som alla andra (nästan) människor har insett hur trist det är å ha hund då! Man hinner ju inte nåt! Nävars så illa är det inte för jag börjar rätt sent o slutar väl när det är mörkt men hussen är ju hemma innan som tur är.

Hunden Hugo har fått flytta in temporärt hos oss idag med. Hans tvåbenta familj är på/ i Irland å hälsar på lillebror i familjen! Så från och med idag till o med söndag kväll är vi tvåhundsägare! Mysigt! Hundarna verkar redan ha kommit till ro skönt det.

I helgen väntar lite skogsträning sen blir det dop i Örebro så då ska vi på utflykt!

Avslutar kortis bloggen med en bild på mina favvopojkar, min stora starka sambo o den lilla lätta hunden =)

image761
Stark husse med 38 kg hund i famnenPå allmän begäran en Hugo Softis på bild =)

image762
Hugo snygging på mitt jobb förra sommaren

Underbar hundig utehelg!

Ja då var jag färdigbloggad! Så kan man sammanfatta vår helg! Nävars!

I lördags for vi iväg till Drömgruvan med Goldensällskapet för lite träning o korvgrillning! Vi hade innan dock bestämt oss för att fokusera på korvgrillningen =) Näää.. men Viggo skulle ha mestadels passivitetsträning och så skulle han få ett anlagsspår.

Vi var med på de inledande lydnadsövningarna. Vi sicksacka mellan koner och dummies. Viggo hade ett riktigt fint "gå fint" idag, höll sej fint intill mej o blicken flackande mellan mej o framåt. Så som jag vill ha det i skogen =) Sen gjorde vi en inkallning förbi gruppen o sen en till med en kastad dummie som störning. Allt det gick också fint, reste sej dock men valde att kalla in ändå! Löptikar o nya hundar bekom inte min grabb igår inte! Slutligen körde vi lite stadga med lite dummie som strösslades runt omkring oss!

Sen var det äntligen fikadags =) Korvgrillning över Annelies fin fina brasa! O Moas tjocka chorizokorvar osså lite lyxtillbehör från Pernilla i form av räksallad MUMMA!

Moa o danne hade igår lagt ett varsitt spår åt varandras hundar! Viggo fick liknande ett anlagsprov med lite kort liggtid. Den lilla krabaten gick som en klocka! Så nu ska här tjatas på hussen i hushållet som står för denna träning o tävling =) Viggos passivitetsträning gick kanon idag. Lite grymtande men inte märkvärt! Skönt!
Massa hundar o förare var vi, har läst lite å 13 förare med tot 17 hundar var vi som mest! Imponerande! Bra ordnat Lena o Annelie!

Efter skogen for vi snabbt hem packa om o begav oss till skärgården, närmare bestämt Gryts skärgård, Fyrudden Kallsö! Där vi möttes av min kusin hennes sambo o Vegas (goldenpojke). Vi har bastat o ätit gott o spelat TP. Tjejerna vann såklart! Fnissat o bara studerat hundarna! Som trots trötta huvuden o ben gått non stop! De for omkring ute själva o levde rövare som bästa bröder! Supergoa ihop! Idag har vi gått en promenad o tittat på omgivningarn, för igår såg man inte något, det var kolsvart! Men snöigt var det o snorhalt på vägarna! Tur ännu en gång att vi har vinterdäcken på =)

Tack alla inblandade för en toppen helg! Men hur kan man vara så trött! Borde man inte vara utvilad, frisk luft o mys! Icke här är det trötta kroppar o huvuden!

Hade kameran med till skärgården men den glömdes av  lite, två kassa bilder kan jag väl visa iaf =)

image759
Busbröder satt mest ihop!

image760
Ett försök till gruppfoto, vart konstiga färger  o viggo tro det eller ej, KRÖP fram mot kameran =)

Myshelg väntar!

Japp denna helg var totalt oplanerad så när som på skogstur med Goldenvovvarna o mattar idag! Inklusive korvgrillning som är en viktig del =)

Men så igår messa min söta kusin o hennes sambo o fråga om vi ville komma o joina dem i hennes svärföräldrars hus i skärgården! Svaret var enkelt JA!

Så efter skogen med vovvarna blir det hem o packa o bege oss till ett vintervitt skärgården o mysa för fullt! Hög mysfaktor känner jag att det blir! Därmed bloggar jag nu osså återkommer jag på söndag kväll eller så! Tjing tjing!

Ha en fin helg!

Cityhunden Viggo!

Igår var mamma och jag på utflykt i Linköping på förmiddagen. Klippning och Ikea stod på schemat. Min mor är en tidsoptimisst så vi hann med klippning av oss båda, ett besök på hennes gamla jobb o till returdisken på Ikea sen snabbt hem igen. Men vad gör det. Linköping står ju kvar, så vi tar en rematch nån dag inom kort.

Viggo som skulle få vara hemma på em när jag jobba, fick följa med. Så stora klumpiga Viggo var igår med matte o morrmor hos frisören inne i vad säger man frisörerian hihi, jaja han låg fint vid mina fötter när mamma klippte sig, när det sedan var min tur hade han lite problem att förstå att han inte kunde ligga under mina fötter. Tog varje chans han kunde att smita från mamma in under mina ben. Men det löste sej =) Han var duktig! Låg mest fint o charmade alla både kunder och frisörer =) sötast!

Sen gick vi vidare till mammas gamla jobb in i en klädbutik, här höll mamma malligt i kopplet å Viggo var nog i chock så han bara traska snällt brevid henne o la sej ner när hon sa åt honom. Sen smaskade vi vaniljbulle o drack kaffe/saft =)

Efter detta återstod endast Ikea. Denna gång fick Viggo vänta i bilen. Mamma o jag baxade ut den hylla som skulle returneras o lämnade Viggo i bagaget. När vi 20 min senare kom tillbaka hade herr Viggo avancerat till baksätet. Det var fällt, men är som en pinne tvärsöver kvar men den hoppade han smidigt över när jag visade honom att hundar åker bagage =) Knäppisen!

Lite miljöträning fick vi till sen fick Viggo ligga hemma i köket ca 2 timmar tills husse kom hem o tog tag i den fysiska motionen för Viggobus!

Husse leker hund!

Åå jag glömde ju berätta det var så roligt! Igår morse visade husse ytterliggare ett tecken på att förvandlas till en redig flockledare. Han la sej på golvet på Viggos favorit matta o vaktade Viggos favoritben! Jag har nog inte skrattat så tyst o så mycket på väldigt länge! Viggo började med den tuffa taktiken, leken! Att lura ifrån den stora gröna ( ja han hade ett lumpenunderställ på sej) besten benen. När det inte funka testade han ignorering, med små tjuvnyp när han inte trodde husse såg..  När inte det funka hämtade han det andra benet o försökte sej på en byteshandel, tji fick han det sluta med att husse erövra båda. Nu blev dej jobbigt. Han vanka fram till mej o bad om hjälp jag låtsades som om jag inte såg honom o kvävde mitt skratt, sen försökte han sej på att skälla till dej benen. Trodde väl att husse skulle bli så skraj så han skulle släppa dem, men icke!

En paus uppstod o Viggo tog vätskepaus. Husse låtsades (tror jag) somna o viggo insåg att loppet är kört så han la sej brevid! Märk väl hans förvåning när husse då ger honom ett ben. Wow tänkte Viggo jag vann! Men icke, efter ett tag tog husse tillbaka benet utan något drama. La dem på mattan o lämnade dem. Viggo som insett allvaret o förstått att benen nu är husses vankade efter husse ut ur vardagsrummet.

Kvar blev en road matte o två ensamma ben. När sedan hunden i full galopp kommer in i vardagsrummet o ska just till att greppa benen så tog jag ton. Morrade i allt vad jag hade o tänkte nähä du jag ska minsann inte vara den veka. Viggo backa undan o jag kände mej nöjd! Men så hör jag husse, hallå Viggo kom med benet då! Amen ååååå då fick han ju ta dem! Jaja jag visa iaf att jag med kan vakta lite.. åsså fick han ett varsågod och skådespelet var över!

Önskar så idag att jag hade filmat allt för det var enormt skoj o se Viggos reaktion och frustration!

Tack för allt stöd!

Tack för alla fina kommentarer, det värmer ännu en gång! Skönt att man inte är helt lost i sina tankar och funderingar utan att många av er härliga läsare faktiskt håller med, det finns hopp även för oss =)

Efter lördagens flamseri så kavlade jag upp ärmarna å lät hussen i hushållet visa mej hur jag skulle utöva och erövra ledarskap på unge herr Viggo. Redan på lördagkvällen på en kvällsrunda i kylan och snön började jag visa Viggo vart skåpet ska/kommer att stå STADIGT! Vi gick en ordentlig runda och endast ett Viggoryck försikom, det var när jag tappa fokus och slappna av! Så vad har jag då lärt mej, jo än så länge kräver trollungen full fokus och en taggad vaken Johanna. Kände redan där att nu jäklar, nu bli det andra bullar.

Igår for vi iväg till Dannes farmor o farfar på vischan (läs Ringarum) och firade alla pappor i den delen av familjen, hemskt mycket mat o en massa folk. Viggo fick under denna tid leva loppan hos min mamma och pappa, de hade varit ute å gått å mamma deklarerade stolt att Viggo minsann jävla mer med pappa än med henne, så det så! Ja du pappa vi får bli tuffare du o jag! Efter en hemskt massa mat åkte vi hem till rpyssgården o fira min pappa o åt lite till såklart! Smaskig smörgåstårta! Kika på tv o somna nästan i soffan innan vi åkte hemåt igen, efter att ha lurat ut lillebror med Viggo en sista runda, så vi slapp det igår =)

Idag på morgonen slog jag upp mina bruna ögon o myste en stund med Viggo i sängen innan vi masade oss upp, det snöar! Jippie! Ett gyllene tillfälle för mig att fortsätta jobba  på mitt ledarskap med massa störning ännu mera snö!  Vi gick en lång morgonrunda och jag är mäkta stolt. Inte ett Viggo ryck, han höll sig fint vid mig även när jag släppte (läs tappa) kopplet. Mycket nöjd!

Nu ska matten strax iväg o provjobba, håll gärna tummarna o Viggo ska för en gång skull vara lite själv hemma! Skönt tycker han säkerligen! Ha en fin dag i snön! Tjing tjong!

GALET!

Det satte fart o snöa igår kväll igen! Mysigt tycker jag! Ännu mysigare tycker Viggo. Imorse när vi vakna var det underbar pudersnö ute. Ett kärt återseende sa Viggo o fokusera totalt till 200 % på snön!

Litet problem bara! Vi skulle ju tävla lydnad! Nåja ett försök var det värt iaf! Utan problem la Viggo sej ner på platsen inga dubbelkommandon inte. Hann väll inte ens lämna honom innan hela nosen var vit! Vände mej om o gick o ser en husse som skakar på huvudet, Viggo käkar snö! I enorma mängder. Nosar frustar o äter! Sen börjas det han sträcker på sej, rullar lite å sen sprang han i full galopp mot mej/husse som stod snett bakom.. tvärnitar vid planens slut nosar lite å jag tar tag i honom! Så kan man ju med göra! Sen fick han ligga kopplad brevid mej under resterande tid o ja det var låång tid kvar. Viggos föreställning tog knappt 30 sek. KNASHUND!

Ser det positiva, han mucka inte gräl med nån, drog inte igång nån kollektiv lek utan rejsa till mej!

Viggo var inte med mej idag, han var överallt utom med mej! Gick inte att få kontakt med honom! Så jag bestämde mej för att köra linförigheten, med korrigeringar och sedan bryta. För att överraska Viggo lite å visa att han faktiskt kan bli tillsagd under tävling!

Bra beslut sa domaren o fnissa lite med ett, "ja han är en liten spelevink med massa spring i benen!" Tävlingsledaren kontra med "att den där hunden blir riktigt bra när han har mognat!" Så tja lite glad får jag väl vara iaf! Vi mognar nu hela vintern å återkommer på lydnadsplanen i vår! Nu ska här mognas så vi spricker o matte ska erövra ledarskapet hos herr unghund! MED RÅGE!

image756
image757
image758
Viggos show idag är en återkommande i snö! Trodde dock att han kanske kunde samla sej men äsch vi kommer igen!
(bilder från vår fjällenresa i februari tidigare i år!)


Uppdatering:

Okej, med ny skrud på hemsidan behövde jag ju fixa lite här med, så det bidde lite blått istället för grönt=)

hhmm genrep?!

Jaha denna vecka har det varit lite si och så med lydnadsträningen. Kallt, ruggigt o mörkt.. är mina bortförklaringar. Dåliga men befintliga. Men så idag fick vi med oss Sarah och borderterriarna till bruksan.

Har hört att när genrepet går dåligt går det bra när det gäller?! Eller hur är det?

Hoppas det iaf, för idag var Viggo virrig. Det var mer intressant att nosa efter alla nya lukter i snön.. helt makalös. Han gör momenten men med flertalet diskussioner innan, emellan och efter.. Trist! Men de vänjer sej väl! Hoppas jag!

Nä men helt ärligt så superilla gick det inte. När han samlar ihop sej o jobbar gör han det bra! Riktigt bra!  Vi körde lite linförighet, lägganden, ställanden och hopp. Vi får se hur det går på lördag!

Årets första snö!

Imorse när jag slog upp mina bruna så ser jag hur snön dalar ner utanför fönstret.. Å vad jag blev glad på en gång! Kändes som att promenadlusten, plugglusten, träna hundlusten jaa all lust till allt återkom i ett andetag!

Underbart! Men så vet jag ju att alla inte gillar snön å att den ställer till.. men se det så här.. det kunde varit sån osynlig halka som slog till idag o var förädisk. Idag är det halt o det syns så kör därefter! Mötte grannen som fått en bil i sidan det första som hände idag, okej suck inte kul! Vi har inte bytt till vinterdäck heller men.. har tackolov nya bakdäck! Husse har bilen idag så vi är hemma!

Nåja tillbaka till snön. MYSPYS! Viggo blir helt tossig i snön! Men undra om han är kontrollerbar på en appellplan! Testa lite lägganden idag i snön å den bekommer inte honom han smäller ner i backen!

Bjuder på lite bilder från förra årets snö o Viggo! Kameran fick stanna inne idag var för blööt snö!

image753
Snö matte titta, snööööö! (tror det var kalmars första snö förra året)

image754
Ooo shit massa snö matte, det är tungt!

image755
Tittut!

Det värmer i hjärtat!

Åå vad ni är snälla allihop! Han är i en hemsk ålder just nu! Massa sprall o bus i benen! Men kan inte annat än erkänna att det är frustrerande emellanåt oxå, men vi kommer igen! Bara att kämpa vidare! När Viggo förlikat sig med sej själv så bör väl poängen trilla in när momenten känns så bra emellanåt!

Min älskade schizofrena fyrbenta! Vi kämpar på du o jag! I vått o torrt! För alltid!

Idag har vi varit en sväng på bruksan o tränat lite återgångar efter platsen. Viggo var såååå taggad idag så det var svårt att inte göra mer, men lite transport blir det ju på plan så jag testa lite linförighet o nu är min förut så loja hund övertaggad och studsar i linförigheten, blir nästan glad! Då har ju mina motivationsövningar lyckats iaf! Nävars men bra att han studsa lite så jag fick chansen att korrigera honom. Han är ju annars bara så på tävling.
Tillbakagångarna då, jo han är lätt på alla fyra i dessa situationer. Men idag kunde jag korrigera honom några gånger o höll inne belöningen när han makade på sej. Så vi får traggla lite med detta. På vägen av planen kunde jag inte låta bli att testa av läggandet med å hej vad det känns bra nu! Han smäller väl inte i backen men han tvekar inte alls på samma sätt längre! Nöjd! Sen gav vi oss för denna dag, eller nu ljög jag han fick ta apporten några gånger medan jag höll fast i kopplet så han inte kunde resa sej.

Nu på em/kvällen har vi varit å ätit middag hos mamma o pappa, riktig söndagsmiddag! Sen körde jag o danne, pappa o martin vattengympa för att sedan återvända hem o få nybakat fikabröd =)

Idag måste vi också självklart GRATULERA flickvännen Isa och Hanna till deras tredje raka 1:a pris i LK1 vilket innebär ett LP 1!!! Ni är så duktiga tjejer! Härligt jobbat! Hoppas Isa kan fostra Viggo lite när hon ska bli vår extra bebis i Januari så vi me plockar ettor =)

image752
Grattis tjejer!

Inge första pris denna gång heller..

Nä, vi är nog inte redo för det än helt enkelt. Men vi kämpar vidare! Känner ändå att de moment vi övat¨ordentligt på har gett resultat. Läggandet fungera igår, riktigt bra! Platsen funkar fortfarande *peppar peppar* o språnget i linförigheten var superbra.

Sen behöver vi båda nog mogna! Igår var det mycket störningar på plan då en storpudel studsa omkring på Elitplanen samtidigt som vi försökte köra igenom vårt program. Som om det inte vore nog så avslutade denne med att frenetiskt springa å pipa med en pipleksak snett bakom oss på plan. För de var ju klara! Men men! Omständigheter kommer alltid att finnas där, vi måste bara lära oss behärska dem bättre. Gårdagens störningar resulterade i att jag fick hålla Viggo i halsbandet emellan momenten, något som drog ner helheten, men som enligt både mej och domaren Katinka Ryttse var nödvändigt, för att behålla ledarskapet och kunna genomföra alla moment.

Platsen igår var den rörigaste vi deltagit i hittills, den hund som låg närmast Viggo reste sej direkt o vandrade omkring lite innan tl fångade in honom. Efter ett tag där skulle denne tydligen mot mej då bulta mitt hjärta extra hårt. Men som tur var fångade matten in sin hund tillslut. Under tiden reste sig ytterliggare två hundar. Men Viggo låg riktigt fint igår! Är så stolt! Dock är han lätt på rumpan på tillbakagången så när han inte tyckte tl gav sättande kommando till oss tillräckligt fort tog han saken i egna händer o satte sej för tidigt.

Linförigheten var som vanligt lite av en katastrof, men de delar som hittills inte funkat såsom svängar, halter  och språng satt fint igår. Det var istället raksträckorna som Viggo hade för tråkigt på så han busa gärnet o trassla in sej i kopplet så nu får vi träna raksträckor. Jag elda nog på honom lite innan med för att ha honom med mej men bidde nog lite mkt!


Här kommer poängen och kommentarerna:
(Finspång Bk, Katinka Ryttse)

Platsliggande: 8 (sätter sig innan) koeff. 3

Tandvisning: 10 koeff. 1

Linförighet:  5 (Bra start, SS, Bus, Dk, står, Bra språng!)koeff. 4

Läggande: 7 (Framföring, nosar, lägger sig bra!) koeff. 2

Inkallande: 7,5 (Bra tempo, avslut) koeff. 3

Ställande: 8 (Stannar bra, avslut) koeff 3

Apportering: 5 (Släpper, ställer sig, tuggar) koeff.  1

Hopp över hinder: 0 (Hoppar ej) koeff. 2

Helhetsintryck: 6 (Håller hunden i halsbandet mellan momenten) koeff. 1

Summa: 125,5 p 3:e pris


Jaaa, ni! Läggandet var han tveksam i framförandet, hade annat å hålla koll på men la sej! Klart godkändt! Inkallningen, här tvekade han mellan en ingång eller en turné till domaren, valde mej efter att jag gett honom onda ögat =) Ställandet var riktigt snyggt, men det var nu pudeln fick sin leksak och på tillbakagången när jag är jämsides med Viggo riktas hans uppmärksamhet oroväckande mycket ditåt så jag upprepar STANNA KVAR, o han står kvar tills sitt kommer, då han sätter sig så det är jag supernöjd med! Apporteringen är en fråga för sig. Han var totalt ofokuserad efter pipleksakens intrån i hans unghundshjärna, jag var nervös att han skulle ta de o sticka så är dock nöjd med att han stanna kvar, man får vara glad för det lilla o se det positiva i situationen. Hoppet då, helt mitt fel. Han drog sig mot domaren o Tl så efter att ha bråkat en stund om postitionen så sket jag i det o lät honom sitta snett trodde faktiskt att han skulle hoppa men det blev nog för mycket igår o han sprang brevid.

Det var kämpigt igår, det kommenterade även Katinka, störningen var enorm. Summan av detta är att Viggo är en unghund med mycket i huvudet och har enormt svårt för störingar just nu! De påverkar massor! Bara och träna vidare! Det lönar sig ju tids nog!

RSS 2.0