Äntligen tränat igen!

Så kom vi äntligen iväg på träning igen, KNOTTFRITT och med pappa Daniel med som kunde fokusera på Stina så jag kunde ge Viggo mitt fulla fokus, vilket behövs, det och lite till helst!

Planen för dagen var att fokusera på transporter. Lite kluriga transporter, mot och ifrån land och vattenmarkeringar. Gick som väntat i princip. En hel del konflikter till en början sedan ett riktigt trevligt resultat med en samarbetsvillig hund och konsekvent, tajmad och bestämd matte.


Foto Danne

Han fick även börja med att sitta passiv på medan Martin körde vattenträning. Helt tyst inget pip! Mycket nöjd! Detta var passivitet med mej brevid. Idag på dagen har han fått sitta uppbunden i mammas och pappas trädgård, ensam ute och med oss ute. Gick faktiskt över förväntan, stundtals låg han till och med ner och sov.


Foto Danne

På vatten fick han två synliga markeringar men som inte låg synliga då vattnet blänkte, här vindade han snyggt in dem, rakt ut till han var jäms med dem och då en rak vinkel mot dummien. Klockrent! Avlämningarna där är däremot en katastrof. Igår var han helt utflippad. Här måste vi sätta in hårdträning inför LRM.


Foto Danne


Foto Danne


Foto Moa Ågren

Vi jobbade mycket på att gå ifrån en markering och vända tillbaka för att ta den minuten efter. Efter några diskussioner gick det fin fint!


Foto Moa Ågren


Foto Camilla Jiremyr

Är som vanligt mycket nöjd med träningen, vi är inte perfekta men vi lär oss galet mycket varje träning och gör miniframsteg allt som oftast.

Storebror!

Ja ni viggos dagar går nu mest ut på att vara storebror. Försökte oss på ett träningsförsök igår med en galen knottinvasion satte stopp för oss. Viggo satt uppbunden 5 min å blev på den korta tiden helt svart på halsen och huvudet.

Vi hann dock med lite träning, i form av jaktfot. Är mycket nöjd med den miniträningen, vi är inte perfekta men vi jobbar på bra o det blir bättre o bättre =) Att vara storebror gör viggo gott. På alla sätt o vis.


deppar över inställd träning!

Tjejbesök!(Viggo bloggar)

Det har just varit två underbara dagar i mitt liv, min älskade goldentjej Isa har varit på besök! Underbart att få tänka på nåt annat än att hålla koll på lillasyster!


Jaaa ni, här ser ni mitt nya jobb, vakta människovalp!


Vi har myst, busat, hon har försökt visa att hon vill bestämma i vårt förhållande, så jag lät henne tro att hon fick det. Det är väl så tjejer ska hållas =) Men det har varit helt underbart! Snart får vi pussas igen, vi ska nämligen på semester till dem i sthlms skärgård! Längtar!!


Jag och min fina tjej!

Underbar träning!


I huvudet på en Viggo!

Igår for vi ännu en gång ut till Svensksund och dess härliga marker för lite apporteringsträning. Efter att ha testat av Viggo i veckan hade jag bestämt mig för att låta Viggo jobba ordentligt idag.

Vi inledde med jaktlydnad och stadga. Började med kopplet hängande kvar runt halsen men, efter uppmaningar av hussen åkte det av. Viggo skötte sig jättebra. Stundtals hade han enligt de andra den där blicken som man bara trånar efter. Den blicken som säger jag är här för dig matte. Inte viggos vanliga se mej, hör mej, se mej blick! UNDERBART! Vad gjorde jag då, jo jag tror att jag som Grynet säger, tog ingen skit. Visade direkt vart skåpet skulle stå och var konskekvent! Vi är på rätt väg, har en bra bit kvar men dock! På rätt väg!

Sedan fortsatte vi med vattenträning. Jag förde Viggo lös mot vattnet fram och tillbaka innan jag lät honom få gå i och hämta. Han var förbar. Riktigt bra förbar emellanåt för att bralla ur nån gång men fortfarande vara kontakt och förbar! Stort steg i rätt riktning. Första avlämningen var inte den bästa. Han bralla ur och for omkring lite. Men nu kan jag ryta i åt honom och sedan vända och lungt kalla in och han utan trams kommer. Det är framsteg!! Nästa bestämde jag mej för att möta upp honom i vattnet och den är inte frivillig men den avlämnas i min hand!

Kunde inte med att klippa i bilderna för naturen är så härlig!
På land körde vi sedan ett linjetag, Viggo hade fin fart i benen och nosen påslagen, men något vidare linjetag blev det inte, snarare ett fritt sök. Så jag bröt där, kallade in och la om träningen. Han fick istället som han ville, ett fritt sök. Valde att tillsammans med Annelie lägga ut 10 dummies i en ruta där vi sedan skickade både Martin och Viggo, en och en såklart. Detta var Viggos första ordentliga sök som han sköter suveränt! Inget trams i rutan utan jobb, jobb och in igen! Totalt fick han hämta 4 st för sen var jag så barnsligt nöjd att jag inte ville förstöra den känslan!

Det är den känslan som hänger kvar än idag! Älskar min lilla hund förtillfället. Kunde till och med låta honom gå iväg och rasta sej lös utan att han flamsa ur och lungt och sansat komma tillbaka till mej för att fortsätta träna. För er som känner oss vet ni att det är ett STORT framsteg!

(flera bilder kommer vartefter, mina goa träningskompisar sammanstrålar på msn)

Påski och Lus besök!

Idag är det en bra dag för Viggo. Han har Påski och Lus besök! Hans två bästa vapendragare! Farbror lus å åski-påski! Han verkligen njuter av deras närvaro. Inga problem med Stina, utan de har alla tre legat i en halvmåne runt henne på golvet och turats om att snuffa lite på henne.
Hihi komisk bild va =) En bajsande Viggo i bakgrunden!!


Farbror Lus däremot skrämmer mej! Han är för klok för att vara sann. Som en sån riktigt klok, totalt drillad golden i amerikanska filmer som verkligen tänker! Varför då jo läs här:

Stina låg naken på en filt på golvet och luftade sej lite. Så lyfte jag upp henne för att vända runt henne från mage till rygg. Just då så bestämde hon sig för att kissa lite, så det var inget annat att göra än att vacker hålla kvar henne tills hon kissat klart. Ingen ko på isen för det. Danne tar handduken som hon låg på och börjar torka, samtidigt smiter Lucas iväg och kommer tillbaka med en handduk som låg på golvet i köket (tre hundar+vattenskål=handduk). Han trycker sedan handduken mot mej och tycker väl att jag kan torka Stina med den. Sötlus! När han inte får den respons han önskar (han får klapp och mys), så lägger han ner handduken över Stina som för att visa vad jag ska göra!

Han är underbar Farbror Lus. Stinas "ta-hand-om-farbror-hund"Älskade farbror Lus (stal den från Moa)Kändisar!

Husse och Viggo är kändisar. Dock är Viggos namn felstavat men vad gör väl det. Fotograf är jag själv såklar =) I senaste numret av labradoren som damp ner i brevlådan idag fanns ett reportage om jaktinternatet som vi var på i april. Där fanns en bild på hussen och Viggo som sover under en gran. Det fanns också ett gruppfoto på vår grupp där jag och Viggo var med, men denna bild är roligare att den är med..


Mina sötisgrabbar i tidningen =)

Idag på morgonen lämnade vi lillasyster hemma sovande med sin pappa och begav oss ut på en egen promenad. Med var en liten dummie, visselpipa och ett grisöra, till Viggos enorma glädje. Började med lite enkla markeringar, inga problem. Fortsatte sedan med några dolda linjetag. De första klockade Viggo och sökte fint på min signal. De nästkommande, betedde sig Viggo som om ett Ufo landat i hans hjärna och kortslutit allt. Ut, vad är det! Puss sa du!

Vi struntade i att bråka och gick vidare istället. Det jag ville se med träningen var om Viggo samarbetade med mej eller trotsade. Och där har jag glädjande besked, att samarbetet var det inte det minsta fel på. Tror att lillasyster konkurrens gjort honom gott. Han uppskattar egentiden mer och jobbar för och med mej! UNDERBART!

På vägen hem tränade vi stoppsignal kombinerat med håll fast. Han fick bära dummien hem, och med jämna mellanrum blåste jag stopp. Belöningen var att om han höll fast och satte sej få gå vidare med sin älskade dummie i munnen.

Härlig morgonpromenad, själva och regnet hade till och med slutat ösa ner! Laddad till tusen!

Vi har tränat!

Kors i taket! Igår lurade vi med oss min mamma till skogen som barnvakt åt Stina sen hängde vi på det gamla goa träningsgänget! Solen gassade som tusan och Viggo var riktigt berörd stundtals av värmen. Tanken med gårdagens träning var dock att se om han jobbade med mej eller mot mej efter lillasysters intåg i våra liv.

Jag hade därmed inte planerat någon apportering utan ville se om han var förbar och följsam samt hur det stod till i skallen på herrn med andra hundar och lillasyster i närheten.

Det var lite spänt, när vi kom. Kina vaktade de som redan var där och Viggo tog då tyvärr på sej uppgiften att vakta hans lilla flock som var med. Något som jag satte stopp för direkt och visade att jag kan klara av att skydda flocken på egen hand utan hans hjälp! Efter en kort stund hade han släppt allt och vi kunde lugnt och sansat beblanda oss med de andra. Viggo fick mycket passivitetsträning, något som jag tyckte han skötte riktigt bra igår. Lite pinntugg men kunde korrigeras med en blick i de flesta fall. När alla tränat klart med vilt och dummie, förde jag Viggo lös genom den mark som de arbetat på. Med andra ord fanns där en hel del vittring samt dofter från de andra hundarn. Viggo uppförde sig precis så som jag hoppats på. Överlycklig över att få jobba MED matte och var rejält lyhörd och följsam. Var en fröjd att traska där med honom i det höga gräset. Testade även en inkallning och lite stoppsignal. På den nivån vi är med stoppen är jag helnöjd!

Sedan bytte vi träningsplats och tränade lite walk up med skott. Här var det galet varmt och Viggo försökte hela tiden sätta sej själv i skuggan. Vi jobbade lite grann innan jag valde att bryta vår träning och låta honom pusta ut i skuggan. Skottträningen gick jättebra. Han är intresserad men inte övertaggad och definitivt inte det minsta berörd. Hel cool! Så skönt!

Sen bar det av hem mot morrmor och morrfar för lite dusch i trädgårdsslangen och mys i skuggan på baksidan. Å Viggo han myste som aldrig förr! Mamma och pappa har inte nåt staket runt tomten på alla ställen så när jag är upptagen med annat har herr bus sele och lina, dock inte fastbunden bara som safety för min familj så de kan håva in honom om han får för sig att besöka andra tomter!


ää vadå, pussa NAE int idag =)


Fy vad äckligt människobaciller!Galen Dåre far efter en trasig basketboll!


Mattes fina kille!!

Som ni ser har jag hittat ytterliggare en ny funktion på kameran! Skojigt å hitta en massa nytt hela dagarna =)

BlöjViggo

Igår hemma hos morrmor och morrfar så hade vi blöjbyte i trädgården, vilket resultera i en blöja på gräsmattan som i sin tur ledde till att allas vår apportör Viggo tog hand om blöjan! På sitt eget lilla vis. Ska väl nämna med innan jag visar bilderna att det var bara en kissblöja =)

Misade tyvärr när han greppade den och smög iväg =) Men nöjd såg han ut iaf! Som att HA, jag har nåt som jag inte får! Thihi!Busviggo!

Viggo tycka om lillasyster!

Viggo, Viggo knappar in bokstäver! Viggo!

Viggo tycka om Stina, Stina tycka om Viggo. Viggo mysa med syster Stina! Viggo nöjd!
Viggo får vara med, Viggo mycket nöjd! Viggo glad! Viggo Viggo Viggo!UPPDATERAT!!

PS. Matten flikar in o berättar den glädjande nyheten att Audin fått ett nytt hem, ett hem som dessutom hade hundplaner så det kanske blir en ny hund som får gosa i audins mysiga bagage =) DS.

Viggodag!

Idag bjöd vi in oss själva till Camilla och Kina i Svensksund! Vill med bo så! LYX! Camilla är så duktig och pysslig! Viggo njöt i fulla drag av lite ensambus med en snygg labbetik! Kan det bli bättre! Hittade en massa lerhål som han en gång charmade med Kina i. Annars fick Kina sin nya färg av Viggos tacklingar! De ömsom sprang o jaga varandra, ömsom strosa och rulla sej breve varandra! Man verkligen såg hur Viggo myste!

Självklart avsluta vi med en fika på deras fina uteplats, där Camilla fixat o pysslat så fint!

Åsså bilder såklart, kameran alltid redo!


Hittade en ny funktion på min lilla kamera, är mycket nöjd =)


Närbildsfunktion som ni ser =)


Flying Dåre täcker annan Dåra!


Gutt att rulla i gräset sa Dåren...


Å Dåran håller helt med!


Åsså ruska å Dåren är redo för nya äventyr!

Vi tackar Dåran och Camilla för en helmysig stund hos er på "landet". Vi kommer gärna tillbaka!

Ågelsjön

image1086
Viggo bjuder upp pinnen till husse i solnedgången
image1085
Spejar bort mot några som badar...

Så äntligen kom vi iväg till en liten sjö så Viggo åtminstone kunde bada. Igår kväll packade vi in familjen i bilen efter att alla var matade och nöjda å åkte till Ågelsjön. Det hade hunnit bli betydligt svalare ute å myggen levde loppan runt oss. Tack o lov för myggnät på vagnen!

image1077
Stina sover sött när det skumpar på grusvägen =)

Solen hade börjat gå ner, men det hindrade inte Viggo från ett bad. Se och njut,

image1078
image1079
image1080
image1081
image1082

image1084
Hjälp hur kommer man över?!


Stina flyttar!

Stina flyttar nu ut från Viggos blogg och får en egen liten blogg. Den hittar ni här;

www.minisdagbok.blogg.se

Hon kommer självklart att synas även här, och Viggo kommer självklart att synas i Stinas blogg, då de faktiskt är syskon å syskon gör saker ihop =)

Hej svejs!

Hur man äter ett äpple a´la Viggo

image1076
mammas trötta prins!
Viggo ska här visa hur man äter ett äpple =) Först rullar man lite på det, i äkta Lucas stil, ser ut som att äpplet är livsfarligt å gapar stort o visar tänderna samtidigt som man rullar över det! Detta hann dock inte jag få med på bild utan bildserien som följer är bara söta bilder på mitt älskade troll. Mycket nos och äpple =)

image1069
image1070
image1071
image1072
image1073
image1074
image1075
Tomt, ge mej meeeeer!!!

RSS 2.0