Valborg, en speciell dag!

Idag är det valborgsmässoafton! En speciell dag för mej och danne, då det var denna dag vi träffade varandra första gången. Detta lilla möte ägde rum för hela 6 år sedan! Tänk vad tiden går fort! Fortfarande lika kär å lycklig ska vi fira valborg tillsamman med Emelie och Andreas, Hanna och Markus samt, Marie och två kompisar till henne. Det ska grillas och tittas på eld, sen blir det nog lite öl/cider på krögers eller liknande för några och utgång för andra!

image462


Om det bara kunde sluta blåsa.. är ju suuper kallt ute! Det blir nog grilla ute å sen käka inne! Men det är ju mysigt det med! Kring lunch ska jag å hanna med vovvar vandra ner till stan för att kika på aktiviteterna vid Kåren. Perfekt träning för hundarna. De får vara med men de är inte hundträning som är kul på gång utan de får bara vara! Har hittat det perfekta tillbehöret till promenader och sökträningar å spårning med så det ska nog inhandlas om allt går vägen! Hihi! Bild kommer när jag fått fatt i"det"

Höll på att glömma, viggo har ännu en gång bekantat sig med Kalmar flygplats! Han skötte sig toppen great och även att folk gulla å prata med honom på håll så satt han fint vid min sida. Stort plus i kanten var att han var tyst o stilla även när en annan hund skällde och morra åt honom inne i terminalen! Duktig!

Ta hand om er och ha en bra dag! Det ska vi!

Nya tider!

Viggo har gjort framsteg på många plan, tyvärr har han även givits möjligheten att klättra lite uppåt i vår lilla flock! Sagt ord kan man strunta i tycker unge herr Viggo. Småskvättande å sånt har kommit i takt med att benet började lyftas på promenaderna å tikar är det allra bästa som finns! Matte och husse kommer i 73:e hand! Så nu är det ändring på det.

Nya regler gäller. Viggo som alltid fått frukost först får numera vänta till sist. Sist gäller också när vi passerar genom dörrhål och man hälsar på Viggo sist! Som liten ullig gullig valp blir man lätt huvudfokus och Viggo har så varit hela tiden! Nu ska det skärpas upp lite å Viggo får finna sig i att komma i andra hand när man möter folk och så vidare. Småkissandet på promenaderna är det slut på nu med, likaså det eviga nosandet. Det har dock inte tillåtits under en rätt lång tid nu men nu blir det ännu hårdare.

Ledorden för den kommande tiden är konsekvens och sagt ord gäller! Jag tycker mig redan se förändringar i Viggos beteende, han får numera jobba lite för maten. Lite fotgående och snabba lägganden sen varsegod! Å läggandena har blivit avsevärt snabbare! Nu ska vi kämpa på tror inte detta behöver bli så blodigt och jobbigt. Visst han försöker dominera men han är inte särskilt tuff! Det är två olika saker!

Heldag hos Annelie!

Idag packade vi med oss picknick korgen och viltspårsgrejerna och for ut till Resbymåla =) Här skulle det mysas å spåras å busas! Är så mysigt att vara där, hus å stor tomt där viggo kan rejsa omkring! Perfekt för träning med. Annelies kompis kom förbi också med hennes 10-åriga hundälskande son å med sej hade de korv med bröd.. mumma massa korv grillades å en blev det över. Den ville lille A ge till Viggo.. hmm jaa men då får han jobba för den tyckte jag! Sagt och gjort! A fick träna Viggo i lite allt möjligt. De körde fritt följ, inkallning, kvarstannande, hopp, apport (jaktapportering), sök efter leksak och personsök =) Viggo skötte sig superbra! Så kul att se att han faktiskt är rätt lydig å lyder andra än bara mej! Det har ju alltid varit mitt mål att Viggo ska lyssna på alla inte bara mej! A skötte sig med toppen. Duktig å lyssnade när jag förklarade å var underbar med Viggo! Så de båda fann nog en ny vän i varandra! Sötisarna!

På vägen dit la vi även ett viltspår, över stock, sten å en liten bäck. Så på vägen hem var det dags å gå det. Viggo hade ju fått rätt mkt träning på både ett fysiskt och psykiskt plan. Men duktiga pojken fixade spåret. Fick problem två gånger men löste dem fint! Bra jobbat husse å hund!

Jag hann även med att fota lite. Solen sken å med skogsdungen i bakgrunden så ville jag ta lite fina poseringskort å det fick jag till! Riktigt nöjd! Lyckades även fånga lite action på korten!

st?endesittandehuvud n?rbildSittande profiljag kommer matte!haa nu tar jag den
image461

Stora fina pojken! Han har utvecklats så mycket! Både psykiskt och fysiskt! Är helnöjd med min prins! Nu ska jag hoppa in i duschen å fixa till mig för idag ska jag å danne med goda vänner å käka middag på harrys å sen svänga våra lurviga på dansgolvet lite grann =)

Då har vi landat igen!

Efter kursen i torsdags packa vi in oss i bilen, plocka upp emelie å for vidare uppåt Norrköping, för att spana in en lägenhet! Den var trevlig, liten men helt okej. Billig hyra å en bra förening så den ska vi försöka satsa på! Inga större insatser behövs bara lite färg å golv! Kursen i torsdags gick great! Det var ju skogsträning så viggo och jag körde två sökskick, mer hanns inte med. HAn skötte dem superbra. Var rejält taggad men kunde hålla sej på mattan å gå fot ut till rutan! Första skicket var lite virrigt viggo såg och hörde figgen på väg ut så skicket blev inte helt rakt, men han skötte det å markerade fint med rullen å snabbt in till mej. Rullen i handen å påviset hade HÖG fart! Nästa skick var utan minnesbild men med en ljudretning. Detta skick gick mycket mycket bättre. Rakt ut i fullfart å resten lika dant som första skicket! Duktig pojke!

Nästa vecka är det också skogsträning, då blir det nog ett viltspår för vår del eller lite jakt! Vi får se! Beror på dagsform =)


Kalas, vaccin, kurs/sök och norrköping!

Sådärja! Då har min lille prins fyllt ett år något som såklart firades med tårta och presenter! Dagen till ära intogs lunchen nere vid Långviken och Viggo skötte sig great! Sedan var Marie och David hundvakt medan jag fick en sista finslipning på håret!

image447
Tjejerna och Viggo ler mot kameran =)

Sedan framåt kvällen var det dags för kalas! Det bjöds på människotårta och vanlig tårta! Smaskens tyckte vi alla, både två och fyrbenta =) Viggo fick morötter, morötter, godis, ben och en filt dagen till ära!

image448
Mumma, tårta bestående av leverpastej, banan, skinka och en liten klick grädde!


Smaskens till sista slicken, å fort ska det gå så ingen tar den!

image453
Även människotårtan var smarrig å tog slut den med =)

image454
Men det tar på krafterna å fylla år, efter kalaset gick vi en tur i värsnäs! Viggo var superduktig och lyhörd! Men trött blev han och stupa i soffan brevid husse.


Idag har Viggo fått sina ettårs vaccination och matte har ännu en gång glömt att ringa oc boka tid för röntgen! Imorn så jäklar ska jag komma ihåg! Påminn mej gärna! Viggo var superduktig hos vetten, sa inte ett ljud å streta inte emot eller något. Han är så omtyckt hos de underbara människorna i Läckeby! De gosar med honom så fort de får chansen!

Nu ska vi fara iväg på kurs som idag ska hållas i Värsnäs, de andra ska spåra men jag och Viggo ska träna sök! Äntligen var så länge sen! Efter det far jag Viggo ovh Emelie upp till Norrköping för att spana in en lägenhet. En riktig snabbresa då vi måste vara tillbaka imorn igen innan 15. 00 !

Bråttom bråttom! Jag kör försiktigt! Ta hand om er allihop!

Viggo 1 år!

Idag är ingen vanlig dag, nä för idag är det Viggos födelsedag, hipp hipp hurra!

Grattis min lilla knodd o hela kullen på ettårsdagen! Ååå vad tiden går fort!! Känns som om det var igår jag ringde o tingade mitt lilla gula monster! Ringde ju dagen då de föddes! Är så nöjd med min lille man som börjar bli hund och det mesta går för tillfället framåt, men unghund som unghund så man vet ju aldrig =)

image442
Liten plutt endast fem veckor gammal! Detta var vår första träff med vår gula kille!

image443
Kärlek vid första ögonkastet!

image444
Å kärlek är det! På hög nivå!

image445
Snyggis hunden!

image446
Tjuren Ferdinand =)


GRATTIS ÄNNU EN GÅNG!


Idag väntar tårta å fika med mattes tjejer och lunch i parken var planen, men vädret är rätt grått å trist så vi får se! Födelsedagsfika blir det ikväll iallafall! Puss på dej älskade hund!

Låååång dag!

Idag har varit en trött å seg å lååång dag! Snart är den iallafall slut! Dagen startade med lite morgonförseningar i mitt schema! Fatta inte alls varför klockan ringde, som tur var, va danne hemma å kunde ta Viggo så jag hann iväg till det dumma biblioteket! Känns som om jag bor där! Å högljutt är det också, SUCK! Åsså får jag hyperkasst samvete för Viggo som får långa dagar hemma med en matte som kommer hem på lunchen å är hemma 1½ timma! Ordning och rutiner krävs här. Måste lösa detta! Sitta lite mera hemma eller så!

Idag sprang hanna och jag iväg på en snabbis promenad med hundarna iallafall. Vi gick bort till BBS skogen å lät hundarna busa runt lite innan det var dags för Hanna och Isa att gå hemåt! Viggo o jag hade en hel del energi över så vi fortsatte vår promenad genom träsk och sedan vatten. En riktig långrunda blev det innan vi återvände hemåt, via M´s hus där M och A satt å smaska sushi! Fick två bitar å Viggo drack vatten ur misoburkarna =) Tror han gillar sushi! Sen fick han rejsa runt lite lös å lattja innan vi fick lift hem med A i hennes ENORMA FORD KA =) hihi Viggo tog sig plats åsså for vi hemåt, för att få besök av F som vi inte träffat på enormt länge!

image441
Viggo i en Ford Ka´s bagage =) Han får plats!


Tisdagstema: RÖRELSE

image440


Denna tisdagstema var rörelse, passar mej som handen i handsken, då vi varit på jaktinternat med en massa rörelse hela helgen! Så lite bilder från helgens hundträning får bli mitt bidrag till veckans tisdagstema!

Promenad kombinerat med lite träning!

Ja Viggo fick ingen lång vila. Nävars! idag gick vi en promenad med Helena och Puma och Hanna och Isa. Hanna skulle köra lite träning så jag tänkte bara kolla av om nåt fastnat från helgens bravader =) Jag mötte upp Hanna och helena med hundarna vid bron till bruksan!

På vägen dit jobbade Viggo och jag med kontakten och det nya gå fint! Det funkar great! Här kan jag se enorma framsteg från för bara en vecka tillbaka! Viggo kunde gå lös med kopplet runt halsen från vårt hus ner till höghusen. Där tog jag tag i kopplet för det är mkt hundar där. Efter höghusen snurrade jag upp kopplet igen å han fick fortsätta gå fint bort till bron ca 200 meter över öppet fält! Han gick som en klocka! Supernöjd! Väldigt uppmärksam! Jag litar på min hund =) Det gör en enorm skillnad! Inte fullt ut jag vet att han kan sticka när som därför låter jag kopplet hänga runt halsen surrat så det inte trasslar. Väl på plats så invänta vi tjejerna, under tiden tränade vi lite stoppsignal så som vi börja på helgens internat! Funka bra, men tror han sätter sig mer på att jag stannar än signalen än så länge!

Vi promenera bort till vår hage, där vi började träna lite. Två platsliggningar, några valpinkallningar och en droppmarkering. Gick kanon med dummien å de två första inkallningarna den sista gick åt skogen, Viggo måste fått nåt i öronen för han blev totalt döv å bestämde sig för att köra sitt eget race =) Knäpp hund! Det är då man inser att han fortfarande trotsar rätt ordentligt.

Blev efter den knasiga inkallningen otroligt nöjd över att han kom in så fint med dummien. HAn hade i och för sig suttit bunden ett tag å tittat på när jag kastade markeringar åt Hanna och Isa och två åt Puma. Såg inte helt naturligt ut då Puma apportera men hemskt sött. Hanna och Isa gjorde ett kanonjobb idag. Riktigt snygga avlämningar! Vilka framsteg de gör!

Oj vad mkt vi träna när allt kom omkring. Stackars hund han måste vara helt slut. Efter träningen fick Viggo och Isa rasa av sej lite på vägen till baka ut från hagen. Självklart hitta de lerhålet å smutsen var ett faktum. Så väl hemma ringde vi ner husse till bilen så vi kunde åka bort till värsnäs å bada! Mysigt tyckte Viggo och fick lattja runt i vattnet. Lyhörd blev han också när det börja skymma o vi stack ifrån honom då han inte kom på inkallning =)
Nu ligger en trött å lite blöt hund å snoosar på golvet vid mina fötter. Så var denna dag slut! Sov gott!

Ett urplock bilder från internatets andra dag!

Lite bilder från dagens träning
image428image429
image430
image431
image432
image435
image433
image434
image436

Uppvisning!
image438
image439


Jaktinternatets andra dag!

På lördagskvällen intogs en ljuvlig Supé och lite vin! Vi spelade yatzy och hjälpte till med disken långt in på natten. Något som kändes på söndagsmorgonen. Men upp å hoppa massa skoj vänta! Hundarna var trötta det syntes, med med var de ett tag i alla fall!

Vi inledde som på lördagsmorgonen med en gammeldansk, det glömde jag och nämna. Dagarna inleddes med en snaps gammeldansk för de som ville och en sång på lördagsmorgonen. Sen satte vi av mot vårt fält! Idag fick vi samsas om vårt fält med tävlingsgruppen. Helkul å kunna spana på dem också. Vi inledde passet med lydnad, linförighet, kontakt, fritt följ sicksack emellan varandra och kvarstannande på egen hand då en hund passera förbi i omgångar. Detta fixa Viggo superbra. Fin stadga å bra med i både linförigheten och det fria följet! Duktig kille! Därefter började vi med enkla markeringar  med oss uppradade på en linje. Markeringarna kastades så hundarna skulle springa mot den andra träningsgruppen för att att hämta dummien. I morse gjorde Viggo sina allra bästa apporteringar ever! Rakt ut, rakt in å höll tills jag bad om den! ÄLSKADE DUKTIGA POJKE! En endaste liten lov på vägen in men inget annat! Å vad glad jag är. Det finns hopp =) Även de andra hundarna skötte sig riktigt bra! Gårdagen hade satt positiva spår! Glada och muntra traskade vi in i skogen på led, efter ett tag körde vi såna dropp markeringar. För att sedan fortsätta inåt.

Inne i skogen hitta vi en glänta där det måste ha varit nåt i luften. Hundarna blev som förbytta, de for omkring som förvirrade hönor på enkelmarkeringarna, rejsa å lattja som aldrig förr. Några ensamma å några tillsammans då ett koppel gick av! Tröttheten hos hundarna var ett faktum. Dags att pigga upp med lite vattenmarkeringar. Viggos första gick käpprätt åt skogen bokstavligen talat. Jag stod för långt ifrån stranden å Viggo tog chansen att köra ett rejält Viggofnatt. Han hoppa å for å sprang omkring. För att se nåt positivt så släppte han inte dummien å han körde en enmansshow. Han var aldrig framme hos någon av de andra hundarna å försökte få med dem! Det är två bra saker i samband med nåt kasst! Till slut så lät han sej luras och jag kunde koppla honom och få dummien.
Nästa gång valde jag att möta upp honom direkt vid vattenbrynet. Det gick fin fint! Rätt in å avlämning innan skak! GREAT!

Dagen avslutades även idag med ett fritt sök åt var och en av hundarna! Lite förnyade krafter ifrån vattenapporteringen gjorde att Viggo och jag kunde plocka in två dummies, sen tog orken slut inte fysiskt för spring i benen fanns det men psykiskt! På vägen tillbaka fick Viggo "gå fint"  ca 1 km. De sista hundra metrarna höll danne i kopplet som säkerhet och jag "låtsades" ha viggo lös å viggo trodde sig vara lös. Det gick kanon. Han strunta i de andra hundarna som vi passera, ville öka lite mkt i slutet men då stannade jag bara, å lugnade ned det hela lite å började om. NÖJD!

Denna helg har vi gjort enorma framsteg med linförigheten och det fria följet på skogsvis och även inkallningen. Matte och husse har även fått massa bra träningstips och vet nu ltie mer hur vi ska bete oss =) Dagen avslutades med prisutdelning och uppvisning av fortsättningshundarna och tävlingsgruppen! Så duktiga, men trötta huvuden där med kunde man ana!
Tack alla som var där för en toppenhelg, inte minst till Carsten och de underbara människorna som fixa mat å fika å servade hela helgen!

ETT STORT TACK FÖR EN UNDERBAR HELG! VI KOMMER GARANTERAT TILLBAKA!

Ett urplock av bilder från lördagen!

Ett  litet urplock av alla lördagens bilder kommer här! Först ifrån träningen sen från utställningen.
Träningen!
image414
Paus/ passivitet!
image415
Inför en enkel markering!
image416
En är o jobbar resten av gänget tränar passivitet å kopplar av! Ser det inte avkopplat ut eller inte alla fokuserade på att jobba!
image419
Alma på väg in till Husse med sitt fynd ifrån söket!
image421
Viggo på spårng ut på ett sök
image420
Påväg in till matte, rakt å fint!
image418
Okej avläming, den är i min hand inte på backen, det är plus!

Utställningen!
image422
Väntan väntan! Solen strålade med full styrka så vi satt int i sjön!
image423
Laddade och klara! Snart dags!
image424
Titta man ser att han böjer bene och paddlar inte på detta kort =)
image425
Står fin fint! Lite synd på motljuset men men!
image426
Det är mycket tröttsamt att vänta å vänta, tur att en viss pojk har lätt för att slappna av =)

När det var dags för vinnarfoton och finalfoton, hade husse kameran så vi låna en kamera av en tjej där, de bilderna kommer därför senare då hon skulle maila dem =)

Husse debuterar i ringen! Med Bravur!

Under kvällen skulle en inoff. utställning hållas med domaren Marianne Johansson, flatte och labbe uppfödare i spetsen. Ringen förbereddes priserna las fram, å rosetterna hängdes upp. Sen fick vi anmäla oss på plats. Dagen till ära skulle Danne och Viggo göra sin gemensamma debut i ringen. Vi har konstaterat att Viggo står bättre utan mej där inne. Det blir för mkt lydnad när jag är handler. Viggo tittar på mej när vi springer och följden blir därmed paddlande steg med frambenen. Så nu var det dags för husse att pröva lyckan!

ÅÅåå vilken succé de gjorde! Vann sin klass (juniorklass) med 1:a och Hp och gick därmed vidare till tävlan om en plats i BIS. Dagens utställning var upplagd så att alla med hp gick vidare till en gemensam uttagning bland alla hanar till BIS finalen. Av ca 10-15 hanar, plockades Danne och Viggo vidare, vilket innebar att de nu skulle ställas mot de andra fyra bästa hanarna och de fem bästa tikarna om en placering i BIS finalen. Viggo som var den yngsta av alla fick här se sej besegrad.

Resultatet då, jo, Viggo blev bästa gula labrador (var bara labradorer) och kom bland de 10 bästa totalt sett. Duktiga grabbar. Viggo har aldrig stått så fint å han slarva bara lite med frambenen. Husse var sååå duktig. Så nu lär det bli Husse och Viggo ni får se mer av i ringen =) Vi vann hundfoder, en fleecefilt, kylskåpsmagnet, hårroller å  en medalj och en STOR fin guldig rosett. Bästa av allt var den toppenfina kritiken!

"1 årig juniorhane. Vackert maskulint huvud med vänligt uttryck. Bra pigment, Bra öron, Vacker hals. Välkroppad och med lagom hull. Bra päls och svans. Välmusklat bakställ, tillräckliga  vinklar. Rör sig bra men slarvar lite fram."

Äntligen börjar han få fin massa. domarens muntliga kommentar till Danne var, dagens bästa hull alldeles lagom och vilka fina muskler (när hon facinerat klämde på hans lår). Superskoj! Nu ska vi anmäla oss till lite utställningar å kämpa på =)

DUKTIGA SNYGGA HUND OCH HUSSE!!


Jaktinterat, underbar tillställning: LÖRDAGEN!

Vilken underbar helg vi haft! Jaktinternat i Labrador Blekinges regi med danska instruktör å massa superhärligt labbefolk! Kan det bli bättre?! Näää! För att inte tala om omgivningarna å min älskade lille vovve! Vi tjuvträna lite i fredags å det gick klockrent katastrofalt dåligt. Men vi deppa inte ihop för det på lördagen 8.30 var vi taggade å redo fast beslutna att fixa denna helg med bravur! Mitt mål var att göra någon form av framsteg på nåt sätt!

Vi delades in i grupper och i vår grupp blev vi totalt fem hundar, två hanar å tre tikar. Fyra av oss med unghundar å en med en femåring. Vår instruktör för denna helg blev Carsten, en herre med massa kunskap. Vi inledde med lite enkla lydnadsövningar för att vi skulle bli varma i kläderna å för att hundarna skulle vänja sig lite. För att sedan fortsätta ytterliggare längre in i skogen. Under lördagen arbetades det mycket med linförighet och fritt följ. Här har jag bestämt mig för att använda kommandot "gå fint" kombinerat med "här" istället för fot. För att inte förstöra det rena lydnadsfotet! Gå fint använde vi mkt på Viggo när han ar liten så helt nytt var det inte men lite uppfriskning av minnet krävdes minsann =) Vi tränade bland annat höger och vänstersvängar, tempoväxlingar och introducerade stoppsignalen. Det sistnämna genom att blåsa en signal som tunnades ut samtidigt som man sakta in och stanna och om det behövdes kommenderade sitt och visade med handtecken. Så det är en övning som vi ska ta med oss å träna på nu! Efter detta var det dags för det första enkelmarkeringen. Aningen nervös platsade jag viggo, kastade dummien rätt kort, LYCKA han fixade det kanon! Snabbt ut snabbt in! Inte snyggaste avlämningen men i min hand utan något droppande!

Efter detta återvände vi mot vandrarhemmet till den stora gräsplanen för att öka hundarnas motivation till att komma på inkallning. Detta gjorde vi genom kurra gömma å riktiga valpinkallningar. Vilken fart de får hundarna när man springer ifrån dem å gömmer sej! Lite varierande resultat, otroligt härliga kissfläckar fanns ltie här å var men in kom de å snabbt gick de i vissa fall. Följden av detta blev nu betydligt bättre ingångar och avlämningar  med och av dummiesarna i nästkommande övning, flera enkelmarkeringar. Nu var vi uppradade med ett par meters mellanrum och Carsten bestämde efter att markeringen landat vilken hund som skulle hämta in den. Här gjorde Viggo några klockrena ingångar till mej utan ärevarv ut i  skogen eller kissrundor! Jiihhoo framsteg! Även för de andra hundarna gick det kanoners!

Sedan intogs en härlig välförtjänad lunch som bara stod serverad åt en när man kom tillbaka! LYX! Efter lunchen så  inledde vi med lite lydnad för att väcka liv i hundarna. Sedan fortsatte vi på led med hundarna fint vid sidan ut i skogen. En bit in körde vi några enkla markeringar i lite mer terräng än sist. Här blev mycket annat intressant för bland annat Viggo och det funka inte alls så bra. Vi bytte taktik å backade några steg. Ställde upp oss på rad bakom varandra där siste man alltid droppade en dummie som denne sedan skcikade sin hund mot. Detta blev lättare för hundarna då de hade den raka grusvägen som stöd å lukterna i skogen vann inte utan vi mattar och hussar lyckades få in våra hundar med dummies å allt! Kanon! Så höll vi på ett par hundra meter å det funka. Avslutningsvis fick hundarna ett vartsitt lätt sök med fyra dummies medan de andra fick träna passivitet. Viggo har blivit mycket duktig på just passiviteten, tyst, stilla å finner sig fort i situationen. Åtminstone gjorde han det idag =) Söket gick lite blandat. Trötta huvud ställde till det en aning. Viggo markera alla å traska sen runt i sökrutan. Jag kalla in å börja om å när han var nära kommenderade jag apport. Nu funkade det bättre. Direkt in på 3 av 4 dummies. Det är jag nöjd med! Mycket som pågår i unge herr Viggos kropp. Massa hormoner å mkt trots! Men det går åt rätt håll, DEFINITIVT!

Trötta i huvudena avslutade vi dagens övningar och begav oss tillbaka till vandrarhemmet för att förbereda inför kvällens utställning. Som får ett eget inlägg. Måste bara tillägga att jag mkt väl kan ha glömt en massa övningar, skrivit dem i fel ordning och sånt. Men jag försökte summera dagen i det stora hela! Ni som var där, kanske undrar varför vissa grejer saknas, haha bara mitt dåliga minne å trötta huvud!

Kursresumé

Igår var det ju även kurs på kvällen. Fullt upp hela dagen men såklart vi skulle hinna med å gå på kurs! Igår körde vi igenom de fyra första momenten i lydnads ettan, linförighet, platsliggning, ställande under gång och läggande under gång. Alla i tävlingslik situation, fast med alla hundar samtidigt och hjälpmedel och beröm =)
Jag är nöjd! Viggo har långt kvar till en perfekt eller åtminstone tävlingsduglig linförighet, för den delen i de andra momenten med. Men jag är nöjd med vad vi hittills presterat. Han är i en tuff period nu, allt annat är mer intressant å alla hundar är skojiga å leka med! Vi kämpar på dock. Vilan som vi haft känns bra! Ska nog fortsätta ta det lite lugnare nästa vecka med!

Under träningen körde vi även hopp, både apellens och lydnads ettans variant, Viggo och jag träna lite apportering också. Ett moment som jag tycker går betydligt bättre än för bara några veckor sedan. Tuggandet är nästan helt borta å han håller mkt finare nu! GLAD! Vi tränade rätt mkt ställande under gång och jag försöker ta bort handen som stopp och bara använda rösten samt sakta ned lite vid kommandot. Det går bättre å bättre, belönar även bakåt nu genom att kasta en boll i snöre! Funkar great!

Vi avsluta med lite budföring med Anna som figurant! Påminner mycket om de enskilda delarna i söket fast figuranten är synlig! Viggo går som ett skott! Hans människoglädje är till stor hjälp i ett sådant moment. Så just budföring känns helt okej! Trots en massa bus å lek å godis så fick han inte fnatt o for på egna äventyr utan han sprang sin sträcka rakt och i full fart både till och från både mej och Anna!  Kul träning å nästa vecka blir det skojigare! Då ska i nämligen ut i skogen å köra spår för de som vill det, å för mej å Viggo blir det SÖK, jag å Anna ska köra våra hundar. Jag får ju inte blanda som ni vet. Husse satsar ju på Viltspåret så personspår är strängt förbjudet för oss än så länge =) Inte gör det mej nåt, tycker söket är betydligt roligare!

Nu väntar fotografering för Viggo och sen senare ikväll far vi iväg på jaktinternat! Därav kommer det att vara tyst ifrån oss i helgen, men återkommer på söndag kväll om orken finns för en total resumé och recension av helgens äventyr! Ska bli så kul!

EFIT: 19 april!

Godmorgon! Så var det dags för EFIT igen! Här väntar en fullspäckad dag så vi är uppe tidigt!

Kl. 06.45
Viggo sträcker ut och rullar sig i det daggvåta gräset. En riktig morgonritual från hans sida =)
image399

Kl. 07.45
Spanar vidare i min nya bok, samtidigt som jag äter lite frukost!
image400

Kl. 08.15
På språng påväg till frisören! Äntligen!
image401

Kl. 09.35
Hos frisören, jobb pågår runt mitt huvud, själv läser jag skvaller!
image402
 
Kl. 10.45

Alla rullar på  plats efter mycket om och men!
image403

Sedan rulla dagen ifrån mig, stressigt hos frisören, klippningen hanns inte med utan ska fixas på onsdag, skynda till bilen, plocka upp E och I, hem byta kläder få ordning på burret, kissa hunden åsså in med honom i bilen å iväg till Öland. Bråttom Bråttom! Kom i tid till mötet babbla på ett tag, fika å sen iväg igen, hemväg via ÖB.
ANDNINGSPAUS!

Kl. 15.50
På ÖB å storshoppade, det jag sökte var slut men massa annat fanns (kortet är dock taget på hemmaplan)
image404
 
Kl. 16.45
Äntligen hemma, MAT för första gången på hela dagen!
image405

Kl. 17. 45
Blandar Viggos mat innan träningen, så den är klar när vi kommer hem!
image406

Kl. 18. 30
Viggo väntar på att få komma ut å träna!
image407

Kl. 19.55
Viggo dricker upp allt vatten i vattenskålen efter ett härligt träningspass på klubben.
image408

Kl. 20.35
Sitter vid datan å för över bilderna!
image409

Kl. 21.15
Äntligen MAT! Har varit hemskt dåligt med den varan idag! Är godare än det ser ut =)
image410

Kl. 22.05
Efter kort! Nya frisyren! Dock hanns inte finklippningen med idag utan den ska jag tillbaks å fixa på onsdag! Men lockarna är på plats, känns så skönt!
image412

Kl. 22.25
Lite tajt inpå det andra, men detta får avsluta vår EFIT dag! Har nyss mumsat Ben & Jerrys glass..Nu kallar sängen!!
image413

Natti natti allihop! Sov gott!

Imorgon är det EFIT

Oj oj! Glöm inte alla EFIT-medlemmar! Imorgon är det EFIT! Själv ska jag klippa mej på fm å sen till öland å sist kurs! Så hoppas jag hinner med =)

Lugna gatan för nyblivna stallvovven Viggo

Här är det lugna gatan! Vardagslydnad på leknivå pågår! Rätt skönt å det syns att poletten trillar ner mer och mer. Idag kunde jag till o med belöna med en boll i snöre, kasta å Viggo lattja lite å kom strax in till mej igen! Det är lycka å framsteg! Viggo har varit rätt mkt själv denna vecka då det pågår uppsatsarbete på hög nivå. På biblioteket tyvärr! Men men det funkar, men det skär i mitt mattehjärta även om jag är hemma på lååång lunch å han får en lååång promenad med lek å bus.

Idag har vi dock varit på äventyr med M. M rider numera en tottopålle en bit utanför stan så idag fick vi äran att följa med o vara lite i stallet å mysa lite. Fick dessutom se ett urgulligt föl som jag även fick hjälpa till att ta in i stallet.. tuttinuttigt kan jag lova. Viggo skötte sig toppen som stallhund, när vi kom träffa vi två goldenpojkar en ung o en gammal, de hälsa å nosa av läget lite å de var superbra i sitt hundspråk å Viggo oerhört lyhörd för deras signaler. Skönt att han inte har några problem efter alla bett. M red på fint å vi lyckades till o med övertala henne till å hoppa lite, så jag har styrketränat idga i form av bombäring =)

Viggo satt superfint uppbunden utan vare sej pip eller skäll. Han var t.o.m själv i stallet när vi gick ut å hälsa på bebislammen å även då satt han kvar tyst o fint. Ingen piphund här inte! Å all passivitetsträning genom hans livsmånader ger verkligen utslag. Imorn är det kurs igen men först ska vi till Öland en sväng på eftermiddagen!Skickar med en bild på min lilla stallvovve:

image398
Viggo sitter å spanar på Tottopållen =)

Tisdagstema: DJUR


Veckans tisdagstema är passande nog DJUR. Ett tema som passar mej som handen i handsken, som fisken i vattnet =) Detta är ju Viggos blogg så självklart tillägnas han detta tisdagstemainlägg. Min lilla underbara vovve som hunnit bli nästan året. På de två liggande bilderna är han 10 resp. 8 veckor gammal. Det stående fotot däremot är taget nu i helgen (11 månader och 2 veckor gammal).
Liten har blivit stor!

Lillsnutt!Djur tisdagstema

Vila!

Det har varit fullt upp med hundiga saker i våra liv ett bra tag nu. Lite träning varje dag å massa några dagar perveckan! Det i kombination med värmen tror jag tar hårt på Viggo. Därför bestämde jag mej för att denna vecka fram till helgen med undantag torsdagens kurstillfälle. Bara lata skojiga promenader spontana inkallningar inte nåt planerat träningspass. Vi har tränat massa saker på sistone så nu ska det få sjunka in lite å Viggo ska få tagga till lite, längta efter träning.

Så denna vecka är det vila som gäller. Därmed var vi bara på bruksan för att titta på Hanna och Isa idag, å coacha medan Viggo var passiv. Han fixade det riktigt bra, inga tjuvryck utan han lade sej fint eller satt å filosofera. Fuskade dock lite när Hanna undra hur vi gjorde läggandet under gång. Såg redan då vad bra det är å låta Viggo sitta å tagga lite. Fin fin kontakt å relativt snabbt läggande =)

Imorn blir det passivitet igen ett kort tag för imorn är det skott på klubben! Å det kan man inte få nog träning av! Lägger in lite bilder från dagens bus med Isa en kort stund!

image393
image394
image395

Härliga härliga träningsgäng!

Gårdagens vårfest var hejdundrande skojig! Mera mera önskas! Men även om det var partaj igår så är man hundägare dagen efter. Klockan åtta imorse slog vi upp våra ögon o svingade våra lurviga över sängkanten å tog de första stapplande morgonstegen. För klockan tio var det nämligen samling i Orrefors för ännu en jaktträning med vårt härliga träningsgäng! Idag var vi 4 unghundar, skönt med värmen att man är ett par st då blir det inte så intensivt för hundarna. Vi varvade land och vattenjobb för att svalka hundarna och för att få dem varma efter badet. Påminnelse till mej själv, kom ihåg handduk till nästa gång och till internatet! Träningen hölls vid Orranässjön i en liten skogsglänta hur mysigt som helst. Dagens viktigaste för mej att komma ihåg är
1) Att lita på min hund! Man måste misslyckas för att lyckas! Det är så man lär sej!
2) Think out-side the box! Variera mej, göm mej, spring åt olika håll, vissla, testa sitta kvar, möt upp..gör olika saker för att få Viggo till mig. JAG ska vara intressant! Nummer ett!

Vi började med enkla landmarkeringar. Alla hundar fick tre var. Viggo markera jättefint å hade bra klipp ut, syns att han nu börjar fatta vad det handlar om, motivationen blir högre å högre för varje apporteringsträning. Jag tänkte inte utanför boxen utan sprang åt samma håll två gånger, vilket ledde till att viggo fatta galoppen å nosa omkring lite innan han kom in. Urban var dock framme och skällde på honom så att jag bara skulle vara den roliga. Sista gången vände jag upp in i skogen, vilket gjorde mej mer intressant för viggo å vi fick en fin avlämning utan vidare trams. Det tar sig! 

Med flåsiga varma hundar var det dags för vattenmarkeringar, viggo var första hund ut! Vatten är inga problem för en labbe som Viggo, simtekniken är det inga fel på. Vattenmarkeringar är Viggos grej, han är superalert å jag kan möta upp i vattenbrynet vilket ger fina avlämingar utan trams =) Här ser man att Viggos motor går på högvarv och motivationen är det inget fel på! Efter hans egna två markeringar var det dags för nästa hund. Leif ville tejpa fasyt mina händer för att jag ska lita på min hund å ha honom okopplad. Jag var tveksam men lyssnar väl på mästarna. Sticker han så sticker han! Det ärju träning! Härlig filosofi! Gutt med hundar som inte tar åt sig av en flygande labbe, utan mest skakar på huvudet =) Viggo såg iallafall sin chans till att få ytterliggare en markering å ett vattenjobb utfört så han stal Disas första markering, grymt men sant. Efter det gjorde vi en fuling! En fuling jag kommit att älska!

Jag tog viggo i koppel å gick upp i skogen för att varva ner honom, väl där koppla jag på ett Falsk frihet! På vägen tillbaka så kommendera jag fot å satte honom senare i höjd med de andra hundarna, KOmmendera stanna kvar å tog av ett koppel å lät det andra sitta löst kring bröstet. Felix var den för tillfället arbetande hunden. Rätt var det var så fick viggo för sig att stjäla en av hans markeringar å försökte sticka ut i vattnet men Tji fick han! Där var jag minsann med! HA snabbt som attan korrigerade jag med ett lagom hårt ryck å ett bestämt morr och nej!  Viggo försökte detta en gång till men insåg sen att det inte var lönlöst. Så trots att han alla gånger trodde han var lös så satt han. Hmm känns som att det tog riktigt bra! Gjorde lika dant under fotet upp till söket. Koppla, koppla, la av ett. Lät Leif trissa upp honom å sen agerade jag när han försökte ta sig friheten! Efter det fick jag mkt bättre fotgående med viggo. Han var mer skärpt å med mej! Inga direkta utsvävningar! Sista övningen för dagen var ett sök för alla fyra hundar. Viggo sökte fint. Hittar det han ska å inget annat tjafs. Inget kissande eller så. Skönt! Lite trams med avlämingen men mkt bättre en från markeringarna. Det syntes att han var trött på sista skicket men han jobbade å tog in sin dummie! Duktig kille! Han vet verkligen vad han ska göra =) Måste dock lyfta viggos nos, så han ska få mera dummiesar som ligger högt så han måste upp med nosen!

Super nöjd med dagen, då det känns som att jag som matte tagit flera enorma steg framåt som förare idag, avslutade vi dagen med att beundra de äldre hundarna som körde lydnad inklusive löptik, ett stort sök där flera hundar jobba på samma gång, inklusive löptik åsså även över dammen. De är ritkigt coolt att se att alla hundar kan mötas på söket å under lydnaden i princip ha nosarna i rumpan på varandra å mötas supertajt utan ett enda gruff! Underbart, det är så det ska vara! Till helgen väntar jaktinternatet ska bli sååå kul! Längtar verkligen! Johhoo! Nu är vi på G med världens mest underbara träningsgäng. Med riktigt duktiga personer som mer än gärna hjälper!


Picknick i Värsnäs!

Även idag strålar solen med full styrka! En helt underbar dag! Danne å jag for ner på stan en sväng på förmiddagen för att inhandla lite vårfint å ha på oss till kvällens vårfest =) Fin fint! Sen hem å vände å hämta Viggo och picknick för att åka till skogen å havet i Värsnäs.

Där var vi inte direkt själva proppat med folk, men vi kom på den brillianta idén att åka till nakenbadet, för så här års är det ingen där kom vi fram till.. IIIiiii JOOO massa nakenbadare var det där, så vi vände snabbt bilen å parkera vid den andra badplatsen å gick ut mot en udde. Strax innan vi kom fram till vattenbrynet ser vi hur viggo stelnar till, även i detta vattenbryn fanns det nakenbadare. Viggo blev nog chockad för han kom inte ens för sig att hälsa på den nakne karln,utan vände fint upp emot oss igen å vi fortsatte vår jakt på en liten ensam strandbit.

Efter ett tag hitta vi en egen udde där viggo kunde rejsa runt i vattnet å vi kunde äta vår medhavda pizza från gårdagnens middag med Hanna och Markus! Låter bilderna tala för sig och vår underbara dag vid vattnet!

image385
image386image391
image392
image387image388
image389
image390

Härligt härligt! Så härligt att viggo bara ställde sej å glodde på oss när det var dags att åka hem! Efter lite pock o lock kom han iaf å bestämde sej för att följa med oss hem! Skönt det! Vill ju inte vara utan min gula fyrbening! Nu ska det fixas inför kvällens partaj. Sallad ska göras å väskan ska packas. Här ska grillas, å mysas ute!


Härligt härligt!

Vilken underbar dag! Solen har lyst hela dagen o lyser fortfarande! idag hade jag, Hanna och Ivanna bestämt oss för att träna lydnad på bruksan! Viggo som kämpat rätt hårt de senaste dagarna skulle få ta det lugnt. Jag fick därmed uppdraget att agera tävlingsledare åt Hanna och Ivanna som skulle köra igenom alla momenten till Lk 1. Med belöning och godis såklart! Det är ju träning!

Väl på bruksan är det proppfullt å vi som trodde vi skulle vara ensamma idag, ICKE på stora apellplan pågick en rejäl agilityträning med massa ekipage, nåja vi skulle ju ändå hålla till på nedre plan. Vi börja med egen kontakt å uppvärming. Viggo var rejält seg i bollen idag så jag bestämde mej för att hoppa allt å låta honom vila/träna passivitet. La honom dock på platsliggningen. Lite flummig å inte så säker, reste sej lite upp men inga större utsvävningar. Nåja borde inte lagt honom men men. Lätt o vara efterklok! Sen band jag upp Viggo och hjälpte de andra!

Båda ekipagen skötte sig kanon! Riktiga stjärnor! Visst har de en bit kvar i många moment men de är en bra bit på vägen, för att inte ha kört så himla mycket! Riktigt kul var det å agera tävlingsledare iaf =) Bra träning det med allra bäst är det å bli kommenderad man blir så mkt mer skärpt då!
När Ollie och Isa kört igenom programmet båda två, var både jag å viggo taggade för å köra några moment.

Vi valde att skippa linförigheten, för att inte utmana ödet å testa istället läggande och ställande under gång, en kort inkallning, apporteringen och hoppet. Mest för å kolla läget. Inga större problem i nåt av momenten, de är långt ifrån färdiginlärda men på den nivån vi befinner oss nu så funkar de!

Efter träningen var mattarna hungriga så en tur till kallskänkan fick det bli å sen vidare till långviken. Mys på hög nivå! Hundarna satt breve å titta på medan vi käka sen fick de små liven bada å svalka sej lite. Glömde dock kameran i bilen. Men fotade lite under träningen på bruksan!

image380
Ollie på väg upp över hindret =)
image381
Supersnygg linförighet och bra kontakt bjöd Hanna och Isa på idag =)
image382
Vi får kämpa lite mer men inte fy skam vår kontakt heller (notera hans paddlande ben, Tips mottages tacksamt!)
image383
Fin fina tjejer!
image384
Vilket par!! Puss på nosen min prins!


Nu ligger vovven vid mina fötter å blöter ner efter badet. Själv ska jag åka till systemet å inhandla lite alkoholhaltiga drycker till helgens partaj! Ikväll kommer Hanna, Markus och Isa å här ska det lagas pizza för fulla muggar!

Labbefnatt å bollspel!

Jaa.. idag var det äntligen dags för kurs efter påskuppehållet! Passet började som vanligt med linförighet! Märkte att Viggo var lite ofokuserad å flamsig i fotgåendet mot klubbhuset, men tänkte inte mer på det.. under platsen var han riktigt orolig å låg å glodde å laddade åt husets håll. Vänder mej om o ser då en liten kille som står å spelar fotboll mot väggen på huset.. aha då förstår jag tänkte jag! Sen släppte jag det å det blev dags en inkallning. Så jag lämna Viggo å började gå. Huxflux så kommer bustrollet farande supermålinriktad å i världens fart MOT BOLLEN O POJKEN! Så jag hojta åt pojken å hålla i bollen så inte viggo skulle ta den å kallade in mitt monster! Han kom fint efter att ha insett att ingen ville leka med honom å matte faktiskt kämpade för att vara rolig! Åsså började vi om.. åsså samma visa igen, för pojken återupptog sin match med klubbhusväggen! SUCK!  


Vi vände istället  runt å gjorde en inkallning åt andra hållet å då gick det kanon! Den lilla pojken tog inte nån skada kanske jag ska nämna han var hundvan å hans mamma stod breve mej å skratta =) Lite skojigt var att en familj som ska skaffa hund var där å tittade, självklart lutade det åt en labbe, så idag fick de se även deras toksidor men även fin fina sidor när han jobba så duktigt! De blev förtjusta i min lille grabb iaf! Sånt är alltid skojigt! De verka vara helgoa människor så de blir säkerligen alldeles toppenbra hundägare! Sunt förnuft å en härlig attityd kommer man långt med!


Sedan gick träningen toppen great! Jag var ju beväpnad med nytt gott o smarrigt godis som var lite annorlunda! Å det uppskattades av unge herr Viggo. Vi körde läggande och ställande under gång. Önskar mer fart i läggandena så jag ska träna det enskilt å då bara lägganden. Vi fortsatte även med apporteringen idag som gick toppen great! Så bra att Viggo hämta apportbocken varje gång jag försökte lägga ifrån mej den. Duktiga gullunge! Glädje i apportering å att komma in med den är något vi är på god väg emot känns det som. Något som även avspeglar sig i jakten! Najs! Vi körde även hopp idag å det är nåt som funkar riktigt bra för oss! Det flyter på bra.. Bara ingången som fortfarande kräver lite hjälpstyrning! Kuligt! 

Nä nu blir det lite tv tittande å mys i soffan med min fyrbenta spelevink!

Tisdagstema- Skyltar!

Så där ja! Äntligen kommer mitt bidrag till veckans Tisdagstema- Skyltar! Denna skylt finns uppsatt på vår brukshundsklubb här i Kalmar. Hemmagjord men ack så informativ och upplysande! Trist bara att man ska behöva oroa sig för de små odjuren. Numera ligger även den lilla äckliga ormens vinterskinn på plats under skylten som ett bevis på att han/hon finns där någonstans!


tisdagstema-skylt

Tackar o Bugar för Eéa igen o även Lollan!!

Idag var det dags för lite lydnadsträning med hjälp av Eéa och Lollan!! Eéa kom med hejdundrans bra apporteringstips å råd, allt ser såå lätt ut när hon gör! Suck! Tror det är matte i denna kombination som är lite trögtänkt emellanåt! Hör å lyssnar men gör nåt annat.. DUMMA MEJ! Bättre kan jag! Apporteringen gick iaf toppen bra. Gick tillbaka artonsteg ungefär till bara håll, sen håll loss sen å kräva att han skull eplocka upp den å ge mej den! Funka great! Inget tuggande eller rullande i munnen! ´Nu är det bara å kämpa på med dessa övningar dag ut å dag in, lite varje dag.. tusan bara att apportbocken är sååå GIGANTISK! Får köra på gården låsa in den i bilen å sen gå promenad eller ha den i bilen hela tiden å ta den efter pormenaden. Får varva helt enkelt!

Sen fick vi supertips rörande fotgåendet av Lollan allt ifrån mattes position till viggos position, första steget å kontakten. Även där backar vi ett par steg för att få verklig kontakt å bra fart i början.Kan han fokusera första steget fullt ut så kan han gå kilometer! Så det så! Så nu ska även grundposition hårdtränas hos både matte och vovve!

Nu är jag å hund redigt trötta!  Varmt var det å bra har vi kämpat idag! Våren är här igen!! Imorn är det kurs å på fredag är det träning med hundgänget igen, antingen lydnad/apportering eller sök! Återstår att se!
Sov gott alla glada, ledsna, sura, bittra eller lyckliga! Ja alla i alla kategorier!

Nya fina grinden till bilen!

Jag är evigt tacksam Dannes pappa å Danne för att de ägnade flera timmar i helgen åt att fixa en ny hörna åt Viggo i bilen. Önskemålet från oss var en grind och en mellanvägg å det fick vi!

nya fina buren/grindarna!

image378

Fina fina viggo hörnan tar nu upp lite mer än halva bagaget ett mittgaller finns där å sen en figursydd dörr så att säga! Viggo har inte riktigt vant sig vid att sitta rakt =) men det kommer, än så länge så hukar han sig =) Token!

TACK SNÄLLA HÅKAN! DU ÄR GULD VÄRD!

Träning i Värsnäs!

Idag äntligen skulle det tränas på riktigt med träningspolarna Ollie och Isa med mattar! Viggo och jag anlände först till värsnäs å började värma upp med fotgående å några lätta inkallningar med bakåtvänd apportering på vissa! Det funka great! Lite nosig i fotgåendet! Snart dök Isa upp å med en gång hon klev ur bilen å skulle rasta sej tyckte viggo det var pest att stanna hos matte, han krälade å krängde sig i kopplet men kom ingenstans.. Vi träna lite korta inkallningar i koppel under tiden de var i väg, vilket innebar att jag blåste med pipan. Oops den lystra Isa långt uppe i skogen på också å till sin mattes stora förtret kom hon farande. Gutt tyckte Viggo men ingen vidare hälsning där utan Isa skuttade tillbaka till sin matte!

Sen bytte vi lite plats så hanarna inte skulle störas av löpdoften som Isa fortfarande ger av, så vi flyttade oss inåt på fältet. Där slöt även Ivanna upp.

Hanna agerade kastare åt mej å Viggo. Hon kasta fyra enkla markeringar på inte alltför långt avstånd å jag hade beväpnat mej med pipan och en påse blöt kattmat. Viggo skötte sig utmärkt markera toppen bra, alert å fin fart både ut och in till mej. Ja märk väl HAN KOM RAKA VÄGEN IN TILL MIG UTAN FJANT! Höll dummien till jag sa tack tack o tog den å belönade därefter med lite kattmums. Osså så bra gick det alla fyra markeringarna. Jag är snabb på att ge inkallningssignal så fort han greppat å sätter mej sedan på huk å tar emot honom! Älskade duktiga vovve, vilka framsteg! Nöjd med de fyra markeringarna så lämnade vi apporteringen!

Sen var det Isas tur å Ollie som har sina hormoner mer på plats körde parallellt. Jag agerade kastare åt Hanna å vi körde Några enkelmarkeringar för att få upp motivationen å sedan fick hon även några dubbelmarkeringar. Isa ska ha massa credit för sina enormt snygga ingångar och avlämningar idag! Dubbelmarkeringen haja hon på andra försöket! Framåt även här vill jag lova!

Sen körde vi lite gemensam lydnad i form av fotgående under kommendering. Nu verkade även min herre acceptera att Isa löpte å de skulle inte få hälsa! Så jag kommenderade Ivanna och Hanna med hundar å sen kommenderade Hanna mej å Viggo! Bra träning! Mera sånt lär vi göra! Sen avslutade vi med lite passivitet för hundarna medan mattarna prata lite träning å planera veckan! Men åå så varmt det var, vi kom på att vi skulle låta hundarna bada så in i bilarna å vidare ut till badet. Badet sammanfattar jag genom bilder! HÄRLIGT!

en apporterande rottis/border collie =)hall? fiskarna!en trippande isalika sp?nstig som sin far!p? Gkom igen kasta d?ollie p? spr?ng

Praktisk jakt!

Oj glömde ju nämna det att husses farfar gärna vill köra lite fågeljakt med oss när vi är redo som ekipage! Husse har ju jägarexamen men inte nån vapenlicens men ihop med farfar får även han skjuta! Så nu har vi lite mål att träna inför, riktig praktisk jakt! Det ni! Vi har en låång bit kvar men vi ska komma dit, jag är envis!

Dessutom så hann jag med å träffa min inbitne fågeljägarfarbror med som kom med goda tips och råd!! Bara vi kämpar nu så har vi backup hjälp i alla lägen! Det känns tryggt att ha nån å ringa till å fråga alla dumma frågor till!


Hemma igen!

Igår kväll bar det av söderut mot Kalmar igen! Trist men samtidigt skönt! Viggo o jag har inte tränat nåt vidare värst mer än vanligt vardagshyffs! Husse å viggo har däremot kämpat med inkallningen hela helgen! Minst en gång om dagen har de pyst iväg till fältet bakom mamma o pappas hus å tränat! Duktiga pojkar! Det verkar ha gett resultat iaf. Danne tjatar inte längre utan visslar/ ropar två resp. en gång å sen springer han å springer å springer å stannar inte förrän viggo är framme hos honom! Ihärdig träning av detta gäller nu! Nu har matte fått ny inspiration å saker å ting känns roliga! Tur man har såna underbara vänner som stöttar å hjälper! Längtar till flytten uppåt nu men kommer å sakna massa saker med Kalmar å allt härligt folk!

I måndags annandag påsk, vaknade jag till min stora förskräckelse i ett vitt, märk väl vitt Norrköping.. hua vad det hade snöat! Inte vad jag väntat mej, så till lydnadstävlingarna på bruksan bidde det lillebrors vinterjacka, pappas mössa å mammas vantar =) Dety skulle iaf spanas in duktiga hundar, främst Moa och Lucas. Alla verkade ha problem med snön så vissa delar höll inte ihop men å vad de är duktiga å vilket samarbete! Bättre lycka nästa gång med de delar som inte föll på plats igår säger vi till dem! Sen var jag ju såklart tvungen å spana in Lydnads ettan, det som ligger oss närmast. Där var det en blandad kompott hundar! Vissa jätteduktiga å andra som behövde mer träning! Men jag tycker de gör rätt, ut å tävla! Man lär massa av att testa tävla på riktigt dessutom ser man mer avd som behöver mer träning! Å rutin är det bästa!

Under helgen har ju även husse å husses pappa byggt en nu bur/grind till vår lilla grabb! ÅÅ oj ni ska få se bild i eftermiddag, de blev så fin! En mellanvägg å en grind =) Nu kan Viggo sitta rätt upp utan å behöva huka sej! Tack snälla för hjälpen! Som de ha kämpat! Så nu allihopa finns här en bur till salu! Bara å höra av er! Den är gjord till Audi A6, passar A4:an å en hel del mer bilar, den har ju sluttande dörr så den passar lite rundade bilar bäst!

Idag ska här tränas apportering eller främst lydnad men ska nog smyga med en dummie lite här o var! Hanna och Isa ska med å eventuellt Ivanna och Ollie! Skoj, var ju ett tag sen vi träna! I veckan hoppas vi även på lite tid till en sökträning å på onsdag ska vi träna lydnad med Eéa, främst apportering åsså ska hon få kolla av oss lite =)

På återseende, tisdagstema, nya grinden å träningsbilder lär komma under dagen!


EFIT 7 april, Påskafton

Idag är det Efit! Fotar för fullt emellan bakning å grejer! Uppdaterar under dagen! Vår dag börja redan kl 7då en hungrig vovve tala om att nu får ni gå upp!

Ca  7.00, hungrig hund kliver runt i sängen, Gå upp nån gång då!!
image350


Ca 8.00, Äntligen frukostdags, märk väl mammas å pappas extremt avundsjuka katt på kökstrappan =)
image351

Ca 9.00, ska iväg å skjutsa mamma till jobbet strax så hennes nya coola handväska å skinnhandskar får representera denna timma =)
image352

Ca 10.00, hemma igen å ska nu baka en kladdkaka emd kolafyllning till mammas och pappas gäster ikväll!
image353

Ca 11.00 Viggo snusar sött på golvet medan matte bakar för fulla muggar!
image354

Ca 12.00 strax innan vi drar iväg mot Svärfars jobb! Poserar utanför mammas o pappas hus!
image355

Ca 13.00, Har hälsat på hos min Mormor ute vid Löfstad Slott å är i bilen på väg tillbaka in till Norrköping! Skulle fotat därute men hann inte med, synd för Viggo hämtade fint in bollen som Mormor kasta iväg till honom =)
image356

Ca 14.00, Danne och jag under påskmiddagen hos Olssons!
image357

Ca 15.00, Vi får påskägg, med biokort och en deodorant till Danne i, Tack snälla!
image359
Ca 16.00 Viggo ligger på golvet och funderar
image358

Ca 16.00, Viggo försöker leka med den fulla flaskan med påskmusten.. ajjabajja!
image360

Ca 17.00, fotar plutten precis när han kliar sig å tassen är borta o vänder.. hihi
image361

Ca 18.00, coronne (hmm stavningen) turnering inleds! Medverkande jag och familjen Olsson
image362

Ca19.00 Äntligen på promenad med Johanna och hundarna tycker Viggo, som anser att dagen varit alltför trist! Gemensam godisutdelning =)
image363

Ca 20.00 fortfarande på promenad med vovvarna! Gemensam luktning!
image364

Ca 21.00, Viggo slocknar rätt snabbt efter promenaden, här en tass i närbild
image365

Ca 22.00 oj här slappades det framför tv:n så bild glömdes bort, skickar med en bild ifrån gårdagens hundlek ute på Djurön istället
image366

Ca 23.00 Här avslutas vårt EFIT, nu vankas sängen!
image367


Hmm.. en summering då, lite halvdana bilder, då alla är tagna med min mobilkamera för min kamera var i Jönköping på bilmässa med lillebror. Lite halvtråkiga då det är svårt att fota när man far omkring så mkt å umgås med släkt å vänner! Skärpning till nästa gång!

Påsk i Norrköping!

Ja nu är vi här, efter ett flertal stopp som inkluderade om-möblering i bilen, av spisen, Ivannas katt å vår lille hund så kom vi äntligen fram! Idag har Viggo o jag haft dag på tu-man-hand, husse har umgåtts med sin pappa. Viggobus å jag startade dagen kl 7 imorse med en riktig långpromenad, så mkt mysigare å gå här i mammas o pappas område, han kan skrutta runt lös på ett fält å bara loppa sej! Åsså kan man spana in massa nybyggnationer, gamla kompisars hus å träffa en massa nära o kära. Men jag kommer å sakna havet sen utan tvivel! Har dock hittat ett ställe med lite havskänsla! Najs!

Sen åkte vi ner på stan o träffa mina gamla klasstjejer från gymnasiet å mumsa glass på Halvars med dem.. huuh kallt var det! Efter det bestämde vi dejt med Johanna o Ninna o vovvarna ute på Djurön! Där rasa hundarna av sej ömsom läxade upp ömsom skoja runt! Men det funkar bra! Inga sura miner utan vanlig hederlig uppfostran hundarna emellan! Kul å se hundar uppfostra varandra på ett så vettigt sätt =) Duktiga Farbror Hugo som håller ställningarna! Efter lite bad i diverse gyttjepölar å tillslut bråviken så bra det av hemåt igen.. Just det höll på å glömma .. Ninna å hennes son hämta hem en liten pudelbebis idag med.. Chilli heter han en liten svart bebis, som en liten ulltuss tog han de andra hundarna i det hushållet med storm =)

Imorn är det Efit, så då fr vi se vad vi hittar på för skoj! Husse å hans pappa ska iaf bygga mellanvägg å grind till vår bil. Tack för att du finns Håkan! Toppen snällt! Jag å viggo ska försöka busa lite med Hugo o Trox å bara loppa oss blir ev. en citytur för matte! Summa summarum en toppen dag, hittade dessutom valpbilder på Viggos pappa idag.. oj vad de var lika som små.. lika underbart söta!

Tänk vad mycket man hinner med!

Ja, tänk vad mycket man hinner med då man tvättar, förutom att sitta vid datorn en hel massa tid så hinner man med massa sån småträning hela tiden. Å extra kul är det när man märker framsteg! När viggo var liten bus så var han ofta lös ute på gården å hela vägen ner till skälby.. han gick "fint" som vi kalla det då å gjorde inga utsvävningar, men sen börja matte å husse ana trots å viggo gjorde lite utsvävningar emellanåt.. tillslut så våga vi inte riktigt längre så kopplet blev vår livlina! Gården har varit ett sånt ställe där Viggo hittat både det ena å det andra å busa med.. Men så idag bestämde jag mej för att testa! Viggo fick tralla omkring lös igen! Han såg lite fundersam ut å titta frågande på mej.. men sen så for han iväg å hitta en tidning.. oopps nu gällde det jag satte mej på huk å kalla in, han kom direkt om än i en båge först men sen kom han fram till mej höll tidningen å lät mej ta den! BELÖNING!! WIIHOOOOO!! Duktiga vovvenpojken! Matte superglad hund nöjd å glad.. så glad att jag tror han glömde kissa innan vi gick till tvätten igen!

Även vägen tillbaka involverade utevägen.. denna gång med en hund på håll som Viggo inte brydde sej om å två vuxna å ett barn..men han höll sig fint vid mej å inga utsvävningar.. Men jag är beredd på missöden å tillbakasteg för han är ju trots allt i den åldern!

Men känns ändå som ett kul å bra framsteg! Skoj skoj!

Dummy + Källarkorridor = Lyckad träning!

Jajamensan, idag är det tvättdag, suck! Men så kom jag på den briljanta idén att träna lite i källaren å idag med en dummy till hjälp! I källaren här emellan uppgångarna så finns där en korridor, lite halvlång, smal, helt enkelt perfekt. Perfekt för lite apporteringsträning med mitt troll som inte fullt ut vill apportera in till mig utan hellre springer några varv själv å sen kommer in.. Men HA här kan man inte springa några varv! Hihi..

Själv beväpna jag mej med en påse blött kattfoder, yummie tycker Viggo. Nåt som matte bara plockar fram vid speciella tillfällen! Vi gick källarvägen till tvättstugan å där släppte jag en dummy å viggo o jag gick fot ifrån de och tog hand om tvätten. Sedan fick han hämta in den. Första omgången tramsa han lite men efter lite tid så kom han in.. spottar innan men får vackert plocka upp å ge matte dummyn i handen innan belöningen kommer.. Nästkommande gånger gick nästan för bra, han fatta efterhand att det inte är nån idé att släppa för då får man bara plocka upp, så smartast är att ge matte dummyn i handen å sen invänta belöning. Då går det fortast! Toppen att även hunden är med på de noterna! Vi körde ett par gånger tillräckligt för att nåt skulle fastna men inte så mycket att vi nötte! Sen fick Viggo bära dummyn upp för trapporna! Det klarar han galant å släpper inte förrän jag säger tack tack, högst upp!

Jaja små steg i rätt riktning tar vi var o varannan dag, apporteringen känns inte hopplös! Vilket är enormt skönt! Det finns hopp, jag ser ljuset i tunneln, eller ska jag säga i källarkorridoren =)

Glad Påsk!

image348

Nära inpå!

Igår spårade Danne å Viggo, det gick superduper... Viggo rusar inte på, löser problem han stöter på alldeles själv, spårar fint i kärnan, han är helt enkelt enorm bra! Mina duktiga pojkar! Snart så...

image344
Upp över stock o sten! Där blodet droppat å klöven släpats där är Viggo med! (Ursäkta den dåliga skärpan!)

Då vi numera åker omkring med mammas och pappas nya spis i bagaget så åker Viggo för tillfället på golvet i framsätet. Han gillar och gillar det inte.. korta sträckor är det mysigt..massa klapp å mys, men efter ett tag så blir det obekvämt å jobbigt. Hoppas det går bra upp till Norrköping imorn, där vi ska fira lite påsk! Vi ska ju dessutom ha Starla, Ivannas kissekatt med oss till hennes mamma i Norrk. Men det ska nog gå utmärkt! Hursomhelst vad jag skulle komma fram till var att när viggo satt i framsätet igår passade jag på att ta lite "up nose" bilder å nära på ögat bilder..

image345
image346
image347

Premiär för Tisdagstema- VÅRTECKEN

oj vilket tema, har massa inspiration till det. Har inte gjort annat än fotat min älskade lilla hund i vårvädret, senast igår laddade jag upp vårbilder i bloggen på en glassätande liten älskad vovve. Men idag kommer fler, är det tisdagstema så är det =)

image342
Dopp i havet, vårigt om nåt!!

image343
Sommaren är inte långt borta, det finns hopp! Våren är toppenfin på Öland!

Soligt å varmt=glass premiär!

Idag fick vi nog av pluggandet vid kl 14 å begav oss till stan, tanken var att gå en promenad ner så Viggo fick rasta sig lite, men vi bestämde oss sedan för att ta bussen ihop med Emelie och Isa å gå hem istället. Bussresan flöt på utan några problem viggo sitter/ligger ner å tittar på folk å bara är! Duktiga pojke! All passivitet som han fick uppleva i somras verkar ha gett resultat i såna här situationer bland annat!

Sen gjorde Isa lite ärenden å vi vänta utanför, även då sitter  eller ligger Viggo lugnt å fint utan att stirra upp sej! Äntligen var iaf Isa klar å vi kunde bege oss till Tokiga Ture för att köpa GLASS! Jag hade bestämt mej för å ge mitt ulltroll en mini kula glass, vilket han även fick, en liten liten regnbågskula innan vi andra åt vår glass.. han åt fort men inte så fort som jag trodde han skulle.. han såg lite chockad ut. Det var ju glasspremiär för herrn.. tror att jag får lite skäll av husse sen men äsch det får jag ta =)

image340

image341

Viggo skötte sig toppen i stan, men blir lite stimmig när man går på nya ställen med nya lukter.. men det är en vanesak.. alltså mer stadsturer .. det tog på krafterna iaf.. nu ligger han här helt utslagen å sover!

Bilder ifrån helgen! Å lite inneträning!

Blev så taggad av att se hopp för apporteringen idag.. När vi kom hem gick jag själv på promenad med löpflickorna .. kände att det var skönast å lämna viggo hemma sen var han supertrött.. Vi gick en långis å vände hem när vi börja frysa.. jaa vi satt ett tag i hagen å prata =) Medan hundarna rasa av sej!

Men närjag sedan kom hem efter ett besök hos en bakis Emelie så var viggo peppad till tusen å pigger igen.. han fick lite mat å sen var buset igång.. han plocka runt på allt.. insåg sedan att nu gäller det å passa på... hagen stod så enda vägen att gå med grejerna någonstans var via mej i köket från hallen.. haha Börja istället belöna varje gång han kom med en sko istället för att bara stoppa honom o ta den.. Så fick han nu en godis när han lagt den i min hand! Efter ett tag försökte han itne ens springa förbi mej utan stanna vid mej å stundtals släppte skon, men han fick plocka upp den innan han fick belöning. Wioohhoo.. pissigt med det hela var dock att hallå allt vårt jobb med att inte bära runt på skor paja ju.. så istället så la jag undan skorna å la ut fem dummies i hallen.. hihi

Sen intog jag plats i köket å skicka viggo på ett jobba kommando, typ sök! Å en efter en kom han in med å höll i munnen till jag tog emot dem =) Duktiga pojke! KAnske helt fel å göra bland dem som vet men nu är alla medel tillåtna! Idag funka det för oss så det kör vi på! Imorn ska jag släppa en ute på morgonrundan å låta honom hämta den sen! Allt för att öka motivationen å fokuseringen på dummies! Hur det går återstår att se!
Nu har viggo slocknat i hallen totalt utslagen, sötisen!

Här kommer de utlovade bilderna tagna i lördags under utflykten till Haga Park:

ahaa sand
Viggo påväg till Kina

sandhund
Tillbaka från Kina, lite lätt sandig!


Framsteg! Tack!

Japp idag var det jaktträning med Nybrogänget, vilka kunskaper de har, helt otroligt! De ser allt! Viggo skötte sig mycket bättre idag, riktigt bra för att vara han!
Vi börja med enkla markeringar, första var han inte riktigt med på, spanade såklart på andra saker så den gjordes om. Men sen var det igång.. Nu skulle vi se om huvudet fått vila lite, kunskaper sjunkit in å träning gett resultat. Joho då, Viggo markera fint plocka dummien å snabbt som attan kalla jag in med både röst, pipa åsså vände jag å sprang.. å till mattes STORA glädje så kom han utan omvägar/ärevarv eller fjant in till mej höll dummien å jag fick ta den! Wiihooo! Vi testa en till å samma lycka där, denna gång kopplade jag honom o lät honom bära ett tag! Duktiga pojken!

Sen fick viggo titta på när de andra jobba å inte ett ynka försök till knallning eller gnäll! Han är bra på passivitetn min träningsvän!STOLT! Efter det var det dags för ett sök för de tre unghundarna Viggo, Felix och Jazza alla tre labbar  å mellan 10-13 månader. Där viggo utgör bustrollet! Hursomhelst, han var med på noterna, detta var ju hans första ordentliga sök. Vi klev fram en bit ifrån gruppen å jag skickade viggo med ett sök kommando, hmm dumt kanske ... får tänka över det. Sök använder vi ju i personsöket. Hursomhelst han sökte fin fint å så fort jag såg att han hade en så började jag kalla in, vände mej om å stack en bit bakåt å min älskade lille knodd kom in denna gång med! Nästa gång gick lika fint!

För att avsluta och töja lite på gränserna skulle vi testa en enkel markering och öka avståndet emellan att tänja skulle vara att jag skulle vara rolig på plats å inte vända runt å springa utan backa om det behövdes. Borde så här i efterhand ha skippat detta känner jag nu. Han ville visa de andra å fjanta men efter att jag spelat pajas kom han fint å lämna av den hos mej. Lätt å vara klok i efterhand.. men men till nästa gång vet jag!

Sen fick viggo vänta i bilen vi fika lite å prata om dagens träning. Sen skulle vi med unghundar få kika på när de äldre hundarna körde ett riktigt redigt stort sök! Coolt säger jag bara! mellan 2-4 hundar ute å jobba samtidigt! Riktigt fränt! Imponerad till max!

Nu ska det hårdtränas, lite enkelmarkeringar på promenaderna å öka motivationen med jaktträning! Få honom fokuserad! Han ska även få jobba sist å sitta å öka motivationen under tiden de andra jobbar! Det är planen! Åsså kämpa på med lydnaden!

RSS 2.0