Familjeträning!

I lördags efter jobbet begav sig lilla familjen eller lilla o lilla family of five liksom till skogen! Hundarna och vi andra behövde andas lite skogsluft!

Dessutom var vi träningssugna. Hundarna fick ett varsitt pass, går faktiskt himla bra att träna fast det bara är vi två å Stina. Stina vill ju gärna kasta men får istället följa med kastaren ut (jag eller danne beroende på hund) och titta på nära när hundarna jobbar. Det duger det med. Hundarna bryr sig inte heller om Stina utan gör sitt jobb.

Båda hundarna fick träna markeringar och dirigeringar i form av linjetag, såklart på sina egna nivåer. Båda hundarna var riktigt taggade och träningen blev kanon.

(gamla bilder från förra helgen, Sandra fotograf kameraägare Anneli)Det var nog skönt för killarna att även i lördags få sträcka ut i skogen!

En vanlig lördagskväll!

En helt vanlig lördags kväll hos oss var det ja, hussen och Viggo är ute och löptränar, jag och Sting fick offra oss för familjen och stanna hemma hos Stina som sussar så sött i sin säng. Ja nån måste ju hålla soffan varm liksom =)


Retriverträning..

Kanonbra initiativ Annelie och Lena! Tack!

Laddar fortfarande ner bilder från olika håll så. Bjuder på dessa som är hemma till en början!

Inledning/uppvärmning, dribbla med en boll mellan konerna. Inga problem sa Sting, vad är en fotboll förresten?!Viggo som däremot vet vad en fotboll är och liksom fungerat som husses dribblingspartner fick jobba lite mer på självbehärskningen men klarade det fint han med..


Det ser bra ut, fokus framåt! Så som vi vill ha det i jaktfotet!

(Foto, Sandra med Annelies kamera)

mer kommer!

Dagis är bra hälsar hundarna!

För när Stina  är på dagis har matte massa tid för oss. Tillexempel gå morgonpromenad i skogen, med tillhörande frukost. Ja de tvåbentas iaf. Grabbarna fick sin hemma men desto mer snacks på promenaden. Kontakt belönades med godis. Jag och Moa åkte alltså till en gammalfavoritrunda och gick morgonprommen. När Stina låg i magen var denna ett återkommande inslag i våra liv inkl. frukost SÅKLART!

Stings första runda och tror nog att det är min första skogsrunda med båda hundarna bland andra hundar. Är nöjd tyckte de skötte sig bra, lite väl mkt myror i brallan hos dem båda emellanåt men lyhörda, busiga och mysiga så som jag vill ha dem =)

Obligatorisk fotografering i ljungen såklart. Dock är det jag som är fotograf och ja, kan bara konstatera att jag behöver mer träning.

Ett gäng knasbollar! Den ena ser mer korkad ut än den andra =)
(orka inte pyssla med bilderna)

Cinna då!

Cinna är så hemlig, fick denna länk av en kompis idag.

Kändisvalparna =)

http://www.wighsnews.se/nyheter.php?nyhet=Hundvalpar&notisid=50252

Thihi!

Hussen och Viggo!

Det är äkta kärlek!
På Sarah´s begäran:
mer tunga från Dannes sida!
Vad säger ni om dessa avlämningar då?


Foto: Hedvig

Snacka om att frivilligt bjuda upp apporten. Vi är helt normala jag och Sting!


Valpträff!


Sako, Erik, Sting, Olle, Lykka och Disa
(Viktor och Tosse saknades idag)
Foto: Hedvig

Idag har vi haft ännu en valpträff, vi är verkligen privilegade valpköpare som har denna turen med så engagerade uppfödare. För att inte tala om kunniga!

Idag fick våra små som nu hunnit bli 6 månader jobba en hel del. Vi inledde med lite allmän check hur alla valpar utvecklas. Vi kom fram till att de kliver in i lite könsmognad nu de flesta, vilket de visar på olika sätt. Jag upplever att Sting blivit spökig samt något mer luktig. Något som jag inte tillåter i allt för stor utsträckning såklart redan från start.

Sedan körde vi igång övningarna. Först några olika stadgeövningar, här är jag nöjd med Sting han är het men han sitter kvar dock kommer det lite pip i vissa situationer. Men jag lägger inte nån vikt vid det just nu, då jag inte tror att det kommer att bli ett problem.

Sedan fick vi köra en markerings och linjetagsövning för att sedan avsluta med lite kontrollerat bad och stadga vid vattnet.

Imponerad av alla valpar. Såklart mest av min egna svarta ferrari! Går med ett leende på läpparna över denna hund! Vilken känsla det är! Han är så mysig att ha med, cool, avslappnad och somnar i mitt knä i teorin emellanövningarna! Idag fick han dessutom träffa mamma Ellen och morfar Göran, vilket matten tackar för. För lite väl kartig o framfusig är han emellanåt så mamma Ellen fick vara lite mamma! Shit sa Sting och flög upp i mattes famn efter båda tillsägelserna. Kan säga att ena gången stod jag upp men hade helt plötsligt en Sting på axeln =)

Tackar Limmerhultarna för en som alltid kanondag, med toppenövningar med en massa tips och råd! Tack också till er andra med solstrålar!ensamhet, passivitet och socialisering!

Är vad vi ägnat oss åt idag.

Först for jag o Stina till Thorsten med familj =) Nu kunde jag inte hålla mej längre från lite valpgos! Mina hundar fick vara hemma och ensamhetsträna lite, semestern är ju slut nu så nu blir det lite längre timmar själva hemma. Kan vara bra att påminna dem om hur man gör =)

Väl hos Thorstenfamiljen så insåg vi att ett dopp i det blå idag var nödvändigt, sagt och gjort så åkte vi hem o packa om å båda familjerna fort till sjön. Denna gång fick mina fyrbenta också följa med. Är lite stolt över mej själv idag som åkte till sjön med två hundar och ett barn visserligen med sällskap men ändå. Det gick galant! Jag lekte lugnet själv och det fungera! Där kom ju såklart passiviteten in. Gick ju inte att ha två badande hundar och ett barn att ha koll på så hundarna fick vacker sitta å titta på. Ibland är livet allt surt hälsar grabbarna!

Nu är jag precis hemkommen från Kanalettan i Söderköping, har kikat lite på lydnaden, peppat igång Angelica och socialiserat min lilla svarta. Han är duktig han! Vår egen paparazzi Annelie Karlsson  fångade en mkt intresserad Sting på kort. Som han följde lydnadstävlingarna...


Sin far upp i dagen!


Ja man kan slötitta med!


Min fina svarta fara =)

Fotosession!

Hann med en liten fotosession av ena hunden när vi var på landet, sen ramla Stina o slog i skallen så då blev det raka spåret till stugan igen. Men Sting hann fastna på kort!

Ett litet urval av mina favoriter:
Sting 6 månader gammal

Våra fina pojkar!

Jag är så stolt över våra fina pojkar, de anpassar sej, uppför sej och finner sig i det mesta. Skryter lite idag!

Här till exempel i en liten komposthage på Öland. Finns det hjärterum finns det stjärterum!

RSS 2.0