Promenad å lite spontanträning!

Tråkväder, men hunden vill och måste ut iallafall, så bara å ta sej i kragen å bege sej ut. Hade tänkt mej en slapp runda i fårhagen som stått tom hela vintern och hösten, men icke längre.. mötte några parkarbetare som informerade mej om att fåren när som helst skulle flytta in. I vår lekhage! Jaja det är ju deras hage egentligen! Så istället intog vi nya apellplan och tränade lite istället. Körde några hopp, ingen tvekan där inte. Detta är kul tycker viggo =) Testade även hopp, med apport av boll. Även detta löste han kanon, över hämta åsså över igen. Duktig kille!

Körde några inkallningar också, full fart inåt. Nu justerar han sej själv mycket bättre än förut. Parkerar intill min sida, något snett men justerar sig allt efter. Blir dock lite ivrig så om man inte passar sej kan man få en plats eller en puss rätt på munnen.

image541
Jag kommer matte! Flås flås flås!

Sedan körde vi även lite ställande under gång och belöna med boll, bakom, så han ska sluta ta det där lilla steget framåt. Funka bra även det! Han vet vad jag menar så väl! Bara viljan att utföra som saknas emellanåt, men idag fanns det inget trots att skåda. Han var lyhörd och alert. Belöna de flesta övningarna med bollen, å han tar den så fint å kommer in med för ett godisbyte. Duktiga pojken! Som vanligt kryper det ju in lite linförighet här och var å den blir bättre å bättre. Kontakten ökar för varje gång vi tränar! Härligt å se!

image542
Oj lite obalans här!

image543
Kontakt var det här. Vad ville du?!

image545
Kalla in mej då!


Efter träningen tog vi vägen förbi hästarna tillbaka hem. Viggo blev så inspirerad av deras föda att han oxå ville bli matad som de blev av matte.

1.        2.        3.

1. Åååå massa gräs har de ju, om man skulle testa!
2. kom igen matte mata mej så som du mata dem nyss.. få se nu..
3. Hmm.. svårtuggat, lite slingrigt men smaskens! Billigt oxå!


Hehe tok hunden! Käkar å käkar å käkar. Men till skillnad från andra hundar så kräks han inte.. det är bara lite färdkost på våra promenader! Nöjd med dagens promenad och träning ska jag nu förbereda för kvällens kalas här. Ska bjuda på räkmackor och marängswiss =) Smaskens!

Samträning! Nöjd!

Nu på kvällen har vi samtränat lite med Hanna och Ivanna med hundar! Jag höll som vanligt till i hagen med min illbattning. Men han skötte sej great faktiskt! Fokuserad, taggad å me på noterna. Hade idag med mej den lilla gröna skålen från Ikea, där jag placerade godis, som han fick springa å ta efter en liten stund. Med mej hade jag bollen av rep!

Började med linförighet då jag kände att det blivit lidande senaste tiden. Mycket jaktfot men lite lydnadsfot. Men idag gick det över förväntan. Bra med i svängarna och helt om. Halterna funkade med bra idag. Alert å bra kontakt. Mycket nöjd med det idag! Körde även några inkallningar å även de gick fin fint idag, sätter sig vid sidan nu direkt även om det inte är helt rätt position, men med ett bättre så rättar han in sej dit jag vill ha honom. Bra fart, lite duns in i mej.

Sen välkomnade vi in Hanna och Isa in i hagen å vi la en plats. Båda hundarna skötte sej utmärkt. Viggo klia sej lite vid ett tillfälle men låg fint utan mej på koppelavstånd genom hela platsen. Kändes gutt! Vågar man börja lita lite på honom?!

Körde några ställanden på slutet och han stannar men tenderar att sätta sej innan mitt kommando. Kör nu utan sättandet och belönar bara massa stående, så får vi se! Jag är mycket nöjd med träningen. Viggo börjar allt eftersom koppla bort andra hundar och fokusera på mej och oss.. men det är en lååång väg kvar men det går åt rätt håll än så länge!

Vill ut och tävla men Viggo måste mogna. Några tips på hur man kan skynda på det =) Mottages tacksamt!

image539
Bild från "låtsas tävlingen" i torsdags! Apportering!


Veckans upplägg!

Sol var det beställt om nån ville veta. Starta lite trögt idag med värme men molnigt. Nåja till på onsdag och vidare har du på dej att plocka bort molnen okej?! Bra! Då var vi överens!

Idag har vi föreberett inför opponeringen imorn. Imorn ska vi upp å sen är vi klara för denna termin å jag för denna skola! Blandade känslor. Men det kommer å bli bra! Så imorn är det alltså opponering på förmiddagen. På eftermiddagen/kvällen ska det vara kalas här med mina tjejer. Undra vad jag ska bjuda på ....hmm..

Onsdag har vi beställs sommarvärme å dagen till ära planeras en tur till värsnäs för sol och bad. Blir ruggigt arg om Tv4 med flera faktiskt har rätt om väderprognosen. På kvällen dyker även mor och far inklusive bröder upp. För på TORSDAG gäller det! Dags för min efterlängtade EXAMEN, får då min filosofie kandidat examen i turismvetenskap =)

På kvällen blir det en tur till Öland, för att mumsa i oss lite mat å fira att jag nästan är klar! Ska ju fortsätta mina ekonomistudier i Linköping till hösten! Fredag blir det grillbuffé på FulaFisken om allt klaffar och på lördag kommer familjen Olsson för att tillbringa helgen här i oss.

Så nu kanske ni förstår varför jag beställt sommar och solsken! Längtar som ett troll nu! Klänning, skor, check! Nån liten väska å smycke, saknas dock! Får spana in det på onsdag om vädret skiter sej! Dessutom ska jag å min lille hund träna lite varje dag. Idag väntar bruksan med Ekipagen; Hanna och Isa och Ivanna och Ollie! Ska bli najs! Lydnad står främst på schemat ska försöka smyga in lite annat med!

image537
image538
Viggo spelar fotboll med Andreas och husse på Springbreak!

Springbreak och hundvakt!

I helgen har det varit fullt upp. Fredagen inledde starkt med grillkalas hos A och A, Danne och jag stod för middagen, då vi ville fira våra födelsedagar ihop med våra vänner, med var även H och L. Maten blev supersmarrig om jag själv får säga så. Grillade majskolvar och champinjoner till förrätt, helgrillad fläskfile med två marinader och vinegrette potatissallad till varmrätt å såklart tzatsiki! Smarrigt värre! Åsså hade gulliga A gjort en smarrig rabarberpaj till efterrätt. Mys pys! Åskan gick och blixten lyste upp himlen ett par gånger. Strömmen gick också men vad gjorde det. Viggo njöt som han brukar när vi är i deras fina hus å deras stora trädgård! Tack älskade vänner! För huslånet och paketen!

Lördagen innebar min födelsedag, efter frukost och paket på sängen var det dags för jaktavslutning! Tack för all hjälp! Nu tar vi tag i vår träning så kanske vi ses ute på jaktproven! Vi snackade lite kring grillen å smaskade i oss bullar och korv för dem som ville. Hundarna slappade vid våra fötter och solen stråla varmt o skönt! Sen for vi in till giraffen och fick Viggo fotograferad. Var inte helt nöjd med de förra bilderna som Happy Dogs tog så vi gjorde ett nytt försök hos en annan fototgraf.Kvällen och eftermiddagen tillbringades utanför Springbreak på en filt i solen smuttandes på vin och öl smaskandes på snask och frukt! Mysigt värre! Efter ett tag fortsatte vi festen hemma hos I med champange och tequila!

image535
Bästa kompisar!

image530
Turturduvorna =)

Söndagen var trots alkoholen inte alls så trögstartad. En liten sovmorgon sen var jag uppe och igång. Tog en låååång runda med Isa, Viggo och Helena som hjälphandler. Lite mycket med Viggo och Isa. Men det går med lite vilja. Vi gick låångt låångt iaf och var ute nästan tre timmar. Vid slottet åt vi en glass och hundarna fick bada lite för att svalka sej!

                
Viggo och Isa lattjar i havet!

Igår firade vi även M som fyllde år, det bjöds på tårta och cheesecake å läsk å popcorn o grejer! Myspys med många trötta huvuden! Viggo och jag dunsa till sängs rätt tidigt!
Redo för en ny vecka!

Grattis!

Säger jag till mig själv och till Puma! Till mig då jag både fyller år och har namnsdag! Å till Puma för alla de tio små bebisarna som hon förvarat i magen i en massa dagar som natten till idag o tidigt i morse fick se världens ljus för första gången! En massa bebisar har hon burit på! 5 pojkar o 5 flickor! Små boxerpluttar! Gulligt värre!

Nu blire picknick utanför springbreak, såvida det inte tänker börja regna å jävlas!


Låtsas "tävlingsdebut"

Igår var det då kursavslutning. Detta skulle "firas" med en minitävling. Vi har ju som jag tidigare skrivit inte tränat så hejdundrande mycket på sistone. Mest vardagshyffs! Men vi gav det ett försök!  Matte var grymt nervös, något som avspeglade vår insats rejält. Jag kände mej som en stel pinne å Viggo fatta inte alls vad jag ville. Ståendet och hoppet som är så gott som klara moment fick Viggo hjärnsläpp på när matte var så konstig. Gjorde om för min egen skull och fick då en sjua på ställandet. Hoppet bedömdes inte. Men det fixa han lätt som en plätt när matte använde sin vanliga glada röst =)

Platsen höll jag mej på koppellängd o där kunde jag stå som en nöjd matte. Han låg så fint. Lite snusande i backen men annars låg han utan å bry sej om de andra vovvarna!

Summa sumarum, vi har en bit kvar. Men inget är omöjligt! Glad hund! Fick vi i det allmänna intrycket å det är det viktigaste i detta stadium! Nu är det bara att kämpa på o träna vidare. Snart är vi redo för tävlingsplan! Å hej vad kul det ska bli!

Bilder kommer imorn!

Bild i efterhand: Ninna med sina vovvar!

image529
Från vänster; Totte (Toypudel), Ninna (Människa), Kevin (Barbet) och Chilli (Bebistoypudel)

Utlovade bilder: Viggo och Isa ligger sked!

Här kommer den för länge sedan utlovade bilden på två trötta sötnosar som sover sked under bordet hemma hos Hanna och Markus!

image527

image528

Kan det bli mycket gulligare!

C-uppsatsen KLAR

Ja den har ju varit klar i några dagar nu! Men idag tog vi oss mod att skicka in den! Sluttiden är inte förrän imorgon kl 15 men nu är den inlämnad iaf. Det återstår nu bara att skicka den till opponenten sen väntar opponering på tisdag och sedan ska den tryckas så småningom!

SKÖNT är det iallafall!

Har varit å myst i värsnäs idag med Viggo o Isa (människo Isa), Viggo bada åsså gick vi en promenad sen njöt vi bara på bryggan! Fota en massa får se om det funkar å föra över!

Uppdatering! Bilder! Det funka å föra över bilder idag!

image519
Fladderöra spanar ut över viken!

image520
Snyggast poserar på bryggan! Märk väl att han har fått ett mkt bredare huvud!

image521
Om man skulle hoppa?! Naaee.. inte bra å hoppa från bryggor! Bättre å gå i har jag hört!

image522
huuua vad var det för fulfisk, tycks Viggo tänka =)

image523
Om jag lägger huvudet så här, blir det bra?! Mycket svara matte =)

image524
Seså, kasta den nu då!

image525
Full fart framåt! Som en isbrytare fast i vågorna =)

image526
Tack för idag! Vi ses igen havet!

Nu hoppas matte att det ska funka med bildöverföringen framöver. Bäst å fixa den där uppdateringen nu när alla bilder lyckades hoppa över till datan!

MH

Äntligen kom beskedet, vi är välkomna att delta i klubbens MH! Najs, nu väntar MH alltså!! Hoppas inte Viggo blir spökig bara =) *peppar peppar*

Kvällsträning!

Full rulle hela dagen igår. Lunchdejt å stan med Annelie o kvällsfika med tjejerna! Däremellan sålde jag lite saker via blocket och visade lägenheten för en massa folk! Så det utlovade träningspasset satte fart först vid 20.30. Ivanna och Ollie parkerades i vår bil åsså drog vi till bruksan för att möta upp hundlösa Helena! Helena fick äran att kommentera och kommendera igår. Tack jag behöver sånt!

Körde ännu en gång igenom alla momenten.. Det som klurar är läggandet under gång och helt plötsligt även apporteringen. Han  tar den, släpper den å tar upp den! Skumma hund. Det som funkat helt okej ändå. Jaja, linförigheten blir mycket bättre om matte ökar sin fart å blir mer bestämd. Vad som då blir lidande är halterna.. men om man värmer upp med korta steg å mkt halter så blir de bättre. Svängarna och helt om funkar också bättre vid högre fart. Språnget funka bra, inget hopp o lek o han sakta in när jag sakta in.
Ställandet under gång funkar verkligen bra! Bara matte som måste ta bort sina olater, vilka kan ses som dk:n. Typ sneglar över axeln, vänder mej lite mot viggo under kommenderingen. Inkallningen har hög fart, lite för hög fart. Han kan justera in sej själv å sätta sej rakt men han gör det inte alla gånger! Knas hund! Hoppet likaså! Inga problem med hoppet, snarare att sätta sej rakt. Här är han dock bättre på att komma rakt in till sidan.

Övning ger färdighet, har varit dåligt med ren lydnadsträning nu ett tag vilket märks! Bara att ta nya tag!

Tisdagstema: SIFFROR!!!

Husse 23 år!

Idag fyller husse i familjen 23 år alltså den 23 maj! Det är mitt bidrag till veckans tisdagstema, Siffror =)

image518

Snyggisen i Norrköping i helgen!

I Norrk?ping!

Sommarväder!

Vilken underbar dag det har varit! Uppsatsen är klar för inlämning! Solen har strålat å värmt hela dagen! Riktig sommarvärme! Värmen tar dock på Viggo, men jag tror han vänjer sig vid den! Det är nog bara ovant varmt! Det har ringt för fulla muggar på vår lägenhet! Å idag har det redan varit två här och tittat. De verka gilla den! Najs å få det klart med!

Var på sista stabsmötet med turism-staben idag med. Satt i solen på ett fik å prata! Härligt! Hem å fixa iordning laga mat.. mumsig mat. Färskpotatis, tzatziki, färsbiffar, champisar å grönsaker! Mumma kardemumma!

Var inte sugen på bruksan, men på träning så husse, jag å hund for ut till värsnäs för lite bad, lydnad och promenad. Inledde med lydnad! I början var viggo totalt ofokuserad å helt flummig. Lattja upp honom lite o placera en frolic på en sten! Externbelöning! Nåt som funkar great toppen bra på Viggo! Utförde några moment och när det var toppen så skickade jag honom på stenen och belöningen! Han blir toppfokuserad! Ofokuseringen i början berodde förresten på en korvsnutt som låg i gräset. När den var uppäten så fick jag lite mer uppmärksamhet.

Körde alla momenten i ettan utan hoppet då det inte fanns nåt lämpligt att hoppa över. Linförigheten har blivit lidande av gå fintet, ögonkontakten är som bortblåst. Men efter lite pock och lock och upppeppning så blir den mkt bättre men inte bra. Tränat dåligt på fotgåendet och sällan på sista tiden, tror det kommer tillbaka med lite mer regelbunden träning! Sen går han alltid bättre på bruksan! Ställandet under gång var inget problem idag! Stannar som en klocka, testade även ställande under inkallning å även det funka! Coolt! Skulle bara testa som sagt!

Läggandet är lite trögare, han vet vad han ska göra men det kräver mer av honom å då tvekar han! Ska jag eller ska jag inte. Tyvärr vinner Inte lite för många gånger! Men efter några lägganden så går det lite bättre! Apportbocken funka inte alls idag! Tar den å spottar! Lika dant där, alldeles för länge sedan vi träna! Bättring bättring!

 Inkallningarn gick dick fin fint! Han kom fint in till min sida utan några hjälper! ´Great nu vet jag att han kan så nu är det slut på hjälper! Superhög fart! Den behöver jag inte jobba på, inte som det såg ut idag! Testade även att platsa honom lite under träningen och under promenaden å lämna honom! Han låg fint inga tokryck, men så fanns ju inga hundar runt omkring =)

Efter lydnaden fick Viggo bus bada lite! Simma å skoja lite! Sen tog vi en promenad på vilken Viggo gick löst vid sidan hela promenaden å endast två idiotryck. Körde även lite inkallningar med oss dolda å en budföring. Funka great! Great dag md andra ord, friröntgad, uppsatsen klar å lydig hund åsså soligt väder på det. Kan det bli bättre?!

FRIRÖNTGAD!!!

Wiiiieeee! Viggo blev friröntgad =) GLAD GLAD GLAD!

Hd grad B
Artros U:a

Grattis min lilla snuttepojke!

Lååång helg!

Så har ännu en helg spenderats i Norrköping! En låång sådan med massa skojiga saker! Börjar i kronologisk ordning! Vi anlände till Norrköping på onsdagskvällen till ett dukat bord med potatisgratäng o grillat och diverse tillbehör =) Smarrigt värre! Viggo var lycklig som få över att få träffa sin morrmor och morrfar o morrbröder igen äntligen! Dunsade snabbt i säng! Torsdagen, spenderades till viss del på olika köpcentrum och hos familjen Olsson. Kvällen ägnades dock åt hela min familj och släkt då min lilla bror fyllde 20 år =) Grattis i efterskot i bloggen! Ännu senare bidde det hundbus på himpa med johanna och vovvarna. Gick lugnare än jag trodde. Anade att en viss herre vuxit till sej o skulle mopsa lite men icke. Han haja läget å bestod lägst i rang utan några dispyter. Gutt att se!

Fredagen var tillägnad Norrköping City! Bankmöte och Klänning var målet. Bankmötet gick great. Men shoppingen gick värre icke sa nicke hitta vi nån klänning!! Annat inhandlades dock, lite paket å grejer! Fredagen blev sedan lugn  hemma hos familjen Olssons. Oj höll på att glömma, var ju på kvällslydnad på NBK med, spana in ettan och duktiga Lucas med matte! Kämpa på!

Lördagen startade med sång vid sängen för min bror (bild kommer) och sedan fortsatte även den med lite shopping på stan.. gav därmed upp klänningsköpet, tar en annan klänning som finns hemma och inhandlade nya söta skor istället (bild kommer den 31 maj). Efter det spanade vi in nyöppnade Citygross! Massa mat o billigt! Handlade mat till kvällens grillning! Hem å lämna maten å vidare ut till Djurön med Johanna, Ninna o alla vovvarna! 6 hanar, uer en lugn och sansad koppelpromenad varvat med lite galet busande! Duktiga killar! Inga problem med rangordningen där inte! Så sött å se dem! Minstingen Chilli (toypudel) hängde på bra! Blir ju lite rörigt inledningsvis när det går så långt emellan mötena hundarna emellan men det redde de ut snabbt. Kvällen tillbringades framför tvn, mysandes i soffan efter en god grillmiddag!

Söndagen gick i kyrkans tecken. Det var nämligen dags för Karolinas konfirmation (dannes syster). På med klänning och piffa till sej lite åsså for vi iväg! Var en bra gudstjänst. Kul, med så mycket solosång av konfirmanderna. Extra kul att Karro och hennes kompis sjöng solo! Ni var duktiga tjejer! Sedan bar det av hem till Olssons för mat och fika. Mysigt att träffa den släkten med. Sen bar det av hemåt Kalmar igen! Lagom i tid för att hinna handla, tvätta bilen och reda ut det värsta packningskaoset!


Frånvaro!

Oj i helgen har varit fullt upp, därför har den lilla bloggen blivit lidande. Dåligt med uppdatering! Men bättring är på väg! Ska försöka ikväll!

Tisdagstema: HÅLLBAR

Klurigt tema, har klurat hela dagen! Men så plötsligt händer det. Vi låg och myste i soffan jag, sambon och vår lilla vovve och såklart. Hållbar KÄRLEK kan jag ju fota! Vår lilla familjs kärlek! Underbara älskade favvokillar! Snart firar dessutom jag och Danne 6 år tillsammans! 6 underbara år!
Dock inga pussfoton på oss men Viggo ställde gärna upp på lite hångel!

image515
Puss på dej matte! Puss på dej älskade hund!
(dålig bildkvalité i ett mörkt vardagsrum!)


Myspromenad med Isa och Hanna

Låång dag i skolan idag! Men mycket produktiv! Efter denna låånga dag i skolan stämde vi träff med Hanna och Isa även husse hängde på, alltid lika skojigt med kombopromenader! Vi gick en runda i Isas skog och nere vid vattnet. De är såå söta tillsammans de små vovvarna. Vid vattnet fick de bada och busa lite. Viggo hitta ett mindre vedträ som passade honom perfekt. Sötisen! Bilder finns att skåda i Hanna och Isas blogg.

Nu ikväll har bilen fått tonade rutor bak, äntligen! Hoppas att det kan hjälpa lite blir så hemskt varmt i bilen ibland även när man kör, åsså slipper vi ju nyfikna ögon! Fint blev det iaf! Själv har jag varit på tjejmiddag och ätit smarrig Ceasar sallad och ljuvliga dumlemuffins hos Emelie. Tack gumman för maten!

Nu väntar myspys i soffan med mina favvokillar! Imorn far vi upp till norrköping för diverse skojiga aktiviteter! Just det husse och Viggo har varit duktiga idag. Promenerat i skogen under kommando vid sidan va husse, långa sträckor har jag hört talas om, de hann även med ett apporteringspass både på land och i vatten och vår lille hund skötte sig kanon idag! husse var nöjd! Kul! Imorn blir det viltspår för grabbarna och skola för mej!

Bruksan idag igen!

Det bidde bruksan idag igen, var lite sugen på att testa lite apportering men nae det får vänta. Lydnaden har lite förtur än så länge. Hade funderat ut en massa grejer men allt sprack då vår favvo plats var upptagen.. jaja bara att tänka om. Testade extern belöning idag, eller det jag valt att kalla det iaf. Tog med mej viggos mat och matskål och hällde upp den. Dock så borde jag nog ha visat honom det å ställt den i bilen, idag fick den följa med ut och stå högt upp. Det blev lite för mycket för viggo! HAn hade svårt att vända ryggen till matskålen. Men annars tror jag detta är ett vinnande koncept för oss två! Maten peppar viggo massor och han är mer villig att utföra moment med den i tankarna. Efter lite träning med maten i bilen kan han nog fokusera ännu  bättre. Det och bollbelöning är två vinnande koncept för oss. Men bollen får vänta då man inte kan vara i hagen, för jag är inte hundra på om han kommer till mej med den eller om han leker o jagar runt på egen hand.

Vi körde främst läggande under gång idag och kontakt/linförighet. Läggandena är avsevärt bättre med matskålen i sikte! Kul å se.. han kan faktiskt lägga sej fort om belöningen är tillräcklig bara! Kontakten var med fin stundtals och lite virrig stundtals. Men över lag inte nåt att beklaga sej över.

Efter träningen fick Viggo och Isa rasa av sej lite i fårhagen, mysigt tyckte Viggo jobbigt tyckte Isa som ville smaska pinne för sej själv.. men till slut föll hon för viggos envisa charm och de låg och naffsa lite på varandra. Plötsligt dök en stilig Flatte hane upp, en snygg brun en. Han ville också vara med och leka. Efter kort överläggning med hans matte kom vi fram till att vi skulle testa! Flatten var ca 1 månad yngre än Viggo men Viggo lät honom ta befälet och sjönk lägst i rang. Kul att se två så jämngamla unghanar leka och busa! Duktiga snygga pojkar! Viggo var helt slut efter det och vi lunka lugnt tillbaka till bilen. Nu väntade ju mat! Men den fick dröja lite för Viggo var så uppvarvad vill ju inte riskera magomvridning eller nåt sånt!


Gamla buren är såld!

Jihooo! Gamla buren är såld! Efter att ha tagit plats i både källaren och gästrummet fick jag ett ryck idag och la ut den på blocket. På mindre än två timmar var den såld! Till utgångspriset dessutom! Inget att orda om sa köparen å tog buren och gick! Tack tack sa vi, 1000 kr rikare!

Hejdå buren! Nu får du nya kamrater en tax och en dansk/svensk gårdshund skulle få dela vår fina bur. Där har de gott om plats tillsammans! Mys pys!

image514
HEJSVEJS!

Duktig hund! Bra dag!

Idag är min vovve dyr! Han har skött sig toppen great! Vi slappa hela förmiddagen och nja rätt långt in på eftermiddagen innan det blev dags för jaktträning i Orrefors. Hade nästan bestämt mig när jag åkte för att inte bryta vårt braiga mönster genom att utmana ödet och därmed enbart träna på stadgan och lydnaden. Så, så fick det bli! Viggo fick ännu en gång titta på! Idag var inte vilken gång som helst utan idag var han strålande, inget försök till att knalla. Gick fint vid min sida, var lyhörd och tittade uppmärksamt på de andra när de tränade. Urban gladde oss ytterliggare genom att bekräfta det vi känt, att Viggo är mera med oss o mer lyhörd än tidigare. Ett stort framsteg, hård träning som ger resultat, det gillas!

Direkt efter åkte vi till bruksan för att möta upp Puma och Isa med mattar för lite lydnadsträning. Det var rätt folktomt överallt men Viggo och jag gick ner till planen med staket runt, där även ett hopphinder finns. Viggo var väldigt lyhörd och visade inga tecken på trots. Började med några hopp som han gillar å de gick fint, ingången kan förbättras avservärt men kommandots innebörd vet han mer än väl nu. Fortsatte med lite fritt följ och några ställanden och lägganden. Bra att vara inhägnat då kan jag belöna ställandet med boll bakom. Snygga var de idag iaf, å läggandena var betydligt bättre än i torsdags. Fortsatte med några inkallningar och där hade viggo kanon fart, lite för hög, han dunsar nämligen rätt in i mej, eller sladdar omkring bakom mig. Efter ett par st trappades dock tempot ner och ingångarna blev lite bättre. Han sätter sig fortfarande ganska snett men ska träna på dem separat istället. Fokus nu är att han kommer in till mig. Nöjd med genomgången av momenten valde jag att skippa platsen. Nu hade jag ju vunnit hela dagen, dumt å falla på mållinjen lixom!

Tror mycket funka idag för att jag var trygg, det vara bara vi i "hagen" han kunde inte sticka iväg å jag kunde belöna med bollen vilket gör att han blir mer alert å tycker att det är roligare.

Mina underbara pojkar!

image509


Mina absolut bästa pojkar i hela världen!

EFIT

Hoppsan, Det är ju EFIT idag. Skippade ju den 2 maj, att fota hanns inte med. Var superladdad inför idag, men glömde bort det.. nåja! Förmiddagen blir lite hoppig! Ska skärpa till mej!

Klockan lite över 9 (usel kvalité i ett mörkt sovrum!)
image499
Morgontrötta pojkar, ser dagens ljus=)

Morgonpromenad runt 10tiden
image500
 Kameran glömdes hemma så en bild från gårdagensskogstur får rycka in!
(kass kvalité även där med mobilkameran)

Förmiddagsvila kring 11 tiden
image501
ååå dumma matte å kamera jag sover ju här, nu drar jag täcket över huvudet!

Bus-stund i vardagsrummet kring 12
image502
Bus å kel på golvet, älskade vovve!

Surfar runt 13 tiden
image503
Kollar läget på Kalmar Bk´s hemsida!

Lagar mat, 14 tiden
image504
Lagar smarrig wok, med nudlar, kyckling, grönsaker och sweetchili och vanlig sweet sour, mumma!

Rensar bland plasten vid 14 tiden
image505
Tråkigt tycker Viggo, nödvändigt säger Matte!

Promenad 15 tiden
image506
Husse lämnar viggo för en platsliggning!

Fortfarande ute vid 16
image507
Såklart jag kommer till dig matte, men bara IDAG!
(ser ni min megatabbe, handen ut mot träbiten, TA EMOT HUNDEN FÖRST =) )

Ute strax före 17
image508
Vi var ute till strax innan fem så det får bli en actionbild därifrån nu med!

Baddags kl 18
image510
Tar ett bad och lägger ansiktsmask, konstigt tycker Viggo!

Handlar kl 19
image511
Mumma, sushi blir dagens mat!

Promenad ca 20
image512
Ja alltså jag rasta Viggo, men herr och fru And traska runt utanför huset de med!

PAUS 21.00-23.00
Tittar på Eurovision! Dumma röstning!

Kvällskissen ca 00.00
image513
ååå jag är såååå trött tycks Viggo vilja säga!

Det var allt för denna gång! Ses i EFIT världen den 9 juni igen!Fortsättning följer..........

Trotshund och goda vänner!

Denna vecka har gått upp å snabbt ner igen. Viggo var en ängel i början å i torsdags på kursen braka han loss totalt. HAn for som en skållad råtta, visserligen kan vi skylla på att den han for till löpte! Inte så konstigt kanske men helt okontrollerbar var han vid tre tillfällen. SUCK! Trotshund! JAja vet ju att det svänger åt andra hållet lika fort. Bara å hålla i å stå ut!

Igår var vi bjudna på grillkväll hos Hanna och Markus å sötistjejen! Viggo var eld och lågor när han insåg vart vi var på väg. Till hans flickvän! Lyckan var total. Lite rörigt första halvtimman men sen fick jag nog och krävde att viggo skulle sitta/ligga still på en plats. Efter ca 4 tillsägelser å lyft tillbaka till platsen så gav han sej å lugnet infann sej! En underbar middag avnjöts bestående av en supersmarrig hemgjord potatissallad, grillad lax till oss flickor och fläskfile till herrarna, champisar och tzatsiki så klart. Vin, vin å vin! Mätta i magen tog samtalen fart och grabbarna flydde till vardagsrummet medan vi flickor blev kvar i köket. Rätt var det är så tittar jag ner under bordet å vad ser jag där .....

Jooo Isa och Viggo sovande i sked tätt intill varandra! Underbara älskade vovvar. Lyckades fota en massa, så bilder kommer så fort min telefon behagar fungera som den ska. De var sååå söta. Efterrätt intogs det med, jordgubbar, vattenmelon och glass. Riktigt somrigt! Vovvarna smaska vattenmelon för fulla muggar. Hann till och med att träna de små liven lite. En fick stanna kvar å en kallades in, och tvärtom. Platsade båda, kommenderade fot å de var så duktiga! Allt för en frolic =)

Tack för en jättetrevlig kväll, goda vänner är guld värda! Å snygga goldenflickor tackar man inte nej till hälsar Viggo =)


Uppdatering fortfarande lite påverkad hund!

Natten har varit lugn, Viggo har sovit hela natten brevid matte i sängen o myst. Han är väldigt sällskapssjuk nu! Imorse fick han mat igen, vi hoppad kvällsmålet då jag tyckte  att han fortfarande var groggy. Men imorse gick det bra. Magen kurrade en massa innan, men han åt sin frukost i lugn takt å satte inte i halsen. Han var och är fortfarande inte helt med, han vinglar lite å ögonen hänger. Nu ska han få vara lite själv hemma medan jag tar en tur till skolan. Skönt för honom å få sova lite ostört!

Ha en fin dag! själv klädde jag mej för soligt väder, men när jag tittar ut nu ser jag att ett par kolsvarta moln har tornat upp sej. Äsch, i bilen är det varmt =)

Lunch uppdatering:
Hemma och äter lunch! Viggo var lite piggare, hälsade glatt när jag kom hem, men fortfarande lite ostabil och virrig på ögonen. Han slockna som en stock vid mina fötter här vid köksbordet!

Groggy hund!

Idag var den stora dagen för höft och armbågsröntgen. Två obligatioriska moment i hundägandet vad det gäller många raser! Kan tyckas at jag gjorde det för tidigt på Viggo men efter att ha diskuterat det fram och tillbaka med många kunniga människor bestämde jag mig för att göra det så snart som möjligt. Mycket för att slippa oroa sej i onödan eller för att veta vad som är okej i träningsväg. Viggo har inte under hela sin uppväxt visat några tecken på att ha ont, så *peppar peppar* ser det säkert bra ut. Plåtarna bedömdes snabbt av veterinären som enligt sin bedömning tyckte det såg bra ut. Sen ska ju SKK säga sitt och det kan vara en annan femma men vi tror på det bästa!

Viggo och jag fick sällskap av Helena och Puma då vi bokat tid för röntgen i Karlskrona! Så vi fick resesällskap och guide i ett paket, lyxigt! På Lyckeby djurklinik var de helt underbara. Vänligare får man leta efter! Viggo fick sej lite plegisil i nacken och dåsade till rätt snart. Ville inte använda vanlig sövmedel då Viggo sist var så dåsig efteråt å tröguppväckt utan valde plegisil å i och med att han är så lugn och foglig var det inga problem. Efter några omtagningar var vi klara och Viggo började kvickna till igen å vi kunde bege oss uppåt kalmar igen! Glada och nöjda samt hoppfulla men en massa komplimanger i bakfickan om hur underbart Viggo var, lagom i hullet absolut inte tjock, mycket välmusklad och härligt temperament.

Fick bära klumpen upp för trappen när vi kom hem då benen inte bar. Stolt över min bragd då vågen idag stod på 35,5 kilo. Väl hemma lagade jag mat som tack för hjälpen och bjöd därmed Helena på lite middag, trevligt och smarrigt! Puma fick en massa vatten och lite godis som ´tack för sällskapet.
Viggo har varit seg å trött hela kvällen å vinglig. Trappan tog vi oss nedför nyss för att gå en liten kisserunda men det var under protest från min gyllene vän. Väl ute lunka han iväg lite vingligt men ett varv runt huset klarade vi av. Han fick vara lite lös på fältet och satte av efter en Hare, kors i taket stannade han dock när jag röt i åt honom och kom in på inkallningen! Glad! Då gick det minsann att springa fort =) tokpojken!

Nu ska vi sova, om det går viggo piper, väldigt synd om honom ska ni veta =)

Tisdagstema: VÄNNER

Vilket underbart tema. För er som kikat på föregående inlägg ser att det är ett tema som pågått hela helgen hos oss =) Både i bilder och text. Därmed bjuder jag idag på ett bildspel med puppylove. Den föreställer Viggo ca 4 månader och hans lille dvärgpudelvän Trox ca 6 månader. Söta vänner som delar leksakerna broderligt, trots att Viggo är betydligt starkare anpassa han sin lek till sin mindre vän.

image495
image498
image496
image497

Äntligen lite sökträning!

Så då blev det äntligen lite sökträning av! Å hej så bra det gick! Viggo är heltaggad på söket, ser ut att veta exakt vad han ska göra å gör det oxå! Dagens gäng bestod av Eéa och snygge Pius, Hanna o goa Isa och superfiggen Helena med tjockis puma! Efter lite inledande babbel å vallning av ruta med damen puma i täten, var Viggo först ut för dagen!

Valde att skicka på fyra skick första omgången och två skick andra omgången, med lös rulle hos figgen. Alla skick utan synretning och enbart de två första med ett agerande i form av en klapp. Påvisen körde vi utan både syn och ljud retning, de har en sån himla fart rakt ut iaf. Viggo jobbar väldigt rakt ut, något vi befäst tror jag genom många motivationsskick med massa reting och dragnin rakt ut. Även påvisen är raka och 9/10 fall utan tveksamheter. Jag peppar honom lite innan ett skick och riktar honom rakt ut, så att han går på min dirigering med pepp om att det finns en buse i skogen.

Väl hos figgen tog han rullen utan problem själv, dock ville han vid något tillfälle visa och stoltsera med sin rulle, men det la sej genom att figgarna ignorerad honom och han sluta av med det. Vi försökte oss även på att föra oss på linjen och under transporten av figgen ut från rutan. Där gäller alltså fot utan koppel. Var lite dumdristig och släppte kopplet vilket resulterade i att viggo rasa i förväg och börja söka efter nästa figge. Men efter lite tjo och tjim så kom han in och vi kunde köra ordentligt. Nästkommande transporter höll jag kopplet, kommenderade fot och locka med godis för att få upp motivationen att traska breve matte ut till linjen igen.

Känns som att det går superbra just nu och har så gjort de senaste träningarna. Viggo bokstavligen älskar det och går in helhjärtat för sin uppgift. Därmed fungerar söket lite som en motivation i allt annat vi tränar.. det ökar hans samarbetsvillighet vill jag tro. Det känns också som att det snart är dags att gå vidare till att fästa rullen och få det att funka! Hur det blir med den saken får tiden utvisa. Men det är grymt kul med söket å man får en hel massa motion och en massa tankar utredda när man figgar =)

Glömde ju säga att figgarna var mycket väl gömda udner söketpasset, flera gånger i gropar å under en massa ris så hundarna fick verkligen jobba, men de klarade ut det alla gånger =)

Pappa Jumbo SU(u)CH

Ett mega stort grattis till pappa Jumbo som i helgen blev svensk utställningschampion! Pappsen kan numera titulera sig SWESHch SU(u)CH Nursyland Aviator Jumbo! Wihoo! Vi me, en vacker dag! Det är en dröm åtminstone!

Här är en bild på snygga pappa!

image494
Pappa Jumbo, för ett år sedan!

GRATTIS ÄNNU EN GÅNG!

Bada, Bada, Bada!

Bilder från söndagens hundbadande!


Borderterriern Yoggi visar att inte bara är retreivers gillar å apportera och bada!Simma simma, svansen funkar som roder både ova och under ytan =)

image490
Viggo fångad i ett upphopp mot en pinne som jag skicka iväg för att få hans uppmärksamhet! Lite väl mkt uppmärksamhet bara =)

image491
Mattes fina fina kille!

image492
Grodperspektiv =)

image493
Min gyllene guld hund!

Tack för denna helg, det får vi göra om allihop! Natti natti på er! Imorn bloggar jag om dagens kanon sökträning!


Norrköpingsbesök!

I helgen har det efterlängtade norrköpingsbesöket äntligen ägt rum =) Helgen har bestått av massa skoj därmed! De anlände på fredagen å efter lite smarrig mat for vi till värsnäs för att vovvarna skulle få bada o rejsa av sig lite. Mysigt tyckte de, bad en sen fredagskväll i skymning!

Lördagen började i en rasande fart med tillökning av en gammal barndomsvän som behövde sovplats =) Du är så välkommen Lisa, som förövrigt var frivillig fotograf hela helgen sen =) Härligt har massa bilder! Stan, Ikea, bruksan å Palace hanns med på lördagen. Här kommer en massa bilder från lördagens träning, som förövrigt gick great! Gjorde en sån Big NO NO grej träna nästan alla moment men med pauser emellan. Vi agerade ju starthjälp åt Sara och Yoggi! Viggo var en duktig visningsvovve som skötte sig toppen! Yoggi med för den delen å matte sara oxå. JAg hade det superklurigt att träna en så liten vovve som Yoggi.. extra klurigt med belöning och kontakt å allt det! En utmaning!image476
Vår älskade lilla flock!
image477
Viggo sitter fint!
image478
Yoggi med flock!
image479
Yoggi solar o ler!
image480
Hela gänget minus Lisa som är bakom kameran (f.v. Wering, Sara, Yoggi, Viggo, Danne och jag!)
image481
Grabbarna Grus sitter å ler!
image482
Viggo och Yoggi ligger å poserar!

På lördag kvällen var vovvarna själva hemma, i varsin hage! Allt hade gått fin fint! På söndagen var det dags för alla norrköpingsbor att åka hemåt igen, men innan avfärd blev det en tur till vattnet, i Värsnäs såklart! Bilder kommer i ett eget inlägg efter detta! Tjipp Tjipp! På återseende!

Glad glad glad!

Jihooo! Äntligen har jag en adress å skriva som gäller från och med 1 augusti =) Vi är numera stolta ägare till en bostadsrätt! Eller nja allt är inte klart än men om allt går vägen så skriver vi papper i början på nästa vecka! Yabbadabbadoooo!

Som om inte det vore nog så gjorde Viggo en toppengreat träning igår! Vi tränade nämligen jakt! Nu är han dyr igen, min lille gris! Han plocka in alla fyra enkelmarkeringar rätt in till mej utan fjant åsså rätt ner i handen! Wihhooo! Är beredd på bakslag men ska njuta av detta ett tag nu =) Gjorde även ett enkelt motivationssök och skickade med nya kommandot sök apport.. första två gick great å hitta, en kom direkt in å en tog ett ärevarv. Sista var lite trögare å hitta men väl funnen kom den rätt i min hand! Supernöjd med dagen! La även ett spår åt Sota, Annas hund, som klarade det galant trots harar som korsa mina steg!

Idag väntas besök från Norrköping men först, disk och tvättvikning! Nu äre helg! Lägger med lite bilder från min och viggos morgonpormenad och en bild på Isa och Hanna ifrån valborgsmässoaftonens supermega långa promenad!

image464
image465
image466
image467

image468

Hoppsan!

Hoppsan! Här har tiden flugit iväg! Mycket i skolan å en trött hund har lämnat bloggen tom! Vi har gått på lågvarv här hemma, vad det gäller hundträning. Eller nja! Vi var på bruksan i måndags kväll för att lära oss lite nya inlärningsknep från en kompis till Hanna. Mycket vettiga saker! Viggo verkade superdistraherad å allmänt borta till min förtret. Insåg dock varför när denna vän halar upp en rådjursklöv i snöre som belöning åt Viggo. Ni kan ju gissa varför han var ofokuserad på mej! hihi nåja! Vi fick ut en del av träningen iaf! Poletten i fotgåendet har trillat lite längre ner. Kontakten är mycket bättre. Kör korta korta stunder å steg, vilket verkar vara lönsamt! Körde även några snabba lägganden sättanden och ställanden i grundposition. Gick sådär! Långt ifrån klart å mer snabbhet efterfrågas =) Vi avslutade träningspasset med ställanden under gång. Här har det gått rejält framåt! Kul å se att han verkligen fattar inte bara stannar för att en hand sätts upp framför nosen. Utan lystrar till kommandot!

Igår hade Viggo en lugn hemmadag med husse. De skulle ha spårat men husse glömde ta fram blod så det fick vänta te en annan dag. Istället tog de en lång promenad i solen! Under den tränades det lite såklart. Inkallning och linförighet och fritt följ. I snarare vardagssammanhang än lydnadssammanhang! Det verkar ha gått bra! Vad jag förstod!

Idag har viggo varit ensam hemma på förmiddagen och eftermiddagen. Jag var dock hemma på en lååång lunch. Under denna lååånga lunch begav vi oss ut i solen jag å hunden och en liten valpdummy. Hihi smygträning under långisen. Jag börja med lite kontakt och några enkelmarkeringar. Viggo var riktigt duktig idag. Kom in 7/10 fall direkt utan lovar runt mig och 3/10 ggr sprang han förbi å runt å sen in med dummien. Helt okej!  Han fick även ett litet fritt sök i gräset. Valpdummyn gömmer sig ju så bra =) Skicka honom på sök apport idag! Tyckte mej se en skillnad i "aha"-upplevelsen hos viggo. Tror det blir klarare om jag säger så istället för bara sök. Då han kan tänkas blanda ihop människosök och dummiesök! Så "Sök Apport" är vårt nya kommando!

Oj då, ser ut som vi tränat massor men så är inte fallet. Gällande ledarskapsaktiviteterna som pågår här hemma går det great. Anar en attityd förändring hos unge herr Viggo och framförallt en hos matte och husse. Konskekvens och beslutsamhet är våra ledord numera!


Tisdagstema: SMAKER

image463
Denna veckas tisdagstema är "smaker", jag fick tänka länge å väl innan jag kom på nåt finurligt. Började fota en supermumsig glassmak häromdagen. Men tyckte inte det var skojigt nog. Därmed är jag lite försenad med mitt tisdagstema.

Bilden kan kanske behöva en förklaring. För mig ger blommor på balkongen en vårkväll i tidig maj en
för-"smak" på sommaren =)

På återseende och med hopp om varmare tider!!

Jaktträning utan jakt =)

Under denna långhelg som varit har vi hunnit med två jaktträningspass med SSRK. De båda med blandade resultat. Första passet blev hastigt och lusigt på söndagskvällen, ny tid för både hundar och mattar och hussar. Något som märktes. Lite rörigt å flummigt innan alla ställt om huvudet på träning. Jag var väldigt hoppfull inför denna träning då förra helgens internat ledde till massa framsteg i vårt lilla ekipage. Men trotsålder är trotsålder och allt går upp och ner. I söndags fick jag befara en riktig down! Han var totalt o kontaktbar under den inledande lydnaden men skärpte sedan upp sej till första markeringen o gjorde en fin fin avlämning för att sedan spåra ur totalt. Nog om den träningen, den har vi lagt bakom oss och fokuserar på att förbättra många av de delarna istället.

Jag tog mej en tankeställare och min roll som ledare tog en ny fart. Nu blev det ändringar i detta hushåll. Två dagar har gått sedan dess och idag var det dags för träning igen. Idag var det enbart lydnad på schemat för Viggo samt fokus på att öka hans motivation för dummies ute på söken främst.

Laddad till tänderna begav vi oss mot Orrefors vid 9 imorse. Fast besluten om att idag var det nolltolerans och konsekvens som gällde. Inledde med lydnad å viggo skötte sej avsevärt bättre idag. Nästan så man  kan kalla det ritkigt bra! Vaken och alert på matte, inget dragig å bra helt enkelt. Efter lite vändor av linförighet/fritt följ platsades hundarna  sittande å likaså det gick tipp topp. Nöjd! Avslutade med lite linförighet igen. Rejält nöjd, en rejäl uppryckning från sist! Övning och konsekvens ger färdighet! Härligt!

Sen var det dags för de andra hundarna att utföra lite skogsjobb, enkelmarkeringar, linjetag på ut kommando, motivationssök och vattenmarkeringar. Viggo satt med hela tiden, ingen tendens till knallning, nåt ljud då en annan hund gick igång å prata å pep, nåt som korrigeras omedelbart. Verkligen INTE tillåtet att låta här inte! Viggo var mycket mer alert när motivationssöket las ut idag än sist. Skönt å se! Han skötte passiviteten och förflyttningarna superbra idag. Mera sånt här så blir det great till slut! Som avslutning på dagens pass fick viggo ett eget motivationssök med endast två dummies, där han bara fick plocka in en. Idag var han superalert sökte fint å plockade dummien utan problem. Kom i princip in till mej men tog en lov runt för att sedan lämna av. Helt okej! Det kan definitivt bli bättre men dög! Nu väntar mer konsekvens och ledarskap!


RSS 2.0