Tjejbus!

Idag har Viggo träffat tollartiken Troja. Troja har liksom Viggo bott i kalmar, men är numera Norrköpingsbo. Troja är 4 år, men busig som få. De rejsa loss en stund men nöjde sig sedan med att strosa brevid varandra på promenaden ,för att sedan slockna brevid varandra inne hos dem.

Tack för en skoj promenad Caroline och Troja, hälsar Viggo!!


Gammal busbild, tagen av Moa Ågren, när husse o matte låg på BB å skulle föda bebis!

Labradorisk Nakenhund!

Den rasen har Viggo delvis konverterat till. Han ser dock lite skamsen ut i sin nya skrud, så vi hoppas att pälsen fort växer ut igen!!! Våteksemen är torra o fina nu , men fortfarande röda o fula! Men vad gör det vi är glada ändå!!!


Men det är baggisar, jämfört med vad vi nästan upplevde igår! Viggo verkar iaf inte alls berörd av gårdagens äventyr. idag har vi gått en lång promenad inna det blev för varmt o sen strosat i Söderköping med täta vattenpauser!
Valla tur och retur!

Idag tillbringade vi ännu en härlig dag ute på Ön hos kusinerna och rätt mkt tid i båten. Viggo fick efter mycket påtryckningar bada o mysa med alla  mattes tvåbenta kusiner i vattnet! Mycket nöjd!

Efter en härlig dag måste man ju tyvärr bege sej hemåt, så i god tid innan hussen skulle börja jobba for vi över sjön igen för att ta bilen till stan. Pyttsan fick vi! Väl över vid parkeringen så fick Viggo möjligheten att kissa i det höga gräset, men han kom tvärt av sej i benlyftet, skrek för fulla halsar o halta bort pipande.. SHIT!!! ORM tänkte vi direkt, dumma som vi var hade vi denna dag glömt kortisonet.... Hussen lyfter Viggo (36 kg hund, enligt vet. våg) in i bilen, kastar in de andra grejerna och in med Stina som jag spände fast i farten åsså i ilfart till smådjurskliniken trodde vi, icke, de hade stängt, jaha Norsholm då, men icke de hade stängt. Då återstod iaf Valla Djurakut. Ett panik samtal till Moa, där jag kort säger, ring o förvarna vi kommer med ormbiten hund.

Tassen svullna å Viggo hässja i bagaget, ville inte lägga ner tassen, men slickade som en tok. Stina gol som en galen tupp av hunger, så ett finger i hennes mun halvt stående i baksätet å en hand på viggos bröstkorg för att ha koll på andningenfor vi i galen hastighet till Valla. Väl framme for vi äver refuger på parkeringen så det skrapa under bilen åsså bars Viggo i husses armar in i undersökningsrummet. Men här vände det, han blev inte värre och det konstaterades nog att det tack o lov bara var ett getinstick. Han fick ändock kortison för  att försäkra oss om att inget gift ställer till oreda och en knapp timmas observation. Viggo blev bara piggare o piggare, drack och kissa fint så vi fick åka hem. Galet lättade!!

HUssen då, jo han for iväg en haltvimma innan oss andra för att åka o jobba, där fick man för att man var i god tid =) När vi ändå var hos vetten i undersökningsrummet passade jag o danne på att raka Viggo på de ställen där hans våteksem blossat upp. Så nu ser vår prins ut som en skabbräv =) Rakad och röd och irriterad på halsen och rakad å röd på rumpan!

Så 900 kr fattigare fick jag med mej min älskade prins hem. Med order om att hålla koll på andning, slemhinnor och allmäntillstånd! Skattar mig lycklig, älskade hund, du skrämde matte och husse, morrmor och morrfar och morrbror Martin (som kom efter med bilen de med) ordentligt!! 

Dagens lärdom till er alla, ladda mobilen med telefonnummer till veterinärstationer i närområdet där ni är, är ni på semester så kolla upp sånt i förhand o lägg in!! Ta med ormtabletter vart ni än ska! Ha i badväskan, bilen, plånboken överallt!!


Myser hos morrbror Henrik!

Sover sött!

Viggo är rejält slut efter gårdagens bravader, så hela denna dag har han mest legat, bortsett från kisserundor. Ibland måste man slappa hälsar Viggo.

Imorn väntar en tur till kusinernas lantställe på ön igen, så då blir det åka båt igen!!

Men nu, sussar vi....... o väntar på hussen som började jobba idag efter 3 v semester =(

Jaktprovsdebut (inoff.)


Vi kan! Nu fortsätter vi träna mer målmedvetet!!
(Foto: Camilla Jiremyr)

Ja nu har vi gjort det med! Debuterat på jaktprov, visserligen inofficiellt men ändock! Idag var det Lilla Retrivermästerskapet, arrangerat av Goldenklubben ute i Sörsjön! Det var en nervös matte som kom till start, men som slappnade av när Viggo visade matte att han kan! Både samarbeta och jobba! Vi ställde upp i dummieklass.

Värmen och alla andra hundar tog på Viggos energi vilket syntes på farten. Men jag är barnsligt nöjd med honom, med oss iallafall! Inte en urbrallning a´la Viggo, han var i hand hela provet. Det vi brister i idag, och det vi inte är färdiga med är söket, därav nollade vi. Men annars skötte han sig utmärkt! Min prins, det trodde man inte för ett halvår sedan!

Provet var upplagt så att det var först två vattenmarkeringar, sedan ett närsök utmed vattenbrynet, sen ett sök med 5 dummies och sist två enkelmarkeringar. Skott på markeringarna och på vägen in från vattnet.

Här följer protokollet.:
Samarbetsvilja: Bra, men kan bli bättre.
Sökarbete: Fick ej igång något sökarbete, men hämtade dock två dummies.
Fart: Vatten bra, men land önskas mer intensitet
Uthållighet: Mattas på söket
Näsa: God
Dirigerbarhet: Låter sig dirigeras
Markeringsförmåga: Utmärkt
Skottreaktion: Fast i skott och kast
Stadga: Kan bli bättre
Apporteringslust: Önskas större på land, bra i vatten och bra inlevereringar
Apportgrepp: Något hård i grepp, i de flesta fall bra avlämningar
Simteknik: Utmärkt
Vattenarbete: Arbetar gärna i vatten
Hundtolerans: Ok


Sammanfattande kritik:
En lugn hane som gör ett mycket bra vattenarbete. Önskas mer sökmotivation på land, med mer träning på sök på land kan motivationen ökas. Föraren valde själv att avbryta söket, därav priset. (0, nolla).

Detta var den bästa kritiken jag kunde få i dagsläget känner jag! Är superimpad av mej själv och Viggo. När vi gick ut som 5 hund, tyckte skytten att Viggo var bäst hittills =) Sånt värmer hjärtat lääänge och väl!

Tack allihopa för en toppendag, särskilt Danne som gjorde det möjligt, som den bästa pappan han är tog han hand om Stina!

Badförbud!

Stackars Viggo har drabbats av våteksem, värst är det på halsen/bringan han är röd och irriterad i huden, inte kletig men kliig!! Stackarn, i denna värme med! När vi bodde i Kalmar fick han aldrig eksem fast han bada stup i kvarten, men här uppe är det andra gången. Undra om saltvatten är bättre än sötvatten?!

Trots att hunden har badförbud så for vi iväg på utflykt idag! Till mina kusiners sommarställe på en ö i Bråviken. Mycket härligt!

Viggo njöt av all uppmärksamhet från mina tre kusiner, Stina av mormors o gammelfarbror/faster och mammas kusiners uppmärksamhet, o mamman o pappan ar njutit ute till havs! Hussen då, (det är ju viggos blogg) på ett par vattenskidor o matten i en sån ring. Vrålkul! Helt galet! Måste inhandlas till lantstället! Då en båt ingick i köpet!!

Bilderna får tala för sig själva, tilläggas ska att Viggo hade sin flytväst på sej i båten på vägen ut men den skippades på vägen in, då korten är tagna! Men han är såå vansinnigt söt i sin flytväst!! Ska fota nån annan dag!


Fladderöra njuter!

Underbart vackert!! Å så varmt!

Så nära men så långt bort!

Kan det bli mycket härligare??

Först går det bra...

Sen släpper han en skida...

Å då går det åt skogen =)


Andra, jag till exempel passade skidorna denna gång å åkte lite ring...

Tjaa, danne prova han med =)

En vansinnigt härlig dag! Viggo då, jo han smet ner o bada en gång, sen höll han sej på land!


Hopp med liten hund!

Bloggen blir lite lidande i sommartider. Ska försöka blogga ifatt lite nu!

I tisdags var vi och badade med mina och dannes föräldrar osså Johanna. Viggo hoppade som en tok ifrån bryggan och skötte sej super! Simmade o lekte med oss alla i vattnet och på land, inte simmade då.


Simmar med husseKastar boll med morrfar o hoppar från bryggan


Lycklig hund med släkten i bakgrunden!


Hoppar tillsammans med favorit hussen!

Två som önskar att det alltid vore sommar, sol o semester!!


Annars är det rätt lungt här, den tvåbenta delen av familjen har varit i Kolmårdens djurpark, då huserade Viggo hemma hos farmor och farfar! Njöt i fulla drag av full uppmärksamhet. Vi har dessutom varit villaägare hela helgen då vi lånat mammas o pappas hus, för att ha det lite gutt med goda vänner och gudbarn ifrån kalmar. Igår hann vi också med en tur i söderköping i mestadels ÖSREGN!!Hej svejs för denna gång!

Nu laddar och vilar vi oss i form inför helgens äventyr!!
Tränat, ingen vila ingen ro!

Här är det hårdträning inför LRM, nävars, men hade lite sällskapssug efter mina underbara träningsvänner så jag o Viggo lämnade en nymatad Stina och tillhörande pappa själva hemma ett par timmar och drog iväg på träning ute i Svensksund,

Denna gång på ett litet fält mitt inne i skogen, vilket resulterade i att när jag sedan skulle smita lite tidigare fick ringa efter hjälp då jag gått vilse och blivit sittande på en liten kull! GALET dålig på att hitta i skogen! Därav min spårkarriär =) haha hittar inte tillbaka när jag lagt spåren!

Träningen då, bestod av enkelmarkeringar, riktat närsök och ett sök, däremellena tävlingsmässiga transporter och förning. Viggo var rätt mosig i huvudet, men nyttigt att träna då med. Dock lyser lite hormoner igenom då och jag fick banna honom när han kissade på väg in till mej och tramsa lite.. enkelmarkeringen jobbade han fint på men tramsa första gången på vägen in, andra gången mkt bättre. Närsöket, sprang han över dummien o fulade sej. Ett snack och mkt bättre andra gången. Söket, jobbade han mkt lungt men metodiskt, nöjd över det slätt o jämnt! Transporterna var den stora glädjen samt möjligheterna till att korrigera. Vigga tar numera åt sig av dem på rätt sätt. Vilket ger dem med eftertryck och transporterna har han börjat mogna bra i. KUligt!
Säger det igen, nu är det kul att jobba med Viggo! Han mognar hela tiden! Supernajs!

(fotograf Annelie Karlsson/Moa Ågren), sparar in tid på att inte klippa o fixa med dem.. hihi slöfock!


Transport

Matte bannad Viggo, som kissat!

På väg in efter en markering!

Hemma, med mognare hund!

Nu är vi hemma från semestern och jag har äntligen hittat lite tid till lite bloggande! Bjuder på mina pärlor oredigerade. Hinner inte, som småbarnsförälder är det körigt emellanåt, särskilt i semestertider! Men men jag klagar inte, här kommer mina pärlor från en underbar semester. Alla på Viggo eller Isa, människobilder hittar ni hos syster yster!
Vi har haft det toppen, hundarna har gått lösa o strosat/busat/däckat om vartannat, är mycket nöjd med hur Viggo varit under denna lilla resa. Han har skött sig super. Han har vuxit en hel del i mina ögon!


Tack Isa med familj för en underbar liten semester! Viggo sover ännu =)

Semester a´la Viggo

Om två timmar sticker vi på lite semester, jag o mina tvåbenta. Såklart styr vi kosan mot min tjej Isa. Ser fram emot, mys och bad osså lite skogsturer med henne!

Ha det gott tills vi voffas igen alla hundvänner, två- som fyrbenta!


Mot Stockholms Skärgård!!!
Fotograf Moa Ågren

HÄR!!!!


Bästa teamet i stan!

Mitt nya favoritkommando, ska uttalas med barsk röst, gärna i kombination med en bestämd klapp på benet! Idag har vi tränat apportering igen. Måste ju ligga i hårdträning inför LRM.

Idag styrde vi kosan mot Sörsjön. Knottigt var det där kan jag lova, men vi stod ut. Viggo var trevlig att jobba med idag. Lättkorrigerad för att vara honom och samarbetsvillig. Härligt!

Det har hänt massor med Viggo under denna vår och med hans matte. I takt med att jag är mer bestämd, konsekvent och vältajmad så får han inte utrymme till sitt trotstramsande. Vilket gör att vi kan fokusera på momenten och mindre på trotset! Det är så kul just nu!

Upplägget för dagen var lite stationsinspirerat med lite jaktprovs feeling. Första stationen var ett närsök och den andra en enkelmarkering och en minnesmarkering. Jag inledde med att gå ganska mycket med Viggo lös, svängde och i gropig och snårig terräng. Hård och konsekvent ifrån början var ledorden.

I närsöket så jobbade viggo sig ut målmedvetet, han var alert i min dirigering och sökte fint. Ingången är lite strulig går förbi, får en tillsägelse och ger upp rätt lätt. Andra gången la jag efter Underbara Moas direktioner in ett bestämt HÄR!! när han hade ca 2 galoppsprång kvar till mej och vips så hade jag en snygg avlämning utan trams! Tänk vad ett så litet ord kan göra för mänskligheten.

På markeringsstationen, bidde det lite klurigt för herrn ute i terrängen. Moa hade nämligen en dummie under foten. Den tog Viggo, efter en kommunikationsmiss fick han lite för lösa tyglar och han brallade ur en aning. Den andra markeringen föll, sedan vände vi ifrån och gick en bit innan vi vände upp igen och jag skickade honom. Inga problem. Här syntes framgången av förra veckans träning. Han tramsa inte nåt när vi vände ifrån.


Viggo, mattes Viggo!!!

Vi avsluta med lite fika och stadgeträning utmed vattenkanten. Gick emot vattnet, en dummie föll, vände upp och gick tillbaka och en till föll åsså vände bort igen! Inget hopp i plurret som bestämt! Strålande!


Att det är möjligt för mig och Viggo att fortsätta träna så här är min underbara sambos förtjänst! Guld värt! Han följer med som den bästa pappan och vallar Stina i vagnen medan vi tränar! Kommenterar och finns där! Underbart!
CHOCK!!Trendmaker´s Ice Age
Fotograf Moa Ågren =)

Fick lite lydnadsinspiration häromdagen så viggo fick sej ett minipass fjärrdirigering i köket, några lägganden och lite fotposition. Fjärrskiftena på hemmaplan är snygga! Viggo flyttar inte bakdelen en millimeter! Gullehund! Självlärd!

 Sen skulle vi pröva lyckan ute på fältet. Laddade till max begav vi oss bort, jag o viggo, Stina o Danne! Stina däremot tyckte att det här med lydnad lät pisstråkigt så hon bestämde sej för att bua hela tiden!

Så mycket tävlingslydnad blev det inte men däremot ledarskap! Viggo fick frikommando och fick rejsa runt lite fritt istället, medan jag gjorde kvalitetskontroller på hans hörsel. Resultat selektiv! Vilket gav mej möjlighet att utöva mitt påväg att bli ledarskap. Då han bestämde sig för att kissa på en viss fläck, samtidigt som jag kalla in bestämde jag mej för att bli arg! Körde lite "jag hatar dej byracka jaga" innan han kapitulera och la sej ner. Gång nummer ett, relativt snabbt, mattestatus andfådd, men inte svimfärdig.

Gång nummer två, fick jag ruggigt snabbt gensvar, mattestatus, nöjd andas lättsamt =)

Jag kan, jag har inte längre någon mini i magen som är ivägen, jag har bara taskig kondis å den jobbar vi på, samtidigt som mitt ledarskap ökar.

RSS 2.0