Samträning med favvogänget!

(matten gästbloggar)

Idag var  Vi i Svensksund för lite träning och trevligt umgänge! Goa träningsgänget! helmysigt även utan hund, eller hur Angelica =)

Danne och Viggo tränade som vanligt styrbarhet dels genom linjetag samt genom att träna stoppsignal. Vad klok man är när man tittar på, känns jättebra o stå på sidan av. Jag tycker mej kunna läsa Viggo mycket bättre när jag inte själv ska agera, ser klarare. Kul är det iaf!

Linjetagen är enkla och simpla, med fokus på raka ingångar utan trams. Visst trams förekommer men det blir mindre och mindre hela tiden. Oftast första eller andra skicket som inte är så vidare rakt på vägen in, men sen går det fint.

Stoppsignalsträningen idag utfördes genom en övning som vi tidigare kört, en övning som de danska instruktörerna visat oss. Trial and Error-övning. Vanligt simpelt linjetag, där en medhjälpare lyfter upp dummien om hunden inte lyssnar på stoppsignalen. Viggo har ju lite grundträning i stoppet men långt ifrån säker på den. Efter att ha upptäckt att man inte fick nån belöning och efter att ha minskat retningen av dummien så stannade Viggo fint på hussens stoppsignal.

Sättandet är bortplockat och kravet är endast att stanna och söka kontakt innan nästa kommando. Det är skitkul att se Viggos och hussens framsteg! Detta kan bli riktigt bra!

Inga bilder på dagens jobb, då vi jobbade parallellt med dagens fotograf, med en samlingsbild på hela goa gänget!


Hela gänget!

(foto: Moa Ågren)

Kommentarer
Postat av: Sofie

Ser underbart skönt ut, ni är en riktig njutarfamilj, Kram på er...

2009-02-07 @ 22:23:24
URL: http://gracilisdagbok.blogg.se/
Postat av: Thina o hundarna

Det är jättenyttigt att se från sidan. Synd man inte kan se sej själv från sidan när man jobbar med hunden. Vad fel man skulle upptäcka att man gör då. Inte alltid man kan ha en kamera som filmar. (typ aldrig) Kul att det går framåt för hussen. Kämpa på. Kram

2009-02-08 @ 06:41:59
URL: http://goldenmudi.info.se
Postat av: Pia och Hera

Härlig träningsdag!

Kul att det går bra med Viggo och hussen!

Kram på er!

2009-02-08 @ 09:56:43
URL: http://www.fampetersson.se
Postat av: Angelica

Ja det va kul utan hund med ;) hihi

Duktig Viggo o husse idag!!!

kram

2009-02-08 @ 14:01:24
Postat av: Camilla, Kina & Pelle

Ja vi jobbade ju då parallelt men Kinas Husse sa att det såg bra ut när Viggo o hans Husse jobba i hop!! Kul med stort gäng!! KRAM PÅ ER!

2009-02-08 @ 15:03:45
URL: http://www.freewebs.com/svensksund
Postat av: Sarah,Yoggi&Harry

Skönt att det fortsätter gå framåt för nya ekipaget, keep up the good work!

2009-02-08 @ 19:41:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0