Träningsjaktprov och fågeldebut

Dagen har gått i hundarnas tecken. Stina har myst med farmor och farfar o fabror Joakim. Tack! Danne och jag tog våra fyrbenta med oss och for till Limmerhult imorse. Dagen inleddes med ett träningsjaktprov för några äldre hundar för att sedan avslutas med en valpträff. Ja vi är otroligt bortskämda =) Mycket nöjd över det!

Tack Calle och Cinna!!

Vad kan vi då säga om dagen, Viggo gör ett kanon jobb! Vartenda vilt bärgas in utom det sista på söket, då han gör ett kanonsök så valde Danne att bryta. Alla vilt utom första truten levereras med snygga avlämingar i handen på Danne. På vattnet kom han hela vägen upp ovanför stranden med viltet. Inga dumma olater eller dylikt. Klart att han har en bit kvar i sin följsamhet men oj vad han har utvecklats och oj, vilken skillnad på hund det är när viltet kommer fram. Härligt jobbat Viggo och husse!!

Sting då, jo han är ju fortfarande så okomplicerad att man blir alldeles rörd! Han är med på noterna, jobbar och myser med matte emellan de aktiva stunderna. Dagen för valparna var indelad i tre pass; jaktlydnad, tecken och signaler samt avslutningsvis viltintroducering. Jaktlydnaden så här långt är jag nöjd med, jag tycker att han presterar bra för sin ringa ålder samt hur mkt vi tränat, varken mer eller mindre. Tecken och signalträningen bestod av en närsöksövning samt en linjetagsövning. Säger som nyss, han presterar bra för sin ålder, är galet nöjd med min lilla svarta. DEN STORA anden var Sting lite fundersam över men han tog den och sedan plockade han in tre olika vilt till av bara farten. (glömde dock kameran men hoppas på att få från de andra;) )

Det är två trötta tvåbenta som nu landat i soffan och två om än ännu tröttare fyrbenta som ligger utslagna kring mina ben!

Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Åhhh vad det låter härligt bra!! Så skönt när man är så nöjd!! KRAM

2009-09-21 @ 05:30:49
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Thina o hundarna

Vilken härlig dag ni verkar haft. Gillar uppfödare som bryr sej så mycket om sina valpköpare som Limmerhultarna verkar göra. Stort pluss till dom. Vilken trygghet. KRam

2009-09-21 @ 06:47:41
URL: http://goldenmudi.info.se
Postat av: Thina o Bella

Tack för grattis.

2009-09-21 @ 07:57:55
URL: http://goldenmudi.info.se
Postat av: Pia och Hera

Vilka seriösa uppfödare ni har! Det är så skönt att ha engagerade uppfödare i ryggen! Och att Sting och Viggo utvecklas i rätt riktning och att ni är så nöjda är ju TOPPEN!

2009-09-21 @ 09:36:13
URL: http://www.fampetersson.se
Postat av: Anna

Underbara monster vi har :):) Du får gärna maila över lite bilder sen.. Kramar

2009-09-21 @ 17:38:44
Postat av: Fia

Så himla duktiga ni är, jag blir så impad och vilka uppfödare sen. Helt fantastiska.. Roligt att du och Sting fungerar så bra tillsammans. Kramar Fia

2009-09-22 @ 07:47:40
URL: http://gracilisdagbok.blogg.se/
Postat av: Matten på Limmerhult

Hmmmmm den "fantastiska uppfödaren" tillägger: det var ett krav för att få köpa valp från oss, att man kom på valpträffarna alltså :) att föda upp en valpkull är en fantastisk upplevelse..och att se "sina valpar" utvecklas tillsammans med sina människor för att bli dugliga apportörer det är underbart roligt...så nöjet är helt på vår sida //Limmerhultarna

2009-09-22 @ 11:36:17
Postat av: Camilla, Kina

Härligt när det går framåt!!!KRAMAR

2009-09-22 @ 19:04:51
URL: http://www.freewebs.com/svensksund
Postat av: Hanna

Duktig husse och Viggo och duktig matte och Sting =)

2009-09-23 @ 08:42:04
URL: http://hannaochisa.blogg.se/
Postat av: Hanna

Duktig husse och Viggo och duktig matte och Sting =)

2009-09-23 @ 08:42:41
URL: http://hannaochisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0