Viltträning!

image895
Tre pippisar vilar!

Nu har jag äntligen tagit tjuren vid hornen, köpt en massa vilt så då är det ju även dags att ta tag i vilthanteringen med Viggo. Kan ju inte bara ha dem i frysen!

Planen har sedan en tid tillbaka att plocka bort dummies totalt under en period och enbart köra med vilt. Inte lägga någon vikt vid att jag byter utan köra på som vanligt. Låtsas som om ingenting helt enkelt! Detta har jag kommit fram till i samspråk med sambo och underbara träningskompisar! Vad vore jag utan er?!

Så igår var då dagen D, dagen då dummies inte längre finns å viltet träder in! Allt eller inget var dagens ledord! Viggo köpte idén och det blev allt! Underbara hund! Tidigare har han nonchalerat vilt och i vissa fall även gjort ansats till att rulla på det.. ajja bajja. Av dessa beteénden syntes inte nåt idag. Inga tveksamheter i upptagen, något slapp i munnen på vägen in med första markeringen, men la ner o börja om.. En pippi levererad till matte! Nästa grej blev bebistrutlinjetag. Här syntes inga tveksamheter. Rätt ut, plocka o rätt in, Jaa han smackar ju inte ner den i handen å släpper den gärna när han är nära, men det var inte det vi skulle fokusera på idag utan idag handlade det om att TA viltet o det gjorde han. Viggo var allmänt tramsig förövrigt, fjanta med pinnar så fort minsta lilla chans gavs å var allmänt rastlös.. Detta kan tyvärr förklaras och härledas till att denna vecka varit rejält tråkig för Viggo. Mest koppelpromenader och inte mycket hjärngympa! Dock en eloge till honom att han och jag lyckades samla oss och genomför de två miniövningarna för dagen. Bröt efter dem då jag kände att vi lyckats så galet bra!

Det första bidde alltså en markering med truten, här syntes Viggos viltovana väldigt mkt. I samma område hade Martin fått ett sök med dummies och Viggo sökte av många av de gamla dummielegorna innan han fatta att det var pippin som skulle in =)

image896
APPORT!
image894
image900
Nu kommer jag!!
(Fotografer Danne och Anneli)


Linjetaget, var i ett nytt område på en liten väg, och de känns verkligen superbra! För nybörjar klass helt okej, det är avlämningar och säkerheten som ska nötas här.

image897
Snart....
(Fotograf Danne)

image898
UT, UT, UT....
(Fotograf Danne)

image899
Hitta, Viggo hitta, Viggo kan!
(Fotograf Annelie)

Nu känns det inte så galet klurigt med viltet längre.. trodde jag skulle få traggla en hel del men som det såg ut igår såg det inte helt hopplöst ut! Gullehund! Det tog på krafterna iaf hälsar Viggo.. jobbigt å bära pippisar.. huvudet trött trött trött!

Tack alla för en underbar dag! I nya fina marker!

Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Såg jätte bra ut, fast han var på G emellan arbetspassen!!! magen ser så sötis pötis ut!!!!!
Kram

2008-03-09 @ 17:41:54
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Thina o Bella o Delfi

Vad duktig han är. Gillar magbilderna :)

2008-03-09 @ 18:11:13
URL: http://web.telia.com/~u18608868/
Postat av: Camilla & Kina

Duktiga Viggo, tog tom. trut, dem kan hundarna annars tycka är lite otäcka väl? :)

2008-03-09 @ 18:22:22
URL: http://www.freewebs.com/svensksund
Postat av: Moa

Viggo kan! Viggo vild! Viggo ha vilt! Viggo göra som Åskan! Viggo kan! Viggo! Viggo! Viggo!

2008-03-09 @ 18:39:59
URL: http://lucasflock.se
Postat av: Sarah,Yoggi&Harry

Vilken duktig fågelhund! Fast varför skulle någon ha tvivlat på det? Han älskar ju pippi! =)

2008-03-09 @ 21:24:23
Postat av: Hanna

Bläää va äckligt med fåglarna! ;)

2008-03-09 @ 21:56:42
URL: http://hannaochisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0