Träning, träning!!

Helgen har gått i hundtecken, o främst träningens tecken! Inledde på lördagen med lite apportering i den vikboländska skogen med Moa och alla våra hundar, medan Danne träna fotboll!
Vi åkte bort till den gamla hederliga grusgropen vid Fam Olssons gamla hus. Hundarna fick först rasta sej lite då mattarna i fråga visst sov väääldigt länge!

Vi valde att jobba med hundarna ute en och en, medan de andra fick titta på ifrån bilen! Lite ombytta roller i lördags då jag hade två å Moa hade en! Jag som är vimsig och förvirrad i vanliga fall är väl inte direkt mindre när jag har två vilddjur att hålla koll på! Inledde med en bytesövning, en massa dummies i en hög, ut hämta en (lite nos var tillåtet men inga byten) åsså in igen å belöningen var att få hämta en till! Viggo fick plocka ca tre st när den tredje var perfekt så bröt jag å belöna med gotte! Viggo gjorde ett försök till byte, matte var trög o hann inte med sen funka det bättre när matte vaknat till liv!

Isa hade lite svårare för denna övning, ville gärna plocka runt o byta. Men vi fick till några bra hämtningar och avlämningar efter ett tag! Å vad hon såg ut att vara jobbarsugen!

Nästa övning för Viggo var ett synligt linjetag med lite längre avstånd. Inga problem, möjligvis med bromsningen på ingången! Bråttom bråttom.. oppps Viggo sprang förbi! Konstigt! Sen in o lämna av. Detta gjorde vi två gånger för att befästa målpunkten något. Sedan gick vi iväg och Moa la ut ett dolt linjetag. Här haffsade matte sig igenom själva skicket vilket resulterade i en förvirrad Viggo, innan han fatta galoppen och sprang rakt ut på dummisen. Resultat! Viggo kan men matte måste vara tydligare, lugnare och göra skicket till en liten ritual. Varför stressa???? När detta funka bröt jag för Viggo och detta fick räcka! Lite men nyttigt!

Isa fick två enkelmarkeringar i högt gräs. Hon har fin fart ut, missar lite på markeringen men jobbar fint med nosen. Härlig fart in med dummisen! Duktig tjej!


Söndagens träningstävling:

Under söndagen var det dags för tävlingsträning för Anders Svensson och Helené Lindström. Vi har legat lågt med tävlingslydnaden sedan början av november med endast två pass föregående vecka för att friska upp Viggos minne. Kan konstatera att det moment som inte fungerar är apporten. De andra är faktiskt klart godkända, när Viggo har fokus. Men det är den som försvinner i tid och otid. Han är fortfarande ung i huvudet och kroppen. Tappar fokus på mej för minsta lilla.

Men som Anders sa och skrev han går riktigt bra när han har fokus riktat på dej! Momenten ser bra ut. Men han är fortfarande ung och med en unghanhunds hjärna =)

Viggo kändes riktigt pigg och alert på uppvärmingen. Men då var ju bara jag o danne och isa där, så då kan han fokusera. Platsen var rörig, en liten mexikansk nakenhund i röd fleeceoverall skuttade till sin matte, vilket resulterade i att Viggo samt Kelpien brevid Viggo for efter. Inget gruff, men docj inte en fullpott plats. Hunden gick ju upp! Jaja! Jag tog viggo i koppel gick tillbaka och la om brevid de som var kvar. Han släpper tidigare händelser fort och ligger som om han alltid legat med fokus på mej! Mer stadgeträning i platsen krävs!

I resten av programmet kändes Viggo seg, tyckte jag, något som för de andra visade sig som en ofokuserad Viggo. Alltså när jag känner att Viggo är seg och ovillig är han egentligen ofokuserad på sin uppgift och mej! Mer spänning och överraskning i momenten är därmed vad jag måste smyga in för att behålla hans fokus och härliga attityd!

Nu är vi på G!

Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Oj vad mycket ni fick gjort i helgen!! Förstår att ni är på G!!!! Kramisar

2008-01-15 @ 20:35:48
URL: http://harpo-labradoren.sw
Postat av: Fatima, Aaron o Vincent

Kul att även ni är på G med träningen!!

2008-01-15 @ 23:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0