Inge första pris denna gång heller..

Nä, vi är nog inte redo för det än helt enkelt. Men vi kämpar vidare! Känner ändå att de moment vi övat¨ordentligt på har gett resultat. Läggandet fungera igår, riktigt bra! Platsen funkar fortfarande *peppar peppar* o språnget i linförigheten var superbra.

Sen behöver vi båda nog mogna! Igår var det mycket störningar på plan då en storpudel studsa omkring på Elitplanen samtidigt som vi försökte köra igenom vårt program. Som om det inte vore nog så avslutade denne med att frenetiskt springa å pipa med en pipleksak snett bakom oss på plan. För de var ju klara! Men men! Omständigheter kommer alltid att finnas där, vi måste bara lära oss behärska dem bättre. Gårdagens störningar resulterade i att jag fick hålla Viggo i halsbandet emellan momenten, något som drog ner helheten, men som enligt både mej och domaren Katinka Ryttse var nödvändigt, för att behålla ledarskapet och kunna genomföra alla moment.

Platsen igår var den rörigaste vi deltagit i hittills, den hund som låg närmast Viggo reste sej direkt o vandrade omkring lite innan tl fångade in honom. Efter ett tag där skulle denne tydligen mot mej då bulta mitt hjärta extra hårt. Men som tur var fångade matten in sin hund tillslut. Under tiden reste sig ytterliggare två hundar. Men Viggo låg riktigt fint igår! Är så stolt! Dock är han lätt på rumpan på tillbakagången så när han inte tyckte tl gav sättande kommando till oss tillräckligt fort tog han saken i egna händer o satte sej för tidigt.

Linförigheten var som vanligt lite av en katastrof, men de delar som hittills inte funkat såsom svängar, halter  och språng satt fint igår. Det var istället raksträckorna som Viggo hade för tråkigt på så han busa gärnet o trassla in sej i kopplet så nu får vi träna raksträckor. Jag elda nog på honom lite innan med för att ha honom med mej men bidde nog lite mkt!


Här kommer poängen och kommentarerna:
(Finspång Bk, Katinka Ryttse)

Platsliggande: 8 (sätter sig innan) koeff. 3

Tandvisning: 10 koeff. 1

Linförighet:  5 (Bra start, SS, Bus, Dk, står, Bra språng!)koeff. 4

Läggande: 7 (Framföring, nosar, lägger sig bra!) koeff. 2

Inkallande: 7,5 (Bra tempo, avslut) koeff. 3

Ställande: 8 (Stannar bra, avslut) koeff 3

Apportering: 5 (Släpper, ställer sig, tuggar) koeff.  1

Hopp över hinder: 0 (Hoppar ej) koeff. 2

Helhetsintryck: 6 (Håller hunden i halsbandet mellan momenten) koeff. 1

Summa: 125,5 p 3:e pris


Jaaa, ni! Läggandet var han tveksam i framförandet, hade annat å hålla koll på men la sej! Klart godkändt! Inkallningen, här tvekade han mellan en ingång eller en turné till domaren, valde mej efter att jag gett honom onda ögat =) Ställandet var riktigt snyggt, men det var nu pudeln fick sin leksak och på tillbakagången när jag är jämsides med Viggo riktas hans uppmärksamhet oroväckande mycket ditåt så jag upprepar STANNA KVAR, o han står kvar tills sitt kommer, då han sätter sig så det är jag supernöjd med! Apporteringen är en fråga för sig. Han var totalt ofokuserad efter pipleksakens intrån i hans unghundshjärna, jag var nervös att han skulle ta de o sticka så är dock nöjd med att han stanna kvar, man får vara glad för det lilla o se det positiva i situationen. Hoppet då, helt mitt fel. Han drog sig mot domaren o Tl så efter att ha bråkat en stund om postitionen så sket jag i det o lät honom sitta snett trodde faktiskt att han skulle hoppa men det blev nog för mycket igår o han sprang brevid.

Det var kämpigt igår, det kommenterade även Katinka, störningen var enorm. Summan av detta är att Viggo är en unghund med mycket i huvudet och har enormt svårt för störingar just nu! De påverkar massor! Bara och träna vidare! Det lönar sig ju tids nog!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Du har helt rätt inställning bara att kämpa vidare. Han är ju inte så gammal och med dom störningarna så..
kramis

2007-11-04 @ 11:48:14
URL: http://tvanyanseravguld.se
Postat av: Moa

Trodde aldrig du skulle blogga. Bra reflektioner ;-) Kram

2007-11-04 @ 12:50:45
URL: http://lucasflock.se
Postat av: Hanna och Isa

Jag tycker ni gör bra ifrån er med tanke på störningarna som du beskriver och spöken i tonårskillens huvud! Isa saknar sin "lille" pojkvän...

2007-11-04 @ 18:24:53
URL: http://hannaochisa.blogg.se
Postat av: Annelie & Martin

Jag tycker att det så bra ut! Det är ju som du skriver! det är bara att kämpa på! P.S Ni passar sååå bra ihop! Kram

2007-11-04 @ 19:59:07
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Eeá Nero Pius och Exit

Hej på er!
Det är kul att ni kommit igång att tävla ordentlig nu, rätt dag då allt stämmer så har ni ert förstapris. Jag tycker ändå att det är bra jobbat med tanke på att ni hade det lite rörigt för inte så länge sedan. Han är ju i slyngelåldern så de hittar ju på lite vad som helst då och har svårt att behålla fokus någon längre tid.
Kämpa på och hör av dej om du kommer till Kalmar.
Kram från flocken

2007-11-04 @ 20:01:25
URL: http://goto.glocalnet.net/neropius/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0