Äntligen lite sökträning!

Så då blev det äntligen lite sökträning av! Å hej så bra det gick! Viggo är heltaggad på söket, ser ut att veta exakt vad han ska göra å gör det oxå! Dagens gäng bestod av Eéa och snygge Pius, Hanna o goa Isa och superfiggen Helena med tjockis puma! Efter lite inledande babbel å vallning av ruta med damen puma i täten, var Viggo först ut för dagen!

Valde att skicka på fyra skick första omgången och två skick andra omgången, med lös rulle hos figgen. Alla skick utan synretning och enbart de två första med ett agerande i form av en klapp. Påvisen körde vi utan både syn och ljud retning, de har en sån himla fart rakt ut iaf. Viggo jobbar väldigt rakt ut, något vi befäst tror jag genom många motivationsskick med massa reting och dragnin rakt ut. Även påvisen är raka och 9/10 fall utan tveksamheter. Jag peppar honom lite innan ett skick och riktar honom rakt ut, så att han går på min dirigering med pepp om att det finns en buse i skogen.

Väl hos figgen tog han rullen utan problem själv, dock ville han vid något tillfälle visa och stoltsera med sin rulle, men det la sej genom att figgarna ignorerad honom och han sluta av med det. Vi försökte oss även på att föra oss på linjen och under transporten av figgen ut från rutan. Där gäller alltså fot utan koppel. Var lite dumdristig och släppte kopplet vilket resulterade i att viggo rasa i förväg och börja söka efter nästa figge. Men efter lite tjo och tjim så kom han in och vi kunde köra ordentligt. Nästkommande transporter höll jag kopplet, kommenderade fot och locka med godis för att få upp motivationen att traska breve matte ut till linjen igen.

Känns som att det går superbra just nu och har så gjort de senaste träningarna. Viggo bokstavligen älskar det och går in helhjärtat för sin uppgift. Därmed fungerar söket lite som en motivation i allt annat vi tränar.. det ökar hans samarbetsvillighet vill jag tro. Det känns också som att det snart är dags att gå vidare till att fästa rullen och få det att funka! Hur det blir med den saken får tiden utvisa. Men det är grymt kul med söket å man får en hel massa motion och en massa tankar utredda när man figgar =)

Glömde ju säga att figgarna var mycket väl gömda udner söketpasset, flera gånger i gropar å under en massa ris så hundarna fick verkligen jobba, men de klarade ut det alla gånger =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0