Underbar sökträning!

Vilken härlig start på helgen! Ut i skogen vid 9 imorse för sökträning! Hundarna var peppade, fikat nerpackat å mattarna på G med glada humör! Ivanna å jag var å reka efter platser igår ute i Norrliden å lotten föll för ett litet område vid badet! Lite halv centralt men det bästa är i Läckeby!

Hursomhelst, tillsammans med Isa så vallade vi av en ruta o spana gömställen sen satte vi igång. Ollie var först ut å vi skicka två skick per gång i två omgångar allihopa med fikapaus såklart! Solen skiner å det blåser nästan inte nåt ut.. ultimata förhållanden! Det kom lite hundar med mattar å hussar å några barnvagnar traskandes men de heja glatt å fortsatte vidare!

Ollie skötte sej super, blindmarkerar inte å har bra fart ut. Han tar ju numera rullen helt på egen hand å håller hela vägen in! Duktig vovve å ihärdigt tränande Matte! Efter Ollie var det Viggos tur. Det var superlänge sen vi träna sök ordentligt men idag så var det dags igen! Supertaggad vovve plockades ut ur bilen å förbereddes.. Jag valde att köra med hela minnesbilder för att fortsätta nöta in raka skick med massa fart! Idag skulle han dagen till ära även få rullen hos figuranten, en chansning jag valde att ta! Å det lyckades! Alla gånger han tog rullen å vände upp in mot mej som ropa lite på honom som stöd.. åsså fram till mej med rullen, släppte den visserligen en bit ifrån mej, men vinst för oss är att han kom in med den.. utan å fjanta runt! ALLA GÅNGER! GLAD! Till påvisen körde jag ett agerande i form av en klapp å massa belöning på plats sedan! Sista skicket testade jag utan minnesbild endast med ett agerande i form av en handklapp å även i detta skick sprang han rakt ut å med fin fart. Figgen var placerad på samma ställe som skicket innan vilket jag tror hjälpte honom! Riktigt nöjd med alla delarna av söket idag! Superkul! Motiverad matte, härligt träningsgäng ger glada å lydiga duktiga hundar, kan vi bara konstatera efter idag!

Isa som var sist ut i båda omgångarna,  gjorde enorma framsteg även hon idag.. första skicken fick hon hjälp med rullen men sista skicket för dagen så tog hon rullen själv utan problem.. Vilka vovvar å vilken start på helgen!

Mysigt med fika i pausen med, med en sol som stråla härligt på oss! Nu väntar dubbelhundshelg å sen sätter vi fart med lydnaden å söket igen nästa vecka! Great! I helgen ska det förresten spåras å jakttränas! Wihooo!


Foton från idag;

image306image309image310image311image312
image305
Vi testade även å ställa upp Isa med blandat resultat! Kom iaf fram till att mer träning krävs av både ställare å hund =) För att snyggingen ska stå vackert! hihi!

image314

image315

Snart kommer Isa å matte Hanna! Nu Lite diskning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0