Tillbaka på Öland efter renovering och träning!

Efter ett par härliga dagar i Norrköping är jag nu tillbaka på den smala Ön i öst =) Norrköpingslivet var fullproppat med renoveringsprojekt. Har hunnit med att tapetsera två rum, oljat in det nya bordet och tillhörande stolar, slipat och målat lite. Bilder från före och efter kommer senare, de ligger inproppade i kameran som bosatt sej i Norrköping. Hursomhelst så blir det vääldigt fint! Längtar efter att allt ska bli klart! Nu återstår bara sovrummet och hallen, i vilka det ska in nya tapeter inredning och golv, laminat i sovrummet och klinkers i hallen! Kpmmer bli sååå fint!

Hann ju självklart med min lilla älskade hund också när jag var uppe i norr. Massa gos och bus, både själva och med Moa, Lucas och Oscar. Viggo har dock inte förstått att han faktiskt är 15 månader å STOR utan han tror att han är jämnstor med Oscar och springer över den lille stackarn. Skärpning Viggo säger matte, du är ju en stor pojke ge dej på nån i din egen storlek =) Åsså gav han sej på Lucas istället efter ett flertal tillsägelser, för Oscar är ju såååå skojig! Börjar hitta lite mysiga rundor i området å fler finns det. Ett helt underbart promenad område har vi lyckats bosätta oss i, mer eller mindre medvetet. Men man har mycket att välja på, stort grönt fält, lummig tur runt strömmen, lummig tur i folkparken, trevlig promenad bland en massa fina villor, jaa you name it! Vi kan hitta det mesta nära inpå knuten! Kisar man lite kan man me tro att man är i skogen när man går i eljusspåret =)

Vi hann även med att träna lite, Viggo kändes så taggad i tisdags så vi gav oss iväg för lite jaktträning. Började med några markeringar som jag släppte när vi promenerade, som vi sedan vände upp emot och skickade honom. Dessa såg Viggo falla och de var även synliga när han skickades. Såna markeringar tycker han är riktigt skojjiga, Snabb ut å snabb in igen inga lovar eller tramseri! Smack ner i handen bara! Duktiga killen!
Efter det fick han några vanliga enkelmarkeringar på en smal grusväg, samma här fort ut och in utan trams rätt ner i handen! Lite mer fart hade kanske kunnat efterfrågats men han gör det han ska! För att öka motivationen och farten, fick han sedan några enkelmarkeringar i skogsmiljö istället, då går det fortare, perfekt apportering, bra markering och fina avlämningar som självklart kan bli bättre men för oss är de super i dagsläget! Nöjd matte och enormt duktig hund! Vi avslutade med ett litet sök, bestående av fyra dummies som husse placerade ut i skogsdungen. Viggo har ju tidigare inte riktigt tyckt att dessa sök efter dummies är någe vidare roliga, mkt skojjigare å leta människor. Men i tisdags var det somom poletten trillat ner, han jobbade jättefint å plockade utan problem i alla fyra i ett jämt tempo. Duktiga pojken! Kul att det äntligen börjar funka!

Träningens roligaste tillfälle var när viggo lämnat av den första dummien från söket å jag lägger den breve mej, å skickar viggo igen på ett sök, viggo vänder tvärt och plockar upp den brevid mej lämnar av i min hand å tycker att hallå det där var ju lätt, självklart måste jag ju belöna honom, han hitta ju faktiskt en! Sötnosen min!

På söndag anländer familjen Ring med min lilla vovve till stugan de hyr här på Öland, på måndag kommer älsklingen så nästa vecka ser ut att bli en mysig och bra vecka!

Kommentarer
Postat av: Helena, Puma och Tisla

Vad ägs om ett sökpass nästa helg efter denna, har ni tid och lust?
Kram

2007-07-19 @ 22:10:56
URL: http://helenaochpuma.spaces.live.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0