Igång!

Så nu var vi igång med träningen igen! Plockade upp Moa o hennes söta pojkar vid 11 tiden å begav oss till bruksan. Hade visserligen planerat lite jaktträning idag men det kan vi ta lite på kvällsprommen ev. Hade därmed inte nån direkt plan med mej men körde lite vad som föll oss in =)

Upplägget blev därmed detta;

Som alltid börjar vi med kontakt och låter det flyta över i linförighet när jag känner att Viggo o jag jobbar som ett team.

Linförigheten, kändes toppen idag, var vi o nån hund till på planen, lagom med störning efter ett uppehåll. Viggo höll fin position under marschen men i språnget tappar han lite o släpar. Ska jobba mer med motivationen att bibehålla kontakten även där. Alltså jobba mer på honom de första inledande stegen av språnget. Snygga svängar o bra heltom vändningar.

Fortsatte med några lägganden under gång, först en utan hjälper sedan ett par med hjälper för att öka farten i läggandet. Klart godkända lägganden fick vi till idag med hjälper. Ska bara träna mer på själva läggandet för att öka snabbheten i dem.

Sen tog vi en paus, gulliga Moa hade med sej fika åt även mej, så det snaskade vi i oss.

Efter pausen, körde jag lite egen stanna kvar träning. Platsade Viggo och gick lite. När jag gick fram till väskan och plocka med köttbullarna blev retningen för stor och Viggo satte av mot mej. Tillbaka till utgångspunkt o plats igen. Sen låg han om än nåt rumplyft. Han är mycket enklare att korrigera nu, inte alls lika trotsig. Peppar peppar.

Sen tog vi hjälp av Moa med att komma till rätta med tjuvstarter vid inkallningen, en lite ful ovana som Viggo lagt till med. Han startar på tl´s kommando. Aja baja här tjuvade han med första gången, sen provocerade vi lite å  jag berömde hans kvarstannande å sen fick vi till fina inkallningar.

Passade även på att testa av hoppet. En tjuving här med sen fina hopp o kanon ingångar som vi tränade emellan detta moment och inkallningen. Moa visade mej ett trick till att få till ingångarna. Funkar great! Så det ska nu tränas lite då och då! Både matte och hund verkar hajjat lite iaf!

Ikväll väntar min kursstart i Nybörjar Tyska! Spännande! Mest spännande är om jag kommer att hitta! hehe!

image648
Bjussar på en bild på mattes snygging!

Kommentarer
Postat av: Hanna och Isa

Skönt att komma igång med träningen igen! Vi har också satt fart här... kul! Ses på fredag!

2007-08-27 @ 15:31:42
URL: http://hannaochisa.blogg.se
Postat av: Moa

Kul att ses idag. Hittade du??
Vi ska vara hurtiga också!
Kram

2007-08-27 @ 20:44:42
URL: http://lucasflock.se
Postat av: Nina

vilken fin hemsida ni har! Har absolut tid att ses. skulle ju ringt ikväll, men nu kanske ni sover? hihi. vi hörs imorn istället. kram kram

2007-08-27 @ 22:13:22
Postat av: Johanna och Viggo

Moa: Ja det var det verkligen! Jajamensan jag hitta duktiga mej! Ja när ska vi hurta då? Onsdag?
Nina:
Tacksi! Vi hörs! Slå en signal när du har tid =) Kram kram

2007-08-28 @ 07:18:29
URL: http://freewebs.com/vovvenviggo/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0