Del 2 jaktkurs!

Missade ju förra veckans jaktkurs så idag blir del 2, fast ni inte fått nån del 1. En hel del nya teorier, klurigt i början för man kan ju inte bara lyssna på allt men många saker verka vettiga å i stil med husses filosofier. TRÄNING UTAN GODIS! Iaf jaktträning! Vet inte ännu vad jag tycker om det, vårt samarbete förbättrades ju avsevärt sedan jag började med byteshandel men som Elin sa, du belönar ju inte med en korv efter köttbullen när ni tränar lydnad. Belöningen är ju att få hämta dummien/fågeln! Låter ju logiskt så jag ska nog ge det ett försök!

Därmed återtar vi linträningen i skogen, som bara utifall att. Viggo vet så väl att han har lina på sej men det gör inget tydligen! Vi får se! Vi testar!

Gårdagens träning innefattade en mindre walkup träning med lite strösslande, vilket gick toppen bra! Viggo hade fint jaktfot, var inte nämnvärt intresserad av de andra hundarna och markerade dummiesarna men inga ansatser till att försöka plocka in dem. Bra jobbat! Detta har vi gjort stora framsteg i!

Vi fortsatte med lite strösselträning, löst sittande och liggande. Toppen bra! Han satt/låg hela tiden men markerade de fallande dummiesarna! Så som jag vill ha det!

Sedan fick varje hund testa på ett "första sök" för oss var detta första söket på detta viset. inget kvackande eller så utan tyst å lungt smögs dummien ner i skogen. Inget motivationssök här inte. Resultatet blev som väntat, Viggo sket i dummien å snosade runt i dungen markerade den men sket i den.
Gjorde ett nytt försök på en ny plats där ingen liten valp kissat eller så, å kvackade när vi la ut rutan, å nu hajade han vad han skulle göra. Jobbade med nosen i backen/högt o sökte av området. Lite slarvig och omotiverad, men en klar bättring. Åsså in med dummien till mej=)

Sen fick Viggo sitta lite uppbunden något som inte gillades supermkt, men stundtals coolade han ner sej. Fick en nysattack efter att ha hälsat på myror men sen var det bra.

Sista övningen för dagen var att introducera linjetag. Litade på Viggo och körde utan lina, tji fick jag! När jag inte tog dummien direkt somhan är van vid så gjorde han sina sedvanliga ärevarv. Just det, det nya är ju även att belöna och berömma hunden och skita i dummien, vilket ska leda till att han håller den längre. Jo tack det gjorde han ju men inte vid mej! Nåja med lina på så jobbade han felfritt, som ett skott ut och in höll faktiskt längre sista omgången då an insåg att det inte kommer nån köttbulle.

Kände mej rätt nerslagen i skorna när vi åkte hemåt, känns som om allt vi gjort hittills bara varit fel. Men vi ger det en chans! Lina på, köttbullar bort! Heja heja heja oss!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Ni är så duktiga ni! Lita på din intuition och gör det som du tror fungerar bäst. Allting löser sig alltid! Kraaam =)

2007-08-29 @ 12:20:10
URL: http://hannaochisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0