Tackar o Bugar för Eéa igen o även Lollan!!

Idag var det dags för lite lydnadsträning med hjälp av Eéa och Lollan!! Eéa kom med hejdundrans bra apporteringstips å råd, allt ser såå lätt ut när hon gör! Suck! Tror det är matte i denna kombination som är lite trögtänkt emellanåt! Hör å lyssnar men gör nåt annat.. DUMMA MEJ! Bättre kan jag! Apporteringen gick iaf toppen bra. Gick tillbaka artonsteg ungefär till bara håll, sen håll loss sen å kräva att han skull eplocka upp den å ge mej den! Funka great! Inget tuggande eller rullande i munnen! ´Nu är det bara å kämpa på med dessa övningar dag ut å dag in, lite varje dag.. tusan bara att apportbocken är sååå GIGANTISK! Får köra på gården låsa in den i bilen å sen gå promenad eller ha den i bilen hela tiden å ta den efter pormenaden. Får varva helt enkelt!

Sen fick vi supertips rörande fotgåendet av Lollan allt ifrån mattes position till viggos position, första steget å kontakten. Även där backar vi ett par steg för att få verklig kontakt å bra fart i början.Kan han fokusera första steget fullt ut så kan han gå kilometer! Så det så! Så nu ska även grundposition hårdtränas hos både matte och vovve!

Nu är jag å hund redigt trötta!  Varmt var det å bra har vi kämpat idag! Våren är här igen!! Imorn är det kurs å på fredag är det träning med hundgänget igen, antingen lydnad/apportering eller sök! Återstår att se!
Sov gott alla glada, ledsna, sura, bittra eller lyckliga! Ja alla i alla kategorier!

Kommentarer
Postat av: Monica Jarl Winnberg

Hej Johanna och Viggo!

Jag måste bara fråga.....inte tränar du väl både viltspår, människospår, jaktträning med dummies och lydnadsträning med trä/stålapport på en gång, isåfall är det ju inte konstigt om han inte fattar momenten, du måste nog stanna vid en högst två olika , tänk på att han inte är mer än 1 år ännuy, du kan köra honom i botten så han aldrig vill mera.
Nu skall Ni ju vara med på vårt internat nästa helg, ta det lugnt med gossen.
Bara ett råd............

2007-04-12 @ 08:31:04
URL: http://www.seabirdskennel.com
Postat av: Johanna och Viggo

Hej på er! Människospår kör vi inte men lydnadsträning med hållande av apport har vi kört lite grann! Men fokus ligger på lydnad och jaktträning! Tror inte det är nån fara! Då båda delarna än så länge ter sig rätt kravlösa för Viggo! Jaa snart är det dags! Längtar! Vi ses ! Många kramar Johanna och Viggo å tack för omtanken!

2007-04-12 @ 08:39:48
URL: http://freewebs.com/vovvenviggo/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0