Kursresumé

Igår var det ju även kurs på kvällen. Fullt upp hela dagen men såklart vi skulle hinna med å gå på kurs! Igår körde vi igenom de fyra första momenten i lydnads ettan, linförighet, platsliggning, ställande under gång och läggande under gång. Alla i tävlingslik situation, fast med alla hundar samtidigt och hjälpmedel och beröm =)
Jag är nöjd! Viggo har långt kvar till en perfekt eller åtminstone tävlingsduglig linförighet, för den delen i de andra momenten med. Men jag är nöjd med vad vi hittills presterat. Han är i en tuff period nu, allt annat är mer intressant å alla hundar är skojiga å leka med! Vi kämpar på dock. Vilan som vi haft känns bra! Ska nog fortsätta ta det lite lugnare nästa vecka med!

Under träningen körde vi även hopp, både apellens och lydnads ettans variant, Viggo och jag träna lite apportering också. Ett moment som jag tycker går betydligt bättre än för bara några veckor sedan. Tuggandet är nästan helt borta å han håller mkt finare nu! GLAD! Vi tränade rätt mkt ställande under gång och jag försöker ta bort handen som stopp och bara använda rösten samt sakta ned lite vid kommandot. Det går bättre å bättre, belönar även bakåt nu genom att kasta en boll i snöre! Funkar great!

Vi avsluta med lite budföring med Anna som figurant! Påminner mycket om de enskilda delarna i söket fast figuranten är synlig! Viggo går som ett skott! Hans människoglädje är till stor hjälp i ett sådant moment. Så just budföring känns helt okej! Trots en massa bus å lek å godis så fick han inte fnatt o for på egna äventyr utan han sprang sin sträcka rakt och i full fart både till och från både mej och Anna!  Kul träning å nästa vecka blir det skojigare! Då ska i nämligen ut i skogen å köra spår för de som vill det, å för mej å Viggo blir det SÖK, jag å Anna ska köra våra hundar. Jag får ju inte blanda som ni vet. Husse satsar ju på Viltspåret så personspår är strängt förbjudet för oss än så länge =) Inte gör det mej nåt, tycker söket är betydligt roligare!

Nu väntar fotografering för Viggo och sen senare ikväll far vi iväg på jaktinternat! Därav kommer det att vara tyst ifrån oss i helgen, men återkommer på söndag kväll om orken finns för en total resumé och recension av helgens äventyr! Ska bli så kul!

Kommentarer
Postat av: Hanna och Isa

Ha det så roligt och hoppas att allt går bra på internatet! Hejsvejs från oss!

2007-04-20 @ 11:10:58
URL: http://hannaochisa.blogg.se
Postat av: Eeá Nero och Pius

Hej på er!
Kul att träningen funkar som den ska.
Pius har ju fyllt ett år nu i fredags och vi har kommit med på en apellsök i Åhus den 6 maj. Är dönervös redan nu kan jag tala om. Det spelar tydligen ingen roll hur mycket man har tävlat innan för jag blir lika nervös varje gång. Men men ni kan väl hålla tummarna för oss den dagen.
Ha det bäst så ses vi på klubben eller i skogen.
Kram

2007-04-22 @ 21:58:08
URL: http://goto.glocalnet.net/neropius/
Postat av: Johanna Ring och Viggo

Eeá med vovvar: Hej på er å grattis ni efterskott till lille Pius som inte är så liten längre! Viggo blir året på onsdag =) Å vad kul med söktävlingen! Klart vi hejjar på håll å håller tummar o tassar. Viggo känns lite bättre, lite mindre trots å lite mer lyhörd, vem vet han kanske börjar gå ur trotset hmm.. återstår att se, men vi kämpar på med träningen! Tack för all hjälp =) Kramar

2007-04-23 @ 10:41:21
URL: http://vovvenviggo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0