Jaktinterat, underbar tillställning: LÖRDAGEN!

Vilken underbar helg vi haft! Jaktinternat i Labrador Blekinges regi med danska instruktör å massa superhärligt labbefolk! Kan det bli bättre?! Näää! För att inte tala om omgivningarna å min älskade lille vovve! Vi tjuvträna lite i fredags å det gick klockrent katastrofalt dåligt. Men vi deppa inte ihop för det på lördagen 8.30 var vi taggade å redo fast beslutna att fixa denna helg med bravur! Mitt mål var att göra någon form av framsteg på nåt sätt!

Vi delades in i grupper och i vår grupp blev vi totalt fem hundar, två hanar å tre tikar. Fyra av oss med unghundar å en med en femåring. Vår instruktör för denna helg blev Carsten, en herre med massa kunskap. Vi inledde med lite enkla lydnadsövningar för att vi skulle bli varma i kläderna å för att hundarna skulle vänja sig lite. För att sedan fortsätta ytterliggare längre in i skogen. Under lördagen arbetades det mycket med linförighet och fritt följ. Här har jag bestämt mig för att använda kommandot "gå fint" kombinerat med "här" istället för fot. För att inte förstöra det rena lydnadsfotet! Gå fint använde vi mkt på Viggo när han ar liten så helt nytt var det inte men lite uppfriskning av minnet krävdes minsann =) Vi tränade bland annat höger och vänstersvängar, tempoväxlingar och introducerade stoppsignalen. Det sistnämna genom att blåsa en signal som tunnades ut samtidigt som man sakta in och stanna och om det behövdes kommenderade sitt och visade med handtecken. Så det är en övning som vi ska ta med oss å träna på nu! Efter detta var det dags för det första enkelmarkeringen. Aningen nervös platsade jag viggo, kastade dummien rätt kort, LYCKA han fixade det kanon! Snabbt ut snabbt in! Inte snyggaste avlämningen men i min hand utan något droppande!

Efter detta återvände vi mot vandrarhemmet till den stora gräsplanen för att öka hundarnas motivation till att komma på inkallning. Detta gjorde vi genom kurra gömma å riktiga valpinkallningar. Vilken fart de får hundarna när man springer ifrån dem å gömmer sej! Lite varierande resultat, otroligt härliga kissfläckar fanns ltie här å var men in kom de å snabbt gick de i vissa fall. Följden av detta blev nu betydligt bättre ingångar och avlämningar  med och av dummiesarna i nästkommande övning, flera enkelmarkeringar. Nu var vi uppradade med ett par meters mellanrum och Carsten bestämde efter att markeringen landat vilken hund som skulle hämta in den. Här gjorde Viggo några klockrena ingångar till mej utan ärevarv ut i  skogen eller kissrundor! Jiihhoo framsteg! Även för de andra hundarna gick det kanoners!

Sedan intogs en härlig välförtjänad lunch som bara stod serverad åt en när man kom tillbaka! LYX! Efter lunchen så  inledde vi med lite lydnad för att väcka liv i hundarna. Sedan fortsatte vi på led med hundarna fint vid sidan ut i skogen. En bit in körde vi några enkla markeringar i lite mer terräng än sist. Här blev mycket annat intressant för bland annat Viggo och det funka inte alls så bra. Vi bytte taktik å backade några steg. Ställde upp oss på rad bakom varandra där siste man alltid droppade en dummie som denne sedan skcikade sin hund mot. Detta blev lättare för hundarna då de hade den raka grusvägen som stöd å lukterna i skogen vann inte utan vi mattar och hussar lyckades få in våra hundar med dummies å allt! Kanon! Så höll vi på ett par hundra meter å det funka. Avslutningsvis fick hundarna ett vartsitt lätt sök med fyra dummies medan de andra fick träna passivitet. Viggo har blivit mycket duktig på just passiviteten, tyst, stilla å finner sig fort i situationen. Åtminstone gjorde han det idag =) Söket gick lite blandat. Trötta huvud ställde till det en aning. Viggo markera alla å traska sen runt i sökrutan. Jag kalla in å börja om å när han var nära kommenderade jag apport. Nu funkade det bättre. Direkt in på 3 av 4 dummies. Det är jag nöjd med! Mycket som pågår i unge herr Viggos kropp. Massa hormoner å mkt trots! Men det går åt rätt håll, DEFINITIVT!

Trötta i huvudena avslutade vi dagens övningar och begav oss tillbaka till vandrarhemmet för att förbereda inför kvällens utställning. Som får ett eget inlägg. Måste bara tillägga att jag mkt väl kan ha glömt en massa övningar, skrivit dem i fel ordning och sånt. Men jag försökte summera dagen i det stora hela! Ni som var där, kanske undrar varför vissa grejer saknas, haha bara mitt dåliga minne å trötta huvud!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0