Viltspår med bloduppehåll

Viltspår
Idag har husse och Viggo haft träning, viltspårsträning. Det är jättekul att följa dem då Viggo på väldigt kort tid utvecklats massor. Idag var det premiär för spårning i spårlina, klurigast var det nog för husse, tror inte viggo märkte någon skillnad förutom att inget bromsade.

Danne la ett ca 175 m långt spår som gick över fin mossmark, i lite små svängar inga direkta vinklar. Stegringen idag bestod av ett ca 10 meter långt bloduppehåll.

Viggo anade direkt när husse tog på sig de gröna jaktbyxorna, blev aningens putt när han åkte iväg utan honom.. men överlycklig när vi alla återvände till skogen.. Han fattar direkt vad som är på gång.. struttar ut ur bilen, med nosen i backen konstant..(positivt till den dagen då han måste ta spåret själv)

Väl framme vid starten så selade husse på o la ut spårlina, Viggo visade sig rejält taggad och het men inte för mycket.

Start position

Danne och Viggo strax innan Viggo släpps iväg


Väl ute i spåret, jobbade Viggo på bra, husse hade en del trubbel med spårlinan men de löstes snabbt o enkelt inget Viggo märkte av.. Spåret hade "flyttat på sig" så han jobbade mycket utanför spårkärnan.. men följde spåret snyggt o noggrant. Även bloduppehållet togs utan några problem han bara trallade på.

           
På gång ut i spåret   Full fart framåt            

Han tog en runda runt grenen som klöven var fastbunden i innan han tog den och lyckan blev total!

 
Viggo hittar klöven

Är riktigt imponerad av bådas arbete idag, det gick som en dans..Syns att husse Danne läst sin viltspårsbok och organiserat sig själv och spårningen mer. De gör framsteg hela tiden! Mina duktiga pojkar!

Här har ni ett mycket nöjt ekipagenöjt ekipage


Kommentarer
Postat av: Tove & Sigge

Bra jobbat! Här hemma är vi helt slut idag, man kan tro att Sigge oxå var med på utställning igår...

2006-11-06 @ 15:03:08
URL: http://toflan.blogg.se/
Postat av: Sanna&Zombie

Vad duktiga ni är! :)
Vi har oxå lagt ett viltspår idag på eftermiddagen med ett mkt lyckat resultat - det trots lite trassel med linan. Imorgon får dock bli en vilodag både för två- och fyrbenta känns det som, för att ta upp utställn.träningen på onsdag.

Kramiz

2006-11-06 @ 17:51:11
Postat av: Johanna och Viggo

Tove och Sigge: hehe tack så mycket.. Viggo har varit på topp idag, gjorde några enklare sökövn. för motivationens skull i skogen me husse försvann o viggo sökte.. o han var på topp!

Sanna&Zombie: så kul att det gick bra även för er! Japp håller med nu råder vila inför onsdag! Har inhandlat korv idag trots att jag är lite anti det.. men vad gör man inte för en snygg position =)

2006-11-06 @ 18:13:39
URL: http://vovvenviggo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0