Nu börjar vi bli varma i kläderna =) BIR- valp IGEN!

I helgen som varit har vi fart runt o haft oss. Men den stora höjdpunkten hundmässigt var utställningen igår i Mjölby Ridhus, en inoff. utställning arrangerad av Östergötlands kennelklubb. Dagens domare var Tord Lundborg, samt Patrik Cederlöf som dömde i BIS -ringen. Det blev ganska mkt väntan då vi var där i alltför god tid =) anlände vid 9 och tog plats vid ringen, slog upp vår enorma bur (En prins ska ha det bra =) ) och började spana in konkurrensen... visade sig att två labbar var efteranmälda, skojjigt med flera så totalt var det fem labbar på plats o alla färger fanns representerade.

Vi kom in i i ringen strax innan 12 tror jag klockan var. Jag kände mig ganska nervös då jag insåg att två av de andra labbarna skulle ställas av dess uppfödare (minns ej namnet och katalogen ligger i bilen, men de var ifrån söderköping, återkommer med det) o var även uppfödarens egna, vilket brukar innebära att de är fina då de valt å behålla dem..

Men viggo var på topp o alert så nervositeten släppte så fort vi kom in i ringen o min lille prins började showa å stå fin fint direkt.. trampar runt lite o flyttar sig gärna men emellanåt står han jättefint.. Ett stort framsteg från sist då han både satt å låg ner i frustration över att inte få godis hela tiden. Denna gång stavades taktiken KORV, han fick stå å småäta lite hela tiden.. Trava gör han jättefint i lagom fart!

Allt som allt fick han jättefin kritik, och kom 1:a med Hp samt blev BIR-valp i sin klass och gick därmed vidare till finalen om BIS (best in show) men där tog det stopp, svårt då det var ca 40 hundar i ringen, aningens trångt å enbart en domare. Dessutom fick vi vänta ca 3 timmar och det tar på krafterna psykiskt hos både matte och vovve.
Summa av dagen är en superstolt matte och husse och en enormt trött liten prins...

Hans kritik löd:
Mkt lovande hanvalp. Mkt välutvecklad för sin ålder. Visas tyvärr i allt för högt hull. Maskulint välmejslat huvud. Vällagd skuldra. Tillräckligt förbröst. Ngt rak överarm. Fina proportioner. Utmärkt kors. Tillräckligt vinklad bak. Lovande pälskvalitét. Parallella rörelser.


Jag är väldigt nöjd med kritiken, det förra domaren i Tranås poängterade ang det sluttande korset har han vuxit i och att han är en mkt lovande hanvalp känns jättekul. Hullet då, ja han kanske är lite hullig och framstod ännu större då motståndet utgjordes av en jaktavlad labbe, vilket domaren poängterade och sa att det var ytterst lite som han skulle kunna tappa. Tror han kommer att göra det alltmer han växer samt att han nu bytt till labrador retriver junior ifrån Royal, samt att vid 7 månaders ålder minskas ransonen, vilket vi redan gjort. Vill inte att min prins ska bli för rund, även om han måste ha lite å växa i!


Här följer nu lite kort tagna under gårdagen:


står fint framför domaren
Viggo står väldigt fint framför domaren som gör sin bedömningen

travar lite mer
Travar jättefint vid min sida utan att bry sej om nåt annat, tack vare lydnadsträningen

Domaren talar om result.
Här meddelar domaren vem som vinner tik lr hane o blir BIR o det är VI =)

Efter lång väntan är det äntligen dags för BIS-finalen, massa hundar o trötta huvuden! Vi fick först ställas upp för förhandsgranskning o sen trava in i BIS ringen o ställa oss på ett långt långt led, Viggo skötte sig kanonbra, trots att han var trött å sliten satte han sig inte utan stod hela tiden mer eller mindre bra..

susar förbi i BIS ringen
Travar in och runt i BIS-ringen

bra bild bis ringen
Försöker stå fint, svårt när det är så trångt

Det var allt för denna gång men vi kommer igen, det är kul och spännande, kul å få känna på lite tävlingnerver som den tävlingsmänniska jag är. Viggo visar inte heller några tecken på att tycka det är tråkigt eller läskigt på nåt sätt viftar glatt på svansen och showar för mattes korv =)

Kommentarer
Postat av: stolt uppfödare

Vad ni är duktiga! Han ser mkt fin ut. Själv är jag åter på jobbet efter en mkt trevlig helg med en hel del trevliga människor och snygga hundar..åtrekommer på hemsidan med bilder såsmåningom kramis

2006-11-21 @ 00:52:01
Postat av: Johanna och Viggo

ååå tack så mycket, vi kämpar å försöker! Vi ser fram emot italien bilder =)

2006-11-21 @ 08:31:32
URL: http://vovvenviggo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0