Kursstart!

Jaa idag äntligen var det dags för kursstart på fortsättningskursen, denna gång för en herre. Han verkar kanon bra, än så länge lagom hård lagom mjuk! Alldeles lagom  som vi säger här i mellanmjölkens land!

Dagens kurstillfälle gick iallafall ut på först en kort presentation inne i lektionssalen och snabb genomgång av kursen i stora drag. Till min lycka ska den utgå ifrån allmänlydnadspasset konceptet. Det innebär att man tränar utifrån målsättningen att klara ett pass i allmänlydnad.
Detta pass innefattar vissa moment, nämligen dessa:
- Kvarsittande med störning
- Möte med hundar på stig eller gångväg
- Sitta tyst i bilen med störning
- Gå fint vid sidan eller bakom föraren
- Hantering/visitation av förare och en till
- Inkallande utan störning
- Inkallande med störning
- Stoppkommando
- Passivitetskontroll
- Nosaktivering
- Valfritt moment

Tanken är att man varje dag på egen hand ska träna utifrån detta koncept för att kunna uppnå dessa mål!
Å det ska vi fixa å träna på! Vill jag lova!

Träningen idag gick jättebra.. han var något ofokuserad i vissa moment.. men med tanke på att många hundar var nya, så tyckte jag det funka bra ändå! Ledordet för dagens träning var passivitet. Träningen inleddes redan i bilarna då hundarna skulle sitta med bagageluckorna öppna medan tränaren passerade med sin hund i två omgångar. Viggo fixade det galant, tittade lite men sa inget. Duktig kille!

Vi gjorde ett par övningar idag, det som var bra i det stora hela var att tränaren hela tiden var involverad, samt att de andra hundarna hela tiden utgjorde ett störningsmoment.
Första övningen handlade om passivitet, vi stod på en rad med ett par meter emellan oss, sedan skulle vi sätta våra hundar på kommando sitt stanna kvar, och sedan skulle vi hälsa på tränaren utan att hundarna hoppade eller brydde sej om honom. Detta upprepades två gånger och det klarade Viggo alldeles utmärkt. Duktig kille! Stolt matte!

Nästa övning stod vi alla i en ring, sen skulle en i taget gå innervarv runt ringen och ha kontakt med sin hund, medan de andra skulle sitta passiva utan att bry sej om förbigående hund. Passiviteten klarade Viggo galant, däremot var han något ofokuserad då vi skulle gå runt i ringen, vi tog oss runt men resultatet kunde varit bättre. Men träning ger färdighet nästa gång går det bättre!

Övning nr 3, var en möte med hund övning, vi skulle nu byta plats med varandra i ringen, denna övning gick betydligt bättre än föregående, viggo var nu mer fokuserad på mej och jag mer fokuserad på vårt samarbete. Klart godkänd insats! Duktig kille!

Nästa övning var att vi skulle inom en fyrkant av koner gå runt en skål med hundmat, utan att hunden tog någon mat. Tog hunden mat, fick denne ägaren bjuda på tårta sista gången. å den dagen då någon av våra vovvar kan gå ett varv runt denna skål utan koppel å utan att  denne hunden tar nåt, så står tränaren själv för tårta på avslutningen. Utmaningen är öppen under hela kursen =) Det ska vi fixa! Denna gång körde vi med koppel och viggo brydde sej mer om den frolic som jag hade i handen än den torra hundmaten. Duktig kille igen!

Sista aktivitetsövn. var linförighet, fyra koner radades upp och man skulle gå med sin hund, vid varje kona skulle man stanna å hunden skulle sitta. Detta vet jag att viggo kan, så bättre än dagens resultat kan vi! Shape Up!

Avslutningsvis radade vi upp oss igen för att träna passivitet, tränaren gick först ett varv å sa våra namn, nästa varv skulle han kunna hälsa på hunden utan att denne hoppade eller betedde sej! Även denna övning tycker jag viggo skötte sig utmärkt på =)

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att här finns en trött hund, en glad och nöjd matte, samt ett motiverat par =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0