Träning på min lediga helg!

Jisses vad vi tränat effektivt i helgen. Fredag, lördag och söndag, fokus har legat på markeringsarbete samt närsökssignal.

I fredags
mötte vi upp Svärtingeträningskompisen Marie och hennes Grabben och Pussel på fältet en bit här hemifrån. Vi hade Stina med oss, så vi jobbade lite om varandra, men fick ihop en bra träning med två markeringsområden som vi även valde att skicka tillbaka mot.

Vi avslutade alla med en UT-övning som inkluderar en massa andra kluriga svårigheter och utmaningar som jag tagit med mig från limmerhult.

Sting och jag tappade varandra lite på slutet men lyckades få ihop det till slut. Han var lydig på pipan iaf =) Viggo markerar som vanligt som en gud och hade huvudet med sig igenom hela passet.

I lördags, tränade Danne och jag markeringar med bollslungan samt närsök i vitsipporna. Här låg inte fokus på direkta exakta markeringar i första hand även om de kom som en bonus, utan här jobbade vi med att få hundarna att koppla ihop näsa pipa efter att vi inlett med lite närsöksövningar.

Hundarna jobbade jättebra, även om Viggo markerar de flesta och klarar sig utan närsökssignalen så fick vi till bra tillfällen att öka förtroendet hos dem båda. Sting är lyhörd och jobbar verkligen metodiskt och tätt när han söker på signalen.

Idag sammanstrålade Jag och Sting med Annelie och Martin här hemma och gick tillsammans till fältet för att möta Marie och hennes grabbar. Viggo och jag tog en löpartur efter träningen istället.

Vi fortsatte i samma tecken som tidigare i helgen med markeringar och ett närsöksområde. Vi valde att använda oss av de områden som vi arbetade in i fredags, så Martin och Annelie fick börja med att jobba in dem. Sedan rullade vi på de fyra hundarna och byggde övningar som passade dem alla olika individerna. Jag valde att varva markeringar med närsöksområdet. Sting var en aning lätt på rumpan och knallade första markeringen men han går ju att bromsa så ingen förtjänst där inte, utan matten fick sedan röra lite på fläsket och tänka om.

Vi avsluta med att befästa kontaktsignalen. Han känns väldigt säker på den, men den är inte hundraprocentig i alla situationer ännu......... men sakta men säkert utökar vi svårigheterna.

Hmm.. trist blogg, ni som läst er hit, stor eloge, känner att jag vill skriva ner lite vad  vi gjorde för min egen skull..

Kommentarer
Postat av: Annelie

Jag orkade hela vägen! tack för idag! Ett kort men effektivt pass!

ha en härlig vecka! Kram

2010-05-02 @ 22:49:24
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Sarah,Yoggi&Harry

Jag är så imponerad av hur du & Danne samspelar i allt! Så avis, finns inte i vårat hem... Men jag har ju Harry! =D Du är en sann källa till inspiration! Kram!

2010-05-03 @ 20:18:38
Postat av: Cinna

Trist nä kul!!! Låter som riktigt proffsigt upplägg ;) Här lyser träningstiden med sin frånvaro för tillfället, tyvärr, men det blir väl bättre efter provet hoppas jag ;) Kram på er...

2010-05-05 @ 12:35:06
URL: http://www.limmerhult.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0