Halta Viggo är bättre!

Viggos hälta är bättre, men valde ändå att låta honom vara hemma idag å inte vara ute i kylan som jag själv varit idag. Matte var så grym att hon drog på sej det som Viggo uppfattar som träningskläder packade matsäck i träningsväskan o gick i sällskap med husse och hund ner till Moa och min väntande skjuts Annelie. Å som om det inte vore nog så satte sig matte själv i bilen o for iväg. Okej Viggo såg inte särskilt moloken ut han hade ju sin Husse så han svansa iväg med honom glatt istället.

Jag for hursomhelst iväg på träningstävlingar i Linköping, för att agera paparazzi med min nya kamera.. Men hallå det kräver ju att man laddat kameran innan! Dumbo! Det hade inte jag gjort så jag fota Bella och Delfi med min kamera o de andra med sina egna kameror =) Tur att de hade sina med sej!

Viggo däremot har varit i Vrinneviskogen o promenerat med Husse och husses föräldrar. Mysigt verkar de ha haft det iaf =)

Nu är jag träningssugen å taggad att börja det nya träningsåret med träningstävling den 13:e januari igen! Se upp för nu kommer vi!

image796
Saknar solen, saknar havet!

Halta Lotta eller nja Viggo

Lille bushunden är halt! Upptäckte det igår efter vi varit ute på vår morgonpromenad. Eller märkte det inte förrän vid lunchtid. När han skulle resa sej upp från att ha legat ner ett tag. Då höll lilleman på att trilla stackarn.. Min hjärna började direkt gå på högvarv, är det höften, glas i tassen har han brutit nåt. Men han sa ju inte nåt under tiden vi var ute så kloka Moa lugnade mej o anade en sträckning. Såklart! Han går hyffsat när han är varm men haltar släpar liksom tassen efter sej när han är stel, men han ligger gladeligen på det benet, lyfter så att han stödjer på det när han kissar, sprätter o går i och ur  sängen. Så det är nog inte någon fara å idag verkar han inte lika stel.

Förmodligen så sträckte han sej när han sprang omkring på det lite leriga fältet, han halkade nog till.

Lilleman då, ser lite ynklig ut när han knappt kommer upp efter att ha legat men traskar sedan glatt omkring!

Fick iaf lite bilder igår med nya kameran..

image791

image792

image795
image793

image794
okej ljuset var inte det bästa så denna är väl inget å skryta med, men kan nog förklara varför herrn sträckte sej!


Stolt ägare till en....

Canon Ixus 75

Ja idag inhandlades vår julklapp till varandra. En ny digitalkamera. Känner mej ännu nöjd, har visserligen inte startat den än, men är ändå nöjd redan. Borde vara ett gott tecken!

image790

Så snart batteriet är lite laddat ska jag fixa o trixa med den så jag kan göra mitt jobb som paparazzi på söndag! Mission completed för dagen! Så nu alla hundvänner och andra vänner kommer ni inte undan min kameralins.. hihi!

God fortsättning!

Så var julen överstökad. Lite lugnare detta år med firandet uppdelat på två dagar, julafton hos familjen Olsson och Juldagen med min familj. Tycker det var en riktigt strålande lösning, nästa år kör vi tvärtom såklart.

Viggo var alldeles tossig på julafton o apporterade sina paket som aldrig förr, tiggde om uppmärksamhet o var allmänt med.. tills paketen var öppnade o benen uppätna, då kom han till ro. Tossehund! Samma visa var det hos mamma o pappa på juldagen, lugnet infann sej när paketen var öppnade. Som ett litet barn på julafton med andra ord =)


En liten fotografering framför granen fick vi till iaf, med mobilen dock därav kvaliteten men om än en bild.

image788
Årets bild =)

image789
Denna lilla hund är som bortblåst =)

Nu väntar några dagars ledighet då mormor och dannes farmor och farfar ska få sej en liten visit, ännu mer mat lär intagas och dessutom ska morgondagen vigas åt att hitta en ny kamera! Vår julklapp till varandra i detta hushåll =)

Hoppas att lugnet och vardagen kan infinna sig snart! Saknar den! Nu blir det sängen o imorgon planerar jag för en sovmorgon!

Skogen med sol och en stad i ljus!

Igår när Danne sluta jobbet packa vi väskan med köttbullemackor, skinkmackor, glögg och oboy o for till skogen!Äntligen fick jag se den nya fina skogen. Som verkligen var helt underbar. Frosten täckte gräs o träd o solen lyste igenom på vissa ställen.

Försökte mej på att fota lite , men det var lite för skuggigt på vissa ställen så de är lite suddiga men gillar dem skarpt ändå.

image784
Mattes absoluta favorit!

image780

image781

image785
suddig men fint uttryck!

image782

image783

image786
Viggo kan balansera men matte kan inte fota!


På kvällen var det dags för stadsvandring med Goldenssällskapet. Med 17 hundar o så gott som lika många förare drog vi till oss rätt mkt uppmärksamhet när vi gick delar av ljuspromenaden och genom stan, för att sedan stanna på Tyska Torget för att fika och ha julklappsapportering under den bauta stora granen! Viggo fick en boll i snöre med sej hem som tyvärr inte tålde en stark labradorkamp så kvar är en boll utan snöre =)

Lilljul o lite promenadträning

Idag har jag o Viggo haft en slöardag/standag/busardag allt på en o samma dag! Vi börja med slöar/pluggardag. Jag sov rätt länge hade lite å ta igen efter helgen, sen gick vi en kortis promme på morgonen då jag hade galet ont i magen, något som nu visar sej vara urinvägsinfektion! =( Sen läste jag igenom skolarbete, griljera skinka å duscha innan jag for iväg till stan för att hålla i Moas bankomatkort o fixa lite små julklappar.

Hem igen hämta hund åsså en hundig promme runt himpa med lite träning inkluderad. Vi släppte hundarna i lite omgångar så de fick springa o sträcka ut lite. Under tiden Viggo var kopplad tränade vi på att inte vara så hundfixerad samt lite gå fint med kopplet hängande bakom honom typ lös alltså.. han går bättre så än när jag håller i kopplet förmodligen pga av att jag är mer fokuserad på honom när han är lös.Alltså Mattefel!

När han seda fick rejsa lite med Lucas så kallade jag in emellanåt hade honom brevid mej när ha var helt lös å så.. gick helt okej! Märks skillnad från bara nån månad tillbaka! Inte lika hundfixerad om ni förstår vad jag menar. Sedan fick de alla en balansövning att klättra upp för ett litet snöberg o ner igen. Viggo är ungefär lite medveten om sin kropp som Oscar 8 månader. Det säger rätt mkt om mitt yviga troll! Osså lite lös med koppel efter på vägen hem igen!

Nu på kvällen har Sarah med flock varit här å firat lite lilljul. Grabbarna bus fick ett varsitt paket med tre olika ben. De tog sig själva in i sina paket med stil o smaskade sedan! Viggo fångades på bild under sina försök..

image779

image776

image777

image778

Den vinner som är trägen!

Stockholm!

Helgen har varit vigd åt stockholm, shopping och hundar samt goda vänner! Vi var inbokade på Clarion Hotell på Södermalm, ett underbart hotell med superkanon frukostbuffé det är väl det allra bästa med att bo på hotell!

Lördagen var vi på stockholmsmässan och Hund 2007 och spana in snygga vovvar och coola grejer. Hitta lite som jag ville ha o lite till åsså var det några grejer som stod på min lista som inte hittades. Med hem kom iallafall ett joggingbälte från Limex, ett tygkoppel till vinterns minusgrader.. så klurigt med skinn då, en massa braiga ben för tänderna lite smakprover och boken retrivern som apportör! Så nu jäklar ska här pluggas på hur vi ska gå vidare!
Massa folk o hundar fanns där iaf. Spanade ju självklart in Pappa Jumbo som placerade sig som 3:a i Championklassen av en hel massa hundar. Tycker inte att de är så lika längre som förut, visst kan man se att de är far o son i sätt å drag särskilt på de stora muskliga låren =)

Fotade lite men det blev supermörkt ska se om jag kan laga korten lite! (uppdatering inte nåt å fixa de blev så korniga så det är inte nåt å visa!, får fota i februari istället hemma hos uppfödaren)

Söndagen spenderades på stan, där vi skulle shoppa julklappar. Så många julklappar bidde det väl inte alla tre var rätt avslagna efter gårdagen.. men jag kom hem med min absoluta shoppinggrej som jag inte skulle missa.. En ny kalender från Ordning o Reda för 2008. I år bidde det en svart i skinn med ett band runt. Supernöjd! Väl hemma i norrköping slappa jag ihop direkt!

Överhettad hjärna (mattes då alltså)

Trots mattes pluggdag har Viggo haft en händelserik dag! Vi startade dagen med en tur till Himpafältet med herr terrier och pudelgrabben. Grabbarna busade runt som tre stollar innan vi fick sällskap av ytterliggare en hund o kopplade dem å återvände till bilen.

Sedan var det bara för matte att sätta sig vid datan o faktiskt göra det hon borde gjort i två dagar nämligen plugga. Igår var det dåligt av den varan gällande marknadsföringskursen, något jag fick igen idag. Min optimistiska själ fick stå tillbaka av en pressad hjärna så vi bangade en promenad runt strömmen med Sarah och Yoggi för att istället gräva ner oss i tangenterna.

När husse kom hem förpassades han förs ut på en promenad med Viggo, som gick till skogen! Tack! Då datan är placerad i vardagsrummet är det galet svårt att fokusera när tv:n sjunger ut diverse ljud och intressanta saker. När de väl kom hem igen nöjda och glada satte sej husse vid tv:n men fick vänligt men bestämt finna sig i att bli förpassad till sovrummet tills jag åtminstone kommit igång med skrivandet. Med en lång suck linkade han o Viggo iväg till sovrummet o blev visst kvar där. Jag var inne halvvägs igenom mitt arbete o sa att de fick komma ut ur skamvrån den enda som nappa på erbjudandet var Viggo som parkerade mittemellan sovrummet och vardagsrummet istället. Hussen blev kvar.. hihi han somna! Skönt!

Ja nu tänker ni så här.. stackars karl! Får inte ens slappa i soffan när han slutar jobbet dumma brud som ska ta hela vardagsrummet i besittning, särskilt när vi faktiskt har en bärbar data. Hon kunde ju lika gärna förflytta sig till köket...

Ååå jag kan inte annat än hålla med.. jaa varför i hela friden flyttade jag mej inte till köket, jag o min tilltjatade bärbara dator. Som argumenterades hem med de slående argumenten, då kan jag ju flytta på mej o ta den med mej överallt.. Suck ibland kokar det över i hjärnan kan vi konstatera. Nästa gång ska jag sätta mej i köket istället å låta danne kika på tv bäst han vill =)

Over and out!

Visselpipa!

Idag var morgonpromenaden bortlovad till lite jaktlydnad! På vårt lilla fält finns det det en alle av träd med lite lagom mellanrum, däremellan gick vi lite jaktfot. Inga problem alls, synd att det inte var hundar med förare som vi gick så klockrent emellan. Sedan fick Viggo löskommando för att han skulle springa av sej o studsa runt lite så jag kunde få nöta lite inkallningssignal med visselpipan. Problemet var bara att Viggo vägra lämna min sida, så jag snurra ihop kopplet o hoppades på det bästa, nämligen att trotsmonstret skulle hålla sej borta. Åss kasta jag iväg kopplet å då vakna Viggo till å for omkring som en skållad råtta. Kände av honom lite innan jag vissla in honom o han kändes styrbar så jag testa. Å min lilla råtta kom som en skållad en igen! Sötast!

image775
True love, på hög nivå, två tröttisar i en brassestol i ett förtält på västkusten
Har lite valpnostalgi, nu när vädret ute är så trist för att fota nya bilder


Så fortsatte vi lite innan vi avsluta med ytterliggare lite jaktfot.. är riktigt nöjd med dagens pass. Nu vill vi ut i skogen o träna lite apportering o se om det funkar lika bra. Frågan är bara när, nu är det ju mildväder så idag eller denna vecka vore perfekt, men tiden finns inte! Suck! Får ta med mej en dummie på någon promenad o testa av lite.

Ikväll väntar lägenhetsvisning och tisdagspromme med glada gänget =)

Nämen vi har tränat lydnad!

KORS I TAKET! Idag på morgonpromenaden kände jag mej laddad att träna lite hund! Viggo är ju då så klart hunden som utsätts. Träna vet jag kanske inte riktigt om man kan kalla det men vi testa av lite iaf. Har ju vårt lilla fält som han brukar få vara lös o busa på under promenaderna, men idag koppla jag loss men kommendera gå fint. Gick ner som på en apellplan o satte honom där.

Kommenderade fot o shit vilken alert hund! Han formligen avgudade kommandot fot o dess innebörd. Gick några steg rakt fram svängde vänster gick några steg o belöna i mängder sen =) Jippie! Vad kul att ett träningsuppehåll o ledarskapsträlande verkar ha gett resultat även där!

Fortsatte med två lägganden, det första lite tveksamt så jag gjorde ett till. KLOCKRENT! Snabb ner o ligger kvar! Gullunge! Kunde sedan inte låta bli å göra ett ställande! TVÄRNIT! Underbart o se!

Nu så, nu har vi tränat och bloggat två gånger på två dagar! Börjar hitta tillbaka till vår vanliga form! Men är fortf lite kluven på hur jag ska göra.. fortsätta pausa som jag sagt, eller mjukstarta lite.. en samträning här, lite på morgonpromenaden men inte så många regelrätta träningspass?

Efter vårt  lilla träningspass eller vad vi kan kalla det, fick viggo leka med min vante som leksakssubstitut. Även här överraskar han mej positivt o håller sej nära o vill byta med mej! Underbart o se, han är styrbar och samarbetsvillig även under ett lössläppt kommando med leksak =)

Så var helgen över!

Denna helg har varit jobbarhelg. Påminn mej om att uppskatta alla andra helger mer o tjata med mej ut på träning! ÅÅåå vad man saknar det när man inte har det längre.. men så är det väl! Man vet inte vad man saknar förrän man saknar det!

Å vad eländig jag lät, men med feber i tre dagar o jobbat sedan i fredags är jag lite gnällig! Var goda o ha överseende!

Viggo har haft en mysarhelg med husse! Igår var de ute vid yxbacken o gick en skogspromenad med morrfar i leran =) Å idag har han gått spår med farrmor, farrfar o  faster Karro i släptåg. Det gick fort tyckte de visst, hmm å jag som sagt att jag tycker det går fort men inte fått nåt medhåll från Hussen. Så nu har han iaf konstaterat att han måste bromsa mer. Idag skulle grabbarna grus egentligen gått anlagsprovet, men stackars spårdomaren hade vrickat fossingen så det är uppsjutet på obestämd tid. Trist men sånt händer.

I veckan har det annars varit lugnt vi fortsätter våra ledarskapsövningar o jag tycker det har gått massa framåt, särskilt i hundmöten. Vi vet numera att man inte behöver kasta sej fram i iver mot varannan hund o inte heller spänna sej mot några.. så vi är mer o mer överens under våra promenader. Mysigt! Lös är Viggo också mycket bättre. Särskilt med Husse de har kommit superlångt, jag ligger aningens efter men känner skillnaden redan. Ett rejält nej betyder numera för Viggo "okej då, jag lyssnar väl då" och inte som förut "äää muckar du med mej, kom an då",  det är den mest underbara skillnaden. Jag hörs o finns o är betydelsefull! Jag har kämpat mej dit o ska kämpa ännu mera! Så det så!

Jo just det en ny grej som hussen har tränat in i veckan är SIDA. Viggo har tidigare varit riktigt tråkigt att få å lägga på sidan, spjärnar emot som en katt på väg ner i badkaret, men väl nere är det okej liksom. Nu kan man säga sida o trycka/puffa lite lätt på honom när han ligger o han lägger sig självmant på sidan. Toppen! Undersökning, kloklippning osv blir mycket enklare nu! Förut har vi haft Viggo på rygg emellan benen, i och för sig inget problem och rätt mysigt men klumpigt att få honom dit. Numera säger vi bara ligg, sida åsså klipper vi =)

Har inte fotat något av värde denna vecka så bjuder på några gamla favoriter på Viggo 8 veckor på bryggan på polarna Hugo och Trox land

image772

image773

image774

Vi lever!

Hallå allihopa! Vi lever o mår bra! Har bara hemskt massa o göra så här innan jul! Jag jobbar o är fortfarande inte van vid hur satans fort dagarna försvinner o veckorna o helgerna o allt!

Hur gör man? Hur orkar man?

Jag måste nog vänja mej! Det är väl så här ett riktigt liv utanför studentlivet ser ut!

I helgen var vi nere i Kalmar o hann med en massa mys med gamla vänner! Jag hann med o träffa några av mina älskade tjejer! The Girls! Vi käka smarrig kalmar sushi o snacka en massa skit! Precis som förr! Mysigt!

Viggo hann träffa sina alla tjejer vilket innebar att jag också han träffa tjejernas mattar, mina älskade vänner Hanna och Helena! Viggo rejsa runt med Boxerflickorna o sin absoluta favvotjej Isa!! Vi gick först en runda i skogen sen körde vi ett uppletande.. Viggo som inte gjort det sen han var liten fis fatta inte riktigt vad han skulle hämta utan letade dummies men när matte mana på gjorde han ändå ett bra jobb. Sökte superfint, så snyggt som han sökte har jag nog aldrig sett honom söka osså rätt in utan att matte fick mana på! Älskade luddtroll! För att inte förvirra saker å ting så avsluta jag med två linjetag, lååånga o inte helt enkla utan stigar. Å min lilla skrutt klockade båda två! WOW!

Efter två timmar i skogen var det äntligen dags att bege sej till slutstationen för vårt besök Annelie och Andreas o bebis o huset mitt i skogen å allt mys! Lillkillen William skulle ju döpas i helgen! Det var ju höjdpunkten bland alla andra! Massa bebismys har det blivit, Viggo har skött sej toppen runt William o familjens nya kisse som inte var ett dugg rädd utan hon traska rätt fram o stal både hans mat o vatten framför näsan på honom. Tur att Viggo har sådan respekt för kissar! Bebisen var han fundersam över när han grät.. huuh hur tröstar man ett barn bäst att pussa tänkte viggo o pussa.. kräks så hur tar man bäst hand om det.. jo såklart man slickar ju upp det! Vips så försvann det! Smidigt det där tyckte Viggo. Annars var bebis leksaker mer intressanta alla dessa mjuka nallar o skallror!

Söndagen gick i kyrkans tecken! Dags för dop. Danne o jag som skulle bli gudföräldrar/faddrar fullgjorde vår dagliga plikt o tog hand om mat o plock under mottagningen, pussade på bebis när det behövdes, vaggade och bar fram i kyrkan, läste en fin liten dikt o log fint på fotona! Nu väntar bara resten! Att finnas där för det lilla undret! Inga problem! William har borrat sej in i våra hjärtan o blir där kvar! Efter en låååång å intensiv helg parkerade vi i Norrköping igen vid midnatt söndag!

Ni kalmariter som läser saknar er alla redan! Hua! Var jobbigt! Trodde inte det var så pass att jag saknade kalmar å allt som hör därtill så mycket men erkänner att det föll en tår när vi lämna staden! Ta hand om er!

RSS 2.0